Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Samen80 #2305 üzenetére

    Mivel régen volt használva, esetleg nézd meg a tartály alján a szelepet, hogy nincs e beragadva. Hogy abból egyáltalán képes -e vizet kiszívni.
    Nézd meg a gép hátulját, a tartály alatti víz bemenetnél, hogy nincs -e szennyeződés.

    Ha ott gyanús, akkor esetleg próbáld meg azt, hogy vízzel töltött tartályban feloldol citromsav vagy vízkőoldó port és úgy hagyod pár órára a gépbe állítva. Úgy talán kioldja a bemenet felőli vízkövet. Én egyébként így szoktam kezdeni a normál tisztítást is, mert itt nagyon vasas a víz és befogja a tartályt idővel.

    Utána pedig valahogy úgy kéne eljárni, mint első beüzemelésnél (nekem úgy hangzik, mint a normál tisztítás program indítása egyébként). Azt hiszem talán akkor sem sima bekapcsolás volt. Azt írja mind a mini me és a piccolo füzete is, hogy a kikapcsolt gépet úgy kell bekapcsolni, hogy kb 30 másodpercig folyamatosan nyomva tartod a gombot. Akkor elkezd villogni. Utána kb 1 percig várni kell, míg előmegelíti a gép magát. S ekkor a meleg állásba állítva (mini me esetén a legnagyobb adagra tolva) egy nagy edénybe lehet próbálni tolni az anyagot.

    Utána megint várni kell egy percet és hideg állásra téve folyatni (ha kell előtte pótolni a tartály vizéből). A mini me okosabb, az tudja mennyit akar átfolyatani, amíg anniy nem ment át, addig nem folytatja.

    Aztán egy perc szünet után sima tiszta vizzel töltött tartállyal megismételni a megleg majd a hideg átfolyatást.

    Itt vannak letölthető manuálok: [link]

    Ha picolo vagy mini me, akkor jó tudni, hogy van hozzá való tű a víztartály mögött egy kis tartóban :D Az pont bele való a tűbe.

    Ahogy nemrég írtam, az a tappancsot, ami a tűt is tartalmazza a fiók kihúzása után könnyű levenni. Csak szemből a jól látható kerek lyukon finoman egy fogpiszkálóval kell benyomni és kiengedi a tappancsot, amit kézzel akkor már simán le lehet emelni. A visszatétel pedig csak finom visszanyomással megy, bepattan a helyére. Szóval ott is lehet ellenőrizni, hogy nincs-e valami darabos cucc benne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák