Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Októbertől javul a Windows 11 biztonsága, de többen nem fognak neki örülni
- Analóg fényképezés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacok
őstag
-
zooliii
tag
Ahogy olvasom, ez a masina velem pont egyidős. Ennyire öreg vagyok már, basszus...
-
YADA
tag
ra van irva az alaplapra:
Acorn A3000 -
Auratech
őstag
Majdnem Atari
de mégse.. Azé cép. -
ArmanD.
őstag
Acorn archimedes a3000 -
Qkackca
őstag
-
D4v3
őstag
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Nem tudom mi ez, de biztos gémer, mert mechanikus a billentyűzet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem RGB-s...

-
Meridian
senior tag
Minden számítógép kvantum számítógép, mivel a tranzisztort kvantummechanikai ismeretek nélkül nem tudták volna feltalálni (szimpla elektronikai ismeretek csak az elektroncső kitalálásához volt elég!)....
-
Qkackca
őstag
Hát ez egyértelmű:
kvantumszámítógép
Tipp: valami korai 286? vagy Apple 3 ( a múltkor a kettes volt
) -
nyunyu
félisten
Sajnos nem mechanikus.
billzet Pedig erősen gondolkoztam rajta, hogy ez valami pad printed Tai Hao kupakszett akar-e lenni valami Alps esetleg Cherry MXes billzeten, de nem.
Azok amúgy is OEM profilúak lennének, ez meg valamivel alacsonyabb.Másik tipp meg az SP DCS lett volna, az asszem pont ilyen alacsony.
-
Acélfarkas
őstag
Nem kell képkereső, Ceia fórumtárs leírta lényeget. Csak alaposan meg kell nézni a képet felnagyítva. Ott van minden lényeges adat.
Az ilyen képrejtvényeket amúgy is érdemes a nagyított kép alapos megnézésével kezdeni. Sok minden kiderül/het belőlük.
-
törölt tag
Ebben a gépben talán az a legizgalmasabb, hogy az első ARM cpu-s gép volt a világon, ráadásul 32 bites. Teljesítményben simán lenyomta az akkoriban top kategóriának számító Motorola 68000-ra épülő gépeket.
A gépen futó RiscOS működik raspberry pi-n is, mert a mostani ARM-ok még mindig kompatibilisek vele.
Vicces lehet az akkori fejlesztőknek belegondolni, hogy magát a gépet jóformán csak a brit oktatásban használták, egyéb piaci részesedése még statisztikai hibaszázalékot sem érte el, mára meg több eszköz működik arm-al, mint bármilyen más cpu-val. -
Atilla001
senior tag
nagyon hasonlít az Amiga 500 dimenzióira..
Ja, csak az Amiga (már amihez hasonlítani kellene: A500 / A500+/ A1200)
-jóval szellősebb gépházon belül,
-nem színezték pirosra az F billentyűket, amiből amúgy is 2x5db van csak,
-Insert/PgDown szekcióban is csak 2 key van átlagban,
-plusz a két Amiga key, ami itt nincs meg,
-tápegység nem került beépítésre (kivéve "dobozos gépek"),
-billentyűzet szekcióból hiányzik a 2/3db jellegzetes LED [Power/filter - FDD (A1200 - HDD)].
Az A1200 bár rendelkezett merevlemez vezérlővel házon belül, de az meg érezhetően kisebb méretű gép volt. Van még sok apróság (pl igénytelen port kivezetések az Amigához képest), de nekifutásból ennyi is bőven elég szerintem ahhoz, hogy ne hasonlítson rá...
rápillantottam és DIMENZIÓIBAN arra hasonlított. láttam rajta mindent amit leírtál. Hogy mi is van a képen, már nem izgatott..
különben: The new design was closely comparable to the casings used by the popular Amiga 500 and Atari ST computers; the A3000's most natural competitors in the marketplace.
-
osztraksajt
őstag
Első gondolatom az volt, hogy egy Amiga, a formája, és a jól ismert minőségi billentyűzete miatt. Nem nagyon látni más billentyűzeteken, hogy a caps lock LED-je magába a billentyűbe lenne beépítve. Pedig milyen jó megoldás! A gép felépítése is egy A1200-ra hasonlít. De nincsenek Amiga funkcióbillenytűk, sem Help billenytű! Viszont a kurzorok felett a hagyományos PC-s billenytűk vannak és van num lock és scroll lock billentyű is, amikbe szintén be van építve a LED. Jobban szemügyre véve, látszik kétoldalt egy-egy kis hangszóró, egy Intel chip, és ami a lényeg, egy nyomtatott áramköri lapon látható a 4/1 meg A3000 ram upgrade felirat, Atomwide LTD 1990, és megbújva egy kis ACOR felirat, amit én
ACORN-nak gondoltam, inkább mint ACORP-nak
Vagyis ez egy , és innen már könnyen kiderült az is, hogy egyAcorn A3000 számítógép a kicsike. Nagyon szép gép, de sajnos nem nagyon tudok semmit róla. Viszont most már utánanézek, érdekel, minek volt ilyen jóArchimedes formája, HDD lehetősége, és beépített hangszórói?!billentyűzete, Amiga szerű Nekem több ilyen billentyűzetem is volt még régen ahol magába a gombba volt integrálva a visszjelző led, bár valóban nem túl gyakori, PC-n mindig is a külön hármas blokk volt a jellemző.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Bandit79
aktív tag
Jó hogy leírta mindenki egymás után...

Amúgy semmi értelme a játéknak,mert már lassan egy 5 éves is megtalál mindent a google képkeresővel.. -
ceia
őstag
Első gondolatom az volt, hogy egy Amiga, a formája, és a jól ismert minőségi billentyűzete miatt. Nem nagyon látni más billentyűzeteken, hogy a caps lock LED-je magába a billentyűbe lenne beépítve. Pedig milyen jó megoldás! A gép felépítése is egy A1200-ra hasonlít. De nincsenek Amiga funkcióbillenytűk, sem Help billenytű! Viszont a kurzorok felett a hagyományos PC-s billenytűk vannak és van num lock és scroll lock billentyű is, amikbe szintén be van építve a LED. Jobban szemügyre véve, látszik kétoldalt egy-egy kis hangszóró, egy Intel chip, és ami a lényeg, egy nyomtatott áramköri lapon látható a 4/1 meg A3000 ram upgrade felirat, Atomwide LTD 1990, és megbújva egy kis ACOR felirat, amit én
ACORN-nak gondoltam, inkább mint ACORP-nak
Vagyis ez egy , és innen már könnyen kiderült az is, hogy egyAcorn A3000 számítógép a kicsike. Nagyon szép gép, de sajnos nem nagyon tudok semmit róla. Viszont most már utánanézek, érdekel, minek volt ilyen jóArchimedes formája, HDD lehetősége, és beépített hangszórói?!billentyűzete, Amiga szerű -
Pöttön
őstag
-
CirrMee
addikt
Ja, csak az Amiga (már amihez hasonlítani kellene: A500 / A500+/ A1200)
-jóval szellősebb gépházon belül,
-nem színezték pirosra az F billentyűket, amiből amúgy is 2x5db van csak,
-Insert/PgDown szekcióban is csak 2 key van átlagban,
-plusz a két Amiga key, ami itt nincs meg,
-tápegység nem került beépítésre (kivéve "dobozos gépek"),
-billentyűzet szekcióból hiányzik a 2/3db jellegzetes LED [Power/filter - FDD (A1200 - HDD)].
Az A1200 bár rendelkezett merevlemez vezérlővel házon belül, de az meg érezhetően kisebb méretű gép volt. Van még sok apróság (pl igénytelen port kivezetések az Amigához képest), de nekifutásból ennyi is bőven elég szerintem ahhoz, hogy ne hasonlítson rá...
-
_DiEGO_
őstag
-
simonzé
addikt
A vak is látja, hogy ez a Nasa napelemes fogpiszkálóhegyezőjének harmadik prototípusa.
Ja, spoiler
-
ClydeMasterHard
csendes tag
Tipp:
Acorn A3000 ?
A piros funkcióbillentyűk árulkodtak.Ez a gép egyszerűen gyönyörű!!
-
noPublicFG
senior tag
-
Atilla001
senior tag
mondom én

-
oriic
HÁZIGAZDA
Elvileg egy Acorn BBC Micro Model BInkább egy Acorn Archimedes A3000 -
bajuszatti
tag
Acorn Archimedes A3000 típus.
-
DAni198
csendes tag
Ehh a vak is látja:
Ez egy PC: Acorn BBC A3000 -
Atilla001
senior tag
-
krx21
nagyúr
Hát passz. Igen ritkaság lehet tényleg. Valami régi PC.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amazon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Üzleti vita és megbeszélés
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel 11 Pro XL – új szoftverhez új hardver dukál?
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- ASUS ROG RYUJIN II 360 ARGB aio vízhűtés (AMD/Intel)
- Samsung Galaxy S25 FE 8/256 GB fehér garanciával
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 32GB DDR4 RAM 1.0TB WD SSD ASUS RTX 4070 12GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- i7-12400 KF / ASUS ROG Strix B760-F Gaming WiFi DDR5 / Corsair H150 RGB (360 mm) vízhűtés / NZXT H5
- Samsung Fit 3 BONTATLAN (SM-R390)
- ASUS TUF Gaming F16 RTX 4050 6GB 16GB RAM+512GB SSD 165Hz Gamer Laptop-GARANCIÁS
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! FELÚJÍTOTT PRÉMIUM ÜZLETI IS !!!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel

de mégse.. Azé cép.
, az adta az ötletet
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagyis ez egy
csak egy játékgép lehet .