Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagem
addikt
Szerintem jelenleg kb. senki nem elégedett azokkal, elnézve az eddigieket
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
tibaimp
nagyúr
Ez így van, én sem csodálkozok rajta. Az a gáz, hogy ez így bukta lehet, pedig már nagyon sok pénz van benne (nem csak az övék).
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
oriic
HÁZIGAZDA
A Minecraftos bemutatoja utan en inkabb csondben lennek.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
titán
Jóregge't! 5 éve fejlesztik, és most tetszettek felébredni?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
félisten
Pont ez jutott az eszembe. Évek óta azt hallgatjuk, hogy jön az Oculus Rift. Hogy itt vannak a fejlesztői változatok... Kijön nagy nehezen a végleges, és jéééé, max. B/C/D/... kategóriás fejlesztések jönnek, de AAA vagy legalább A kategóriás nem igazán.
A Sony jól csinálja, de nála egy kézben van minden (HW és SW fejlesztés, illetve maga a játékfejlesztő stúdiók). PC-n ez egy picit nehezebb lesz...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
RyanGiggs
őstag
"John Carmack nem elégedett a VR tartalmakkal"
Ahogyan én sem! Ezek a jelenlegi gagyi játékok miatt kéne vennem 700€-os szemüveget?! Háát nem fogok! Majd ha tucatjaival jönnek rá az AAA kategóriájú játékok.
Kezdetnek egy Dishonored 2 megfelelne!
Na erre még lehet várni jóócskán sajnos. -
félisten
Karmakk kijelentéseit tartalomtól függetlenül fenntartásokkal kezelem. Makk.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
hemaka
nagyúr
Nagy fos, tartalmak nelkul. De mondjuk erre hamarabb is rajohetett volna, csak gondolom a befektetok most kezdtek el cseszegetni, hogy jo lenne kezdeni valamit a cuccal, ha mar adtak ra nem keves penzt.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Lacok
őstag
Mit gondoltak, hogy megfelelő tartamak nélkül is vinni fogják mint a cukrot?
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
megarambo
tag
Be kellene szállni, mint Vágási Ferinek az internetbe.
-
djculture
félisten
Én meg John Carmack -al nem vagyok elégedett mert ilyen szarságokkal kezdett el foglalkozni ahelyett amihez ért.
-
Joshi
titán
válasz megarambo #10 üzenetére
Vágási Feri beszáll az Internetbe
idézve a cikkből: "Szerencsére az idei Oculus Connect alkalmával az Oculus megpróbálja megoldani ezt a problémát, így be is mutattak egy 1000 dolláros csomagot, amely már egy áttörésnek is felfogható, hiszen ennyire olcsón eddig nem lehetett belépőt venni a virtuális valóságba."
Azta, már rendelem is meg annyira csábító ajánlat. -
törölt tag
Hála a természetnek ( szarkazmus ) egy fillérembe sem kerül majd ez az egész VR dolog .
-
ribizly
veterán
A probléma ezzel ugyanaz, mint bármilyen más perifériával: nem jó akármire.
A kormány, botkormány, egér, billentyűzet, controller stb. mind mind másra jók igazán. Ez van a VR headset-el is. Ahogy egérrel nem jó autót vezetni, így ezzel sem lesz jó akármi.
Például a szimulátoros mert horror játékoknál lehet kamatozgatni a VR headset előnyeit, mert kb lehet életszerű helyzeteket reprodukálni bennük. Ezeken kívül nincs sok olyan felhasználási terület, amire tényleg jó jelenleg...|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Joshi
titán
Pontosan, ez egy céleszköz ahogy a kormány is az. Ha ehhez hozzávesszük a magas hardverigényt, tartalom hiányát és a magas árat, akkor szinte borítékolható a "kudarc".
Most éppen a 3D nyomtatós cikkel kapcsolatos topikban is próbálják magyarázni a 3D nyomtatás hasznosságát, de engem nem győztek meg. -
-
jamez
senior tag
nekem nvidia vision 3d-m van, amit nagy lendülettel kezdtek és most hol van. pedig csak 3d monitor kell és egy 50e ft-os szemüveg. és nem kell újrairni a gamekat ra.
szerintem a fejlesztők nem fognak rá irni mert nem adnak el eleget hogy megtérüljön. és így a vevők sem veszik meg mert nincs rá értelmes dolog. ripIngatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
jamez
senior tag
ha witcher 3 megjelenne VR verzióban
Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
nyakdam
aktív tag
Sajnos ez az, azt mondják meghalt a 3d mert nem érdekelte az embereket. Pedig csak tartalom nincs rá. Amíg az NV tejelt a fejlesztőknek a jatekokon sokat dobott a 3d, mióta nem ad lovét már rá siman csak a beépített 2d-3d konvertellel nem valami fasza.
A VR is ilyen lesz ha nem jelenik meg megfelelő mennyiségű tartalom folyamatosan, kihal es ugyan azt szajkozzák majd, hogy érdeklődés hiányában elmaradt, pedig csak szimplán nem költenek rá lóvét, mint a 3D re. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz megarambo #13 üzenetére
Ráadásul az a belépő VR konfig kb. 3-6 hónapig lesz minimálisan elég...aztán kevés lesz pont jobban sikerült néhány játékhoz, ami miatt valaki olyat vásárol. A Sony esetén se kellene előre inni a medve bőrére, főleg nem az alap PS4-el, de még a Pro változattal sem.
Majd ha piacra kerül a sisakok második, harmadik generációja addigra kiderül az is, hogy milyen vas elég a tényleg jó VR tartalomhoz, illetve van-e elég tartalom, vagy a piac marad a wannabe VR vonalon, mint ahogy a Kinect esetén történt. Épp csak beleraktak valamit egy normál játékba, hogy rátehessék a Kinect logót.
Arra tippelek, hogy a VR befut majd, akkor az nem a játékokon fog múlni. Most is rohadt drága és jövőre és azután is rohadt drága lesz, de ha olyan VR tartalmat tesznek le az asztalra, amihez nem kell se komoly GPU, se konzol, akkor még lehet valami.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
Azért eléggé százezres csoportok dolgoznak CAD-del világszerte, s a javuk nem 2D-zni akar. És a managerek is tudják használni. Designerek szintjén. Nem véletlen borítottak hatalmas összegeket már eddig is az autógyárak VR-be, már a kilencvenes években. Csak az sem volt jó minőségű és elég olcsó a mindennapi használathoz. Tehát csak az autóipari felhasználásra van milliós igény világszerte jó és olcsó VR-re.
-
-
Dr. Romano
veterán
Hát én sem, hol a Lula 3D???
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
-
Prof
addikt
lol ez vmi vicc utoljara 486-oson voltak 20sec+-os tolto kepernyok, meg MMO-kban ahol a szerver kapcsolatod korlatozott.
-
törölt tag
Onnan, hogy a korábbi megoldások annyiba fájtak, amit pl. a GM is használt. És egy terem méretű volt. Ha viszont mondjuk +2k$-ért lesz hatékony kiegészítés VR-re, a program pedig natívan támogatja, akkor már sok cég el fog gondolkodni. Ha még olcsóbb lesz, akár a dolgozók maguk is. Én mindenesetre meg fogom gondolni, hogy vegyek egyet, s bevigyem munkahelyre.
#37 Godlike79: Persze, hogy van. De még bányászati téren is van hasznossága, nem is kicsi. Repgépészet, hajótervezés, egyáltalán gépészet mind jó terület neki, ha egy M10-es csavar komplexitásán túllépünk.
[ Szerkesztve ]
-
s912
aktív tag
válasz djculture #11 üzenetére
Ku**a sok mindent letett már az asztalra. Tech-Guru. Zseni. Minden tiszteletem az övé.
VISZONT
Értem én, hogy az engine-ek programozásában nem látta már a jövőt és ehelyett egy újabb történelmi "lépésre" szánta el magát. Azt is megértem, hogy egy olyan céget választott, ahol biztos $ van, ami engedi számára a fejlesztést.
DE
A lelkét eladta a sátánnak (= facebook) !
+
Ez a Palmer Luckey gyerek is kezet foghat a facebook-al .. -
Rayyy
senior tag
Van itt egy kis kavar, de nyilván ez egy nagyon rövid kivonat Carmack véleményéből. Az, hogy hány éve fejlesztik... ja, sok, de ez nem egyenlő azzal, hogy hány éve fejlesztenek rá tartalmat. Magát az eszközt, a koncepciót fejlesztik évek óta, minőségi tartalmat esély sem volt még fejleszteni, hiszen a nagy tartalomgyártók nem kapták meg a kész eszközt (tudom, kaptak fejlesztői változatokat), hogy akkor tessék, írjad a játékot ráfele.
Aztán persze megkapták az eszközt (inkább a fejlesztői változatot), el is kezdték rá írni a játékot, csak közben nyilván szóltak a kiadók, hogy "ezt most nagyon gyorsan kéne srácok, ne próbálgassátok, most kell elkapni a piacot, amíg friss, az idő számít, nem a minőség" //és ez most konkrét tapasztalaton alapuló infó//, aztán szegény fejlesztők innovatívkodhatnak... ha egyszer azért kapják a pénzüket, hogy gyorsan legyen valami, akkor az olyan is lesz.
A harmadik nehezítő tényező, amivel szembesül(het)tek a fejlesztők, hogy paradox módon pár évet vissza kell lépni a látványvilág terén (pedig a VR ereje pont az álleejtős kinézet), mert bizony nem lesz eszköz, amin elfutna 3A kategóriás tartalom 90Hz-en és 2x1080x1200-as felbontáson. De legalábbis nem fogják megvenni. Szóval egy tartalomfejlesztő csapatnak minden adott, hogy rossz munkát tegyen le az asztalra. Persze, értem én, hogy jó játékmenettel, jó történettel nem kell kimaxolni a grafikát, de ahogy írtam, arra meg nincs (nem volt) idő. Amúgy lehet, hogy már készülnek a rendesen megírt játékok, de vannak, akik okosan kivárják az eszközök fejlődését és összerakatnak a csapatukkal egy ütős tartalmat. Azért a Sony-nál, ahogy többen is írták már, ez sokkal összeszedettebb, persze később is jött ki, mint a Vive vagy az Oculus, de most mégis mindenki azt mondja, hogy játékok terén veri az első kettőt. Pedig az eszköz specifikációi is gyengébbek papíron.
Szerintem jó lesz ez, kell még pár év, felzárkózik egymáshoz a HW/SW és akkor általános szórakoztató eszköz lesz a VR HMD. Ez szerintem nem fog elhalni, ahhoz túl jó. Kb. olyan, mint a repülés, sokan abban sem hittek, a vonatot túl gyorsnak tartották az emberi szervezet számára... stb.Minden a legnagyobb render!
-
Tigerclaw
nagyúr
A facebook csak annyira káros, amennyire engeded. Nem kötelező agyatlan zombivá válni, aki facebookkal kel és fekszik. Nekem nem a Blikk-ről meg Bors-ról van véleményem, csak arról aki "olvassa". A facebook is ilyen és van még a neten rengeteg hasonló "szolgáltatás".
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
s912
aktív tag
válasz Tigerclaw #42 üzenetére
akkor inkább Bartos Csaba István, mint facebook.
én nem is engedem, még minimálisan sem a facebook-nak, hogy a magánéletembe "férkőzzön". De sajnos több millió (milliárd ?) ember másképpen gondolja és hiába az egyéni vélemény, ha a "csorda" megy a hülyeség után ..
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Egy videoblogon hallottam nemrég, hogy a játékokkal leginkább az a probléma, hogy nagyon durván le vannak egyszerűsítéve. Mégpedig azért, mert a magas fps-hez, ami a róka mentes vr-hez kell, erős gépek kellenek. Szóval próbálják butítással visszafogni a gépigényt. Bár épp a napokban volt hír, hogy épp bevezettek valamit a képkockaszámmal kapcsolatban, hogy csökkenjen a gépigény. Talán ez javít rajta.
-
Tigerclaw
nagyúr
Hát igen...amíg szédülés, hányinger, szem és fejfájás társul a dolog mellé addig még elég sok teendője van a fejlesztőknek. A 3D-s TV-k esetén is közrejátszott ez a bukásban. Ráadásul még emelni kellene a felbontást, ami még nagyobb gépigénnyel társul, amitől még drágább lesz a sisak és a PC/konzol is. Arra tippelek, hogy ha a VR sikeres lesz, az nem a játékokon fog múlni, hanem az egyéb tartalmakon.
-
ripla
addikt
carmack inkább építgesse tovább a rakétáit. ha már egyszer otthagyta a placcot, nem szép dolog a pálya széléről beleokoskodni.
(#40) s912
palmer meg az oculus azért is áll ennyire rosszul, mert a fickó republikánus és trump a kedvence, rá akar szavazni, amikor ez kiderült, tömegével mondták le az oculus megrendeléseket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Blindmouse #43 üzenetére
Az mindenképp kifizetendő, a VR ára nem. Ha egy cucc lesz max. ezer dollár, azt már meggondolják majd a cégek.
-
titán
válasz #06658560 #38 üzenetére
Bizonyára van, aki nem kap instant ideggörcsöt a gondolattól is, hogy ilyennel kelljen hadakozni. Na én nem tartozom közéjük.
Szerintem nem az ár volt az elrettentő, hanem eleve csak bohóckodásra szánták. Azért költöttek el rá többmilliót, mert éppen annyit kellet elszórni. Mert nem az eszköz került millióba, hanem a fejlesztése. Ha egy is elkészült, utána fillérekért lehetett volna felszerelni vele a munkahelyeket, de ez meg se fordult a fejekben. Mert valószínűleg antitermelékeny.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
"Szerintem nem az ár volt az elrettentő, hanem eleve csak bohóckodásra szánták. Azért költöttek el rá többmilliót, mert éppen annyit kellet elszórni."
Nem, a design véglegesítésének gyorsítását, az agyagmodellek szerepe csökkentését várták tőle. Csak épp nem volt mögé megfelelő a hardver. És egy szobányi cucc VR-re, a sokezer munkás mindegyikének nem kivitelezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A25 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Vostro 5481 Fémházas Ultrabook Laptop 14" -70% i5-8265U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Logitech G923 xbox/pc
- Motorola Razr 40 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15Pro Max 512Gb, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, +3tok, üvegfólia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest