Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dabadab

  titán

  LOGOUT blog

  válasz sgery #54 üzenetére

  "Persze cserébe tudnod kell, hogyan őröld, tamperold, hány fokon főzd le, a gépet elő kell melegíteni, tejet kell gőzölni és tárolni, több a karbantartási ideje is (költsége attól függően milyen minőséget vettél)"

  Pont ezért jók a normális minőségű kapszulás kávék, mert ott ezeket megcsinálják helyetted - akár jobban is, mert míg mondjuk egy Espresso Embassyban elhiszem, hogy minden szállítmánynál lefőznek egy tucat kávét, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat és ezeket be is tartják, addig otthoni körülmények között ez nem feltétlenül fog így sikerülni.
  Az ecocafe-t konkrétan nem ismerem, de így ránézésre újhullámos helynek tűnik, gondolom azért volt ilyen markáns a különbség, mert ők nem hagyományos, olaszos pörkölésű, a keserű irányba menő kávét, hanem gyengén pörkölt, inkább savanyú* kávét árulnak, vagyis nem feltétlenül minőségi, hanem filozófiai különbségről is szó lehet. (A Dolce Gustot nem ismerem, itthon Nespresso van, az okés, előző munkahelyemen aldis Martello volt, az borzasztó.)

  *: ezek inkább csak irányok, ha egy kávé tényleg keserű vagy savanyú, akkor ott elrontottak valamit

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • Aprósólyom

  őstag

  válasz sgery #54 üzenetére

  Én neked adok igazat. Én is hasonlóképpen csinálom a kávét. Még annyi, hogy nem áldoztam kávéörlőre.
  Lehet rosszmájú vagyok, de nekem PR szagú ez a cikk. Ha nem azért készült, elnézést érte. De akkor viszont még javaslok egy kis körüljárást a témában a kedves cikkírónak, mert ez a fajta kapszulás főzés egyedüli előnye az egyszerűsége. Illetve mivel egy külön rendszer, ezért plusz bevételt teremt a kitalálójának, de ez nekünk nem előny.
  A szemétgenerálás az én véleményem szerint is felháborító az ilyen kapszulás/párnás kávéfőzőknél.
  sgery, ha éppen a zacc már túl sok, mert már nem tudod a földbe forgatni, akkor még mindig mehet a lefolyóba. A szennyvíztelepen úgyis ülepítik, a hordalékot aztán tömörítik és felhasználják (arra már nem emlékszem, hogy mire). Egyszer voltam az újpesti szennyvíztelepen tárlatvezetésen. Nagyon ügyesen tisztítják a vizet, nem is gondoltam volna.
  Agostino, kicsit bizonytalan voltam ugyanezen véleményemmel, de ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül. ;]

  [ Szerkesztve ]

 • sing1ep1ayer

  őstag

  válasz sgery #54 üzenetére

  Készséggel elhiszem, hogy a profi géppel készített és frissen őrölt kávé összehasonlíthatatlanul finomabb, csak az a helyzet, hogy nem mindenki tudja egy rosszabb használt autó árát kávéfőzőbe feccölni. Vagy épp tudná, csak annyit már nem ér meg neki. Szerintem eleve felesleges a kettőt egymáshoz mérni, mivel az általad említett masina nagyjából tízszer drágább a cikkben szereplő gépnél. Mintha használt Mercedesből Teslába szállnál át, aztán győzködnéd a merciseket, hogy nem tudják mi a jó, miért nem vesznek ők is saját Model S-t, hisz olcsóbban el lehet jutni vele mindenhová, ráadásul jobban is gyorsul.

  Egyébként az általad kalkulált árak csakis akkor érvényesek, ha a kapszulás gépbe eredeti patron kerül. Amennyiben valaki töltöget (és mint látom, sokan vannak így), máris nagyságrendekkel olcsóbban megússza a kávézást. Ami pedig szintén nagyot borít a mérlegen, az maga a kávégép. A bekerülési költséget ugyan megemlítetted, de az éves kávéfogyasztás árában már nem jelenítetted meg. Sem a szervizelés díját. Vagy a gép, amit vettél, életed végéig kiszolgál majd? Ráadásul úgy, hogy sosem kopik el benne egy árva tömítés sem? Az ilyen kávéfőzőknél már a legapróbb javítás is többe kerül, mint egy vadonat új kapszulás gép (legalábbis egy alsó kategóriás).
  Megmondom őszintén; szerintem óriási tévedésben vagy. Az emberek ugyanis nem hiszik azt, hogy a kapszulás kávé fogyasztása olcsó. Tudják, hogy nem az. Épp ezért használnak sokan coffeduckot. Így már tűrhető áron kaphatnak egész vállalható minőséget. Szemben azzal, amit te fogyasztasz: prémium minőség (vitán felül - ebben az egyben igazad van), de sajnos prémium áron. Hogy visszakanyarodjak az autós példához: a Teslát akár ingyen is tankolhatod és élmény lesz vezetni... csak győzd megvenni és javíttatni, meg cserélni benne az akksikat, ha egyszer kipurcannak.

 • sing1ep1ayer

  őstag

  válasz sgery #67 üzenetére

  Nem kötekedésképp, de tényleg érdekelne, hogy 30-40e körül konkrétan mi lenne az a pakk, amivel igazán jó kávét lehet főzni? Tudnál ajánlani valamilyen gépet és őrlőt? (Egyrészt kissé hitetlen vagyok, mivel ennél a kapszulás gépem is többe fájt, másrészt bármikor váltanék jobbra, ha ennyiből lehet.)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés