Hirdetés

2019. június 25., kedd

Hozzászólások

(#1) westlake


westlake
(PH! félisten)

Bámulatos! A 3.0-ás laneenként 985 MB/s-et tud maximum, a 4.0-ás meg a dupláját. Ehhez aztán kell a teszt. :D

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#2) kikikirly válasza westlake (#1) üzenetére


kikikirly
(senior tag)
LOGOUT blog

:D :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3) TTomax


TTomax
(PH! félisten)

Szenzációs...remélem az rgb ledeket is leméri,és ha nincs elég akkor levon a pontszámból...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4) Tapsyfüles válasza westlake (#1) üzenetére


Tapsyfüles
(tag)

Egyeseknek szüksége van rá. ;]

(#3) TTomax: Ez nem is lenne rossz ötlet. :C

[ Szerkesztve ]

Forza Ferrari

(#5) MasterDeeJay


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tehát egy teljesen valótlan tesztet futtatnak amikek az eredménye semmilyen összefüggést nem ad a valós teljesítményről. Tehát pl egy Gtx 1030-as jobb eredményt ér el egy modern lapban mint egy 1080-as a régiben...
Apropó pcie 2.0 16x már limitál valami új kártyáknál?
Megvan: (nem új de használható)

Várjuk a 4.0-át :DDD

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#6) Kelori


Kelori
(újonc)

Wut? Nem értem a cikket, illetve amit a UL benchmarks ír. Ha a 3.0 határának még csak a közelébe sem értünk akkor miért olyan fontos a 4.0 eljövetelét megünneplendően készíteni egy ilyen bandwith benchmarkot? Meg tudhatjuk hogy mi az az új sebesség aminek ismét semmi értelme nem lesz a VGA-k teljesítményét vizsgálva?

Persze értem hogy az SSD-k számára nagyon jól jön, de azt ki lehet mérni egyszerűbb módszerekkel is.

[ Szerkesztve ]

I mean like, so many positive waves... Maybe we can't loose!

(#7) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Nagy kaland... :) GPU-Z és egyéb rendszerinformációs programok megadják a videókártya PCI-E verziót, de még az aktuálisan felhasznált szintjét is. A többi meg a VRAM mennyisége és a sávszélesség függően változik. PH!-en sokat olvasott tagok már az arányokat is fejből mondják (PCI-E 2.0 X16 = PCI-E 3.0 X8).
Vagy valami ilyesmi... :)

[ Szerkesztve ]

(#8) Duck663


Duck663
(senior tag)

Az ugye megvan, hogy nem a sávszélesség növekedése alapvetően a lényeg, hanem a CCIX megjelenése. Az AMD új CPU-i és GPU-ja pedig támogatja. Ennek inkább a késleltetésre van hatása, aminek csökkenése, összességében növeli a teljesítményt.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#9) Reggie0 válasza Duck663 (#8) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Bizony, ha 1us helyett 2us-re no a kesleltetes, akkor mar csak 500000fps lehet az 1000000 helyett. Nekem ez mindennapi problemat okoz.

[ Szerkesztve ]

(#10) keembo válasza Reggie0 (#9) üzenetére


keembo
(kvázi-tag)

Harmincnak nézel ki, cula! :)

(#11) Cyberboy42


Cyberboy42
(senior tag)

Jaj de negatív itt mindenki. Mégis mi a gond azzal hogy ha lehet majd egy programban, amit tesztekre terveztek, mérni egy olyan dolgot ami a számítógép része? CPU, VGA, merevlemez, bármire van különféle sebességmérő progi. hét most a pci-e portra is lesz egy :D

...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...

(#12) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

"a PCI Express 4.0 gyakorlatilag az ajtón kopogtat, egy hónapon belül lesznek hozzá alaplapok, processzorok és grafikus vezérlők"

És játékok? Mert amíg a 3.0 sebességét se használják ki, addig ez szokásos AMD féle, fiók mélyére termett újítás. Olyan "tudnánk ilyet is, de nem csinálunk". Jó, itt csinálnak, csak épp nem használja senki. Az is kérdés hogyha mindjárt itt az 5.0, akkor meg tényleg ki fog erre fejleszteni bármit is? Mire megjönnek a fejlesztések, már itt a következő. Sztem ez nem egy átgondolt, hosszú távra alapozó valami, amit évek múlva is emlegetni fogunk, hanem egy gyors vetődés a célegyenes előtt, hogy fél miliméterrel megelőzzük a második helyezettet. El lehet mondani hogy mi vagyunk az elsők, de mire lecsorog hozzánk vásárlókhoz, addigra már a kukába való lesz, mert nem 5.0.

[ Szerkesztve ]

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#13) Kelori válasza Dr. Akula (#12) üzenetére


Kelori
(újonc)

A PCI-e genek kompatibilisek egymással oda vissza szóval gyökérség hogy felesleges lenne rá eszközöket fejleszteni. Meg miért lenne kukába való? Még a 3.0 sem az.

I mean like, so many positive waves... Maybe we can't loose!

(#14) hcl válasza Cyberboy42 (#11) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem is beszélve arról, hogy PCIE buszon nem csak játszani szoktak, hanem komolyabb háttértár vezérlők, fizikai számításokat végző, vagy bányászó VGA-k is szoktak rajta ülni, pl. szerverekben. Ott meg érdekes lehet egy PCIE teljesítményérték (csak nem 3Dmark-kal mérve :D )

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#15) Johnny_vT


Johnny_vT
(senior tag)

Laikus megfigyelőként kérdezem: a nagyobb CPU-GPU sávszélesség nem a jobb integrációt szolgálja? Lásd pl. konzolok.

Ugye vannak az APU-k (CPU+iGPU), ahol egy tokon belül van mindkét egység és mondjuk 150 kiscica/s sebességgel kommunikálnak.
Aztán vannak a PCIe 2.0 és 3.0 buszok amik a chipseten keresztül mondjuk 30 és 60 kiscica/s sebességet tudnak.
Elméleti síkon tovább fejtve, ha rendelkezésre állna 120 kiscica/s sávszélesség egy CPU és egy dGPU között, akkor realisztikus elképzelés lenne bizonyos grafikai feladatokat real time átadni a CPU-nak és vice versa. Pl. csicseregték a madarak, hogy a 3950X és társai esetén a ray tracing számításaiba beszállna a CPU.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#16) MasterDeeJay válasza Kelori (#13) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most már igen, még az 1.0-1.1-2.0 időkben voltak gondok. Mára már kiforrottnak nevezhető.

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#17) laceszgamer válasza MasterDeeJay (#5) üzenetére


laceszgamer
(PH! addikt)

Mondjuka zért komoly, hogy a 2.0 jóformán még kiszolgálja a 1080-at is. Magyarul lényegében, ha azt vesszük a " népkártya " msot valahol a GTX 1060-2060 illetve RX570-590 környékén van, akkor a nagy többséget még kényelmesen kiszolgálná az a szabvány is. :D

Na mondjuk ezzel nem azt akarom írni, hogy ne fejlődjön a szabvány, csak azért jó tudni, hogy úgymond időtálló megoldások, ha a 3.0 is arányaiban ennyire " előre teljesít ", akkor még jó pár évig az sem lesz korlátozó tényező.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#18) MasterDeeJay válasza laceszgamer (#17) üzenetére


MasterDeeJay
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meg szervereknél egy dögnagy hardveres raid kártyát etetni is kell valahogy.
Otthoni átlag felhasználásnál pár dologban tud limitálni a pcie2.0
pl extra sata3-as kártyánál* 1x Pcie 2.0-nál a max sávszél 500mb/s ami mondjuk 2 sata eszközre elosztva már limitáló tényező lehet (SSD-nél), igaz ebből az áltag felhasználó semmit nem vesz észre.
vagy ugyanígy 4x pcie-s m.2 kártyánál a max sávszél 2000mb/s azaz ennél nagyobb m.2-es eszköz már veszít a max sávszéléből. De itt is nem észrevehető csak tesztprogramokban.
Azt se felejtsük el hogy a pcie 2 2007-es szabvány és még csak most érződik a fent említettekben hogy kezd fogyni.
CF/SLI esetén látszik hogy a 3.0 8x is elegendő tud lenni nagy kártyáknál is. Dupla GPU-soknál nem tudom mennyi lehet a limitáció, bár aki olyat vesz az amúgy sem a legolcsóbb lapban használja majd.

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#19) pengwin válasza Dr. Akula (#12) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Amikor bejött a 3.0 az Ivy Bridge-gel, akkor a jövőbiztos újítás volt, most a 4.0 a fiók mélyére termelt újítás, pedig az IB idején is ugyanannyi haszna volt a 3.0-nak, mint most a 4-nek. Mi több, még ennyi értelme sem volt, mert NVMe SSD-k még sehol sem voltak elterjedtségben, most meg már a 3.0 x4 határait feszegetik. Jó lesz ez profi felhasználóknak.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#20) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

A lényeg, hogy nagyon szép legyen az új tech demo és akkor sokan fognak alaplapot cserélni. :)

[ Szerkesztve ]

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#21) Dragon3000


Dragon3000
(senior tag)

Ne csak a vga-ban meg az ssd-ben gondolkodjatok, ott van a chipsettel való sávszél és ami a chipseten lóg, ha valaki ezekből sokat használ, akkor az a 4 sávos pci-e 3.0 amivel a jelenlegi megoldások kommunikálnak már korlátozó tényező lehet, ha ezeket cserélik 4.0-ra, akkor otthoni körülmények között nem igazán lehet gondja a felhasználónak.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.