- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
bot1978
senior tag
GX2? Nem jó a 2 GPU a gémernek. Bányásznak meg jó az két nyákon is. A világ legtutibb üzlete a rig építés, hát nem hallottad? Pedig haveeer, csak neked, csak most van is itt egy tuti rig eladó. De ha elvitték is csak neked tudok valakit, aki tud.
Egyébként, aki az utcán strichel majd egy éve az ne akarjon már szűz lányt játszani. Fogjon rá a raktárra, tegye ki amije van „egy ötvenes darabja” és majd rácsapnak a fenekére. Hihetetlen, hogy a sok ribanc már 20%-on kezdi, hogy idő van. Nem kislány, ez most az a rész, hogy hallgatsz és tűrsz. Túltermelés… ne sikíts! Bántja a fülem! A kartelles memória, persze …hát ezt a sírást, ne sírjon, az lelohaszt. Vagy akkor add 30-ért és zokogj!
-
törölt tag
Nem kell megijedni a helyzettől, 2K usd-ért - plusz a VGA még egyszer ennyi - cserébe nyújtani kell valamit, amitől a kaka lassan lecsusszan a bokádig. Ha ennyibe kerül az attrakció, akkor ezt az árat fogja kifizetni a kedves érdeklődő, csak hogy nézhesse.
Megy össze a gamer piac, ahogy szakadnak le az átlag-pistik egyre vadabb dolgok, egyre vadabb árakon fognak előkerülni.
-
Törzsúr
senior tag
Csináljanak belőlük 1060 GX2 és így tovább kártyákat és akkor ellehet passzolni még párat...
-
Cassi
őstag
Egy mai cikk szerint (https://wccftech.com/nvidia-g-sync-hdr-4k-stunning-but-expensive/) az új, 2000 dolláros 4K-s HDR monitorokban a G-Sync modul kb. 500 dollár értékű, tehát annyiba kerül, mint egy 1080-as kártya. Bőven van még mivel megfejni a nagyérdeműt
-
dr.nervus
tag
Remélem a rájukrohad.. Az ilyen kapzsi gyártók, akik engedni nem tudnak, csak azért hogy eladják a felesleges sz*rjaikat, azok meg is érdemlik hogy kényszerhelyzetbe kerüljenek... Szerintem ez tényleg már "azért sem adjuk olcsóbban, úgyis valaki elviszi" dolog, ami nagyon jellemzi a mai embert! Tök szánalmas hogy ilyen neves cégek akik régóta a piacon vannak, benézik ezt a buzulást a bitcoinnal, és már csak azért sem tudnak engedni az egójukból.. Ha már egyszer valamit elbasztak, akkor mi lenne ha mi is egy kicsit jól járnánk?!
Amúgy meg a "K" anyját mindegyiknek aki a : "jelenlegi, 20% körüli bruttó árrésüktől sem szeretnének lemondani."
-
törölt tag
-
haxiboy
veterán
Majd ha megint olcsón lehet kapni RX570-et beruházok egy 30-60db-ra
(#202) jbcs: Ne aggódj, aki nem csak hobbiból tolja annak már rég megtérült.
-
válasz
Carlos Padre #384 üzenetére
miért mivel érték el az előző negyedévben az extra profitot?
Dx 12/ Vulkan alatt alatt a Volta igencsak kemény játékos. -
bot1978
senior tag
A világban, ahol a munkabért juttatásnak hívják a bércsökkentést meg „jutalom elmaradásnak”? Mi az, hogy jutalom?
Tényleg pont az extraprofittal van baj?
Egyébként orbitális:
1, föld körüli pályával kapcsolatos
2, szemüreghez tartozó, szemüregbeli
Szóval az "orbitális hülyeség" szókapcsolat az közgazdaságilag, de máshogy sem értelmes, ergo elfelejthetnéd inkább először azt, ha már így egy mondatban használtad a kettőt. -
-
-
Lehet a közgazdaságtan nem definiálja, de létezik fenntartható profit és olyan szintű "harvesting", ami hosszabb távon a saját üzletüknek is árt, lényegtelen, hogy milyen mechanizmuson keresztül. Konkrét példa: devizahitelező bankok Magyarországon. De a VGA-gyártók is megszívhatják a tartósan, indokolatlanul magasan tartott árakat, ha emiatt többen szoknak át konzolra.
-
Dronte
aktív tag
Felejtsük már el ezt a közgazdaságilag értelmezhetetlen extraprofit kifejezést, mert orbitális hülyeség.
-
Polllen
nagyúr
válasz
User64476 #383 üzenetére
Abból, hogy az új kártyák iránti kereslet esett, elkezdték azt vizionálni, hogy felszámolják a bányákat.
Az igazság annyiban tér el ettől, hogy nem vesznek már annyi új kártyát, szóval a bányabővülés lassult le egyelőre.
Innen 3 dolog történhet. Újra bővülni kezdenek, stagnálnak és csak a kiesett kártyákat cserélik, elkezdik őket felszámolni, mert már nem éri meg. Ehhez a legutolsóhoz elég erős esés kell, mert aki régóta bányászik annak már csak a rezsit kell kb. kitermelnie, a hw már megtérült.
-
User64476
őstag
Hol vannak azok használt kártya százezrek, amiktől a bányászok most pánikszerűen szabadulnak? Mindenki erről beszélt, hogy majd akkor...
-
BogyóBP
addikt
Úgy kell nekik annyira tudtam hogy egy hatalmas lufi ami várta hogy kipukkadjon. És megtörtént. Ha nem viszik le az árakat ott fog elrohadni a nyakukon.
-
válasz
Tigerclaw #379 üzenetére
Nvidiánál valószínűleg totál kiadhatnák már holnap az új gent., szerintem minden elkészült rá már. Csak hülyék lennének nem pénzt keresni ezen most, a kész előre legyártott, piacon lévő termékekkel, magasabb áron, mint amikor debütált.
Nem igen volt még ilyen, hogy egy kártyageneráció 2 év után is többe kerül, mint amikor megjelent. valószínűleg ez a negyedéves ciklus a tőzsde miatt még nagyon fontos nvidiának, mivel rekordot zártak az előzőben. Július végén zárul ez a negyedév, az első infókra az új genről közvetlenül tőlük én onnantól számítanék.
Persze vannak olyan hírek is, hogy NV most már lehet megvárja a 7 nm-t TSMC gyárából, mert addig kihúzzák a Pascallal. -
Tigerclaw
nagyúr
Milyen generációváltásról lenne szó? Nagyjából 2 éve ugyanazok a modellek vannak a piacon és láthatóan egyik gyártó sem készül - továbbra sem - új generáció bemutatására...legalábbis megvásárolható formában. Szóval a gyártóknak nem okoz majd problémát, hogy mit kezdenek majd a GTX 1050/60/70/80, vagy Vega 56, 64 kártyákkal, hiszen nincs mire cserélni. Sőt pl. Vega-s laptopot nem is nagyon látni.
Amúgy remélem rájuk rohad az egész. Főleg hogy - ha tényleg nem éri meg GPU-val bányászni jelenleg - akkor az a rengeteg kártya visszakerül a használt piacra.
-
zseko
veterán
Én ráérek, a 7870OC kártyámmal is tudok simán fullhd-ban játszani
Nem nekem fontos, hogy megvegyem a terméküket.
95-ért már én is megvenném a nitro+-t, használt bányász kártyáért viszont nem adok többet 60-65-nél. Nem azért mert bányász, hanem mert használt. Nem érdekel mennyiért vette... mint írtam, nem nekem fontos, hogy vásároljak -
ati3x
senior tag
Türelem, lassan lesz rx580 100 alatt. Én kb95-ért vettem nitrot kis torturával. Itt nagy divat volt a bányászat, de elkezdték piacra önteni a használt karikat is. Már ki lehet csipni 570-580-as karikat olyan 75-78 körül. Söt láttam már kb 63-ért is. Egy csomo rigtöl is próbálnak szabadulni. Kb 3 hónappal ezelöttig esély se volt 570-580-1060-at venni se online se fizikailag. A videokaris polc kb úgy nézet ki mint egy hentesüzlet a 80 as évekbe romániában. Max egy két 1030-1050 és 560 árválkodot. Most minden van "rogyásig"
-
Zealot80
tag
Mindig lehetett valakit szidni az arak miatt es hogy miert nem telik arra a csudi kartyara amit annyian posztolnak a feszbukon. Itt rohogok magamba egy ideje hogy legutobb a banyaszat volt a celpont. Es szep szokas szerint "dogoljon meg a szomszed tehene is" hozzaallassal sokan attol vartak a paradicsomi allapotokat hogy szurkoltak minnel hamarabb bukja el a penzet a balfax banyasz mert o tehet mindenrol...vagy HOPPA, lehet megse. Ilyen az egesz ipar, a gyarto es a kereskedo is kaszalni akar a barom vasarlo meg fizessen...mert neki az a dolga. Idiota vasarlasi szokasainkkal mi hoztuk ki ezt beloluk ugyhogy nincs mit csodalkozni. Addig is lehet keresni valakit akit ezutan szidhatunk az arak miatt
-
zseko
veterán
Hát éppen nem vigasztal hogy az 1060 már 100k alatt van
mikor 580-at akarok venni (és ha jól emlékszem tán épp veled beszéltük, hogy én inkább a piros felé húzok
), és az sem, hogy a kinézett kártya (Sapphire Nitro+) az még mindig 123k - bár az eleve 97k-ról indult - igaz még mindig jobb, mint a februári +110%-os felár...
Most láttam egy hardveraprós hirdetésben elvileg új Powercolor kártyát 80k-ért - ami márkáról egyébként fogalmam nincs mennyire jó, vagy milyen a valós teljesítménye - de így sose vásároltam még és így nincs sok bizalmam az ilyen aprós vásárlásokban, hogy megkockáztassam, de ennyiért boltból azonnal rendelném. -
D.Va
őstag
válasz
SchumiBácsi #371 üzenetére
Ja a FC 3 elég jó lett az nekem is nagyon bejött, habár nem volt olyan nagy durr mint anno a Far Cry 1... A 4-et még nem próbáltam (a Primal-t meg nem is fogom...
)
Az 5-el még nem játszottam, de elég tetszetős, majd egy év múlva valami megaakcióban bezsebeljük, elég jónak néz ki, tetszik a hangulata, meg a helyszínek...
HL 3-ról meg ne is álmodjunk... Majd jön a rajongói befejezés... -
Úgy tűnik egy az ízlésünk azzal a különbséggel hogy azóta azért 1-2játék még bejött - Left 4 Dead "széria" például meg az újabb alien játékok. Valamint a Far Cry 3 volt az egyetlen ami számomra HL2 szintű élmény volt végig. FC4 bár több lehetőséget tartalmazott és jó is, de ha valaki megcsinálná azt a játékrendszert a szigetre is az egy külön játékot érne
-
Akkor egész korán kijött a 9600XT bár a képen két különféle vga van.
A négyzetes memóriájú sztem 9600Pro lesz, egy cimbora leharcolt állapotú VGA-ja ami itt van kiállítva pontosan ilyen Sapphire. A téglalap memóriás a sima 9600volt és asszem 256 megával kompenzálták a silányabb memóriát - 9600Pro 9504MB/s bandwith a 9600 6464MB/s volt
1ébként wiki szerint tényleg 2003 méghozzá szeptemberi megjelenésű a 9600XT.
-
D.Va
őstag
válasz
SchumiBácsi #354 üzenetére
Ez a 3 játék, de főleg a HL2 és a Far Cry volt számomra az utolsó igazán újító és álleejtő játék... (meg ezek előtt a GTA3)
Talán még utána a Bioshock 1, de az nem sok újítást hozott, annak a hangulata szippantott be... Szóval számomra azóta uncsi és halott az egész játékipar... Azóta semmi sem fogott meg igazán... És nem azért mert öregszem... Ma már szinte csak autószimulátorozom, meg CSGO-zom néha... (mégis öregszem?)
2003-ban vettem egy használt FX5200-at a Far Cry miatt... A Shadermodell miatt jobban szaggatott mint a Geforce 2 MX-emen...
1 hét után eladtam és 32-ért vettem egy Gigabyte 9600XT-t... Mekkora királyság volt... Akkor még lehetett értelmes áron értelmes teljesítményt venni... Már rég nem ez a helyzet... -
Sonja
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #354 üzenetére
Az ATI 9600XT 2003. szeptember-október körül jelent meg. Én még 2003. karácsonyára vettem egy Sapphire Radeon 9600 XT-t, ezért emlékszem rá.
Remek kis káryta volt ez akkoriban.
-
zseko
veterán
Oké, azért persze ne a szó valódi értelmét gondold bele. Nincs azzal problémám, hogy több pénzért is meg tudja venni, (én is meg tudtam volna venni az 50-60%-os felárnál is) , csupán egyszerűen már nem vagyok hajlandó ennyit kifizetni érte (tudván a 'rendes' árát, és az okot amiért felment). Olyasmire akartam utalni, mint pl. anno azért nem működött egyszer a céges sztrájk, mert volt pár ember aki kb. úgy állt hozzá, ő leszarja mit akarnak a többiek és mi lenne jó, neki ne pofázzon senki mikor megy dolgozni, ő bemegy és kész.
-
Raymond
titán
"azért most már lassan ott vagyunk mint anno voltunk"
Igen, alig magasabb az ar mint a decemberi orulet elott:
Innen 2-3 hete: [link]
A 1050Ti ami meg teljesen irrealisan el van szallva, a tobbi mar OK kategoria. Es van is beloluk raktaron, a 20 legolcsobb GF1060 6GB modell mind 300EUR alatt van:
-
Jut eszembe...
"Kellemetlenül túlárazták a VGA-kat a gyártók" nem volna reálisabb cím? -
azért most már lassan ott vagyunk mint anno voltunk.[link]
90 K alatt nem sok 1060 volt, Pl Inno3D mini GTX 1060 6 Gb legolcsóbban 85 K ért volt, jelenleg 95 K ami azt jelenti hogy visszaáll lassan a bányászláz előtti áruk. jelenleg 5 kártya a található 100 K vagy az alatt. Még mindig nem a legjobb így 2 év után de a 156 ezres maximum árához képest látszik, hogy talán vége a bányaláznak.AMD oldalon még kicsit rosszabb helyzet,de ott magasabb árról is kell mérséklődniük.[link]
Ott a legolcsóbb jelenleg 103 ezer ,de a legmagasabb ára 4 hónapja 171 K (!)volt. -
zseko
veterán
válasz
#74018560 #265 üzenetére
A) az új kártyáknak olyan áruk lesz, mondjuk, mint a most a mostaniaknak, ezért amúgy sem sokan vennék azon az áron,
B) majdnem ugyanaz mint az A, annyi különbséggel, hogy még elszálltabb árakon adják - mert hát ugye drágábbnak kell lennie az előző generációnál - tehát még kevesebben fogják megvenni
C) ez a legüdvözítőbb eset (számunkra), lesz rengeteg kártya normális áron végre, így lehet vásárolni
Részemről 90e-ben húztam meg a határt amit hajlandó vagyok kártyára kiadni, ezen az áron és kicsivel alatta jöttek be az RX580-as kártyák, amit anno kinéztem. Sem teljesítményben, sem árban nem vagyok hajlandó ettől eltérni, csakis számomra pozitív irányban (árak lefelé, vagy teljesítményben jelentősen (+50%) felfelé), és persze új kártyát nézve, mert pl. egy használt 580-ért 55, max 60e-től többet nem fogok adni és nem érdekel mennyiért vette. Csak hát tudom, hogy túl sok hülye van, aki hajlandó másfélszeres, sőt több felárat is kifizetni, mert nem gondolkodik
-
meci77
tag
Ez az év jóhíre!
Egyértelműen lesz áresés, plusz még az új gen-t sem lehet soká tologatni, mert a gyártók nem engednék (érsd: Az NV meg AMD várjon hogy mindenki eladjon mindent?) Karácsonyra VGA csere!
-
Dexar007
veterán
En mar tudom a megoldast! Btc-be kell fektetni par milkat---> arfolyam kilo--> vgakat elviszik mint a cukrot--> bitcoin elad---> profit ---> majd uj generacio bevezetese--> btc ujbol vesz---> infinite money.
-
atenza
senior tag
Bányászláz-ból bánatláz lett.
Vagy Bányaláz-ból Bánja-láz. -
-
Ed_007
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #355 üzenetére
Azért az 1440 és a 4K között van különbség.
Egyébként jó játékot, mindegy, milyen felbontáson. :-)
-
-
2002-2004 között sztem egész jól kezdett durvulni a látvány és akkoriban a zöldeknél az FX5600/Ultra volt a divat, ha nem még az FX5200. Sztem utóbbiból Magyarországon eladtak egy kamionnal mire megvettek egy FX5800-at
Vörös oldalon 9500/9600Pro volt a módi, tehetősebbeknek 9700/9800/Pro. Később jött a 9600XT mint tömegkártya de sztem az már 2005.
Ekkortájt jött ki többek között a Doom3, Half Life2, Far Cry... ezek mind olyan minőség hogy ma is zokszó nélkül előveszem őket eredeti állapotukban néha. Ott volt még az UT2003/2004, NFSU1-2, a Max Payne 1-2 de még a Splinter Cell széria eleje is tökéletes volt abban az időkben. És ha ezeket simán vitte a 9800Pro akkor a 9700 se lehetett látványosan lassabb mert a 9800/Pro gyakorlatilag egy tuningolt 9700/Pro, csak a tranzisztorszámmal nem gyorsultak volna annyit.
Így akinek volt egy 9700-es kártyája 2002 végén az sztem 2005ig bőven biztosítva volt, főleg ha beérte 85nél kevesebb fps-el. A 9500/Pro ugyanazt tudta AA nélkül, aki meg sikeresen átforrasztotta ott volt a 9700
-
válasz
SchumiBácsi #351 üzenetére
Nekem FHD/120Hz (55" UHD TV) és bőven jó.
UHD-n 60Hz van, meg nekem bőven jó az FHD/120Hz is 980Ti-vel.MD
L -
Ed_007
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #351 üzenetére
4K-ban hogyan éred el a 120 Hz-et, milyen konzollal, videokártya+proci kombóval, milyen monitorral?
ATI9700-al akarod hajtani?
-
-
A 4600-as csak a zöldeknek volt a csúcs (DX8.1 asszem), a vörösek a 9700-al (DX9) úgy odavertek nekik hogy még az FX5800 se volt releváns mellette - meg mire az FX kijött már ott volt a 9800Pro/XT és készülőben volt az 1slotos X800
Kérdés honnan indul a jó fps szám. Az én szememnek 80felett kezd kellemes lenni és mivel 1440 sor van ezért olyan a "mai elvárásom". Igazán új játék gyakorlatilag nincs így csak megtippelni tudom hogy pörögne a 980Ti de ha ilyen jó a helyzet akkor ez pompás. Ősszel új platform kerül alá, mert már 2éve cserélném ettől is függ meddig lesz még 980Ti de ha látványosan gyorsul a jelenlegi sebességhez képest akkor marad még 1-2 generációnyit.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #341 üzenetére
"teljes grafikán"
Oké, de akkoriban a teljes grafika fogalma is más voltDe, hogy komolyabbra vegyem, nem hasonlítanék össze egy GT Legends, GTR autós szimulátort egy Assetto Corsa, vagy Project Cars-al grafikalilag.
Annakidején az ATI 4670 is egész jól vitte a GT Legends-t, még FullHD-ban is, de manapság már a 4K, vagy mégfeljebb a VR az igény, és oda kell a kraft."Azért ha most vennék gépet, 4K 60Hz lenne az alap."
Ha nem ragaszkodsz az ultra beállításokhoz, akkor ezt egy Nvidia 1060-as tudja, Assetto Corsával. -
Ed_007
aktív tag
válasz
Azért ha most vennék gépet, 4K 60Hz lenne az alap.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Manapság egy 4 éves 980Ti-t bármikor ráereszthetsz nyugodt szívvel egy mai játékra, mindent meg fog tudni jeleníteni belőle, ráadásul elég jó FPS számok mellett, míg anno ha egy 2002-es GeForce4-et bedobtál a 2006-os játékok közé, na abban már sok köszönet nem volt... 1-2 évig tartott ki legfeljebb az akkori VGA-k státusza, utána menthetetlenül elavultak.
-
Cs1csó
titán
válasz
"Amikor beléptem a PC világba 100k-ért olyan kártyát vettél amivel évekig toltad teljes grafikán"
A 70-es években meg 3 forint 60 fillér volt a kenyér ez nem jelent semmit.
-
Mennyire régen? Amikor beléptem a PC világba 100k-ért olyan kártyát vettél amivel évekig toltad teljes grafikán. Feltéve ha kaptál annyiért kártyát
NV GeForce Ti 4600 és ATI9700 "versengett" abban az időkben és nem emlékszek 100ezer feletti árakra. Talán a 9700Pro de inkább a 9800Pro vágott bele 100k felett már - gyorsan kikerestem 2002 novemberi GS, VGA 50.000HUF felett szekcióban 95k az ATI9700 és "ma ez a legjobb kártya a piacon" - NV 4600Ti meg 78K
Ezután havonta 5000HUF csökkenés csak azért mert fél év után jött a 9700Pro
ATI 9800Pro CPU limites környezetben 2évet húzott le és inkább a haldokló alaplap miatt tettem le 2006-ban, ezután cimboránál +1év processzor felől is kihajtva. Nézzük meg azt a kártyát ami a mai elvárásoknál lehúz 3évet 100ezerért teljes grafikán. Sztem még egy csúcskártyának is feladná a leckét ami mindjárt 300k, és önmagába maximum papírnehezéknek jó - mire kihajtod ugyanannyi a hardwer, monitor nélkül
Régi elvárások: 1024x768 85Hz
Mai elvárások: 2560x1440 100HzJa és régen még nem volt csodasync így ha beesett 85Hz-nél 60-70fps-re akkor csúnyán bekarcolt a látvány szóval végig tudnia kellett a 85fps-t. Ma ilyen nincs mert 80fps felett nekem már nem para a helyzet, persze 120-160között a legkellemesebb, de csodasync mellett nem gond ha egy játék csak 80-120fps között játszik.
Jelenleg 980Ti van a gépbe és nem tartom valószínűnek hogy tartós 100fps-t tudna teljes grafikán egy újabb játékban végig a kívánt felbontásban.
-
Carlos Padre
veterán
Ha két életem lenne sem tudnám elég érzékletesen megfogalmazni mennyire szánalmas épp ebben topikban épp tőletek olvasnom, hogy a psn plusz ( és az xbox live) mekkora lehúzás és mennyivel jobban megéri a PC Gaming
-
Cassi
őstag
Sajnos a feltorlódott kártyák okozta problémát már nem lehet visszacsinálni, a mostani helyzet alapján szerintem az új kártyák el lesznek halasztva 2019-re, a bányászláz utóhatásának "köszönhetően".
Ugyan az elmúlt napokban többféle hír is elterjedt, de egyértelműen Huang tudja leginkább az igazságot, ő pedig határozottan egy nagyobb halasztásra utalt. Előbb meg kell nyugodnia a piacnak, le kell dolgozni a raktárkészleteket, utána lehet szó az új generációról. -
D.Va
őstag
Most akkor hogyisvanez?
Ebben az egész cikkben nem csak az a vicces hogy korábban azt írtátok hogy a gyártókat nem érdekli a bányászat (mivel elhanyagolható az eladások szempontjából) hanem az is hogy hogy azt írtátok korábban hogy a gyártóknak a magas árból egy forintot sem látnak mert a magas árakat nem a gyártók generálták hanem a kereskedők (nagyker+kisker) Most meg akkor mégis a gyártók emelték meg az árakat?
Mostakkómihogymerre?
-
ripla
addikt
válasz
attila9988 #292 üzenetére
Igazából a multi része sosem érdekelt, arra ott a PC, ami érdekelne azok olyan címek, amik valószínű nem lesznek PC-re. Spider-man, Death Stranding, Horizon Zero Dawn, Detroit - Become Human, God of War, ezt az 5 játékot pl. nagyon szívesen tolnám.
-
joysefke
veterán
Nézd meg a videót amit linkeltem! Ő is úgy céloz kontrollerrel, hogy mi csak nézünk. egyetlen baj van vele, hogy ez nem célzás. Legalábbis nem abban az értelemben, hogy meglátom az ellenfelet és ráhúzom a célkeresztet...
Játszottam már kontrollerrel, ha közvetlenül kontollálnád a kontrollert (mint az egeret), teljesen lehetetlen lenne vele célozni. Célzásrásegítés van mindenhol. No meg nagyon szűk FoV, hogy keveset kelljen fordulni. Nekem single player játékokban ez nagyon kevés, folyamatosan vagy azt érzem, hogy a kontroller a szűk kersztmetszet vagy olyan érzésem van, hogy autopilóta kompenzálja a kontrollert.
Nagyon sok előnye van a konzolnak, de sok megkerülhetetlen, kijavíthatatlan limitációja...
-
keIdor
titán
válasz
attila9988 #326 üzenetére
Kényszer? Akkor volna kényszer, ha vétel után a fejedhez fegyvert fognának.
Senki se mondta, hogy nem tarthatod meg az összes szoftvert. PC-n meg pont hogy igény volna a használt piacra. Nekem se volna 180 játékom Steamen. 20 maradna, a többi mehetne el, akár ezer huf/db áron. Már az is 160k lenne, annyi visszajönne... egyik 2020-as konzolra már ott is volna hirtelen a lóvé. Konzolon a használt szoftver lehetőség, nem kényszer.
-
davudhunters
csendes tag
válasz
attila9988 #327 üzenetére
A Wow tagságot példaként hoztam fel, vannak PC-n is játékok ahol fizetni kell a multiért, ne legyünk ilyen naívak.
A kiegészítőkről meg annyit, hogy sokan játszanak Pc-n is konzolos kiegészítővel, például arcade kocsis játékokat Xbox kontrollerrel stb. mert jobb az irányítás mint billentyűzeten.
Jah és konzolon is van választás, még ha minimális, például szimulátoros játékokhoz vehetsz kormányt, nem kell szenvedni.Ezeken kívül ez az egész beszélgetés teljesen értelmetlen, mert nem erről szól a cikk, semmi köze a cikkhez, te hoztad fel a Pc Master Race kommenteddel az egész vitát, hogy hízelegj az egódnak.
Semmi bajom nincs a PC Gaming-el, sem azzal, hogy valaki konzolon játszik, el tudom fogadni. Szemmel láthatóan te nem, muszály volt kiírni magadból a "mekkora nagy lehúzás a konzol" kommentet, miközben a cikknek csak annyi köze van a konzolhoz, hogy sokan akiknek nem a szíve csücske az FPS játékok megelégelték a PC-s hardver kartelezéseket és inkább konzolt vettek.
-
attila9988
őstag
válasz
davudhunters #325 üzenetére
Én nem arról beszélgetek hogy melyik jobb. Én akkor szálltam be, amikor a hardware árakra megoldásként a ps4 megvásárlását emlegette valaki.
Én csak annyit akartam hozzátenni ehhez, hogy a sony féle üzleti modell pont ugyanúgy kiveszi a zsebedből a pénzt, csak épp nem a vas megvásárlásánál, hanem a hosszútávú használat során.
Ettől nem lesz az egyik játékra alkalmas masina feltétlenül jobb a másiknál. Főleg hogy a pc alapjában véve nem játékgép, de lehet az is, ha úgy akarod. -
attila9988
őstag
válasz
davudhunters #317 üzenetére
PC-n nem kell fizetni a multiért? Wow tagság már nincs?
Mert wow tagság nélkül nem tudsz pc -n multiplayer játékokat játszani?
Drága a konzolhoz a kiegészítő? Igen nem olcsó egy Ps4, Xbox one kontroller, de megnézted már mennyibe kerül egy jobb billentyűzet (mechanikus), vagy egy jobb egér?
A pc a választásról szól. Olyat veszel/építesz amilyenre az adott feladathoz neked szükséged van. Játszani ezer forintos billentyűzettel is lehet, de ha akarsz, vehetsz negyvenezer forintosat is. Ps4 -hez meg megveszed a kiegészítőt, amit a sony ad, és kész...
Ráadásul Konzolon ott a használt játék kereskedés, ami nincs PC-n. Ezt is kifelejtetted.
Nem felejtettem ki, megválaszoltam korábban.
-
attila9988
őstag
nekem se kell, áll benne feleslegesen a pénz, 20-30% bukóval ki lehet szállni, miért álljon benne a pénz?
Mert kb abból a 20 - 30% bukóból, ami konzolon a bukó volt, itt általában ennyi volt a teljes ára. Az meg hogy ott van egy link a könyvtárban kit érdekel? Konzolon a használt piac kényszer. Pc -n meg igény sincs rá.
GTX-1060, GTX-980 alatt nincs is olyan grafika, mint PS4 Pron vagy XOX-en.
Ez nem igaz.
Lehet neked nem kell 1060, de konzol is van már 60-70 ezerért, a régiek. Az meg 1050Ti ár környéke. +kell egyéb hardver, cpu, ram, utóbbi nagyon drága. Egér, billentyűzet stb.
Az előzőben megválaszoltam ezt.
Ha PC kéne, akkor is minimum 1080p60fps kéne, ez meg GTX-1060 minimum. Ez csak a konzol ára...
Ez az 1080p60fps valami nagyon legendás dolognak tűnik, de pc -n átlagos hardware -el sem probléma. Nézz utána. (mondjuk nem is vennéd észre, de ez egy másik vita lenne)
Nem volna a CS népszerű, ha nem futna el egy kenyérpirítón is. Elfut, ezért népszerű, de ez tényleg a koca játékos réteg.
A pc -s játékok nagy többsége elmegy bármin. Csak az aaa kategória az, ami nem feltétlenül. a kompetitív játékok rendszerint a gagyi laptopokon is intel hd -vel. Az pedig tényleg mindenkinek van.
Ez az egész arról szól, hogy mennyi időt töltesz játékkal. Szerintem a koca játékosoknak ha van a közelükben egy pc, akkor csak egy steam account -ra van szükségük. Ha komolyabban akarnak játszani, akkor egy vga -ra is. Ha e mellé még kellene nekik pár különleges cím, vagy még sincs a közelükben semmilyen pc, akkor vehetnek egy ps4 -et IS, és ölhetik abba is a pénzt.
-
Televan74
nagyúr
Hű de szép konzol vs pc-s csata kezd kirajzolódni.Hol van már az eredeti hír.
Ha maradnak a magas PC -s hardver árak(mem,vga,ssd) akkor a jelenlegi konfigom megmarad a pc -s játékaim futtatására és veszek egy PS5 -t az új címekhez.Már most is sokat használom a Xbox gamepadot a bill + egér helyett.
-
Cs1csó
titán
Ezt el is hiszem. Ha valaki gyerekkora óta konzollal játszik - és a pc-t nem is próbálta - az ugyanolyan ügyes tud lenni azzal is. Persze egy olyan 25-30 éves aki 8 éves kora óta bill + egér kombóval tolta az FPS-eket már sosem lesz olyan jó kontrollerrel mint aki abba született bele.
-
keIdor
titán
válasz
joysefke #309 üzenetére
Valaki úgy céloz ám kontrollerrel, hogy csak nézek. Talán jobban mint én egérrel. Azt is állítja, hogy jobban szereti az fpst is már controllerrel. Én se vagyok vele ügyes, de meg lehet tanulni vele játszani.
attila9988: PS5-nél lesz, nem hagyja ki a Sony sem, x86 miatt pláne nem.
-
davudhunters
csendes tag
válasz
attila9988 #303 üzenetére
PC-n nem kell fizetni a multiért? Wow tagság már nincs? Tudom szélsőséges példa, de akkor is példa.
Igen konzolon fizethetsz a multiért, de ez még mindig egy kevésbé rossz kategória.
Arról nem beszélve,hogy rengeteg embernek van elege a PC-s csalókból, a PubG szép példa rá, világ egyik legnépszerűbb játéka volt és a csalók több mint 90% kínából származott a BattleEye szerint, de nem tesznek a csalók ellen semmit, mert a játékosok 49% kínai.
Jah és még ráadásul kínában sokkalta olcsóbb a PubG mint nyugaton, hála a marketplace-nek iparág épült a PubG és hasonló játékok köré hogy PC-n csalással minél több pénzt ki tudjanak sajtolni a játékból.Drága a konzolhoz a kiegészítő? Igen nem olcsó egy Ps4, Xbox one kontroller, de megnézted már mennyibe kerül egy jobb billentyűzet (mechanikus), vagy egy jobb egér?
Arról nem beszélve, hogy a PS4 még mindig olcsóbb VR lehetőséget kínál, mint a PC-s Oculus és HTC Vive.
Ennyit a kiegészítőről.A játékok valóban drágábbak és nincsenek kulcsos oldalak, de nem kell semmit sem megvenni megjelenés napján. A Conan exiles nemrég jelent meg, jelenleg 8.500 körül van akciósan a magyar store-ban. Egész baráti ár. És ez csak egy példa.
Xbox-on még ott a Gamepass ami nevetséges összeg tekintve, hogy 1 forintot sem fizetel a játékokért.
Ráadásul Konzolon ott a használt játék kereskedés, ami nincs PC-n. Ezt is kifelejtetted.Van rálátásod PC-s téren a dolgokról, sok helyes dolgot felsoroltál, de konzol téren pontatlan voltál, már-már előítéletes így inkább ne foglalkozz a témával úgy, hogy nem olvasol utána a dolgoknak
-
keIdor
titán
válasz
attila9988 #312 üzenetére
De minek gyűjteni? Azt mondom oké az ember megtartja a kedvenceit, de minek 100-200 játékot összegyűjteni? 95%-át személy szerint többet el sem indítom 1-2 kijátszás után.
Ez nagyon emberfüggő, nincs azzal baj, ha te gyűjtöd, de nézz be játék meg konzol topikokba, az emberek nem szeretik a porfogót, sem a fizikait sem a virtuálisat... nekem se kell, áll benne feleslegesen a pénz, 20-30% bukóval ki lehet szállni, miért álljon benne a pénz?GTX-1060, GTX-980 alatt nincs is olyan grafika, mint PS4 Pron vagy XOX-en. A framerate meg játékfüggő.
Lehet neked nem kell 1060, de konzol is van már 60-70 ezerért, a régiek. Az meg 1050Ti ár környéke. +kell egyéb hardver, cpu, ram, utóbbi nagyon drága. Egér, billentyűzet stb.
Én az a fajta vagyok, akit érdekel évente 10 AAA cím, aköré építek setupot, néha talán megtetszik 1-2 indie, de ritka. Ha szűkös volna a keret, akkor konzol lenne, ez a legolcsóbb. Ha PC kéne, akkor is minimum 1080p60fps kéne, ez meg GTX-1060 minimum. Ez csak a konzol ára...
Tudom vannak olyanok, mint az ismerősöd, aki csak CS, teljesen más kategória. Én arra már ráuntam, 20 éves játék, ugyanazok a pályák mennek 20 éve. Nem volna a CS népszerű, ha nem futna el egy kenyérpirítón is. Elfut, ezért népszerű, de ez tényleg a koca játékos réteg.
-
attila9988
őstag
Félreérted amit írtam. A pc esetében a hardware és software piac nyílt. Ez azt jelenti, hogy te bármikor írhatsz egy software -t rá, és nem lesz aki eldönti hogy használhatod -e azt, vagy sem. Ezért lehet bármilyen online shop bármikor bárhol. Ha neked nem tetszik egyik sem, akkor alapítasz egy sajátot.
A nyíltság egyáltalán nem jelenti azt, hgoy nem lehet rá biztonságos rendszereket építeni, mint ahogyan meg is teszik sokak. Mint ahogy korábban is írtam, se a zártság, se az előfizetés megléte nem feltétele a biztonságos üzemeltetésnek. Az, hogy te önigazolásként emlegeted a biztonságot az előfizetési díj mellett, maximum számodra jelenthet megnyugvást, de attól még nem lesz indokolható egyik a másikkal.
a PC-s közösség meg annyira apró, hogy az anticheattel sem foglalkoznak
Mármint kik? Most valami konkrét játékról beszélsz?
-
Cs1csó
titán
A konzol vs. pc választásnál a legfontosabbat nem is néztük:
- mivel akarunk játszani - a fentebb említett FIFA esetén bőven elég egy konzol
- mennyire számít a multi része és az esetleges tisztább játékmenet, ami az egyforma hardver és a csalók hiánya garantálja, tényleg már csak PING és a net sebessége az ami eltérő. -
attila9988
őstag
Hülyézni talán nem kéne azért, mert valaki a csalók helyett inkább fizet egy doboz cigi árat/hó a csalómentes játékért.
Ismét mondom, hogy a csalómentes játék, és a havi előfizetés között nincs ok - okozati összefüggés, felesleges belemagyarázni azt. A doboz cigi ára meg jó vicc... ha valaki pl 2012 -ben megvette a star craft 2 -t, az csalómentesen játszik idestova 6 éve, és egy forintot nem fizetett pluszban... elszívhatja a doboz cigijét, vagy ihat valamit, vagy ehet egy hamburgert, vagy vehet bármi mást, mert nem kell tejelnie azért, hogy multiplayer -t játszhasson.
Nem vagyok ellene a szolgáltatásoknak amit a sony kínál, de pofátlanságnak tartom, hgoy az egyébként méregdrága játékok alapfunkcióihoz sem férhetsz hozzá, ha nem fizetsz minden hónapban plusz pénzt. Ez elvi kérdés.
Jössz itt az árakkal... nézted már mennyibe kerül egy videókártya? Vagy a memória? Egy GTX-1060 egy konzol ára,
Egyrészt nem kell gtx 1060 ahhoz hogy játssz, másrészt írtam fentebb, hogy a bekerülési költsége a konzolnak alacsonyabb. Ez az üzleti modell része. Nem fizeted ki az elején a hardware -t egyben, hanem kifizeted részletekben a játékok árában, és az előfizetési díjban, amit szinte kötelező meglépned, mert anélkül majdnem semmit nem ér a konzolod.
Így is fizetsz, meg úgy is fizetsz. Az egyiknél rejtett a költség, a másiknál nem az. Itt persze meg kell még említeni, hogy a pc nem játékgép, tehát számos egyéb dologra is használhatod. Többek közt ezért is van majdnem mindenkinek pc -je. Ahhoz, hogy ebből játékra IS alkalmas masina legyen, gyakorlatilag egy videókártya kell. Az AAA -s címekhez lehet hogy némi ram is...
1 - 1 bekerülési költségben a konzol nyer, ez egyértelmű. Hosszútávon azonban nettó veszteség a konzol. Azt is szeretném megemlíteni, hogy játékkonzolt nyilván szórakozásból vesz az ember, nem azért mert annyira megérné, így a költségek igazából nem számítanak. Ha a sony álltal kínált szolgáltatások, és a masina számodra azt nyújtják amire vágysz, és számodra megéri azt a mennyiségű pénzt amit ezért cserébe bele kell dobálnod a buliba, akkor ez számodra egy jó üzlet...
Én soha nem fizetnék azért még egy vagon pénzt, hogy játszhassak a 60eurós játékommal multiplayer -ben... de ez én vagyok. Nyilván a játékfüggők másként gondolkodnak. Ismerek olyat, akinek egy darab játékért is megéri bármelyik konzolt megvenni... Neki ez a hobbija.Konzolon meg el lehet adni a játékokat, arról én nem tehetek, hogy ehhez lusta vagy, vagy nem tudom neked ez miért akkora fáradtság...
Valóban el lehet, de miért akarnám eladni? Pc -n meg nem is kell eladnom a pár ezerért vett játékot, mert minek? (a következő generációban egyébként ezt már nem biztos hogy megteheted)
Ha veszek 20-30db 60€-s játékot, PC-n meg ha warezolnék akkor lenne valahol egál árban a kettő...
Ez nettó hülyeség. Pár darab játék ára pl egy vga... Messze nem kell ahhoz 30 db, ha a 60eurós sávot nézzük. De mint mondtam, pc -n ez a legritkább sáv. Ennél jelentősen olcsóbban megkapható minden. Nyilván egyedi eset mindenki, és fontos hogy mennyi programot vásárolsz és milyen időközöhnként, de ne felejtsd el, hogy pc -n koca játékosok is nagyon jól járhatnak, ha egy évben vesznek 3 játékot, és nem kell fenntartaniuk egy külön játékgépet, az előfizetésével együtt. A játék pedig töredékébe kerül neki.
-
Cs1csó
titán
HA konzolt vennék és előbb utóbb fogok is azt 99%-ban az aktuális FIFA miatt tenném. PC-n is kontrollerrel játszom - sport játékokat szimulátorokat csak ezzel szabad - DE szerintem bőven jó ha van egy olyan PC-je az embernek amivel akár játszani is lehet és bármikor elő lehet venni egy régi címet és tolni egy kicsit.
-
joysefke
veterán
A (nagyjából) csalómentes játékban teljesen igazad van:
Konzolon bekapcsolom a TV-t, elindítom a játékot, hátradőlök és garantálva van, hogy a játékostársak 99%-a semmilyen formában nem csal, ugyanolyan hardverrel, beviteli eszközzel, képi beállításokkal és képkocka-sebességgel játszik. Tehát esélyegyenlőség van, ha lelőnek az az én bénaságom, az ellenfél tudásának szerencséjének a következménye, nem aim-bot, nem jobb perifériák, nem nagyobb monitor/felbontás, nem a folyékonyabb játékmenet hozta össze neki a killt.
PC-n amennyire én tapasztaltam, jelentős a csíterek száma, BF3-mal játszottam anno sokat, minden nap összefutottam különösen ocsmány csítekkel (kb god-mode). És ezen felül is az volt a tapasztalatom, hogy a csíterektől eltekintve is, ha valaki sikerélményt és élvezetes játékot keres, akkor csak tényleg jó felszereléssel érdemes leülni játszani a populáris shootereket. Tehát: értelmes íróasztal, megfelelő méretű egérpad, jó egér, folyékony képi beállítások, nagyobb monitor és alacsony input lag. Sokkal több a feltétel...
Nem is játszom kompetitív multi-FPS-t
Ennek ellenére a kontroller egy borzasztó szar cucc, ha célzásról van szó. Valamilyen formájú célzás rásegítés nélkül a dolog tökéletesen működésképtelen, vagy a célkereszt ugrik rá az ellenfélre, ha az közel van, vagy tapad a célkereszt, ha egyszer már rajta volt az ellenen, esetleg mindkettő. Anno a GoW II-III multijával játszottam. Az egyik legjobb (távcsöves puskás) játékos publikált YT videókat arról, hogy ő hogyan "céloz". Nos mivel kontrollerrel nem igazán lehet egyszerre precízen és gyorsan célozni, illetve célon tartani, ezért ő nem céloz a szó valódi értelmében. https://www.youtube.com/watch?v=S_EfPrl_Z1o
Pont a szabad célzás élménye veszik el egy egeres célzáshoz képest. Nekem ez sajtreszelővel maszturbálni tipikus esete...
-
keIdor
titán
válasz
attila9988 #303 üzenetére
"A konzollal az is probléma, hogy miután beledobtad az elképesztő mennyiségű pénzt, de a generációnak vége, akkor mindened megy a kukába..."
Valóban? Akkor hogy lehet az, hogy Xbox One-on ilyen hatalmas 360-as lista van?[link]
-
keIdor
titán
válasz
attila9988 #300 üzenetére
Én a zárt rendszer helyessége mellett érveltem, mert felhoztad. A nyíltnak az a hátránya, hogy boldog-boldogtalan feltöri, a PC-s közösség meg annyira apró, hogy az anticheattel sem foglalkoznak. Mondtam, a lőtéri kutyát nem érdekli PC-n, hogy ki csal vagy ki nem. CoD-ok, The Division meg sorolhatnám holnap reggelig nyüzsög a csalóktól. Battlefield 1-nél a chatben is csak azt látni, hogy 5 percenként kit vág ki a szoftver, ha észreveszi egyáltalán. (sokszor nem, mert a cheat is kap frissítést)
-
keIdor
titán
válasz
attila9988 #302 üzenetére
Hülyézni talán nem kéne azért, mert valaki a csalók helyett inkább fizet egy doboz cigi árat/hó a csalómentes játékért. Jössz itt az árakkal... nézted már mennyibe kerül egy videókártya? Vagy a memória? Egy GTX-1060 egy konzol ára, és más hardvert még meg se vettél. De olcsó a PC tényleg...
Nekem, akinek mindhárom van elmondom, hogy a PC a drágább végső soron, tapasztalat, a mai árak mellett. 5 éve egál volt, ma nem az. Konzolon meg el lehet adni a játékokat, arról én nem tehetek, hogy ehhez lusta vagy, vagy nem tudom neked ez miért akkora fáradtság...Ha veszek 20-30db 60€-s játékot, PC-n meg ha warezolnék akkor lenne valahol egál árban a kettő... ez a 20-30db játék nekem 2-3 év, mert évente átlag 10 cím vonz.
Az meg hogy havi 3€ a multi... egy doboz cigi, egy hamburger drágább... de nincs csaló és hatalmas a játékosbázis. Sony 70 millió, Microsoft 40 millió. Battlefield 1 kivételével (meg majd V) én nem multizom, szóval egyébként annyira nem is érint a dolog.
-
attila9988
őstag
válasz
egyedülülő #298 üzenetére
Pc -n az utóbbi 20 év majdnem minden software működésre bírható. Ez nem okoz különösebb gondot.
A konzollal az is probléma, hogy miután beledobtad az elképesztő mennyiségű pénzt, de a generációnak vége, akkor mindened megy a kukába...Ismét hangsúlyozom, hogy én nem vagyok játékos, elég kevés cím van ami érdekelt.. Pl a DreadOut -ot megvettem valami 3000 ft -ért, mert megtetszett, és láttam hogy megy linux -on. (most amúgy pont ránéztem, éppen 2 euróért kapható..)
De van a környezetemben pár játékos, ezért van rálátásom a dolgokra. Nézzünk egy példát. Az egyik srácnak a counter strike go a mániája. Imádja. Több ezer órát játszott vele. Az sem került többe néhány ezer forintnál, és több ezer órát szórakozott vele... nincs előfizetés, nincsenek rejtett költségek. Nem érdeklik a ládák sem. Lövöldözni szeret. A laptopján, és az asztali gépén... Pc -je mindig lesz, tehát amíg van cs go, addig ő játszani fog vele. De egy forintjába nem kerül ezen túl sem... -
attila9988
őstag
Milyen alternatívák? Hát lássuk...
GamesPlanet UK
GamesPlanet FR
GamesPlanet DE
Voidu
Humble Store
GamersGate
Fanatical
WinGameStore
gog
green man gaming
itch.io
origin
steam
Game JoltMost csak ennyi jött össze így hirtelen, de ha akarod könnyű bővíteni a listát. A kiadók/fejlesztők azzal szerződnek akivel akarnak. Rendszerint mindenkivel. Így mindig mindenhol eltérőek az ajánlatok. Konzolnál nincs ilyen. Ps4 -ed van, akkor a sony majd eldönti, és kész... xbox -od van? Akkor a microsoft majd eldönti, és kész... Pc -n nincsenek megkötések, és a platform használatáért sem kell plusz pénzt tejelni, így könnyebben tudnak árat is engedni. A legtöbb helyen steam kulcsokat kapsz manapság. Megveszed olcsón, regisztrálod, játszol... bármilyen gépen, bárhol. A gog -hoz hasonló helyeken pedig drm mentesen kapod a játékot.
És ahogy írod, konzolon valóban 60 euró az átlag. Piszkosul drága. Plusz még fizess elő. Egy vagyon hogy játszhass egy szaros multiplayer játékkal kontrollerrel bénázva. (ami amúgy szintén egy vagyon, mint az összes konzolos kiegészítő)
Olcsó a ps4? Persze hogy az... 70 - 100 ropi a doboz. De ez csak egy darab vas. Utána fizess elő, mert plus nélkül semmit nem ér, vegyél játékot drágán, vegyél kiegészítőt drágán.. aztán jobb ha nem számolsz, nehogy kijöjjön, hogy hány pc árát dobtad bele.
A fizetős multiplayer a világ legnagyobb lehúzása. És még élvezed is hogy kiveszik a zsebedből a pénzt. A 60 eurós játékodat megveszed, aztán a ki tudja hány eurónyi dlc -t is, és még csak nem is játszhatsz vele, csak ha előfizetsz... a hülyének is megéri... vagy várj... éppen a hülyének éri meg..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A bányászláz visszaesésével egyre több termék marad a raktárakban, de ez mégsem hoz majd árcsökkenést.
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest