Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisninja
őstag
Én csak a kogyasztás miatt vettem notit, nagy hátrányt nem érzek, viszont notinál a 35w os az átlagogyasztás. Egyedül játékoknál zabál 100w ot.
-
-
t72killer
titán
Attól, h nagyobb, nem feltétlen fogyaszt sokat, különbenis, nem a HDD a legnagyobb energiapusztító a notiban
Az, h megéri-e, az árától függ. SzvSz 3 tányérosat tuti nem vennék, ha kijönnek 2tányérral, ha meg vkinek mindenképp kell, akkor legalább standard méretűt vegyen
-
JanR
addikt
nemtudom, nekem egy "mezei" 120-as vinyó van a laptopomban, de az is bővenelég
mi értelme van az 500-asnak, csak lopja az áramot a tápból ( ha nincs hálózaton persze...)
annak megértem, aki minnél kisebb letöltő gépet akar...de akkor is.
inkább dugjon rá egy terrás vinyót külső csatival azt kész.
na mind1, ahogy gondolják, nekem elég a szerény 120gigám -
törölt tag
Nem csikorogna a fogad, hanem bevernéd a képernyőt
Egyébként egyszer erről a logouton írtam. Az ember értékrendjében az önfentartás és a saját érdekek előrébb vannak a közösség érdekeinél, ezért itthon a környezetvédelem halott ügy, mert először ennem kell, aztán a többi. Amint a társadalom anyagilag úgy áll, hogy a környezettudatos viselkedés nem megy másnak a rovására, igenis fog hozni ilyen döntéseket.
t72: memóriaigényes alkalmazásokban, tömörítésnél, filmkódolásnál hidd el, bődületes különbség van. Tapasztalatból mondom, a DDR2-960 és a 400-as FSB után volt egy notim, 2,4-es Core2, 2GB ram, és a hajamat téptem.
Egyébként érdekes, de a Vista okos memóriafelhasználása miatt a vinyó lassúsága menet közben nem jött ki, programindítás ugyanolyan gyors volt.
-
lapa
veterán
a notiban egyedül a fogyasztás csábító, de annak jelentős része (a befolyásolhatók közül) a hdd. én elfogadnék egy ilyet, de biztos csikorogna a fogam a 7200 raid0 után...
viszont -15 watt lenne a 2 db 3,5"-hoz képest, ami havi 300 huf és 5 kg CO2 havonta. drága-e vagy?
valahol ez a legfontosabb kérdés, szvsz csak a civil kurázsi tudja meghozni a megfelelő döntéseket, mert a szigorúan gazdasági alapokon működő szervezetek nem fognak megfelelő mértékben "újító" fogyasztóként viselkedni.
persze lehet beljebb lenne az ember 2 x 250 gigával is, ott még a sebesség se számítana annyira...
-
t72killer
titán
válasz
#64791808 #15 üzenetére
"A noti hordozható, ezen kívül semmilyen más előnye nincs."
- Aláírom, az egyetlen, de igen ütős előnye, hogy mobilis, kis helyet foglal. Óriási előny ez azoknál, akik sokat költöznek...
RAM - igazából nincs különbség a csúcsnoti és az átlag dual-channel noti között, szinte mindegyik 800MHz FSB-n használ 2x667MHz-ramot. Asztaliban tuning nélkül 1066-1333MHz FSB-t "töltenél fel", de tény hogy ez nem sokat segít a teljesítményen, hiába gyorsabb. Amit az ember lát: HDD, VGA (ezek a legnagyobb hiányosságok), CPU.
HDD: a 2TB-od fele azért már belepakolható notiba is. igaz, h csak a fele
Monitor: filmnézésre, játékra rá kell kötni LCD TV-re
-
törölt tag
válasz
t72killer #12 üzenetére
Az SSD korszak beköszönte még legalább 2 év, de inkább több. Mikor lesz notikban olyan sebességű és kapacitású háttértár, mint asztali gépben? Nálam most 4x500GB van. Ezt notiban?
A memória szűk keresztmettszetével nem értek egyet. Nem aról van szó, hogy van egy ezres pontkülönbség everestben, hanem arról, hogy az asztali gépem ramjainak sebessége közel duplája egy mostani csúcsnoti ramsebességének. Ez azért elég sok helyen érezteti hatását.
De való igaz, egy E6300+8600GS (ugye a GT-t nem) teljesítményét hozza egy 250-280 ezer forintos noti. De a ram és a HDD még mindig kérdés, ugyanez asztali gépben kevesebb, mint a felébe kerül, (+monitor) és az asztali gépbe pedig veszek egy 12-es ventit és egy jó hűtőt összesen 10k-ért, és nincs hangja a gépnek, a noti meg üvölt terhelés közben. Továbbá képernyő mérete? Az ergonómia, kényelem? A noti hordozható, ezen kívül semmilyen más előnye nincs.
-
gardener
senior tag
Lassan nem is lesz nagyon lemaradva az asztali vinyó méretektől.
Elkondolkozom,van-e valami értelmes terület, amihez ekkora noti hdd-t választanak, majd emberek... -
Mulderpapa
aktív tag
Én egy 120 GB-osnak is tudnék már örülni...
Bár a jövő az SSD-é!
-
t72killer
titán
válasz
#64791808 #10 üzenetére
Az SSD-korszak beköszöntével a HDD-s lemaradást kivehetjük az egyenletből
A memória eddig sem volt szűk keresztmetszet, igazából a proci és a VGA marad mint lemaradás. Bár a középkategóriát nézve, pl nem túl drágán kapunk olyan notit, ami tudja egy E6300+Geforce8600 konfi teljesítményét
#11: vagy két db 416GB-os SSD raid0-ban
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát azért jócskán el vannak maradva sebességben a notik.
Asztali 500-as HDD: 70-80MBps olvasás
Noti 500-as HDD: 40-45MBps olvasásAsztali DDR2 800 CAS4 olvasás: 7500MBps, késleltetés: 55-65ns (esetleg plusz tuning...)
Noti DDR2 667 CAS5 olvasás: 5000MBps, késleltetés: 80nsAsztali Core2: akár négy mag, akár 3,2GHz (plusz tuning...)
Noti Core2: egyelőre max két mag, max 2,8GHzÉs árakról akkor még szó sem esett.
-
simonzé
addikt
Miért ne lenne? A kompatibilitás miatt hülyeség lenne bármilyen más megoldás. Bár itt nyilván csak downgrade-ről lehet szó.
500GB-s notivinyó Még egy ok a notik mellett, lassan már nem lesz ellenérv és én is átpártolok privátban is, pedig én igazán kedvelem a desktop PC-ket. -
törölt tag
Ó, látom már, mi lesz a drága 17"-os notikban: egy 32GB-os zavarba ejtően gyors SSD, és egy ilyen. Előbbire rendszer, utóbbira adat, és jók vagyunk!
-
Gergő_
őstag
mikor lesz ennek emberi ára?
"wattot vesz fel"
ez a megfogalmazás csak nekem furcsa?[ Szerkesztve ]
-
Guruka
senior tag
Van értelme 4200rpm-es HDD esetében a SATA2 csatolónak?!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 2,5 hüvelykes egységbe a Hitachi megoldásához hasonlóan három lemeztányért szerelnek be.