Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz benvolio #1356 üzenetére

    Nekem kesernyésebb fajtának tűnik, persze van akinek ez jön be.

    Érdekes, hogy egy nagy alufóliazsákban vannak a kapszulák a dobozban. Gondolom nem légmentesen záródó a kapszulák alja, mint a normálnál. Pedig légmentes a kapszula, van fóliaszelep az alján. Szusszant és prüszkölt egy nagyot, nem csak simán átfolyt a víz, hanem a nyomás szakított át fóliát benne. Szóval lehet a marketingesek és az élmány miatt van fóliazsákban a 14 kapszula, mert azt kinyitva megcsap a frissen őrőlt kávé illata. A DG-nél simán a papírdobozban van és nincs igazán illat használat előtt.

    Kíváncsiságból megnéztem belülről. Nem teljesen ugyanaz a technológia, mint a DG logós, de hasonló és minőségi. Alul van fóliaszelep és papír szűrő. A nyomás szakítja át valószínűleg, mert mind késleltetve indul és prüszköl egyet ahogy átszakad. A tejpornál/instant pornál nincs külön zóna, hanem egy nagy belső tér van. Az igazi kávénál (espresso és cappuchino kávé része) egy kisebb belső tölcsér van a kávénak és felette van egy lyukacsos plusz fólia. Legfelül pedig vastag nyomásálló fólia mindegyiken.

    A tejpor kapszula alján más a mintázat, azt hiszem az gyorsabb leengedést csinál, befelé futó csatornák vannak. Az espressón spirálban megy, hogy lassabb legyen / nagyobb nyomás legyen.

    Lehet érdemes picit vármi, legalább a zöld fényig a kávés kapszulák kivételével, mert talán nagyobb a nyomás benne, és ha sietünk, lehet spriccel a felső lyukon a víz a türelmetlen képünkbe. Egyszer DG-vel jártam így :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák