Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szia. Egy vagyonért a riasztó cég beköt neked bármit, én még csak ott tartok, hogy kidobom a drótot magát az agyat nem tudom programozni.
Kamerát magam építem. Vannak csomagok , de itt is vannak cégek akik kiépítik aztán a Linux alapú doboz vesz, mozgásra vagy ahogy akarod. Több pénz több megapixel stb. Mindkettőt 1* kell kiépíteni rendesen, előbbit később fizetni, de megéri. ;)
Én pl most rendeletem nagyobb szenzort a meglévő rendszerbe, olcsóbb mint egy új kamera.
A biztonság fül alatti dolgokra én is gondoltam, de sztem ide nem kell. A távoli fűtés kapcsolás stb ide nem kell. Nekem elég ha látom a telefonon mi van otthon.

[ Szerkesztve ]

(#2) Agyturbina


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Ha komplett rendszerben gondolkozol, sajnos az ár szempontjából zsákutca(Helyi Clipsal C-Bus egy vagyon, a Philips-nek van meg a Dynalite ha jól írom de az sem 2 fillér, és ezek csak azok amik eszembe jutottak).

Amit tehetsz, Arduino mindenre jó a megfelelő célprogrammal+kiegészítővel, és olcsó is.
Vagyis ahogy Kolondrum kolléga írta, ezeket a rendszereket külön külön ki kell építeni(kerül amibe kerül, nem akarok az anyagi lehetőségeidben vájkálni :R ) és például Arduinoval okosítani.
A hátrány hosszútávon talán az extra fogyasztás a decentralizálás miatt, de ez sem 100%.
Ami fontos/okos hogy mindent WiFi-re köthetsz, ha szentelsz neki egy dedikált belső hálózatot (Home Lan Of Things), és tűzfalon keresztül meg biztonságos is lesz.

SZVSZ :R

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#3) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Ez mind semmit nem ér. Én ugyan utálnám, de szereltess fel rácsot az ablakra, és valami komoly biztonsági ajtót tetess fel, komoly zárral.

(#4) Kolondrum válasza ncc1701 (#3) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Rég rossz ha olyan helyen lakik az ember ahová jell kamera meg riasztó. Akkor jó ha opció, nem kötelező.

(#5) Agyturbina válasza ncc1701 (#3) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Es csavarozza le belülről a sindoket, meg öntse ki betonnal a födémet, mert ott is be tudnak mászni ;] sőt a lefolyó nyilasokat is elektromos reteszekkel zárja :K
Ahová be akarnak menni oda be is fognak, ha kell kibontják a falat(Tudom mert megtörtént konkrétan velünk, a tanyán, kinyitottak a tetőt, bemásztak, majd belülről kidöntötték az ajtót).
Amit Kalandor szeretne az mar bőven elég a mai világban, mert érteket nem tartunk a házban(az más kérdés mi az érték), és ha latjuk hogy szarban a haza a rendőrségnek jó a forró nyom is, vagyis 2in1.
Ne menjünk bele a közigazgatási hercehurcába, meg a rendvédelmi szervek szervtelenségébe nem érdemes. En az elgondolást díjazom :R

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#6) Sethdobaloah válasza Kolondrum (#4) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Akkor nézegesd a rendőrség bűnügyi térképét.
Én mondjuk nem költöznék el a munkahelyem mellől, csak azért mert egyébként Budapesten sok a betörés. De azért tehetek, hogy ne hozzám törjenek be.
Mindig csak a szomszédok átlagos biztonsági szintje fölé kell lőni, akkor már nem hozzád jönnek be.

...csak én vagyok helikopter?

(#7) Kalandor válasza ncc1701 (#3) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

Alapvetően egy budai település talán nem a sáskajárás közepén van. Abban is bízom, hogy egy kisméretű, szerény kinézetű hajlék helyett a környéken nagyobb számú, ránézésre is zsákmánnyal kecsegtető házakba mennek be.

A kert körbekerített, zárt, jelenleg egy szomszéd sincs, így maximum kóbor macskák triggerelhetik a mozgásérzékelőket.

Rácsokat nem akarok, csak acél élvédőt, törésvédelmi fóliát a nyílászárókra, illetve az ajtókra zárvédő pajzsot.

Kolondrum: én is aludtam rá, és igazad lehet, hogy ezt így egy komplett rendszerben sok pénz lenne, akkor majd külön oldom meg valahogy.

Agyturbina: érdekes foglalkozni az ilyen arduinos dolgokkal, de ilyet nem bíznék rájuk, csak céleszközökre. Inkább tudjon kevesebbet, de azt jól, üzembiztosan.

[ Szerkesztve ]

(#8) Agyturbina válasza Kalandor (#7) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

:)

Kamera rendszer pl: Swann, tudja mindazt amit akarsz, kb 200E helyi pénzből átszámítva.
Co es tuzjelzo:
(B)E(l)ontes erzekelo

Igy hirtelen ennyi :R

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#9) icemad válasza Kalandor (#7) üzenetére


icemad
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Xiaomi aquara (mi home) rendszer jó lenne neked. Elég jól kombinálható. És olcsóbb is, mint a profi rendszerek. A megbízhatóságról viszontnem tudok nyilatkozni. Nekem egy kicsi rendszer van itthon, az működik szépen. (2 hőmérő, 2 ajtó nyitás érzékelő, 1 kapcsoló, 1 mozgásérzékelő) De sokan panaszkodnak pl a kamerára. Szóval utána kell olvasni.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#10) sketchifun


sketchifun
(senior tag)
LOGOUT blog

Loxone, pillants rá.
Kamerából HikVision.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#11) icemad válasza sketchifun (#10) üzenetére


icemad
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Loxone az egyik legjobb. Kollégám céget alapított és most ezeket szereli gazdagéknál... Nem egy olcsó cucc, de nagyon dicséri. Viszont egy átlagembernek eléggé overkill megoldás.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#12) Kolondrum válasza Sethdobaloah (#6) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha akarnak bejönnek. Nekem a tábla éjjel is világít, hogy "nem érdemes". Szakszöveg van rajta amúgy. Most bővítem a kamera rendszert és a riasztó is kap némi tuningot, de ma még egy kis kieg ugrott be. A jard amúgy szokott elmenni előttünk. Csak úgy.
Sőt áramszünet is lehet nem érint semmit. :D nem pörögtem rá csak ha már volt korábban upgradelem.

[ Szerkesztve ]

(#13) Sethdobaloah válasza Kolondrum (#12) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Most mit mondjak, nekem a szomszéd meg tárva nyitva hagy mindent, úgy megy el otthonról. Mégsem mennek be. (mondjuk van 2 kutya)
Persze hogy ahova be akarnak menni, oda be is fognak. De én pont azt mondtam, hogy ha az átlagos feletti a biztonsági szinted, akkor már nem hozzád akarnak majd bemenni.
Persze ha tudják rólad, hogy otthon tartasz 40 kg aranyat, akkor pech.
De szíved joga azt telepíteni, amit csak akarsz :)

...csak én vagyok helikopter?

(#14) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

A betörők leginkább tipp alapján mennek be. Ritkán rögtönöznek. De a téma és az aktuális megoldások mindenképpen érdekesek számomra is. :R

https://www.youtube.com/watch?v=--S8Y1iePGQ ### http://www.tulsokcucc.hu/az-oldalrol

(#15) Kalandor


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

Találtam egy biztatót! Nem tudom, hogy mennyire üzembiztos, de azt igen, hogy egy ilyen könnyen telepíthető, szögegyszerű cucc kell!

EuroAlarm a neve, itt vannak a részegységei, és én ezt a videót láttam róla.

Egy dobozból fel lehet szerelni az egészet, utána mobilon hozzáadogatni a rendszer elemeit. Külön jó, hogy a nyílászáró-védelem is wireless, akár a kerti sufnira, kapura is lehet tenni (300m nyílt téren a hatótáv). Füstérzékelő is van hozzá. Ha központi egységet is vesz az ember, akkor proxykulcs, kód, többzónás védelem, héjvédelem (pl, estére nem riasztanak a benti mozgásérzékelők, de pl. ablakok érzékelői igen).

120.000 forint központi egységgel, 2 kamerával, minden nyílászárón érzékelővel, füstérzékelővel, mozgásérzékelővel megvan.
A megbízhatóságát nem ismerem, de csak két dolog nem tetszik: a kamera biztosan beltéri, a mozgásérzékelőt pedig nem írja, de sanszosan az se.

(#16) icemad válasza Kalandor (#15) üzenetére


icemad
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ez xiaomi koppintás, csak drágább...

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#17) Kalandor válasza icemad (#16) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

A Xiaomi olcsóbb, de Kínából meg kell rendelni, várni, gari nincs, vám lehetséges. Az EuroAlarm itthoni, garis.
Hogy melyik az üzembiztosabb, azt még mindig nem tudom. Hogy melyikben van kínai backdoor, azt se :D Kültéri eszközeik mondjuk egyiknek sincsenek.

[ Szerkesztve ]

(#18) PBA


PBA
(tag)

Hát, ez az Euroalarm a kezelő tekintetében tetszetős, de az érzékelők nagyon gagyik. Én is most vagyok egy ugyanilyen projektben, de nem akarom a legolcsóbb dolgokból összetákolni. Riasztóközpontként DSC NEO-t veszek, érzékelőknek kintre és bentre Pyronix, kamerák HikVision. A többi okosítást Arduinóval. Az egész cumó be lesz kötve távfelügyeletre. Arra jutottam, hogy ennél alacsonyabb szintre nem érdemes menni, mert nem lesz arányosan annyival olcsóbb, mint amennyivel megbízhatatlanabb lesz.

Az sem mindegy, hogy mennyi vakriasztásod lesz. Egy béna beltéri érzékelő még egy darázsra is beindul. A kültéri meg arra, ha fúj a szél és a bokrok vagy a fák bólogatnak, vagy belesüt a nap, vagy hőmérsékletváltozásra, stb. Épp ezért kell normális PIR + MW érzékelő, ami kombinálja a végeredményt egy okos algoritmus segítségével. Így nem indul be cicára, sünire, kutyára, napsütésre, akármi.

DSC központokkal 20 éve "foglalkozom", vagy 5-6 helyre szereltem, évek óta megbízhatóan, stabilan működnek mindenféle hiba nélkül. Nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább.

nekem nincs pénzem olcsó gagyit venni :)

Egy jó tanács: 30.000 Ft alatti árú kültéri érzékelőt nem szabad komolyan venni. Csak a bosszúság lesz vele. Még az infrakapuk/sorompók érdekesek lehetnek, de a megfelelő megoldást a telepítési helyszín és tulajdonságok alapján célszerű kiválasztani. Az is fontos, hogy megfelelő módon és helyekre legyenek felszerelve, a sokmilliós cucc is bénán fog működni, ha nem megfelelően van kiválasztva a helye.

[ Szerkesztve ]

(#19) jézusom


jézusom
(őstag)

Igényeidhez teljesen felesleges okosotthonban gondolkodnod. Külön kamerarendszer, külön riasztórendszer, és kész. Talán azt nehéz lesz, hogy csak pár másodpercig üvöltsön a riasztó, de meg lehet oldani minden féle szirénázás nélkül átjelzéssel távfelügyeletnek. Esetleg beltéri szirénával, az halkabb.

(#20) Kolondrum válasza Sethdobaloah (#13) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ahol van szomszéd ;)

(#21) Luxurka


Luxurka
(kvázi-tag)

Kamerából: Hikvison vagy provison, szerintem felesleges az IP, de te tudod,
riasztó DSC VEZETÉKES, elég stabil.
Elektromos kütyük vezérlésére, érzkelő, redőny, infrás cuccok Broadlink (de eredeti)

Egy jó router, ami 2 WAN-t tud kezelni és kész

(#22) erkxt


erkxt
(tag)
LOGOUT blog

https://m.gearbest.com/alarm-systems/pp_616359.html

Én is ezt hasznalom. Négy nyitás érzékelő, egy mozgásérzékelővel. Plusz a központi egység. Nevetve bővíthető fillérekből. Minden vezetéknélküli és mobilra riaszt.

customtech.hu Tesztek, hírek, bemutatók

(#23) Kolondrum válasza erkxt (#22) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akku vagy drót? Mi működteti?

(#24) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

En amondom csak gondold meg azt a sokaig szolo szirenat. A volt autoszerelom nyaralojat feszt feltortek. Vett ket ifa akkut egy villogot meg ketto darab 120dB szirenat. Aszonta aki kibirja pakolni az uvolto szirenak mellett megerdemli a zsakmanyt. Azota egy proba volt de azota sem semmi.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#25) PBA válasza erkxt (#22) üzenetére


PBA
(tag)

Ez sajnos inkább a hobbi kategória, semmint a megbízható védelem. Ha komoly érték van otthon, akkor ezt nagyon hamar elfelejteném.

(#26) sepsi0 válasza Kalandor (#17) üzenetére


sepsi0
(őstag)

Van kültéri kamera és itthon is kapható, most hirtelen:
Xiaomi YI Outdoor Camera 1080p (most nézem van olcsóbban is 34eft)

Ahhoz, hogy ne függj a kínai szerverektől, kell egy Raspberry pi + Domoticz ez a páros kezeli a Xiaomi érzékelőit

Nekem kb 8 hónapja vanna Xiaomi kameráim beltéren, de nem biztonság miatt. Eddig hibátlanok, saját appal használom őket.
Bocs most gondolkodom, hogy a kamerák nem támogatottak még a Domoticz-ban (csak egy fajta).

Arra, hogy Te megfigyeld az otthonodat és nem távriasztásra, esetleg biztosítás miatt kell, szerintem tökéletesek a Xiaomi cuccok.
A kültéri kamerát még nem próbáltam, de veszek. Kintről olcsóbb.

Esetleg még Domoticz helyett Home Assistant, valaki a HA-ra esküszik, én még nem próbáltam. Itt sem támogatott még a Xiaomi kamera, de azt hiszem más gyártóké igen....

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.