- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell notebook topic
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mákosmetélt
tag
válasz Tigerclaw #19 üzenetére
"Az érdekes kérdés, hogy miért nem az Nvidia a partnere ebben?"
Szerintem azért, mert az AMD-nek már több éves APU tapasztalata van, működő termékekkel. Nem vagyok chipfejlesztő mérnök, de szerintem már a gpu tervezésnél nagyon sok szempontból (méret, elrendezés, kummunikációs buszok, mem. sávszél, mem. típusa, stb..) figyelembe kell venni, hogy dedikált gpu lesz, vagy pedig megy a proci mellé közvetlen.
Nvidia-nak szerintem elég sokat kellett volna faragnia bármely létező GPU-ján, hogy oda lehessen pakolni az Intel magok mellé. Ez sok idő és pénz lett volna, bár ez csak az én laikus véleményem[ Szerkesztve ]
Éljenek a nyulak!
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha arról az oldaláról nézzük, hogy szüksége lehet-e az Intelnek erre a megoldásra, akkor az derül ki hogy a Raven Ridge miatt feltétlenül, főleg ha lesz olyan OEM, aki NUC szerű PC-t dob piacra AMD alapon.
Tegyük fel, hogy nem csak alaptalan pletyka. Az érdekes kérdés, hogy miért nem az Nvidia a partnere ebben? Elvileg magasabb hatásfokú, alacsonyabb fogyasztású GPU-kat készít, ami ide jó lenne, ráadásul nem konkurens vállalat és talán még kicsi rá is van, rá is lesz szorulva egy ilyen üzletre. A Nvidia nem tudná megoldani a feladatot, vagy nincs tapasztalata az ilyen megoldásokban?
Kicsit elkanyarodnék az Apple felé. Az egy nagyon fontos üzleti partnere az Intel-nek, nem csak anyagilag, hanem a presztízs tekintetében is. Nem engedheti meg, hogy elveszítse. Azt tudjuk, hogy az Apple a nagy hatásfokú, keveset fogyasztó, megbízható megoldások mellett minden centet a fogához ver és bőven van olyan modellje amibe nagyon kellene dGPU nélkül is nagy CPU-GPU teljesítmény. Ott vannak a Macbook Pro-k, az iMac széria nagy része és a közeljövőben feltámadó Mac Mini is, amivel Tim Cook-nak és az Apple-nak nagy tervei vannak. Egy Raven Ridge APU olyan teljesítményt tud adni, amire jelenleg az Intel nem képes, csak dGPU párosításával, ami "nembegyere" az Apple részéről. Sőt ők ha tehetnék, száműznék mindenhonnan a dGPU-t, ahova nem kell feltétlenül. Az Apple-nek viszont volt már nem egyszer problémája az Nvidia chipjeivel ami miatt talán nem repesnének az ötlettől, hogy az Intel velük áll össze. Az Intellel és az AMD-vel viszont elfogadható a viszonyuk. Persze ez csak merő spekuláció.
Annyi viszont kétségtelen, hogy az Intelnek nagyon kellene egy erős integrált GPU.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Z_A_P
addikt
Most jon vagy pletyka?
Ha jon, mikor jon?OK
-
Lacok
őstag
A dedikált gpu teljesítményére kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
.mf
veterán
válasz tegbashar #12 üzenetére
Ó, szóval így állunk? Hát akkor beléd is こんにちわ !
Tetszik ez a "képcsipes platform" [sic; lol]. A CPU+GPU memória-éhségét azért érdekelne, hogy tudja a kétcsatornás setup kielégíteni. Persze bitangpusztulatosan prohibitíven drága lesz, ezért az érdeklődés és tetszés inkább csak elméleti síkú.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
GodGamer5
addikt
válasz Dr. Romano #9 üzenetére
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Kékes525
félisten
válasz lajthabalazs #2 üzenetére
Biztos közvetlen volt a forrás az Inteltől.
(#12) tegbashar:
Fordítsd le légy szíves, ezt a Japán nyelvjárást nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Peter13
senior tag
válasz Ivy.4.Ever #4 üzenetére
A GT2 mindegy is (nem is értem minek emelték ki), valószínűleg csak azért van ott mert nélküle nincs Intel proci (még mobil vonalon sem)
A lényeg sokkal inkább az integrált AMD GPU, de nekem a cikkben említett kódnevek semmit sem mondanak...mondjuk fogyasztás alapján max egy "optimalizált" RX460-ra lehet számítani (ami mondjuk ekkora méretben végülis nem is lenne rossz)
Na majd meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Dr. Romano
veterán
Dedikált??? 😲
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
Pete55555
addikt
Na, akkor el kéne olvasni mégegyszer, de segítek, így kezdődik a cikk: "A pletykák szerint..."
A kép alatt meg ott a forrás.
Egyéb kérdés?
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
rezessanyi
csendes tag
ezaz. add az ívet, mond meg jól a mihasznáknak hogy írjanak újságot...khmmm izé, webcikket, vagy miisez tulajdonképpen?
-
Ivy.4.Ever
őstag
GT2-es szinttel mi értelme van a hypeon kívül az egésznek?
-
schwartz
addikt
-
lajthabalazs
senior tag
Ez már a második cikk, ami egy áprilisi pletykára támaszkodva, forrásmegjelölés nélkül beszél Intel-AMD együttműködésről. Nem azért fizettem elő a prohardverre, hogy aztán süllyedjen a szinvonal.
-
Tigerclaw
nagyúr
Vajon az Nvidia-t is megkeresték ez ügyben, vagy az AMD-nek nagyobb a tapasztalata az ilyen összekötésekben?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Dacia topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA- és AMD-hardvert kérnek a hollandok egy AI-központhoz
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 3600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 250GB SSD / 1TB HDD / 600w! BeszámítOK
- Fractal Design Node 202 Gaming ITX / Ryzen 5600 / 5700XT / SFX PSU / 32GB RAM
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Weather XM - Időjárásmérő bányászgép - ÚJ Bontatlan