Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • sing1ep1ayer

  őstag

  válasz sgery #54 üzenetére

  Készséggel elhiszem, hogy a profi géppel készített és frissen őrölt kávé összehasonlíthatatlanul finomabb, csak az a helyzet, hogy nem mindenki tudja egy rosszabb használt autó árát kávéfőzőbe feccölni. Vagy épp tudná, csak annyit már nem ér meg neki. Szerintem eleve felesleges a kettőt egymáshoz mérni, mivel az általad említett masina nagyjából tízszer drágább a cikkben szereplő gépnél. Mintha használt Mercedesből Teslába szállnál át, aztán győzködnéd a merciseket, hogy nem tudják mi a jó, miért nem vesznek ők is saját Model S-t, hisz olcsóbban el lehet jutni vele mindenhová, ráadásul jobban is gyorsul.

  Egyébként az általad kalkulált árak csakis akkor érvényesek, ha a kapszulás gépbe eredeti patron kerül. Amennyiben valaki töltöget (és mint látom, sokan vannak így), máris nagyságrendekkel olcsóbban megússza a kávézást. Ami pedig szintén nagyot borít a mérlegen, az maga a kávégép. A bekerülési költséget ugyan megemlítetted, de az éves kávéfogyasztás árában már nem jelenítetted meg. Sem a szervizelés díját. Vagy a gép, amit vettél, életed végéig kiszolgál majd? Ráadásul úgy, hogy sosem kopik el benne egy árva tömítés sem? Az ilyen kávéfőzőknél már a legapróbb javítás is többe kerül, mint egy vadonat új kapszulás gép (legalábbis egy alsó kategóriás).
  Megmondom őszintén; szerintem óriási tévedésben vagy. Az emberek ugyanis nem hiszik azt, hogy a kapszulás kávé fogyasztása olcsó. Tudják, hogy nem az. Épp ezért használnak sokan coffeduckot. Így már tűrhető áron kaphatnak egész vállalható minőséget. Szemben azzal, amit te fogyasztasz: prémium minőség (vitán felül - ebben az egyben igazad van), de sajnos prémium áron. Hogy visszakanyarodjak az autós példához: a Teslát akár ingyen is tankolhatod és élmény lesz vezetni... csak győzd megvenni és javíttatni, meg cserélni benne az akksikat, ha egyszer kipurcannak.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés