Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Piftuka

  veterán

  válasz Reggie0 #23 üzenetére

  "Ennek a haszna, hogy ha valaki vesz egy új specifikációjú SD vagy microSD Express memóriakártyát, akkor az használható lehessen a korábbi eszközökben."

  Éppen emiatt van értelme.

  Ugyanis napjaink, SD kártyát használó berendezései (szerintem talán mindegyik) kivétel nélkül egy felső tárhely limittel tudják használni ezeket a kártyákat.

  Tehát a probléma nem a kompatibilitás, hanem hogy az adott eszköz szoftvere tudja-e kezelni a nagyobb tárhelyet is.

  Mert azzal nagyon nincsen kisegítve az ember, hogy a fényképező gépében a 128 TB-os kártyát a gép mondjuk 256 GB-osként használja.

  Az pedig szintén nem volna jó, ha egy néhány éves, egyébként minden más szempontból megfelelő gépet pusztán emiatt kelljen az embernek lecserélnie egy olyanra, ami már ismeri, látja, kezeli a sokkal nagyobb tárhelyet is.

  Szerk.: Tehát jó volna, ha az eszközök gyártói elébe mennének a problémának, és kiadnának firmware frissítéseket, hogy az új, sokkal nagyobb tárhelyű SD kártyák is működjenek, azok maximális kapacitásával az eszközökben.

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés