- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Apple asztali gépek
- Analóg fényképezés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopi72
aktív tag
hat, te meg hozzam kepest lehetsz fiatalabb :-)
nekem volt Hercules kartyam is, sott turbo pascal + asm -ben irtam ra jatekprogramokat is, 3 szint tudtam megjeleniteni rajta.Aztan a tridentre meg volt meg hercules emulator, amin futottam a dolgaim meg 1 ideig.
De akkor a GUS dolog is megvolt neked.. A vga kartyakbol huztuk ki a dip ramokat, hogy legyen benne eleg :-)Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
jedis
senior tag
"Amúgy hozzám képest túl fiatal lehetsz" Hát jövőre már 5X, de ha te már csak két kőhajításnyira vagy a nyugdíjtól, akkor meghajlok előtted.
'96-ban ugrottam a PC bizniszbe, egyből egy 133-as P1-el. Előtte Amiga fanatic. Hát maga a szószerinti 3D gyorsítás az szerintem a Voodoo1-el kezdődött '97-ben. Nálam egy Diamond Monster 3D képében még az évben. Elképesztő vizuális ugrás volt ez akkor a szoftver rendel-hez képest, a mai fiatalok el sem tudják képzelni. Én még a Tomb Raider-t, és a Quake-et szoftver rendelbe nyomtam végig egy S3 Trio64 2MB-ossal, 320x200-as felbontásban, egy 15"-os monitoron. De már az is egy vizuális orgazmus volt, az Amigához ( 500 plus ) képest. Aztán meg a Voodoo-val újra játszottam őket, mert akkora volt a különbség az S3 Trio64 , és a Voodoo között. A Shadows of the Empire-ről meg nem is beszélve, ami alapból csak 3D-s karesszal ment, főleg hogy én meg még nagy SW fan is vagyok emellett.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Robitrix
senior tag
emlékeim szerint végül is nem korlátozott semmi abban, hogy egy AGP portos alaplapnál valami PCI-os videokártyát használj. Volt benne pár PCI port. Persze azok még leginkább a PCI 2 és 2.1-esek voltak talán szabványban. Az hogy mit és hogyan csinál a kártya vágül is rajta múlt. Az AGP csak egy gyorsabb átviteli szabvány volt a kártya és az alaplap közt. különféle sebességekkel, ahogy fejlődött AGP, AGP 2, AGP 4, AGP 8
-
Robitrix
senior tag
Amúgy hozzám képest túl fiatal lehetsz. nekem még volt Trident 8900D-s kártyám(valami volt elötte is,de már nem tudom minden esetre 2D volt) is, ami az egyik első 3D gyorsítást tartalmazó még ISA buszos kártya volt(bár úgy dereng a Voodoo is ISA volt) Aztán volt remek AL2228-as(talán ALI) már VESA local busos kártya. Utána jött már AGP-re az Intel 740-es. Aztán jött már PCI-ra valami GeForce 2xx valamilyen kártya. Aztán volt Radeon 9600XT-m egy darabig.
MAjd mikor kezdett már karcsú lenni a WOW-ban. Így egy Radeon HD4650-es következett. Amit egy Radeon RX-460 követett és meg is érkeztünk a mai GTX-1660-hoz....
Ime úgy 30 év videókártya történelme... -
ricsi99
addikt
Bármely középkategoriás vagy feljebb laposban ott figyel egy + vga... miért? mert intel barátunknak még egy böngészőgyorsítás.. netán valami magasabb bitrástás film már megfekszi a gyomrát.....
a sok emuláció azért ott van köszi... azért is nem irnak drivereket...
Majd ha letesznek az asztalra egy dx12-es vga-t akkor ...talán...
de egyenlöre az fx 5200 szintjén lehetnek...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
törölt tag
Ha közel ingyen adja az oem-eknek, akkor nem fogja megkérdezni, hogy 3 év múlva mire lesz ez még jó. Ha baj van a végfelhasználónál, vesz egy megfelelő VGA-t, és ezt kidobja.
Ha meg szerencséje is van az ügyfélnek, és a magas penetráció miatt addig történik rá elég optimalizáció akkor még sokáig használható marad, az ingyen VGA.Direktben, a végfelhasználói piacra szánt diszkrét kártyával, - szerintem - nem fognak jönni, mert azzal könnyen meg lehet égni, ha nincs mögötte "valódi" szupport. IGP-vel könnyű dolguk volt, mert a teljesítményt nem kérte számon senki, hiszen az ingyen volt.
-
kkf
aktív tag
nekem ne dedikáljanak, hanem integráljanak egy GTX 1050Ti teljesítményt egy intel prociba, és akkor talán a következő procim tőlük veszem
"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
jedis
senior tag
Hát jahh ! Csak akkor még kezdő PC-s tudásommal azt hittem, hogy ha AGP-s az alaplap, akkor 2D-s kártya csak AGP portról működik, PCI-ről nem.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
gabika1972
tag
Jó helyen tapogatózik az Intel. Látva, hogy nagyon sok márkahű ember van, nincs más dolguk mint megszólítani a fanatikus Intel hívőket. Nem gondolnám, hogy az AMD piaci részesedését veszélyeztetik majd, sokkal inkább az NV-ét, hiszen nagyon nagy százalékuk egyúttal fanatikus Intel tulajdonos is. Elég nekik egy stabil alsó- középkategóriát belőni és ömleni fog a della.
-
farkas1
tag
Az Intel a dedikált kártyákra nem azokat az APU-kat forrasztja amikben nem használható a processzor rész valami hiba miatt?
Ezzel megszabadulnának a selejttől... -
Nyersszotyi
tag
Remélem legalább jó drága lesz. Mert hát ugye tudjuk kiknek készül.
Adjatok nekem egy egész Bolygót a Világegyetemben és kimozdítom helyéből a fix pontot.
-
veterán
Meglepődnék ha jó lenne a kártya, de azért kíváncsi leszek egy tesztre, hogy tudja egy RX560 szintjét ami ugye nem valami nagy szám.
duree54
-
dokanin
aktív tag
Nem azért, de érdekel bárkit is egy "EVO" matrica?
Vagy létezik olyan akinek ez mond is valamit? -
-
Darmol
senior tag
A felvázolt probléma nem hitélet beli kérdés.
De én pozitívan fogom fel a dolgot.
Az EVO minősítés jelölni fogja, hogy a termék valamiben még erősen rá van szorulva az evolúcióra a konkurenciához képest. Olyan gondolataim vannak mint az álláshirdetéseknél.
Ha szereted a kalandokat, a kihívásokat, olyan útat járni, ahol előtted még senki volt, jó problémamegoldó képességed van, szeretsz kísérletezgetni, és büszke vagy arra, hogy senki segítségére nem szorulsz, rugalmas munkaidőre vágysz, akkor neked való. Részemről támogatom azt az elképzelést (amikor már aktuális lesz), akkor a webáruházak lehetővé tennék, hogy az Evo-s minősítésű termékek szűrve ne jelenjenek meg.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
tntmax
aktív tag
válasz Plexicushio #2 üzenetére
Lehet vele frizbizni pl. :-)
-
-
Armagedown
őstag
-
opr
nagyúr
Hajra-hajra! Kozepkategoria az pont az a szegmens, ahol nagyon kene egy harmadik szereplo a piacra!
Szemely szerint tovabbra se mernek beleugrani intel vga-ba, amig nem bizonyitjak, hogy nem fogjak a kezet elengedni fel-egy ev utan, de ha megugorjak a dolgot, akkor viszont siman.
Nagyon varom es nagyon drukkolok, hogy sikeruljon kikanyarintani maguknak egy egeszseges (5-10%, vagy tobb) reszesedest a dedikalt vga piacbol mondjuk a kovetkezo ~5-6 evben. Szoval, ritkan irok ilyet, de hajra intel!"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
GreatL
őstag
Mobil és OEM szegmens... komolyabb játékok egy szövegkörnyezetben. Érdekes.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
jedis
senior tag
Hát még emlékszem, mikor P2-re váltottam, amiben már AGP port volt, és úgy gondoltam a jóöreg Tseng ET6000-rest leváltom valami AGP-s cuccra a Voodoo1 mellé, az Intel740-es kártyára esett a választásom. Volt jó pár játék, ami nem csak Glide-et ( Voodoo1 ) támogatott hanem D3D-t ( I740 ) is. Gondoltam megnézem azzal hogy néz ki, és hogy megy a game. Húúúúú atyám azok a textúra bug-ok !
-
Out
addikt
válasz Plexicushio #2 üzenetére
Komoly játék: meghatározott szabályok szerinti szellemi vetélkedés a számítógéppel, ahol a cél a résztvevők szórakoztatásán keresztül a testületi képzés, oktatás, egészségügyi ismeretátadás vagy stratégiai kommunikációs célok elérése.
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Plexicushio
senior tag
Komolyabb Elasto Mania ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No és fél vagy egy év lesz a driveres támogatásuk ideje?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest