Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aerosmith
őstag
tud valaki ajánlani win7 64bit alatt futó stabil ARJ password törő szoftvert?
-
-
dezz
nagyúr
Ez az ElcomSoft egy kis orosz cégecske, ami most akar feltörni. Korábban egyébként azt hittem, csak egy hacker-csapat, akik úgy akarnak botnet hálózatot létrehozni, hogy trójaiként használják az érdekessége által ingyen reklámoztatott programjukat. Mert hogy kiszúrta a víruskeresőm.
(#55) Löncsi: Meg még sokmindenre. Van egy olyan fogalom, hogy Reconfigurable computing. Ezek olyan gépek, amik nagyrészt FPGA-kból állnak, és a gép egész rendszere úgy épül fel, hogy bármikor átkonfigurálható legyen, saját magát átkonfigurálva, az operációs rendszerben tartalmazva a fejlesztői környezetet, stb. Már jópár területen használják őket, pl. tudomány, hadászat...
2000 tájékán egy cég a desktopra akart betörni egy ilyesmivel (FPGA-kat sűrűn tartalmazó kártya + nem túl komplikáltan használható fejlesztői rendszer), akkoriban többször írtak róla a lapok. Nem emlékszik valaki a nevére? Most nem találom őket. (Mostanra több cég is ráállt ilyesmire, plusz tele a net mindenféle tanulmányokkal.)
(#45) hcl: Nem tudom, ilyen szinten (kisebb mikrokontoller) nekem kvázi mindegy, hogy ASM vagy C (az utóbbinál is kell figyelni dolgokra). Inkább annak hasznos vagy létszükséglet, aki nem akarja megtanulni a natív utasításkészletet.
-
Löncsi
őstag
válasz
cipofuzo87 #71 üzenetére
Jó, de próbálj meg összekötni 4-nél több grafikus kártyát.
Bár végülis lehet... de akkor is ott van a 2kW fogyasztás, ami sok.
-
cipofuzo87
tag
A cikk címe megint csak félrevezető, mert 48 db Virtex 6-os volt 17-szer gyorsabb, mint a leggyorsabb grafikus kártya (HD 5970)
1 db Virtex 6 kerül annyiba, mint a grafikus kártya, de ez ne zavarjon senkit
Tehát akkor 3 db Virtex 6 (3x5=15Watt max fogyasztás) picit gyorsabb, mint egy HD 5970 (300W max fogyasztás) jelszótörésben.
Szerintem az a párszázezer forint különbség, amennyivel többe kerül 3db Virtex 6, mint egy HD 5970, az fedezi pár évig a fogyasztáskülönbségből eredő villanyszámla többletet is. Szóval nem tudom itt mi a szenzáció. -
-
MongolZ
addikt
Neked nem jött át a lényeg. AMD-nél kijött egy új architektúra, annak az eredményeire voltam kíváncsi.
Értem én, hogy gyors, de az nem mindegy, hogy 17x gyorsabb, vagy 10x. Remélem érzed a különbséget.Ezenkívül érdekelt volna, hogy van-e különbség professzionális kártyák esetén, lásd FirePro és Quadro.
-
atus72
őstag
"Attól még az FPGAvala a leggyorsabb meg valószínű, hogy nem egy géppel végzik
"
Így van FPGA-val a leggyorsabb de számold ki hogy ebből a célhardverből mennyi kellene hogy belátható időn belül eredményt produkáljanak, és akkor még 10 karakteres jelszóról beszéltünk csak... -
MongolZ
addikt
Azért az érdekes, hogy a tesztben 5970 szerepel a GCN-es kártyák helyett, továbbá 480 a 690 helyett (bár ez utóbbi lehet, hogy jobb is, de akkor is egy 580 jobb lett volna).
Vagy csak én érzem úgy, hogy egy 6970 jobban teljesített volna egy 5970-el szemben? -
Löncsi
őstag
Sőt, képfeldolgozásban is, ha jól tudom.
-
-
zsopu
tag
Nem tudom, hogy jól emlékszem-e már rég tanultam, de valami olyan volt hogy 9 karaktert sokkal könnyebb feltörni mint 8 at.
Mert ha már sikerül megfejteni a 9. karaktert, akkor már az első 8 is hamarabb megy. -
-
maross
nagyúr
"Az FPGA-k felhasználását nagy teljesítményű számításokban jelenleg az korlátozza, hogy az FPGA-k tervezése sokkal bonyolultabb, mint a hagyományos szoftveré és extrém hosszúságú fejlesztési idők alatt valósítható meg a jelenlegi tervezőeszközökkel, ahol is 4-8 órát kell várni a forráskód legkisebb változása után is."
au
-
JColee
őstag
válasz
Blindmouse #38 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de a Quartus II-ben is a compile design gombot kell nyomkodni hevesen.
-
-
dezz
nagyúr
Ezért írtam, hogy vannak "hw-specifikus" részek, de a kód nagy része (legalább is nálam) a logikai kifejezések. A portok összekötözgetése a C-s paraméterátadásra hasonlít. Meg mint írtam, én szeretek kézzel is építkezni, így szembesülök a különbséggel. De én is megerősítettem, hogy (többé-kevésbé) más szemléletet igényel a dolog. (Megjegyzem, azért egy összetettebb hagyományos programot is "hasznos" jól átlátni és ott is folyhat több szálon a folyamat.)
(#38) Blindmouse: Akkor legyen implementer, bár az a teljes folyamatot jelöli, én itt most csak a HDL compilationre gondoltam.
(#42) LordX: Észrevettem, csak ha már GPU-n is szép gyorsulások vannak, itt sem lesz rossz a helyzet.
Kisebb mikrokontrollerek esetén ma is pazarlónak tartom a C-t.
-
LordX
veterán
Ez megvan, a kérdés specifikusan FPGA irányba mutatott.
"(Megjegyzem, én egyelőre jobban szeretem kézzel kialakítani az egész kapcsolást.)"
Sokan voltak így assembly vs. bármilyen más programnyelvvel is, de ma már bizonyos részeket kivéve azért többnyire nem így csinálják mostanában.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez már kemény.
-
Vico87
tag
Nekem olyan érzésem van, mintha almákat hasonlítanánk körtékhez. Az x86-os, csakúgy mint a GPU-k processzorok, míg az FPGA-k programozható logikai áramkörök. Mivel utóbbi amolyan jolly joker, ezért lehet belőle jelszótörő célhardvert csinálni, és a célhardver nyilván gyorsabb egy általános hardvernél, amelyet felprogramoztak a feladat elvégzésére.
-
Immy
őstag
Azért fizetősek, mert windowson működik és csak fel kell telepíteni és működik.
Ezzel ellentétben Linux alatt szükség van sok módosításra kernel és ati driver szinten is, amit néhány fórum átnyálazásával lehet csak megtalálni.
Ubuntu alatt teljesen ingyenesen sokkal jobb hatékonysággal törtünk wpa(2)-t. Pontosan +45%-ot értem el 5970 felhasználásával, mintha Elcomsoft-os megoldást használtam volna.
Immy
-
Psych0
őstag
Szerintem, mikor egy state machine modult írunk, akkor elég konkrétan oda van képzelve a flip-flop, amibe bekötjük az órajelet, majd a kimenetét egy logikai hálózaton keresztül visszakötjük. I/O portoknál is tristate bufferre gondolunk, mikor egy kimenetet Z be kapcsolunk. Magasabb rendű moduloknál meg nem is csinálunk mást, mint a példányosított almodulok portjait megfelelően összekötögetjük. A coregen-től is csak dobozokat kapunk. Nekem ez tökre ugyanannak a munkának tűnik, ahogy régen a mérnökök gate szinten pakolták össze a számítógépet, vagy kapuzták ki a perifériák címeit.
Ezzel azt akartam kihozni, hogy az FPGA programozás teljesen más szemléletmódot igényel, mint, hogy egy processzor utasításaiból szekvenciálisan felépítesz egy algoritmust. Az egyik nyelvvel vezéreled a processzort, a másikkal felépíted azt szorzókból, összeadókból, regiszterekből stb.
-
Baryka007
addikt
Bammeg :
és még én éreztem magamat isten királynak mikor mysql databasebe accountok sorait láttam és csak a hash kódot kellett átírni ASCII be xD
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Colonel993 #12 üzenetére
ezekre egész véletlenül pont nem, három kísérlet után úgyis banolják az ipdet a csudába. mégis hogy képzeled, hogy felküldesz 40^8 db http post kérést az internetre és nem tűnik fel senkinek? én szvsz inkább az offline feltörésre gondolok, vagy amikor a generált jelszóval kell valami műveletet elvégezni ( pld hash, vagy rsa vagy hasonló algoritmus ).
-
Diablo18
senior tag
Egyet nem értek mi ez manapság
egyre több az ilyen jelszó törő cikk
lassan legális lesz???? -
dezz
nagyúr
"kíváncsi lennék, hogy pl. Photoshop OpenCL-es szűrői alatt mit tudnának ezek."
Majd kiderül, mindenesetre GPU-val is befigyel több helyen az 50x gyorsulás... [link] (Előtted lévő hozzászólásban linkeltem egy másik topikban, de nem baj.
)
(#14) Psych0: "hiszen a HDL nyelvek inkább egy kapcsolási rajz szöveges leírására szolgálnak."
Azért nem egészen. Nagyrészt logikai kifejezésekből állnak a HDL/Verilog kódok (néhány hw-specifikus dolog mellett), amik azt írják le, mit is szeretnénk logikailag. A konkrét kapcsolás kialakítása a fordító dolga. (Bár néha kézzel is bele kell nyúlni, illetve szimulációkkal ellenőrízni, hogy mi is történik. [Ez eltart egy darabig, így szoktam rá a fórumozásra.
]) Mondjuk jobban át kell látni az egészet ahhoz, hogy tényleg valami értelmes jőjjön ki, mint egy átlag C program esetén. (Megjegyzem, én egyelőre jobban szeretem kézzel kialakítani az egész kapcsolást.)
-
-
Phvhun
őstag
Ráadásul a grafikon WPA-PSK jelszavakról szól, ami egy 256 bites történet, ami még tovább tartana.
Valaki el tudná mondani, hogy milyen gyakorlati haszna van így ennek?Vannak ilyen szuper titkos bunkerek, ahol 1*1*1 kilóméteres kockában vannak ilyen clusterek betömörítve, és elképzelhetetlen-sebességgel dolgoznak?
-
atus72
őstag
Kurvagyors meg minden de azért ne felejtsük el:
(Durva közelítéssel számolva)
- egy kisnagybetű/szám/egyéb karatker az ~2^6 nagyságrend per karakter
- tíz karaketeres jelszónál ez ~2^60- az adott konfig mp-ként ~2^21 jelszót próbál ki
- durva(!) közelítéssel egy nap ~2^16 mp
- tehát a konfig egy nap alatt 2^37 jelszót tör fellehet összehasonlítani a két adatot:
2^37 vs 2^60 => 2^23!
Azaz egy 10 karakteres jelszót ezzel a konfiggal ~8millió nap alatt lehet feltörni!
Aki meg 5 karakteres jelszót használ az vessen magára
A kalkuláció természetesen Brute Force-ra vonatkozik, a szótár alapú jelszótörést más tészta! -
Lacces
őstag
-
brian1987
tag
Mi is az az OpenCl? (valami program és valamire jó
)
-
Psych0
őstag
válasz
Colonel993 #15 üzenetére
-
janos1988
addikt
Valódi jelszót az életbe fel nem törnek semmivel és soha.
-
Lacces
őstag
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
Az lehet, de szerintem Mérnök Informatikán is van ilyen szakirány, nem?
-
Colonel993
senior tag
Nekem akkor is meg van a jövőkép a fejemben hogy hatalmas Virtuális reklám táblák... rajta ezen szöveg olvasható;
"Beleuntál a Hackerkedés tanulgatásába? Tizenéves (pattanásos hülye) vagy? Szeretnél Te lenni a legnagyobb HAXKER? Vedd meg ezt a programot és törj fel akármit"
IKSZ DÉÉÉ... persze Ő még nem lesz hacker... se nem Cracker... se nem Senki... csak egy (L)USER... -
Psych0
őstag
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
Még egy darabig biztos. Az FPGA fejlesztés még mindig elsődlegesen hardverfejlesztői szemlélettel történik, hiszen a HDL nyelvek inkább egy kapcsolási rajz szöveges leírására szolgálnak.
Erről eszembe jutott Robert A. Pease legendás mondása: "My favorite programming language is solder."
-
LordX
veterán
válasz
Colonel993 #12 üzenetére
Azért jön elő gyakorlatilag mindig a jelszótörés OpenCL és környezete témában, mert ez a feladat triviálisan párhuzamosítható, és gyakorlatilag tökéletesen skálázódik, ez által kiváló kirakatprobléma a marketingeseknek. Egy "értelmes" problémánál messze nem lehet ekkora gyorsításokat kihozni - kíváncsi lennék, hogy pl. Photoshop OpenCL-es szűrői alatt mit tudnának ezek.
-
Colonel993
senior tag
válasz
brian1987 #11 üzenetére
Őszintén szólva a jelszó törés bármire befogható... ez elég egyértelmű...
Ha megírod a program környezetet és rá irányítod a felületre akkor nem kérdés hogy Facebook, Gmail, vagy társai... vagy ha más nem akkor különféle vezeték nélküli kapcsolatok jelszavának a visszafejtése... vagy tömörített dokumentumok... etc...
De elég gyanús nekem, hogy mostanában egyre több ilyen cikket olvasok... ez lesz az új divat?"-Elmegyek, megveszem a programot... és a szomszéd Janika "GÉPÉT" "FÉSZBÚKJÁT" FELTÖRÖM... és akkor nagyon fasza VérPistike leszek"
Ezek még Crackernek sem nevezhetők... -
brian1987
tag
Nos be kell vallanom érdekes cikk.
Nagyjából értem hogy a gpu erre a munka folyamatra alkalmasabb mint akármelyik cpu.
De nekem is hiányos a tudásom.
Mi is az az OpenCl? (valami program és valamire jó)
Aztán hogy is kapcsolódik a jelszó töréshez?
Csak az elfelejtett jelszó töréshez jó, vagy ezt bárki be szerezheti és otthon garázdálkodhat?
Meg 1 csomó hasonló kérdés.
Ha valakinek van ideje ezt összegyűjteni és elmagyarázni azt nagyon meg köszönném. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Próbáljátok az ElcomSoft programjaival. Azért fizetősek, mert durván gyorsítanak. Az, hogy egy program nem tudja kihasználni a hardvert nem a hardver hibája. Az ElcomSoft ki tudja, tehát lehetséges. Az persze igaz, hogy ezért komoly pénzt kérnek.
Esetleg a cRARk. Nem olyan gyors, mint az ElcomSoft megoldások, de simán ezres nagyságrendű jelszót ellenőriz másodpercenként GPU-n, míg CPU-n ez százas nagyságrendű.
-
ViZion
félisten
Nekem is a régi tokozás ugrott be, pár hónapja kidobtam ilyen deszkát...
De akkor ez más... -
pakriksz
őstag
a gpu-k bajnoksága fura. Egy opencl-t is támogató rar bruteforce jelszótörővel próbáltuk ki, volt egy x4-es athlon II 645 (3,1 ghz), és egy FX4100 egy radeon 6850-el megtámogatva.
A radeon 6850-es gép mindössze dupla olyan gyorsan tesztelte a jelszavakat, a gpu-t is igénybe véve, mint az athlon x4 egyedül. Azért ez nem olyan nagy különbség. -
bteebi
veterán
Látom nem csak én voltam olyan oktondi, hogy nem tudtam, hogy mijaza FPGA. Rákeresni se volt kedvem - bár végülis csak megtettem (egész jó a HuWiki-s cikk), hogy ne utfg-zzen itt nekem senki. Egy-két mondat erejéig azért be lehetne írni a cikkbe, hogy tulajdonképp mi az, és miért is jó a felhasználás helyén programozható logikai kapumátrix.
Alapból amúgy MZperX75-höz hasonlóan nekem is a foglalat ugrott be.
#6: Ebben a kontextusban kicsit ironikus a betörés és az áttörés használata
.
-
Telegdy
aktív tag
Hát igen, nem újdonság a dolog, a bitcoin mining rigekbe is ezért pakolják az OpenCL-képes ATI/AMD GPU-kat mint pl. a HD5970, sokkal hatékonyabbak mint bármelyik NVIDIA kártya vagy Intel/AMD proci. Persze lehet hogy egy adott kártya játékokra vagy bármilyen más számításígényes feladat ellátására alkalmasabb, pl. a bitcoinnál egy sha2-256(sha2-256(x)) kód feltörése a cél, ezt pedig a fentebb említett eszközök tudják leggyorsabban megoldani. Újabban oda is betörni készül az FPGA, már vannak is prototípusok és kereskedelmi forgalomban lévő modellek is, viszont az igazi áttörés az év végén várható...
-
MZperX75
addikt
Tájékozatlanságom,és tudásbeli hiányom ebben a témában rendkívüli magasságokat ér el.
Mi az a FPGA?
Utoljára valami (hasonlót) Pentium 2 -es időből FCPGAhallottam ami egy foglalat neve. tudom sok köze nincs,de akkor is,mi az eszik vagy isszák? -
Geller72
veterán
-
Blindmouse
senior tag
Hehe. És még mennyi ideig marad az FPGA a villamosmérnökök saját kis játékszere...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ElcomSoft friss elemzése szerint a GPU-k nagyon hatékonyak, de az FPGA-k elverik őket.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo Switch 2
- Külpolitika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dupla kijelzős strapamobilt tessék!
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- BorosPoH!ár
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Oneplus 11 5g 8/128gb.
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Szuper áron DELL XPS 17 9710 UHD+Touch/i9-11900H/32 GB Ram/1TB SSD/IPS/NVIDIA RTX 3060 6 GB/Gari
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest