Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Johnny_vT


Johnny_vT
(senior tag)

Ezzel mit akarsz mondani? Szívesen csúsznál bele az előtted vészfékező vétlen családi autóba 140-es tempóról? Igaz, akkor a temetést nem te fizeted.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#2) Ghoosty válasza Johnny_vT (#1) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Alapvetően én sem tudom, mire akar kilyukadni. De egy magasabb árkategóriás gumiszett drágább, mint egy alap temetés. (Legalábbis egy gyors google keresés alapján.) Ha a bekövetkezési esélyekkel, meg teljes autózással töltött idővel felszorozva, akkor mindegyik drágább.

Ha arra, hogy felesleges a téli gumi, mert csak globális összeesküvés, akkor nem kéne erőltetni.

(#3) Polllen válasza Ghoosty (#2) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Én azt nem értem, hogy ezt miért kell magyarázni... :)

Lehet ezt anyagi oldalról is nézni, ha valaki ennyire gyépés, de akkor se csak az alaptemetés ára tartozik a temetéshez... Anyagi kár, kieső jövedelem, stb-stb... És akkor még csak 1 embert ölt meg, saját magát.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#4) Johnny_vT válasza Polllen (#3) üzenetére


Johnny_vT
(senior tag)

Aki nem használ téli gumit hamarabb öl meg valaki mást mint saját magát. (Pl. zebra, biciklis, de még az autó-autó balesetekben is nagyobb arányban a vétlen fél sérül/hal meg...) EZ a baj.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#5) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Így év végére elindult a "ki tud bizarrabb témát feldobni" verseny? ;] :DDD

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#6) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

2-300 ezer forintnál többért veszel egy szett téligumit? S akkor a legolcsóbb temetéssel számoltam. Aki 100k-ért veszi a téligumi darabját, az nem 300ezerért fog temetkezni.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#7) Cifu válasza doeeg (#5) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet, de eddig nálam mondjuk ez viszi a prímet... :DDD

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#8) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nyugatisztánban ha valak így "megöli" a családfenntartót, akkor az illető kb 10évnyi fizetését is perkálhatja a családnak - igaz, ez nem a "temetés ára", de járulékos ktg.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) marositech


marositech
(senior tag)

WTF?

Ugyebár nem mindegy hányan vannak a kocsikban...
2 család túlél vagy 8 (+/-2) koporsó/urna.

Vad vezetéstől a téligumi sem véd.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#10) Szada85


Szada85
(tag)
LOGOUT blog

Pedig a csúnya matek nem hazudik. :)
Hagyományos hamvasztásos, urnás temetés alap dolgokkal volt ~200e Ft, plusz ugye a sírhely megváltásának költségét se felejtsük el, tehát böven 200+ ezer.

16"-os Continental téligumi meg szereléssel 30e Ft/darab, de még a fancy 17"-os malomkerekek is megálltak böven 200e Ft alatt. :)

(#11) t72killer válasza Szada85 (#10) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

200k körül (600+EUR) még a németeknél is megvan a dolog szereléssel(!).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) Gdi


Gdi
(senior tag)

Gondolom függ attól is milyen temetésről beszélünk.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#13) JoeYi válasza Johnny_vT (#1) üzenetére


JoeYi
(őstag)

ha vészfékezik belecsúszol mindenhogyan sztem :) De a rászaladásos baleset sztem kevésbé para, mert ha még rá is csúszol kicsi a delta sebesség különbség, ráadásul egy irányba mentek. Inkább leesni az útról, vagy átcsúszni a szembe sávba, na az para

(#14) Jaffa75


Jaffa75
(őstag)

Én sem rajongok a téli gumiért, sem a télért... azt viszont el kell fogadnom, hogy féktávon sokat jelent a téli, métereket... az lehet egy ember élete egy zebrán, vagy az autó legdrágább részének (az első 30 centi) az épsége.
Akinek nem futja téli gumira, az ne üljön autóba, remek a BKK télen (is) :DD

(#15) t72killer válasza JoeYi (#13) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sebesség kérdése, illetve azé, hogy egy szakadék+aljában jeges tóval/dunával várja a másik autót, vagy egy puha hóbucka, ami még jót is tesz a szutykos kaszninak.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) icemad válasza t72killer (#8) üzenetére


icemad
(PH! addikt)

Ez nem csak urban legend?

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#17) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Az átlag meg azzal járna a legjobban, ha 3-4 évente megvenné a frissebb fejlesztésű, nagy gyártó másodvonalbeli 4 évszakos gumiját.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#18) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Arról mi a vélekedés, hogy igazából a téli nekünk ide nagyon ritkán kell, mert inkább locspocsba járunk nem hóban és "elég a 4 évszakos".
Nekem van nyári-téli (DOT XX17 mindkét esetben), ég és föld a difi. Főleg olyan téren mennyire vagyok ura az autónak.

[ Szerkesztve ]

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#19) buherton válasza D1Rect (#17) üzenetére


buherton
(őstag)

A tavalyi telet véletlenségből nyári gumi szettel csináltam végig. Idén már biztosan nem fogom bevállalni. Számolgattam és nekem az jött ki, hogy a Michelin CrossClimate megéri (35k/db az autónkra). Most új szettet kellene vennem téliből és tavasszal a nyáriból is. Ha hozzáveszem még az évi két gumicserét + gumihotelt. 2 éven belül már a pénzemnél vagyok, a további évek pedig "haszon". Persze más a felállás, ha van otthon hol tárolni és van felni is. Nekünk nincs erre helyünk.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#20) bambano


bambano
(Jómunkásember)

konkrétumok:
egy darab 18-as gyári opel felni 103 ezertől felfelé.
a közepére a kupak 4k körül
egy darab gyári opel tpms szenzor akciósan 18 rugó
egy darab rendes téligumi 235/45r18-ban 62-64 rugó között van.
hozzájön még betárolás, centrírozás, stb.

szereléssel, tokkal-vonóval mindennel együtt egy garnitúra téligumi 750 rugó körül van fejben számolva közelítéssel.

no, mennyi a temetés?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#21) Kolondrum válasza bambano (#20) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

MAgasan van a mérce.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#22) proci985 válasza t72killer (#11) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

en ha jol emlekszem annyiert vettem teli felnistul a garnituramat, igaz majusban amikor a volvo gyari alufelniket ajandekba adtak. es itt most markakereskedorol beszelunk, meg minosegi eszaki teligumirol jofele 15"os alufelnikkel.

egyebkent megneznem hogy allnatok ki a parkolohelyrol amikor leesik 10 centi ho nyari gumival. megsugom: sehogy. tavaly azelotti nap jott 20 centi ho hogy idopontom volt kerekcserere, tiz metert odebballni heroikus feladat volt.

a kepben mondjuk annyi ferdites van, hogy ennyi hoban mint a kepen a parkolobol nem jut ki az ember nyari gumival... bar ha kozben er at az ember behavazott reszre akkor onnantol garantalt, hogy nem marad az uton.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#23) Polllen válasza bambano (#20) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Az én autóm "csak" egy toyota, de erre 100k alatt megúszom a jó minőségű 4 új téli gumit és ennyi. Szerelés úgy hogy csak 1 garnitura felnim van 5k körül van.

Nyilván lehet saját kriptát is építtetni, ha erre van igény.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#24) t72killer válasza icemad (#16) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mitől lenne az? Az áldozat családja nyomorogjon, mert valaki kinyírta a pénzkeresőt? A civilizált világban elég bevett szokás, hogy a bűnelkövetőket polgári perbe is fogják, hogy a tettük anyagi következményeit behajtsák rajta - és ne az adófizetők pénzéből kelljen jótállni egy idiótáért. (más kérdés, hogy épp elég sok idiótáért áll jót a nyugati adófizető...)

Persze ez országonként változik, nekem egy németajkú autós oktató mondta el, mi a rendszer pl ittas vezetés vs "normál baleset" esetén: normál balesetnél él a felelősségbiztosításod (amit a drónozástól a biciklizésen át az erkélyen virágültetésig mindenféle tevékenység esetén igencsak érdemes/alkalmasint kötelező megkötni), és ez rendezi az áldozat és családja mindenféle követelését, a "felső határ" soksokmillió EUR, amennyit kb három oled-TV-kkel megrakott kamionnal utazó nagycsalád teljes kiirtásáért se fog rádverni még egy Texasi bíróság sem. Ha viszont tudatosan áthágsz alapvető szabályokat, pl mattrészegen csapsz el egy biciklist, akkor a biztosítód nem áll ki érted. Kifizeti az áldozat családjának a kárt, viszont a teljes összeggel adós leszel neki - amit perkálhatsz ha elég vastag vagy (az emberéletet kicsit drágábban mérik a Lajtától nyugatra), vagy leülöd. A téligumi-kérdés persze ennél árnyaltabb, több országban pl egyáltalán nem kötelező: ezekben valószínű él a biztosítás és "csak" az állam felé tartozik a balesetet okozó delikvens.

#22: ne is mondd, egyszer Kanári szigeteken (tengerszinten 20 fok, 200m-en 3-4) egy magasan fekvő úton bérautóban elkapott egy hóvihar. A kanyargókban cm/sec-ben lehetett mérni a sebességet, amivel le mertem araszolni;] Volt megcsúszás, de szerencsére nem lett rossz vége a mesének. Nekemis felnistül vannak a gumik, úgyhogy ha drágállom a centírozást (mert kivételesen nem akarok a következő szezonban 10+e km-t menni), akkor magam is cserélhetem a kerekeket.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) Johnny_vT válasza bambano (#20) üzenetére


Johnny_vT
(senior tag)

Vakbélműtét biztosítás nélkül: 400 ezer.

Akkor vakbelet se érdemes műteni, mert olcsóbb megdögleni?

Egy moderátor jöjjön erre és kérem törölje a posztot, mert gyomorforgató, ahogy itt emberek egymás életét beárazzák. Köszönöm.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#26) kemotox válasza bambano (#20) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

Arany felnivel számolj, igénytelenség az olcsó szart venni.

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#27) Jaffa75 válasza bambano (#20) üzenetére


Jaffa75
(őstag)

+ buherton:

Tavaly vettem még a Jettára egy szett Michelin CC+-t (szállítással 215/45/17, számlával 145e + szerelés +5e volt), szerintem átlagembernek nem a Tátrába vagy az Alpokba simán jó... Jégen úgyis mindegy, ha besokallsz, nemigen foghatod meg.

Azért az a 750e-s kalkuláció szerintem erős, bár a tpms szenzor inkább hátrány, mintsem előny... Veszel rá egy normális lemez, vagy egy használt gyári könnyűfém felniszettet (pl.: gyári 17-es Honda CRV szett, ami télre vállalható 65e volt használtan - kuka gumikkal), és arra mehet egy normális téligumi... Kumho-Hankook-Semperit-Toyo 40 körül elérhető rá /235/45/18/, igaz nem prémium kategória, de átlagembernek elég. Ha ezt így összeállítod, akkor 250 is simán elég rá, és nyugodtan utazhatsz. No offense! :N ;)

[ Szerkesztve ]

(#28) bambano válasza kemotox (#26) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Arany felnivel számolj, igénytelenség az olcsó szart venni.": teljesen igazad van, én is valami hasonlót mondtam a kereskedőnek, aki ezt az ajánlatot tette. és még szerepeltek benne nőági felmenők is :)

(#27) Jaffa75 "a tpms szenzor inkább hátrány, mintsem előny...": eu-s jogszabály írja elő.
"Veszel rá egy normális lemez, vagy egy használt gyári könnyűfém felniszettet": a lemezfelnivel az a baj, hogy nincs itthon akkora kalapács, amivel rá lehetne kalapálni a felnit a tengelyre, meg nem is árulnak rendes gumit ebben a váltóméretben.

a használt felnivel meg az a bajom, hogy nem tudható az előélete, pont ugyanolyan veszélyes, mint a nyári gumi jégen.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#29) bambano válasza Johnny_vT (#25) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

még mielőtt a hozzád hasonló okostojások a fejemet vétetik a moderátorral, szeretném jelezni, hogy attól, hogy egy konkrét árajánlat ennyi volt, még sem olyan állítás nem született, hogy el is fogadtam, sem olyan, hogy ehelyett inkább nyári gumival gyilkolom a védtelen puhatestűeket és szöges csúzlival lövöldözöm a kétnapos fókabébiket.

ez egy konkrét árajánlat volt, amivel cáfolni lehetett a rendőrség állítását, semmi több.

egyébként pedig kaptam egy jótanácsot: a háborgó gyomorra a kinley tonik jó gyógyszer, mert kinin van benne. komolyan mondom.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#30) DeltaPower válasza bambano (#20) üzenetére


DeltaPower
(őstag)

1M+ USD árkategóriájú szupersportkocsira kellett volna kiszámolnod. Úgy leírhattad volna akár azt is, hogy a szett árából egy kisebb község teljes lakosságát is el lehet temetni.
Mellesleg hasonlóan jól reprezentálta volna a hazai átlagot, mint ez a példád. :W :F

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#31) bambano válasza Polllen (#23) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

az én autóm meg nem toyota. azért hordom rendes gumiszervizbe az autómat, mert egyrészt én a panelben nem tudom megoldani a kerék cseréjét, másrészt ebben az esetben évente kétszer hozzáértők(nek hitt) emberek átnézik a gumikat, kerekeket, fékeket, futóművet, kicentrírozzák a gumikat, és erről áfás pecsétes számlát kapok, ami egyben garanciavállalás is. cserébe, hogy nem mutyiztam, cserébe, hogy kifizettem az áfa tartalmat is, bevontam a gumis szervizt a felelősségvállalók körébe.

tehát nekem az a legdrágább, ha prémium gumit rakatok márkakereskedésben a kerékre, a szembejövő autósnak meg a zebrára lelépő gyereknek meg ugyanez a legjobb. tehát erre úgy kell tekinteni, hogy mások érdekében szívatom magam. 50 centi fékút különbség adott esetben egy óvodás fejével egyenértékű.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#32) bambano válasza DeltaPower (#30) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

A michelin pilot alpin 5 az egyébként ez az "1M+ USD árkategóriájú szupersportkocsira" tervezett gumi.
viszont az a kiegészítőkkel fél misis ajánlat egy garnitúra gyári felnire szintén szupersportkocsi kategóra, csak opel szalonban tűnt ártévesztésnek.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#33) Jaffa75 válasza bambano (#31) üzenetére


Jaffa75
(őstag)

és 28#:

a 28-as hsz szerintem korrekt.

a másikra: azért ha egy gumis megnézi (én attól vettem Fehérváron az említett CRV felniket), akkos ő sokat elmond egy használt felniről. Nem üt, nem ráz, nem javított... de ha újat és jót veszel - mondjuk innen - akkor sem lesz 750 a számla vége. :N
Ugye azt mondják, hogy akinek van pénze majomra, legyen banánra is... :P :K ;) .

(#34) bambano válasza Jaffa75 (#33) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

azon a weboldalon az összes 18-as felni 62 és 68 rugó között van. Ebből 4 darab ~260 ezer, 4 rendes gumi 248, négy szenzor 72, ez eddig 580, + szerelés meg az apróságok.

"Ugye azt mondják, hogy akinek van pénze majomra, legyen banánra is...": ezt tényleg mondják, de azt a rablógazdaságot, ami az autó márkaszervizekben alkatrészkereskedelem címszó alatt folyik, nem szeretem támogatni, csak ha nagyon muszáj.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#35) Goose-T válasza bambano (#34) üzenetére


Goose-T
(PH! kedvence)

Nem kötelező ám felniket venni a téli gumikhoz, szóval az árukat nyugodtan kihagyhatod a kalkulációból.

https://hardverapro.hu/apro/keresek_magnat_monitor_motion_990_vagy_880_front_h/friss.html *** Rockzenénk: https://fb.me/scharlotterhodes

(#36) Polllen válasza bambano (#31) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Hagyjuk ezt a mesét, hogy bezzeg... :)
Áfás számlával vásárolt kerék és kerékcserét írtam le... A gumis a gumikat nézi át, fékeket meg egyebeket az autószerelőm egy másik helyen. Durva mi?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#37) bambano válasza Polllen (#36) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

értem, tehát amikor le van véve a felni az autóról, ott áll pőrén a féknyereg meg a féktárcsa, akkor nem néz rá senki, inkább elviszed egy másik alkalomkor máshova, ahol megint leveszik a kereket?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#38) Polllen válasza bambano (#37) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Igen, mivel a gumishoz nem ezért viszem. És ezért nem számolom bele a kerékcserébe.
Az autószerelőnél van kb. évi 2 átnézés, ami kísértetiesen egybe esik az olajcserékkel. Nyilván te szeretsz sok pénzt költeni az autóra, ezzel nincs bajom. De azzal sincs bajom, (meg az autómnak sem), hogy többször veszik le és teszik vissza a kereket adott esetben. Ez ilyen autó és tulajdonos.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#39) Jaffa75 válasza bambano (#37) üzenetére


Jaffa75
(őstag)

ugyan, azt nem a gumis szokta nézni, és igény szerint cserélni sem...

Ha gond van a fékkel az érzed, illetve van kopásjelzős is már! :P

A 260-es gumiszett, meg nem átlag... amit megvesz a magyarok többsége, az a 20-25e kínai, szóval az általam az első gugli találat után feldobott 40-es kategória sajnos már az átlag felettit takarja. A JR nem rossz márka, szerintem szép darabok, és nem is biztos hogy átlag autóra valóak, főleg nem télre.
Azt írtad, hogy a Te autódra nincs lemezfelni méretében... télen hogy használják akkor máshol? Váltómé isret 17-ben? Abból minden egy kicsit olcsóbb..

De mindegy hagyjuk is, nem vagyok térítő, ott és azt veszel meg, amit csak szeretnél.. :K ;)

(#40) bambano válasza Polllen (#38) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Nyilván te szeretsz sok pénzt költeni az autóra, ezzel nincs bajom": nem szeretek sok pénzt költeni az autóra, csak muszáj. Kell a melóhoz, mint egy körzeti orvosnak.

(#39) Jaffa75 "Ha gond van a fékkel az érzed, illetve van kopásjelzős is már!": de a kopásjelző csak azt jelzi, hogy prompt milyen állapotban van. Viszont ha most még jó, de a következő tervezett szervizig már várhatóan nem bírja ki, akkor nálam kuka. Inkább cseréljék ki, minthogy két hónap múlva megint gyalogkakukk legyek. Hiszek a tmk-ban. (tervszerű megelőző karbantartás)

"A 260-es gumiszett, meg nem átlag...": ezt én is tudom. de nagyon sok autósnak az autó csak hobbi. Ha nem jön össze valami körülmény, leteszi az autót. Én viszont nem tehetem meg, hogy ha hívnak melóból, ne induljak el azonnal.

"Azt írtad, hogy a Te autódra nincs lemezfelni méretében... télen hogy használják akkor máshol?": nyilván könnyűfém felnivel. Ha nincs lemez, akkor marad a könnyűfém. Amiből van bőven választék, egyedül az opel márkaszerviz árképzése a bicskanyitogató.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#41) Polllen válasza bambano (#40) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Ha munkaeszköz, akkor nem igazán fair itt felhozni... :N Bár önmagában ez mondat is megér egy misét, mivel alapból ahogy először írtam, nem is ezt kellene számolgatni.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#42) orion1025


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is értem, miért nem kötelező a használata? Aki tud venni autót, az vegyen hozzá gumit is... Ebben az országban minden szarért kötekednek meg jogszabályoznak, de egy alapvető dolgot totálisan elnéznek. De azért motor jogsival vezethetek moped autót, ami még mindig autó. Ennyi erővel minek kell ennyi nagymotor jogsi kategória? Tudom, van korlátlan, de ebben az országban én semmi logikát nem találok.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#43) bambano válasza Polllen (#41) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

rendben, térjünk vissza az eredeti kérdéshez:
a kiinduló rendőrségi duma hülyeség vagy sem? :)
szerintem az.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#44) Johnny_vT válasza bambano (#43) üzenetére


Johnny_vT
(senior tag)

Szerintem a valóságtartalma lényegtelen. Az ember felfigyel rá, mert erősen figyelemfelkeltő. Utána, ha elolvassa a szöveget talán még elkezd gondolkodni is rajta, számolgatja, hogy tényleg több-e. Majd rájön, hogy hülye volt, mert nem számolgatni kell. A halál pénzben nem mérhető.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#45) Polllen válasza bambano (#43) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Az üzenet az, hogy olcsóbban megússza mindenki, ha felrakatja a téli gumit és emiatt nem hal meg senki.

Ez igaz. Lehet konok módon csak a temetést számolni, mert az van odaírva és ferdíteni mellé valami jó drága kerékcserét, de ez marhaság. Az elején azt írtam, hogy ez a gyépé szint. Tartom.

Te is meg tudod saccolni, hogy milyen költsége van egy ilyen halálesetnek a végén totálban. A temetés ennek egy kis szelete. Ha csak innen nézzük sem tudsz személyautóra olyan téli gumit virítani, ami ezzel felveszi a versenyt.

De ha már full kretént nyomunk, akkor érdemes megnézni az átlagos magyar autók életkorát, meg az átlag autóra való téli gumi árát és azzal számolni. De ugye soha se érdemes full kretént nyomni.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#46) lezso6 válasza bambano (#43) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Nem az, te pedig kettős mércét alkalmazol. A 750ezres prémium téligumi szett nem egy súlycsoport a legolcsóbb 2-300ezres temetéssel.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#47) DeltaPower válasza bambano (#32) üzenetére


DeltaPower
(őstag)

Egyrészt nem kötelező a 18-as felni, se a 235/45-ös gumi, az már a sportos/sport kategória alsó határa, nem meglepő hogy elég drága. Persze ezekkel néz ki legjobban az autó, a kereskedésekben rá is sózzák a delikvensekre extra akciósan, aztán jön a pofáraesés az árak láttán az első gumicserénél.
Ha minimálisan utánanézel a váltóméreteknek vagy kifogsz egy normális gumist aki tájékoztat, akkor lehet venni pl. 16 colos felnit 205/65-el, vagy 17-est, télire úgyis jobb a keskenyebb gumi. Nem lesz olyan szép, katalógusbeli kinézete a kocsinak, de egy garnitúrán több tíz-, sőt százezreket lehet spórolni.

[ Szerkesztve ]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#48) ncc1701 válasza buherton (#19) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Nekem ugyanez volt, de mivel kis Yaris, ezért 26k/db. Elgurult kb 75ekm-t, most conti allseasonscontact lett helyette. De én már nem fogok téli-nyárival szöszölni, ilyen télre jó a 4 évszakos is, ha meg leesne valami nagy hó, akkor itthon maradok, míg eltolják. Asszony yarisára inkább megvettem a teszt győztes mislejn télit, meg jó nyárit külön, nőknek jobban kellhet a jobb tapadás.

(#49) ncc1701 válasza bambano (#20) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Lehet ám suzukival is járni, acél felnin. Ott nem fog ennyire vastagon a ceruza.

(#50) orion1025 válasza lezso6 (#46) üzenetére


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

Azért valljuk be, ha nem bömöse van az embernek, vagy ajudija vagy mergája, azért nem olyan vészes egy normális téligumi garnitúra. A Zasszony kocsija alatt drágább alufelni+nyárigumi kombó lapul, mint maga az autó használt ára. De ha hozzá számolom a téli szettet acél felnivel, akkor már másfél ugyanolyan autót tudnék venni belőle. A sznobságnak is van egy határa, én sem Tacskós kínai gumit veszek, hanem egy édes középutat választok ebben a történetben is. Mellesleg felénk sok üzletben lehet "cigánykodni", mert simán ki lehet csikarni nem kevés kedvezményt ismeretlenül is. Nekem elég nagy az arcom ehhez, egyik ismerősömnek ezért én vettem meg az idei téli szettet, és a lista árához képest ledaráltam belőle 8000Ft-ot amit vehetünk talált pénznek, és olcsóbban elhoztam neki mint egy webshopból mindezt a belváros kellős közepéről. Szóval aki akarna venni, az tudna, csak sajnos sokan leszarják, mondván régen is elment a lada mindenhol.

[ Szerkesztve ]

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.