Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • sgery

  őstag

  válasz sing1ep1ayer #65 üzenetére

  Nem áttéríteni akarom az embereket, elmondtam az én álláspontom, ennyi :)
  Amúgy nem kell a legdrágább szettet venni, simán kihozható 30-40e-ből is egy olyan pakk amivel már igazán jókat lehet készíteni (sőt, 20-25-ből is, egy jó kotyogós + használt őrlő). Aki pedig egy mutatósabb DG gépet vesz az is elkölt ennyit. De tény, utóbbival jóval egyszerűbb, nekem is sok gyakorlás volt mire kitanultam és most is ha más kávét töltök a darálóba legalább 3-4 lefőzés kell mire eltalálom a beállítást. És nem csak a lefőzés hanem az utána lévő takarítás is időigényes.
  Ahogy írtam, kávébabot is vehetsz olcsóbban ahogy kapszulát is. 3e-ért is kapni már jó félét, 6e-ért pedig nagyon jót.
  A fenntartási költség karbantartás kérdése. Ha egy drága gépet veszel és karbantartod nagyon sokáig kiszolgál (én 2 éve vettem használtan és pont olyan mint újkorában). De ehhez megfelelő vizet kell rakni bele, minden lefőzés után vakszűrővel átmosni, hetente pici vegyszerrel is átmosni a fejrészt és pár havonta vízkötleníteni. DG piccolo amúgy szerintem elnyűhetetlen, ami nekem volt az az egyik kollégám vette meg tőlem szintén kb 2 éve, azóta semmit sem foglalkozott vele csak naponta használja. Áll a mocsok benne, a víztartály alján vízkő, sose vízkőtlenítette és hibátlanul működik.
  Amúgy régen lemértem mikor még új volt a gép, a kijövő víz 60-70 fok közötti volt a gyári 80-90 helyett és nem hiszem, hogy hibás volt, mert a profi gépeknek is kell bemelegedési idő, hogy megfelelő hőfokot adjanak le (kb 10-15perc), a DG meg 5 perc után kikapcsol, be sem lehet melegíteni rendesen.

  Szumma: mindenki azt vesz ami ízlik neki és amennyit rászán :) Ha pedig érdekel a kávé, kezd azzal, hogy elmész a embassyba vagy a tamp&pull-ba vagy más igazán komoly kávézóba (nem összekeverendő a starbucks és társaival) és megkóstolod a neked tetszőt. Lehet, hogy a DG jobban fog ízleni utána is, ki tudja :)

  FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés