Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
Hali!
Immár több, mint fél éve gyűrök egy 1070 FTW DT Gaming-et, lekopogjam, a legnagyobb megelégedésemre. Én szoftveresen állítottam be (pedig double-bios rendszerű, nem lenne bonyolult frissíteni), és röhögve megy OC-al is (bár ennek nem vagyok híve, úgyhogy csak semmi frekvencia, meg ilyenek...). A max GPU hőfok nem éri el a 70 fokot (mivel ennyire állítottam), egyébként garancia időn belül mindig minden cuccomat lecserélem (azért vigyázok rájuk), úgyhogy , ha valami gubanc lesz (ne legyen), akkor sem esek kétségbe. Szóval más gyártóknál is volt ilyen jellegű probléma. Korrektségről annyit, hogy ugyan nem indokolja különösebben semmi (SAMSUNG memóriás stb.), azért igényeltem thermal pad-et, amit ingyen küldtek is (nem használtam fel), és pont olyan időszakban vettem, hogy postaköltségért küldtek egy Power-Link csatlakozót is. Ja és egyébként a hűtés megváltoztatásával nem veszíted el a garanciát (meg kell tartani az eredetit). Szóval, azért annyira nem rossz kártya. Hibás szériák mindenhol akadnak, még a legnagyobbaknál is (annyira kiélezett a verseny, hogy napok-hetek is számítanak a megjelenéseknél).
Üdv -
subaruwrc
félisten
-
Szép, szóval 125 °C-ös limit felé sikerült vinni a FET-eket, normál felhasználás terén? Gratula, látom itt is pont azt írják, hogy hiába jó a VRM design, ha a hűtést elcseszik. Egyébként itt van egy egész jó, szájbarágos bemutató: miképp működik a VRM.
-
Raymond
titán
-
-
EVL2
aktív tag
válasz
Devilstudio #68 üzenetére
Utólag visszaolvasva tényleg elég sértően nézett ki amit írtam. Főleg a tapsikolással, szóval megértem a reakciód. Örülök hogy sikerült megbeszélnünk és számomra nincs harag, mivel majdhogynem jogosan kaptam a kritikát.
-
EVL2
aktív tag
Engem pont ez dühít fel hogy sorra derülnek ki (hétről hétre) hogy valamelyik gyártó aki eddig szinte 100%-os minőséget garantált és ezért jelentősen nagyobb összeget is kért termékeiért, most már ugyanúgy utolérik a gondok mint egy olcsóbb kategóriás gyártót.
Nem az EVGA-val van bajom és nem az ellenszolgáltatásukkal hanem hogy a gyártók kockáztatnak még jelentős felárért árult termékek esetén is.
Sajnos a profitorientált kapitalizmus hihetetlen mértékben növekszik és akik szível lélekkel alkottak azok is fertőződnek."Attól félek, hogy ahogy telik múlik az idő, ez lesz a megszokott, és akkor fogunk meglepődni ha valami zsír új eszközzel az ég egy adta világon semmi baj nem lesz..." Arnold
Szerintem hasonlómódon látjuk a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Arnol
csendes tag
Attól félek, hogy ahogy telik múlik az idő, ez lesz a megszokott, és akkor fogunk meglepődni ha valami zsír új eszközzel az ég egy adta világon semmi baj nem lesz...
Nekem is az a véleményem, hogy lufi az egész, mert ha valaki jobban utánaolvasgat, akkor a többi gyártónál se makulátlan minden, most éppen az EVGA van soron, de legalább segítenek, és azt hiszem ez a mai világban értékelendő. -
EVL2
aktív tag
Örülök hogy a kártyáddal minden rendben és a jelentős többséggel (kb. 90% vagy több vagy kevesebbel)ez így is van.
Ahogyan már én is leírtam még a gépemet tűzvésszel megátkozó roppant színpatikus "úri embernek" is hogy szerintem is fel lett fújva a dolog de azért én ha 1070 tulaj lennék csöppet sem lennék boldog hogy 1-2 hét alatt 2 lehetséges gond is napvilágot látott a 150k-s vadi új videokártyámnál. -
Arnol
csendes tag
Mivel nekem is egy EVGA 1070 SC kártyám van, gondoltam leírom a tapasztalataim, nem tudom hogy ez a jelenség ennél a kártyánál is jelen van e(elméletben igen mert ez is ACX 3.0 hűtéssel ketyeg), mert láttam már cikkeket, külföldit és magyart egyaránt, ahol csak a FTW változatokat írták.
Esetemben a kártyának minden része tökéletes!!!
Samsung memória, ami ha Micron lett volna akkor se estem volna kétségbe, ugyanis a bios frissítése nem egy bonyolult művelet, a megfelelő fájl letöltése, és 2 kattintás után automatikusan megcsinál mindent.
Természetesen a melegedést is teszteltem, és 4 óra FurMark (4K,8x AA) után se mértem a kártya egyik pontján se 80 °C melegebbet. Teszteltem játékkal is de közel se terhelte annyira mint a FurMark.
A teszt 22-23 °C -os szobában és egy MasterCase 5 Pro házban történt.Ettől független jogosult vagyok ThermalPad -ot rendelni és meg is rendeltem, ami hozzáteszem 2 db kattintás, és az EVGA -val folytatott beszélgetésem alapján a szerelés is körülbelül 5 percet vesz el az időnkből.
-
válasz
SchumiBácsi #62 üzenetére
A hőmérséklet és a hőtermelés két külön dolog. Ha valaminek kicsi a hőtermelése (pl VRM), de forró, az csak kisebb távolságon belül képes felmelegíteni levegőt és a többi alkatrészt. Itt ezen a VGA-n viszont az utóbbi problémát felerősíti a "hűtés", mivel VRM közvetlen összeköttetésben áll baseplate miatt VRAM-mal, még jobban felmelegítve azt. Ha a VRM-nek külön bordája lenne vagy a baseplate-nek lenne nagyobb a felülete (bordázva), akkor nem lenne ilyen probléma. Előbbi esetben el lenne szigetelve a VRM hőmérséklete a VRAM-tól; utóbbi esetben pedig jobban leadná a hőt, hűvősebb lenne az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Még jó hogy megy a hiszti, mert az a 110fok főleg a customnál megy a gépházba és emeli a többi alkatrész hőfokát is. Egyébként egy régi szaksajtó megmondta a tuti ebben a témakörben is így ha nem gond idéznék: "... Nem tudjuk meddig bírta volna a kártya elfüstölés nélkül, de ha hiszünk a fejlesztők egy hozzászólásának (és miért ne tennénk), akkor nem kell aggódni. Egy kérdése miszerint meddig bírja a GPU a fokozott melegedést azt válaszolták, hogy a pontos adat nem ismert, de kipróbálták 100fokon sütőben és nem lett semmi baja. Nem kell tehát aggódni a lapka miatt, viszont ekkora hőn a nyák és az egyéb, a gépünkben lévő alkatrészek lassan elkezdenek átalakulni s ott állunk egy teljesen jó 5800-as videochippel míg a többi alkatrészt jó eséllyel nem tudjuk többet használni. ...
-
EVL2
aktív tag
válasz
Devilstudio #56 üzenetére
Igen ezt egy kicsit rosszul emocionáltam és lehet ezért érezted úgy hogy kárörvendek.
Elnézést kérek minden 1070 tulajtól akit ezzel megbántottam!
Igazából csak végig rohant rajtam hogy akár én is járhattam volna így és tudom magamról hogy ekkora összegnél (számomra ez hatalmas de legalábbis nagyon jelentős) betegre agyalnám magam hogy az elkövetkezendő pár évben mikor jön elő nálam is a probléma. Tuti hogy képes lennék akár beképezni is pc-s hipochonder vagyok.
Ezt leszámítva maximálisan egyetértek veled hogy fel van fújva a Micron-os hír is de azért mégsem vásárolnék a közeljövőben EVGA 1070-et.Ja és én azért nem kívánom neked hogy leégjen a géped bármennyire is én lettem a kárörvendő.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tomassy00 #59 üzenetére
Nem igen tudsz olyan dologhoz nyúlni magad körül, amit ne mérnökök készítettek volna, szóval ez így marhaság. Az tény, hogy becsúsznak hibák, de általában az sem a mérnökök miatt van, hanem a pénzügy és a (stratégiai) beszerzés keféli el a dolgokat. Ha ezek még sem, akkor az ügyvezetés. Magyarán a spórolás.
-
Tomassy00
senior tag
Mérnök gárdaaa? (mármint a hűtéses) hú ha
Inkább agyatlan zombi horda... Behívtak volna valakit csak úgy az utcáról a gyárba, különben megoldotta volna ,,,
Nem tudom de ez a vga- ra hűtés tervezés mint ha valami kvantum fizika lenne...
Manapság nagy felelőtlenség valamit is "mérnökökre" bízni[ Szerkesztve ]
-
válasz
Jim Tonic #48 üzenetére
Persze. Én csak azt mondtam, hogy hűtés retek, nem a tápellátás.
De pont ez a lényeg, hogy akármilyen jó mérnökgárda dobja össze a nyákot, hogy ha a másik csapat elcseszi a hűtést. A 140 fok amúgy persze, hogy nem ideális. Alapvetően az első hsz-em itt arról szólt, hogy sokan sírnak már amiatt ha 70-80 fok a GPU, amikor pl a 970 GPU-ja az ajánlások szerint is lehet akár 98 °C is. Meg a 90-110 fokos VRM miatt is megy a hiszti, amikor ezek akár 125-150 fokig is elmehetnek gond nélkül.
-
Devilstudio
tag
Repülj galambom repülj. :-D
Amúgy igen. Annyira felfújt téma lett hogy a csapból is ez folyik a sok troll meg ezen rágodik. Milyen jó is az amikor a másiknak rossz. Igaz! Viszont kívánom az ilyeneknek hogy az egész gépet elvigye és hamu se maradjon belőle. Ha már ez a trend. Én nem bánom hogy foglalkoznak a kártyával és frissíteni kell. Istenem de nagy dolog. Az hogy szét kell kapni és ragasztani pár parnát nem nagy dolog. Max aki nem ért hozzá. Én egy Prohardveren megismert srácot kértem fel rá hogy csináljuk meg. (Hozzáértő emberke)[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz
Devilstudio #54 üzenetére
Engedd el, nem kell vele foglalkozni!
Szép dolog a kárörvendés.
Egyébként fel van fújva mind a két eset. -
Devilstudio
tag
Még jó hogy szabadon szerelhető és nem kell 30 napot várni mire visszakapod.
Amúgy nem csak az EVGA szerelte micronnal a kártyáit.
Az Evga volt az első aki azonnal kiadta az új biost. Tapsold meg a haverokat azok még sehol sincsenek.EVGA: updates download here
Gainward: updates download here (select card -> BIOS download)
Palit: updates download here (select card -> download)
ASUS: not yet available
Gigabyte: Gigabyte confirms using both Samsung and Micron memory - thus far no issues have been detected or reported by them or it consumers. Latest infor we received from their R&D is that they will issue a new BIOS. The planned schedule is next week.
Inno3D: no info available
KFA2/Galaxy: not yet available
MSI: MSI have been using both Micron and Samsung memory. They are working on it and BIOS updates will be available soon on their website (after a verification and validation process).
PNY: no info available
Zotac: no info available[ Szerkesztve ]
-
hunspirit
csendes tag
A 9-es szériát is jól elcseszték, mert félrement a hőcső, a 10-es szériánál meg eleve nekik a legrosszabbak a hőfokaik ... Legalább a vevők seggét kinyalják, ami dicséretes.
Lassan már ott tartunk, hogy a Gigabyte gyártja a legminőségibb vga-t nvidia fronton.
-
Dexar007
veterán
En is rohogok ezen..foleg,hogy egy vga 3-4ev utan mar ugyis tobbnyire kuka erett.Ha masert nem,akkor azert mert a teljesitmenye ugysem jo semmire.
Persze most lehet peldalozni a 7950-7970-nel,amivel meg mindig el lehet jatszogatni,de az utobbi 15 evben nem ez volt a jellemzo.Sokkal inkabb a : ,,csereljuk le fel ev utan,mert mar elavult" -
EVL2
aktív tag
Szegény EVGA 1070 tulajok múlthéten már 3x is szívrohamot kaptak a Micron-os balhé miatt és miközben várják a bios frissítést még hővezető lapokat is rendelhetnek maguknak.
-
Devilstudio
tag
LINK A THERMAL PAD IGÉNYLÉSHEZ: http://www.evga.com/thermalmod/
-
Itt nem a nyák tervezéssel vagy alkatrészválasztással van a gond, hanem a hűtéssel.
A hűtés alkatrész, mint bármi más. Te választod ki a beszállítót, Te teszteled, Te építed be, Te adod el a késztermékben. A felelősség is a tiéd lesz a vevő felé, aztán vagy tudod majd továbbítani, vagy nem.Nem azt mondtam, hogy ne az adatlapból dolgozzon. Hanem, hogy az ajánlást túl lehet lépni, ha van tapasztalat a termékkel, s jól működik az ajánlott tartományon kívül. Ha nem az ajánlott értékekkel akartak volna dolgozni, akkor tudniuk kellett, hogy baj lesz a VRAM-oknál. Tehát vagy mesterei annak, hogy egy FET-et warning temperature közelében hajtsanak, de közben letojják a VRAM-ot, vagy nem ilyen hülyék, és betartják az ajánlásokat, és ezzel a VRAM sem sül meg.
Szó nincs itt tervezett túlhevítésről. Elcseszték az egészet, aztán még bele is hazudtak egyet. Most meg már ti is azt mondjátok, hogy ezt így számolták ki. Persze. Miért is számolták volna amúgy így ki? Jó, ha valami 140°C-os egy gépben?[ Szerkesztve ]
-
válasz
#16939776 #44 üzenetére
Ezt Te írtad:
Pedig külön mérnöki gárda van rá, hogy a gyártó által megadott statikus adatokból, és az alkatrész mechanikai modelléből az alkatrész dinamikus terhelhetőséget kiszámolják, szimulálják
Ha lenne ilyen mérnöki gárdájuk, ill. itt bármit szimuláltak volna, akkor ez nem fordul elő. Nem volt a 140°C sem belőve, megtervezve. Itt annyi történt, hogy elszúrták, félretervezték az egészet, elolcsósították, és itt a bosszú. -
Devilstudio
tag
Link esetleg ahol lehet igényelni a termál padot?
-
A gyártói ajánlás elsősorban "amatőrőknek" szól, nem pedig azoknak, akik GPU tápellátást terveznek.
Én meg azt hittem, mindenki a hivatalos adatlapokból dolgozik. Mit jelent egy hardvertervezőnél, hogy amatőr? Ha nem feszíti a húrt, hanem a megbízhatóságra ügyel?
Szerinted a Recommended PCB Layout alapján szabad csak nyákot építeni alá? Kevered a szezont a fazonnal. Mindenhol definiálva van, hogy mik az ajánlott körülmények. Ha Te attól eltérsz, és nem működik, az a saját felelősséged. Ha Te megépíted az ajánlott panelt, és az nem jó, akkor van kinél reklamálnod.Duracellm: Igen, nálunk is mérnöki gárda van rá (benne vagyok én is), hogy hardver tervezésénél ne lépjük át a gyártói specifikációkat, mert egyrészt arra van garancia, másrészt a gyártási szórás miatt egyesével kellene minden alkatrészt tesztelni, hogy a határait megismerd.
-
NandoXXL
senior tag
És + #36) Duracellm... válasza Jim Tonic (#35) üzenetére
Szerintetek ebben az esetben nem melegedne túl a vram? Én fogadnék veletek komolyabb összegben ha felmelegítjük a vrm-et 145-150C°-ra a vram nem fogja bírni, eme vga esetén a jó kis egybe hűtéssel (gyári beállításokkal). ugyanis magát a vga-t nem erre tervezték, hiába van egy alkatrész ami üzemelhet ilyen hőmérsékleten. Az alkatrészek élettartamáról nem is beszélve, kezdve a hőingadozástól...
Várom a válaszokat.
Itt egy példa a hibás tervezésre:
'NVIDIA: sokba kerülnek a hibás GPU-k
2008- ban derült fény arra, hogy az Nvidia egyes GPU-inak tokozásánál nem megfelelő anyagot használtak, így a felmelegedő és lehűlő egységeknél emiatt az idő múlása során kisebb-nagyobb rendellenességek keletkeztek, amelyekről általában képhibák formájában értesülhetett a felhasználó.'
-
válasz
Jim Tonic #35 üzenetére
A gyártói ajánlás elsősorban "amatőrőknek" szól, nem pedig azoknak, akik GPU tápellátást terveznek. Szerinted minek írják oda szerinted a TjMax-ot? Minek van thermal warning meg shutdown ha a termék a gyártói ajánlás alapján sosem juthat el oda? Szerinted a Recommended PCB Layout alapján szabad csak nyákot építeni alá?
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #35 üzenetére
De amúgy is, meg ne magyarázd, hogy normális vagy elfogadott dolog a gyártói ajánlásokat gyakorlatilag semmibe venni.
Pedig külön mérnöki gárda van rá, hogy a gyártó által megadott statikus adatokból, és az alkatrész mechanikai modelléből az alkatrész dinamikus terhelhetőséget kiszámolják, szimulálják
[ Szerkesztve ]
-
Persze, hogy két külön dolog. Idemásolnám, amit a gyártó az ajánlott értékekről ír:
"Functional operation above the stresses listed in the Recommended Operating Ranges is not implied. Extended exposure to stresses beyond the Recommended Operating Ranges limits may affect device reliability."
De amúgy is, meg ne magyarázd, hogy normális vagy elfogadott dolog a gyártói ajánlásokat gyakorlatilag semmibe venni. -
törölt tag
válasz
Jim Tonic #29 üzenetére
A PWM vezérlő ami a fázisokat hajtja, biztosan 100C° fölé is engedi a figyelmeztetés ellenére, de limitálva van hogy mennyi ideig lehet ebben az állapotban.
Pár sorral lejjebb írja hogy -40-125C° tartományra vették a környezteti hőmérsékletet a határadatok felvételére, terhelt esetben, ahhoz hogy Ta=125C-on tudjon még disszipálni, biztos hogy 125C°-nál nagyobb lesz a belső hőmérséklet.(én erről beszéltem)[ Szerkesztve ]
-
válasz
Jim Tonic #27 üzenetére
A kártyán lévő integrált FET-ek bírják a 150 °C-ot. NCP81382
Hogy érted a túlterhelést? Ha túl gyorsan akarod kapcsolgatni, akkor egyszerűen "csak" instabil lesz, s meghal a tápolt fogyasztó, ez esetben GPU. Áramból sincs határon, mivel a 12 * 35 Amper az rengeteg. A hűtést kell megfelelően kialakítani, s hát ezt szokták elrontani. De ennél a VGA-nál sem a VRM van ebből a szmepontból veszélyben, hanem a RAM.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#16939776 #19 üzenetére
A legtöbb fet nem nagyon szereti a 125°C feletti tartományt, sőt, inkább ezt szokták megadni max hőmérsékletnek. Vannak fetek, ahol láttam már én is 150°C-ot, de ez már nagyon határérték közeli, és erősen negatív hatással van az élettartamára.
Szóval én nem merném kijelenteni, hogy 140°C-on annyira jó működtetni egy VRM-et. Az, pedig, hogy ennyire melegszenek, valószínűleg pont amiatt lesz, hogy nincs elegendő túlméretezés, és határon mennek. -
zsorroka
csendes tag
Ahogy eddigi szétszedős videókat néztem az ezer kis csavarral ezt is öröm lehet házilag barkácsolni... A hővezető paszta meg ugye sohasem lehet elég ( [link] )!
-
törölt tag
Ezt én sem értettem. De a PCB-n keresztül is van kapcsolat, lehetne pl.: intenzívebb a hőelvonás, nagyobb a felület. Jó pár éve olcsó a heat-pipe ami képes szétteríteni a hőt, ha elegendő a cúg ami átveszi a hőt a felülettől, máris "nyertünk".
Majd az ACX 4.0 megmutatja...
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
A baj az, hogy a PCB/hűtés elviheti a GPU/VRM hőjét a memóriához ami akár működhet hibásan is, ha az túllépi a gyártó által garantált hőmérsékletet.
Mivel a GPU és a VRM között van, és mindkettő könnyen felfűti a PCB-n keresztül, - gondolták - ha a VRM hőmérséklete alacsonyabb valamivel, közvetetten kevesebb lesz a hibázó RAM miatti probléma...Szerintem ez a back-plane csak "kenjük be sárral", mert a megoldás intenzívebb légmozgás lenne a PCB-n, ami még gyárilag sem valósul meg ("halk" custom VGA)
[ Szerkesztve ]
-
Ez a hőmérséklet miatti hiszti egy vicc. GPU-k is 100 fok körül simán ellehetnek, VRM meg 140+ °C fokot is szokott bírni. Kondik miatt se nagyon érdemes aggódni, a szilárdelektrolitosak jobban bírják a magas hőmrsékletet, mint a sima elkók.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #18 üzenetére
A tekercseknek ez a Max. működési hőmérsékletük, felette sem mennek tönkre, csak elvesztik az energia tároló képességüket. Fet-ek is bírják 140C°-ot, csak az áram terhelhetőség esik le, de megfelelő túl méretezéssel, fázis számmal üzemszerű körülmény lehet ez is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
rottenbull #16 üzenetére
Ilyen jelenség nincs, viszont gyors reagálás ott is van.
A lényeg az, hogy nem vetítenek, hanem gáz van, ráadásul nagy, törik magukat a mihamarabbi megoldáson. -
rottenbull
senior tag
Ez nem gyors reagalas, az elso problemas darabaok nem sokkal a 1070 piacra kerulesevel elo is kerultek.
Mar akkor mondtak, hogy beszorul a meleg, es gaz van a karikkal. Azota semmit sem csinaltak, csak eladtak meg szazszor annyit, es mehet a tuzoltas.
A tobbi gyartonal pedig nincs ilyen jelenseg. -
törölt tag
Egyrészt a VRM 150C°-ig bírja, ha a MEM-GPU-VRM nincs termikus kapcsolatban és elegendő a légmozgás, akkor megoldható a csak az alkatrészoldalon, hogy 95C°-alatt maradjon a MEM, tudni kellene hűtést tervezni hozzá.
Másrészt akinél alapból nincs intenzív szellőzés a VGA körül, annál a back-plate sem oldja meg a problémát, max. elodázza amíg felhevülnek az alkatrészek.
[ Szerkesztve ]
-
Kronos3000
senior tag
Szervizbe kellene visszarendelni garanciába,ez lenne a helyes, tiszta út.Ez így félig megoldás,félig sumákolás, ha valaki nem jelentkezik,nem kerül semmibe.Gari lejárta után meg ha tönkremegy akár e miatt is,hiába sopánkodik.
-
atikó
őstag
ezzel a megoldással kellett volna kiadni alapból, de rendesek legalább!
-
Szerintem egy ideje az MSI a csúcs videokártyákban.
Amúgy kicsit itt úgy írják le, hogy mekkor király az EVGA, hogy küld ilyet, de egyrészt attól még arról beszélhetünk, hogy eredetileg nem az igazi, és arról is, hogy a usernek magának kell javítania. Ami csak annak élmény, aki szereti az ilyesmit, ill. ért is hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Eugene Roe #6 üzenetére
Plusz a Classified kapott 14+3-at.
Ami kicsit gond ebben az egészben, hogy tök jó, hogy ingyen igényelhető, ami teljesen korrekt, de ettől függetlenül sem biztos, hogy ezt bárki meg tudja csinálni otthon. Vagyis, nem mindenki lesz arra képes, hogy darabokra szedje a kártyát. Arról már nem beszélve, hogy innentől hővezető pasztát is kell cserélni (gondolom azt is küldenek), de ott is egy hibaforrás, hogyha valaki túl sokat tesz. stb..
Ez így kicsit macerás, legalábbis szerintem.
Mert ugye az borítékolható, hogyha valamit elront a felhasználó, és az miatt áll meg a kártya, arra nem fog vonatkozni a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz
Eugene Roe #6 üzenetére
Utólag mit csinálnak? Szalonnát küldenek vagy jeget?
-
AAAgold
senior tag
Ha nem patika mérlegen lőnék be a profit és a minőség kapcsolatát már tervezéskor, most nem lenne blama és extra költség...
Persze jó dolog, hogy nem tagadják, hanem igyekeznek segíteni a vevőknek.
-
Eugene Roe
őstag
Szerintem az EVGA pont az 1070-1080-as szériával fürdött be egy kicsit.
Tele a fórum coil whine panaszokkal, ráadásul míg az msi-asus-giga rátette a 6-8-10 db-os VRM-et, addig az evga alapból maradt a gyári 4-nél, és csak a FTW széria kapott többet, az viszont rögtön 12-t
MSI 1070 Gaming X árban ugyanannyi, de -20 fokot mértek hőkamerával a VRM bakplate felöli oldalán, ami az EVGA-nál ráadásul kvázi zárt, viszont hőpadok nélkül.
Van amelyik gyártónál zárt, de hővezető lapocskákkal, van ahol pedig lyukacsos, ezért áramolhat "szabadon", itt maradtak az alultervezettnél.
De mentségükre legyen mondva, hogy utólag megtették, amit korábban elmulasztottak, így pedig nem nekünk kell 1-2 ezer Ft-ért venni azokat a bizgentyűket
[ Szerkesztve ]
-
Kellemetlen malőr, gyors reagálással. Minden gyártónak így kellene hozzá állnia, ha már egyszer elb**zták.
-
subaruwrc
félisten
dicséretes
-
Peak
addikt
hány forintal drágább egy evga mint egy gigabyte 1070es?
-
Béééla
őstag
Teflonbevonatút adjanak, hogy lehessen rajta szalonnát sütni
Az ilyenek miatt gondolkozik el az ember vásárláskor, hogy ráköltse-e azt a pluszt, amit egy ilyen gyártó elkér. És mindig kijön, hogy megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat az ACX hűtővel és hátlappal felszerelt GeForce GTX 1070 és 1080 VGA-ihoz természetesen ingyen lesz elérhető a stabilitást növelő kiegésztés.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Volvo és Polestar kulcsok is menthetők lesznek Samsung telefonba
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...