Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tapsi

  addikt

  válasz MaCS_70 #12 üzenetére

  Te tényleg azt hiszed, hogy az Amazon csődbe menne, ha rendesen meg kéne fizetnie az adót? Ne röhögtess már!

  BTW a probléma az, hogy amit a nagyon elcsalnak, azt a kicsik-közepesek és a magánszemélyek fizetik meg. Ezt kéne végre felfogni! Ezen minden normálisan gondolkodó embernek kutya kötelessége felháborodni, és aktívan küzdeni ellene.

 • Tapsi

  addikt

  válasz MaCS_70 #15 üzenetére

  ...pontosan ez a szemlélet tette naggyá Amerikát.

  Az a kemény, hogy ezek a csávók ezt el is hiszik. Nyilvánvaló marhaság, de jól lehet mosdatni vele az ilyen adócsalásokat.

  Azt mondom, hogy rendes adófizetés mellett egyáltalán nem biztos, hogy eljutottak volna ide.

  Ez úgy működik, hogy eleve el kell érni egy kritikus méretet ahhoz, hogy ezt a dolgot lehessen csinálni. Szóval már régesrég elérték, mire eljutottak ide, itt egyszerű profitnövelésről van szó. Most érted, a holland-ír szendvics előtt is születtek nagyvállalatok. :)

  [ Szerkesztve ]

 • Dißnäëß

  addikt

  válasz MaCS_70 #19 üzenetére

  Az usa-nak a petrodollar elszamolasi rendszer kell, de ha ezt leforditjuk xxi. szazadi ertekekre, akkor az informacio, az adat valszeg elobb-utobb (ha mar most nem) meg az olajnal is ertekesebb nekik.

  A totalis uralom minden ceg es azok erdekervenyesito kepesseget kihasznalva az adott orszag gazdasagpolitikai dontesei felett.

  Tenyleg extrem peldat veve pedig: jon egy random fullkreten amerikai elnok, elkezd a fel vilaggal szembehugyozni, es a kevesbe o futtyere tancolo engedetlenekkel szemben csak leszol Jeff-nek, hogy "kapcsold mar le par orara ezt meg ezt" - es kesz. Jeff megteszi, balhet nem akar a nagy sassal ugye + ahol eszunk, oda nem szarunk, az erintett orszagban pedig kisebb gazdasagi impactkent jelentkezik, ha mondjuk egy AWS felhoben levo infrastrukturara ulo tobbezer vallalkozas szimplan leall.

  A vegytiszta profitokon kivul szvsz valami nagyongusztustalan szimbiozis az, ami egy Amazont es egy amcsi allamot osszekothet, egyik engedi a kiskapukat es neha "nesze semmi, fogd meg jol" alapon kiosztanak egy-ket ejnyebejnyet, masik meg cserebe ha olyan van, hogy szol az elnok ur, hogy most akkor a 13-as szobaban kapcsold le a villanyt kicsit, mert igy akarom, akkor ez mindenfele mondvacsinalt indok menten lazan megtortenik. Es eleg ennek a kepessegnek csak a puszta tenyet is belengetni egy nagyobbacska cegnek, annak embere azonnal megy lobbizni a sajat politikusahoz es dulore jutni vele, hogy a nagy sassal pliz ne baszakodjon. A vegen szepen megegyeznek, amcsi erdekek ervenyesitve, mikozben az egesz vilag a felszinen a teljes szakmaban ezzel a - szerintem - durvan nemzetbiztonsagi kockazattal is felero cloud tech-el tovig van melytorkosra szopatva.

  Egy AWS, Azure, GCP, satobbivel szemben a vilag maradek resze mit tud felmutatni ? Es ebben nem a biztonsag a lenyeg, a titkositasi szintek, hozzaferesek, satobbi bla bla, hanem a puszta teny (!), hogy a fokapcsolo egy jenki kezeben van.

  No, meglatasom szerint ez csak a jeghegy csucsa, es ugyan nem Amazon-specifikus, de nagyon is valid.

  Nem lesz itt semmi, ez mind szinjatek, a ceg meg majd szepen a megfelelo erokkel, szenatorokkal stb. letargyalja, amit le kell. Oszt jonapot.

  Olyan ez, mint mikor nagyapammal gyerekkoromban zsiroztam, meg makaoztam: kinek epp milyen lapja van. :)

  A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés