Hirdetés

2019. június 26., szerda

Hozzászólások

(#1) DaveJr


DaveJr
(őstag)

Egy 40"-os már ma jöhetne a lakásba:)

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#2) jedis


jedis
(őstag)

Ha csak nem jön valami forradalmian új technológia, az OLED tarolni fog.

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#3) jedis válasza DaveJr (#1) üzenetére


jedis
(őstag)

Jahh . Sokan vagyunk úgy, hogy kötött a méret, mert pl. egy nappali szekrénybe lesz betéve, ahol a méret adott. Én is pont azért vettem "csak" 43"-ost, mert nagyobb nem fért be. :D

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#4) Corvin0716


Corvin0716
(kvázi-tag)

Állítólag elhangzott... :DDD A "Product Plan"-en meg biztos csak elfelejtettek feltüntetni egy ilyen meghatározó lépést. Biztos jó lesz a 8k-s tv is, kár a mi szolgáltatónk még mindig azzal hírdeti magát, hogy a csatornái harmada már fhd. :U

(#5) Luck Dragon


Luck Dragon
(PH! kedvence)

Végre, jönnek a kisebbek. Csak kár hogy még ilyen sokat kell rá várnunk. :N

Corvin0716
És gondolod hogy otthoni felhasználás a célközönség?

Mi amikor készítettük ezeket a nagy kiterjedésű képátlókkal rendelkező készülékeket (Philips) legfőbb kép a megrendelők száma oktatási központok,stúdiók (itt belefoglalja a tervezési rátákat) , előadó termek és egyéb informatikai központok voltak. Ahol van olyan informatikai háttér ami a teljes megjelenítést ki tudják használni.

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#6) elefant válasza Corvin0716 (#4) üzenetére


elefant
(HÁZIGAZDA)

hát nézd nem én találtam ki

(#7) Zanik


Zanik
(PH! addikt)

Legyen inkább az 50-55"-os méret olcsóbb. :U

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#8) berVi válasza Corvin0716 (#4) üzenetére


berVi
(senior tag)

Szerinted a félig nyilvános infó hogyan terjed, slide-okon? Nem, az előadó elkottyintja szünetben.

(#9) Luck Dragon válasza Zanik (#7) üzenetére


Luck Dragon
(PH! kedvence)

Ez sajnos nem mostanában bekövetkezni, Főleg ha jönnek a kisebb méretben akkor a piac átalakulóban lesz, elindul a felvásárlási dömpingár ,akkor butaság lenne ezeknek a méretekben lévő készülékeknek az árát csökkenteni.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#10) Tigerclaw válasza jedis (#2) üzenetére


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

Nem hiszem hogy cél lenne az OLED tarolása, maximum a prémium szegmensben és később a felső kategóriában...hacsak nem sokkal olcsóbb gyártani a jelenlegi nem OLED panelekhez képest. Vannak nekik szép IPS és VA paneleik az alsó és közép kategóriába. A másik lehetőség az OLED szélesebb körű terjedésére az, ha kifejlesztenek egy új panelt ami az OLED-től is sokkal jobb. Jelenleg persze még évekig gyorsan nőhet az OLED tévék száma százalékosan, mert olyan kevés van.

A kisebb és nagyobb méret az azoknak szól, akiknél a magasabb ár nem probléma, de valamiért a jelenlegi méretpalettán lévő modellek túl kicsik, vagy túl nagyok.

A 8k még nagyon nagyon értelmetlen kategória, de ott problémát okozhat, hogy az ügyfelek max. nagyobb felbontást akarnak, nem nagyobb TV-t, szóval ugyanabban a 40-70 inches méretben kell mozogniuk, ahol az FHD és 4k idején is tették/teszik.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#11) z123456z


z123456z
(fanatikus tag)

Szerintem meg hamarosan érkeznek a 18:9-es képarányú tévék, a telefonok mintájára. :D

(#12) Corvin0716 válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


Corvin0716
(kvázi-tag)

Nem gondolom, csak tetszik a kontraszt.

elefant: Nem is mondtam ilyet.

berVi: Hogy tud valami "félig nyilvános" lenni? Vagy titkos és akkor mindenki hallgat, vagy nyilvános és akkor egyértelműen közzéteszik. Amennyire én látom a "félig nyilvános" út a feltételezések, félreértések és tévhitek sztrádája. Amúgy meg pár hete volt itt a ph-n cikk róla, hogy ne is számítsunk ilyen téren áttörésre az oledektől...

(#13) komi77


komi77
(senior tag)

Mondtam én, hogy ne angolul tanuljunk. Most írathatom be a gyerekeket koreai meg japán nyelviskolába, aztán irány a távol-kelet. Igaz, hogy sem Dél-Kora, sem Japán nem egy rakéta biztos ország :DD Viszont itthon nincs egy normális szolgáltató sem aki legalább 4k-ban tolná. Átköltözünk inkább, ott már 8k-ban gondolkodnak. :DDD

Szegény ember kézzel nőz.

(#14) c4


c4
(őstag)

Nem tudom, hogy kalkulálnak, de gyakorlatilag még a 4 éves panelekkel is árulnak tévéket újonnan. Nem cserélgetik az emberek már évente a tévét, nem is látják a különbséget először is, másodszor nincs tartalom, amin láthatná. 4K HDR adás nem nagyon van a világban. De világszinten biztos elfogy ezekből az ultradrága tévékből is valamennyi.

(#15) Balika911 válasza z123456z (#11) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Inkább 21:9, de azt adnám nagyon.

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#16) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Szóval 3 év múlva talán lesz 40"-os is. Remek... Mondjuk még mindig jobb, mint a semmi. A 80" 8K mondjuk várós (tulajdonképp 40" 4K), bár az árát inkább nem szeretném tudni :DDD.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#17) Luck Dragon válasza Balika911 (#15) üzenetére


Luck Dragon
(PH! kedvence)

Volt is ilyen,nem is olyan régen. Philips Cinema , de nem nagyon volt vevőköre.

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#18) powerup2 válasza bteebi (#16) üzenetére


powerup2
(őstag)

Már azért 55 is van jó árba oled tv lg egész jó áron adja és a kép :P ezért is vettem lg oled tv-ét az előző tv is lg volt és 8 év után cseréltem :)

(#20) sixpak válasza Luck Dragon (#17) üzenetére


sixpak
(PH! kedvence)

LG-nek van most is, 105UC9....igaz, nem occsó.
Philipsel az volt a baj, hogy kicsi volt, nem emlékszem pontosan, de valahol 50 és 60 inch között volt a méret, ami 21:9-es képaránynál nem olyan nagy....70-80 inch közötti lehet frankó.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#21) z123456z válasza Balika911 (#15) üzenetére


z123456z
(fanatikus tag)

Olyan volt már, de megbukott. Szerintem is a méret miatt. Arról nem is beszélve, hogy a régi ( 4:3 ) műsorok ekkorára nyújtása még a Philipsnek ( az eredeti ) sem ment, pedig ők kezelték legjobban a nyújtást. 18:9 mellett több érv is szólna, legalább is az eszköz gyártók részéről. Pl ott van, amit már előttem is említettek, hogy 8k és 4k között nem is látják a különbséget az átlagfelhasználók, átlagos otthoni körülmények között semmiképpen. De szerintem ez igaz az fhd/uhd viszonyra is, átlagos otthoni körülmények között. Ergo a 8k nem több, mint erő demó.
Viszont a 18:9- re a mai műsorok többsége észrevétlenül nyújtható, a mozifilmek kisebb veszteséggel megjeleníthetők, nem tűnne marha kicsinek a kép. A technológia megvan, a telefonok pár év alatt elterjesztik, az alatt pont átállnak sokan ( felhasználó és tartalom gyártók, szolgáltatok ) a 4k- ra, aztán megjelennek ezzel, és kezdhetsz mindent elölről.

(#22) bteebi válasza powerup2 (#18) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

Azért az az egész jó ár is elég drága még, persze minden relatív. Ráadásul az ferde/görbetévé, és "csak" FHD (ami mondjuk pont elég lehet még akkora méretben). De tény, OLED, nagyon jó képminőséggel :).

#21: Szerintem meg ne torzítsanak... Mondjuk érdemes lenne látni, de aligha lenne jó. Amúgy már a 16:9 is elég WS már, és a ritka 4:3-as adások (régi filmek például) még bénábban néznének ki, és szerintem a mozifilmek méretén se nyerne túl sokat az ember. Persze tesztelni, látni kellene, viszont látatlanban én elég szkeptikus vagyok... Egyébként ha már a 16:9-et lehet 2:1-re torzítani, akkor a 21:9-et is lehet(ne valamelyest). Hangyányi zoommal és levágással kész is lenne a 16:9 :).

[ Szerkesztve ]

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#23) Lacok


Lacok
(őstag)

Az OLED monitorokról még mindíg semmi. :(((

Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan. (Tamási Áron)

(#24) sixpak válasza z123456z (#21) üzenetére


sixpak
(PH! kedvence)

18:9 egy elb@szott mutáns, maradjon meg csak telefon szinten. :D
Az emberek legtöbbször filmeket/sorozatokat néznek a tévén, az meg 1,78/1,85:1 (16:9) vagy 2,35:1 (21:9).
Jöjjenek a 21:9 tévék normális méretben, elérhető áron, ezt várom/várjuk régóta.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#25) Balika911 válasza Lacok (#23) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Mert monitornak a tévékből kiindulva egy rakás szar, azért. :) Azok nem tudnak normális fehéret (már nagyon világos képnél is szürkülnek, nemcsak a B6 amit visszaküldtem tavaly, hanem az idei B7 is), és az image retention is probléma.

(#24) sixpak: Én is veled értek egyet.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#26) Segal


Segal
(PH! addikt)

Az a kepen nem 80 col hanem 8x col tehat nem 80 lesz az hanem 80-89 kozotti csak nyilvan meg nem leplezik le de a 10. generacios lg panelgyarnak pont ez volt a lenyege hogy nagyobb meretet tudjon eloallitani.
Ez illik is a kepbe mert ha lejon a szalagrol a 8x colos 8k tv azt negybe is lehet vagni es igy lehet belole 4 darab 4x colos 4k tv is.
Szerintem 84 colos lesz a 8k tv mert abbol 42 colos 4k tv-ket is ki lehet vagni.

(#27) headhunter


headhunter
(PH! addikt)

8K-ban 40", monitornak talán megfelelő méret... [link]

[ Szerkesztve ]

(#28) headhunter válasza headhunter (#27) üzenetére


headhunter
(PH! addikt)

Téves hozzászólás, benéztem a címet! (80" 8K, nem 40")

(#29) powerup2 válasza bteebi (#22) üzenetére


powerup2
(őstag)

2 évet vártam a tv vásárlással mert már úgy éreztem a mostani oled tv-k már elég jók szóval 2 éve sporoltam rá :) valóban nem olcsó de amit látok az kárpotol :) én még a mai napig ledöbbenek a képen pedig 2 hete van meg már csak az xbox one x hiányzik hozzá meg egy kisebb házimozi és tökéletes minden.

(#30) MeszesKPT


MeszesKPT
(fanatikus tag)

OLED monitor jöhetne már. 40" 2160p valami sync technológiával megfejelve tökéletes lenne.

(#31) powerup2 válasza MeszesKPT (#30) üzenetére


powerup2
(őstag)

Hát az még odébb van valami modon nem akarnak jönni az oled monitorok :(

(#32) Balika911 válasza powerup2 (#31) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

#25
De kösd rá a tévédet egy számítógépre, és hamar meglátod, miért. Legalább a fehérszinttel kezdeni kell valamit, hogy ez a technológia monitorban is használható legyen.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#33) powerup2 válasza Balika911 (#32) üzenetére


powerup2
(őstag)

Úgy van és kalibrálva van és tökéletes a fehér is meg a fekete :)

(#34) BiP


BiP
(PH! nagyúr)

Annak a 40"-nak most kéne jönnie - legalábbis ha valóban az elterjesztés a cél. De láthatóan nem az. Vagy legalábbis még nem most.

(#35) powerup2 válasza BiP (#34) üzenetére


powerup2
(őstag)

Amúgy én 55" vettem de mig nem tettem fel a falra néztem uristen mekkora most hogy a falon van nem is tünik nagynak

(#36) bteebi válasza BiP (#34) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

Valószínűleg az jött ki a szimulációkból, hogy így éri meg jobban :DDD. Meg talán nem is tudnák másképp ütemezni. A nagyobb modellekkel több hasznot zsebelnek be, aztán amikor már majd nő a kapacitásuk, akkor gyárthatnak kisebb modelleket, amiknek elég nagy sikere lehet majd. 40" körüli méretben szerintem 250k alatti árcédula lesz majd (kiindulva a legolcsóbb 55"-os modelljük 350k-ig beeső árából), pláne 3 év múlva. Az már nem lenne nagyon rossz, pláne ha majd 200k alá is benéz.

#35: Az 55" szerintem még nem olyan nagy. Én legalábbis nagyon gyorsan megszoktam (sajnos nem OLED-ben :) ). Időnként persze úgy vagyok vele, hogy tényleg hatalmas :), de simán el tudnék képzelni helyette egy 70-75"-osat. Pláne OLED-ben :DDD.

[ Szerkesztve ]

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#37) TeeJay válasza powerup2 (#31) üzenetére


TeeJay
(PH! nagyúr)

persze mert statikus témát nem tud hosszú távon megjeleníteni mivel beég...

Telenor KÖKI pár hete hoztak egy Note8-at ami bemutató telefon tehát kb. egész nap megy a kijelző amíg nyitva van az üzlet
már olyan szépen be van égve hogy siralmas...
mellette az S8 meg már kb. kukába való
amíg nem tudnak mit kezdeni a beégéssel addig kár erőltetni, TV-nek is érdekes lesz a TV logók miatt

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#38) Segal válasza bteebi (#36) üzenetére


Segal
(PH! addikt)

Jelenleg max a 77est lehetne vagni de meg abbol sem jonne ki a 40 colos... Na most a 77est sokmillioert lehet eladni mig ha negybe vagnak akkor az ilyen 40 col korulieket csak max 300 korul lehetne eladni ami meg negyszerezve is 1.2 millio. Masreszt onnantol az 55os eladasa is csokkenne mert ha ma valaki mindenkepp szeretne egy oledet akkor kenytelen azt venni de amugy meg lenne kissebb alternativa ami megintcsak negativan hat a haszonra.

(#39) Nemir Ombe válasza TeeJay (#37) üzenetére


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

"hoztak egy Note8-at"

Ne is foglalkozz vele, hogy tök más technológia .... ;] :D

Hmm ....

(#40) powerup2 válasza TeeJay (#37) üzenetére


powerup2
(őstag)

4 óránkét a tv-nek van egy funkciója ami pont ezért van hogy ne égjen be

(#41) Balika911 válasza powerup2 (#33) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Ez elég fura, mert én az OLED Light-ot 100-ra állítva se bírtam se a B6-ból, se a B7-ből teljes képernyős fehéret kihozni, csak nagyon világos szürkét. De úgy meg a részletek vesztek el a sötét részeken. Illetve az ABL miatt továbbra is szürkültek picit a jórészt világos képek, miközben a jórészt sötét képeken megjelenő világosabb részek meg kiégették a szemem.

Filmeknél, játékoknál ezt nemigen vettem észre (animációs filmeknél, havas jeleneteknél odafigyelve a B7-re azért feltűnt), de monitorként "2D-ben" botrányos volt mindkettő.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#42) powerup2 válasza Balika911 (#41) üzenetére


powerup2
(őstag)

Filmezésre van a tv most csak addig van gépre kötve mig nem lesz valami lejátszó ami viszi hálozatból a filmeket ezért kell az xbox ami remélem viszi is a HEVC kodolású videókat. Majd kell egy monitor de az nem lesz egy nagy összeg.

(#43) TeeJay válasza Nemir Ombe (#39) üzenetére


TeeJay
(PH! nagyúr)

ok LG WOLED-et gyárt a telefonban meg AMOLED van
de ha nem égne be már évek óta lenne OLED monitor otthonra...

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#44) Nemir Ombe válasza TeeJay (#43) üzenetére


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

Értem én .... és ezek szerint csak azért nincs 55" alatt mert beég(ne) .... érdekes .... ;] :D

Hmm ....

(#45) Reggie0 válasza Nemir Ombe (#44) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

De van, csak nem evek ota.

(#30) MeszesKPT: Mar megjott.

[ Szerkesztve ]

(#46) TeeJay válasza Nemir Ombe (#44) üzenetére


TeeJay
(PH! nagyúr)

Én nem a méretről beszéltem hanem hogy azért nincs sok OLED monitor mert statikus témát nehezen tud beégés nélkül megjeleníteni

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#47) Balika911 válasza powerup2 (#42) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Nem tudom, milyen tévét vettél, de a tapasztalataid után elkezdtem kutakodni, és a C7-ről ezt írták itt:
"Yes, in pc mode with oled light at 35 and contrast at 85 there is NO ABL, no matter what is on the screen."

Hmmm, lehet, nem sokáig marad meg a Samsung LCD-m? :)

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#48) Johnny198612


Johnny198612
(tag)

Jobban orultem volna, ha elobb jonnek a kisebb panelek. Sony A1 ara megzuhant szepen, most kb. mindenhol 720k-ert lehet kapni az 55"-t, az ev eleji ~1millio helyett.
Ugyanez kb. 48-as meretben jovore mar bestbuy lehetne ezzel a technologiaval mondjuk 400 korul. Es meg a szekrenyben is elferne.

(#49) bteebi válasza Segal (#38) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

40-es nem, de 38,5-es igen, az se rossz. Valamelyest csökkenteni lehetne vele a selejtarányt szerintem, de ezzel együtt se igen érné meg, az általad is mondottak miatt (egyébként erre utaltam én is fentebb - nem csináltak kisebbet, mert minden bizonnyal nem érte volna meg nekik). Tegyük hozzá, hogy 40"-osból sokkal többet el tudnak majd adni, mint 80-asból, de talán még így is kevesebb profitot fognak termelni a kisebb méretű modellekkel. A 40-es és az 55-ös között egyébként hatalmas méretbeli különbség van, és szerintem a legtöbb (vagy legalábbis viszonylag sok) ember, aki OLED-et akar, az szíve szerint legalább 55"-osat venne, szóval nem feltétlenül csökkenne nagyon sokat az 55"-os OLED-ek eladása, talán csak akkor, ha 40" helyett 47-50"-os képátlójú modellek is lennének.

Ettől függetlenül persze van értelme a kisebb méretnek is, már csak az ára miatt is. 26-32"-ig simán lemehetnének vele, meg persze lehetnének már végre OLED monitorok is :). (Persze volt már, de az nem az, amire én gondoltam.)

#43: Az AM csak aktív mátrixot jelent, ami a vezérlés típusát adja meg, és nem csak az RGB OLED-re (Samu-féle "AMOLED"), hanem az LG WRGB/WOLED-jére is teljesül, akár csak gyakorlatilag az összes LCD paneltípusra. Passzív mátrixos vezérlést normális kijelzőknél valószínűleg már vagy 10-15 éve nem használnak (nem kultiválja a nagyobb felbontást), bár javítsanak ki az okosok, ha tévednék :B.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#50) TeeJay válasza bteebi (#49) üzenetére


TeeJay
(PH! nagyúr)

Nemir írta hogy amit telefonba láttam Samsung AMOLED kijelző az teljesen más mint az LG TV-ben lévő...
erre írtam hogy egyik RGB OLED másik meg WOLED
de ha az RGB be tud égni pár hét alatt akkor a WOLED is elvileg bár mivel nem volt még LG OLED a kezeim közt nem tudom...

nos a Samsung Note 8 pár hétnyi kirakati telefonként csodásan beégett
ezek alapján OLED monitor még jó ideig nem fog jönni mert bármit használsz rajta főleg statikus
és csodásan bele tudna égni

elég csak napi pár óra Photoshop vagy videószerkeztés
netán böngészés vagy bármi ami nem film vagy játék
azonnal be tudnak égni a tálca ikonok meg minden szinte

monitornak jó az IPS+LED OLED meg majd megy TV-be
bár ott sem tudom hogy a TV csatorna logók mennyire égnek bele

annyit tudok hogy nekem telefonban nem kellene Samsung RGB OLED az fix...
hiába mondta nevetve a Telenoros ügyintéző hogy ezekben ilyenkor gari alatt panelt cserél a Samsung
fene akarja félévente hordani a telefont panel cserére mert beégett
jó nekem az LG IPS bőven :R

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.