Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog

  Ki felejtette el? A fogalmat, legalábbis a környezetemben, a legtöbben ismerik, és a kisgyerekesek tartják is... Hülye viszont sajnos egyre több van, mindenhol tapasztalod :(

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • nemlehet

  őstag

  Szerintem sincs ez elfelejtve. Csak a hülyék a social media miatt nagyobb hangot kapnak és feltűnőbbek, így jobban szembeötlik ha valaki szarul neveli a gyerekét.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • UnA

  Korrektor

  LOGOUT blog

  válasz hcl #1 üzenetére

  Teljesen felesleges ezt a gyerekekre vetíteni, ahol a felnőtteknek sincs napirendje, ott miért volna elvárás a gyerekek felé? :)

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog

  válasz UnA #3 üzenetére

  Ez nekem volt? Nem hiszem, hogy kapcsolódik.

  @nemlehet : Meg mert lehet mászkálni. Az átkosban nem volt nyitva 11-kor Meki, így ha akarta se vihette oda a gyereket. Most van lehetősége, meg is teszi a marhája.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • UnA

  Korrektor

  LOGOUT blog

  válasz hcl #4 üzenetére

  Egyetértettem veled :) – de leginkább a cikk próbálta a gyereknevelésre szűkíteni a fókuszt, arra is írtam.

 • Paxker315

  senior tag

  tudja búbánat, nekem 14 éve kb "fix" a kelés-fekvés időpontja, pluszmínusz fél óra (2100-0530). És NAGYON nehezen viselem, ha valami belerandít :) Körülbelül ott kezdődik az egészségre való odafigyelés-tudatosság, hogy a kronotípusnak megfelelően állandó-rendszeres időben bonyolítódik az alvás. Hétvége-munkaszüneti nap nem "különbözik", sőt, én hétvégén néha van, hogy fél órával korábban szunyára térek.

  Sosem értettem, egyeseknek hogy nem jelent problémát az össze-vissza rendszertelenség.
  Pontosabban jelent problémát, csak nem tudnak róla :DDD [link]

  Kisgyereket meg nem abúzálni. Ha álmos-fáradt, akkor aludnia kell, alvó gyermeket felébreszteni meg inkább ne. Illetve, a délutánit sem "átugrani" (én mondjuk csak pofázok, gyermekként extrém geci voltam, sokszor hajnali lefekvéssel, 3-4 óra alvással, délutánonként sosem szundiztam, hiperaktív hülyegyerek voltam, már bűntudatom van amiatt, amit a szüleimnek okozhattam :(( :( Ilyen kölöktől kíméljen meg mindenkit a jóakarat és gondviselés!)

  Amilyen svájci bicska a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, én simán adnék adókedvezményt azoknak, akik jeleskednek benne, mert, jó eséllyel jóval kevesebb krónikus betegségtől-eü gondtól fognak szenvedni. Meg a környezetükre is csak pozitív hatása van.

  [ Szerkesztve ]

  Mindennapok nehézségei https://tinyurl.com/hetkoznapok

 • Silverboy

  tag

  Nem teljes értek egyett, ez a napirend dolog nekem pl. sosem jött be (Mondjuk semmilyen rendszer nem a barátom, Például egy utazás, más előre megtervezi napra-órára, én meg csak annyit csinálok, hát én ma elmegyek nyaralni (max előre egyeztetek szabit), és kész, azt, hogy hova és hogyan... Dobja a gép :DDD (családos nyaralás természetessen szervezve)), és sok velem egykorúnak sem, se gyerekként se felnőtként. Tény, kell 3-4 éves korig, utána már lehet kitolni, lazítani stb. Viszont én két gyakori példát látok főleg, és az a két véglet. Semelyik nem jó.

  Felnőt fejjel:
  Két pici lúrkó névleges keresztapjaként, van belelátásom. 3+4 évesek. És a 9 órás lefektetéshez szoktak, de egyre több probléma van vele ahogy nőnek. Egésznap a kertbe a játszótéren rohangálnak, du. 1 órára eldölhetnek, de egyszerűen tele vannak energiával sokszor, így szép lassan tolódik az időpont 10-11 fele, és napirend szerint csinálják a dolgokat (hozzáteszem jól, csak a gyerek meg gyerek).

  Saját példám:
  Nekem nem volt napirendem, anyámat megkérdeztem. 4. osztályos koromig 10 órakor szoltak, hogy most akkor fürdés éd alvás. Felsősként már csak figyelmeztettek, 6. után meg már el is engedték... (Mondjuk mindig késtem :P ami Középiskola végéig kitartot.) Lan party, Nagy meccsek, Foci, Röplabda, Kerékpár... Piciként duplóztam az előszobába, következő pillanatba 3 doboz dupló között húztam a lóbőrt mert kifogyot a szufla, nem keltettek fel, nem cseszegettek (voltam kb 2 - 3 éves), csak vacsoránál, majd azzal a lendülettel aludtam is tovább.

  Mondjuk én nem rohantam be piciként se a szüleimhez reggel 5-6kor (föleg, hogy apám éjszakás volt). TV benyom, micimackó /nem a kínai ;]/ (Gyerekcsatorna vagy VHS), közbe játék, ahogy vége tv kikapcs és játék, amire véget ért az a reggeli 1 - 1.5 óra, anyám is felkelt, (váltottak faterral).

  Viszont, nem lettem korán kelő így soha, bagoly üzemmódot folytatok, és nehezen alszom el a mai napig. Ki kell teljesen fárasztanom magam, fizikailag vagy szellemileg (Mondjuk IT-s és vonat rajongóként könnyű főleg, ha ötvözzük :DDD (vezess le egy vonatot a Semmeringi hágon szakadó hóba), ebből adódik, hogy reggel a mosotrongy jobban néz ki nálam. (0:00-5:50) / hétvégente (2:00-11:00)

  Summa summárum:
  Rendszer kell, de legyen kellően rugalmas, sziklaszilárd rendszer sem jó és a vajpuha sem, mint mindenhol itt is kell arany középpont.

  Paxker315:
  6-7 óra alvás + nem stresszes élet = hosszú élet :B
  (Kérdezd a görögöket, én ilyen nyugodt népet még talán nem láttam. "Hejjjj ráérünk még")

  "A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjűek bírálata felületes." / gordulokovek.hu

 • Paxker315

  senior tag

  válasz Silverboy #7 üzenetére

  irányadó a 7-et tartok a minimumnak, kb -9 még belefér, én úgy vettem észre, 8 a minimum számomra. 7 édeskevés sajnos, a keringési rendszerem meghülyül (nyugalmi szívfreki ~10-zel magasabb, vérnyomásszabályozás laggos, egy gyors helyzetváltoztatás v felállás után másodpercekig se kép-se hang, az érzelmi instabilitás, szuicid gondolatok és "másnaposság" (émelygés, szédülés, egész testes izomfájdalmak) meg gyakorlatilag szükségszerű velejárói a rossz éjszakának.

  Egyetemen mondjuk soha nem volt, hogy 2115 uitán feküdtem volna le, de, rendszerint már 1900 körül totál Zen-meditatív állapotban voltam (magyarul hullafáradt, kimerült mint a rosseb! :) ) . Van pár ismerősöm kicsit eltolt kronotípussal, de ez a szép a fajban :D

  Egyéni különbségek lehetnek, de senkinek nem ajánlanék 7-től kevesebb órát. :K Én meg a saját 8-ból nem engedek. : )

  [ Szerkesztve ]

  Mindennapok nehézségei https://tinyurl.com/hetkoznapok

 • Silverboy

  tag

  válasz Paxker315 #8 üzenetére

  Nekem a 8 már gyakran túlalvás, az 5 meg kevés. :B

  A 5:30-7 számomra az ideális (hétvégén 9ből - 2 ilyen sumákolásos "neeeem kelek kiiii akkkorsemmm", de egyéne válogatja (de ezt ki kell tapasztalni mindenkinek). Mondjuk én nagyon mélyen alszom, ágyut sütnének el mellettem akkor is max megfordulok :DDD. (Ebből adódik, hogy a vekkert is néha átalszom :U )

  "A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjűek bírálata felületes." / gordulokovek.hu

 • Joccc07

  őstag

  válasz Silverboy #7 üzenetére

  Ezt igazából gyerek válogatja. Nyilván egy laza napirend van nálunk is. Most lesz 3 éves. Fél éves kora óta átalussza az éjszakát. Szerencsére. :)
  Egész nap meg nem áll. Jó időben kint van az udvaron, bent is egész nap játszik. De ha én délután lefektetném aludni akkor még 11-kor sem aludna el.

  Az én alvási szokásom is hasonló a tiédhez. Csak én hétköznap 23-04-ig alszom hétvégén pedig 02- addig míg a gyerek felém nem hajol és hangos Apa hívószavakkal neki nem áll ébreszteni. :DDD

  https://hardverapro.hu/apro/jatek_kulcsok_eladok_bolti_ar_alatt/hsz_1-50.html | https://prohardver.hu/tema/dauntless_pc_xbox_ps4_switch/friss.html >Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori’wadaasla<

 • Paxker315

  senior tag

  válasz Silverboy #9 üzenetére

  Igen, ezért is mondtam hogy egyéni különbségek vannak, de általában az emberek túlnyomó részének 7-9 az optimum. Most kiserletezek picit többel, de annyira jó benyomasokat tett, hogy nem fogok kevesebbre voksolni :B (2100-530 a mostani)

  Mindennapok nehézségei https://tinyurl.com/hetkoznapok

 • Gargouille

  senior tag

  A napirend fontos a gyereknek, főleg a kicsiknek, mert ez biztonságot ad, tudják mi várható, mi után mi következik. Óvodás kor körül viszont azért lehet lazítani már szerintem és főleg így nyáron sokszor nagy kaland tud lenni egy spontán esti séta, amikor amúgy is rohadás meleg van, gyerek se tud még aludni. Enyémek imádják az ilyesmit. No persze nem minden nap, csak időnként beiktatva.

  Mi általában a hétvégéket lazábbra vesszük, péntek és szombat este lehet fönt maradni tovább is, napirend sem kötött, hogy azt is gyakorolják, hogy maguknak hogyan osszák be a napjukat. Inkább a sulihoz igazodunk, hogy vasárnaptól péntekig időben ágyba kell lenni, meg kelni reggel.

  De egyre több teret igyekszünk engedni annak, hogy maguk hozzanak döntéseket (és viseljék a következményeit), tanulják meg és szokjanak hozzá, hogy mire felnőttek lesznek addigra ne álljanak bambán ha épp senki nem mondja meg nekik, hogy "mit kell csinálni", hanem legyenek önálló céljaik, terveik, "találják fel magukat". :)

 • Agyturbina

  senior tag

  LOGOUT blog

  válasz Gargouille #12 üzenetére

  Teljesen egyetértek, a napirend fontos a gyerekeknek, ezért is van a parlamentben is napirend. ;]

  Különben az OCD az OCD vannak dolgok, amiket annyira megszoktam, hogy zavar ha nem úgy csinálom.
  Sőt elvárom, hogy mások is úgy csinálják. :K

  Gyermekként nem jelentett problémát, hogy nem volt szamár vezető, mindig azt csináltam amit tudtam.
  Ha fáradt voltam aludtam, ha dolgozni kellett akkor dolgoztam, ha még egyéb idő volt, akkor ami éppen adódott.

  Ez egy olyan dinamikus rendszert eredményezett felnőtt fejjel, hogy optimalizálni tudtam minden munkahelyen az időmet amit munkával töltők. Gyakorlatilag 2 ember munkáját simán hoztam, azzal, hogy OOO módban működtem.
  Aztán jött a külső megszakítás kérelmen alapuló folyamatos figyelem zavarás, és teljesen osszeborult az egész.

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés