Hirdetés

2019. május 27., hétfő

Hozzászólások

(#1) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

"Tervbe azonban van véve, hogy a jövőben jobban segítenék a hardvergyártók azokat a programozási nyelveket, amelyekben a memória elrendezése direkten kontrollálható, így megfelelő háttérrel rendelkeznek a hatékonyabb védekezéshez. Az érintett szoftvercégeknek ezeket figyelembe véve kellene átírni a programokat."

Ez mit jelent a gyakorlatban? Csak egyes programokat, minden szerveren futó programot érint? A szerveren futó oprendszert is át kell miatta alakítani?

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2) Watchdog


Watchdog
(tag)

... és ki viselje a szoftverek átírásának a költségeit? Egyáltalán, mekkora összegről lehet szó?

(#3) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

"Tervbe azonban van véve" tervbe van azonban véve

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#4) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Akkor a digitális világ és természetesen a "szuperbiztonságos" felhők is támadhatók és azok is maradnak jó sokáig. És ez csak egy út a sok közül. Miért legyen egyre inkább minden fontos dolog digitális, meg netrekötött, ha mindig kibukik, hogy a sebezhetőségek miatt se okos ötlet?

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#5) M.A.X. válasza Chaser (#3) üzenetére


M.A.X.
(tag)

Inkább: Azonban tervbe van véve :C

(#6) Dare2Live válasza Watchdog (#2) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

szerinted?

Brutális és megvalósíthatatlan.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#7) Dare2Live


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Amúgy izgi lesz, hogy reagál erre az entrpise szegmens.

HYDROról vmi cikk volt itcafen?

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#8) aginor válasza Watchdog (#2) üzenetére


aginor
(PH! addikt)

Vicces hozzáállás. Az Intel (vagy egy másik gyártó, ez most nem is lényeges) "szándékosan" elront valamit, amikor kiderül, a válasz egyszerű, oldja meg más.. No comment.. :Y

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#9) Chaser válasza M.A.X. (#5) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

mindkettő helyes:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#10) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

Legalább nem lassítják a konzumer intel procikat tovább jó kis patchekkel.

[ Szerkesztve ]

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#11) Cifu válasza GodGamer5 (#10) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ebben az a szomorú, hogy téged is csak a lassítás zavarna.

Az miért nem zavar, hogy egy potenciális sebezhetőség van az elmúlt csaknem 10 év összes Intel procijában? :F :U

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#12) btprg válasza gabor7th (#4) üzenetére


btprg
(tag)

Manapság az a divat, hogy a kényelemért feláldozzák a biztonságot... Amíg nem lesz tömeges fagyivisszanyalás és bukás, addig úgyis ez lesz. (A sima emberek adatait mindenki leszarja, csak pofáznak, de ha konkrét milliárd dolláros gazdasági káraik lesznek, akkor majd elgondolkodnak.) Megoldás lehet a titkosítva felhőbe töltés, akkor ha ki is tudják túrni akkor se nagyon tudnak semmit csinálni vele. Csak a kulcsot kell jól elrejteni offline.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#13) gabor7th válasza btprg (#12) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Itt egy videó arról, hogy Snowden azt állítja háromszór is a felvétel alatt ha jól emlékszem, hogy még a legdurvább kínai hacker titkosított anyagokat is ha nem is napi, de heti rutin volt számukra megszerezni és a titkosítás ellenük nem ért semmit. Vagyis a titkosítás csak mondjuk a közvetlen versenytársadtól véd meg, meg a szomszédtól, de állami szereplőtől, legalábbis az USA NSA-jétől nem. És az NSA bizony kőkemény gazdasági kémkedést is csinál még a szövetségesei egy része is célpont.

Szerintem klassz dolog lenne, ha előre gondolkozna az ember, mert hatalmas károk lesznek ha nem teszi. Nem hozta le tán a portfolio-n kívül senki de:

"Kibertámadás érte a világ egyik legnagyobb alumíniumgyárát"

Azért, hogy nézegethessék a gyártó robotok adatait internetrőI(Ipari forradlaom 4, IoT) pl. ezzel kell fizetni:

"A világ egyik legnagyobb alumíniumipari vállalatának papírja közel 4 százalékot esett, és a főleg a gépkocsi- és repülőgépgyártásban használt fém ára három hónapos csúcsra, tonnánként 1944 dollárra emelkedett."

"Ellátási nehézségektől tartanak a felhasználók, miután hekkertámadást intéztek a norvég Norsk Hydro aluminiumipari vállalat ellen, és a cég több gyárában leállt a termelés."

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#14) -Skylake- válasza Cifu (#11) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Mer attol nem lassul a facse/jutub/instagram szentharomsag. A patchtol viszont igen. Nem ertem miert vagy meglepve, hogy milliardos tomegek szarnak az IT biztonsagra. Az atlag emberek altal napi szinten hasznalt szolgaltatasok 99% egyenesen az IT biztonsag szembekopese, majd pont a Spoilerrel fognak foglalkozni...

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#15) macman507


macman507
(senior tag)

Szóval elsősorban processzorfüggő, hogy van-e ilyen sebezhetőség, és ha van (Intel-nél van csak ugye), akkor utána meg igazából a szoftver a hibás? :F

1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)

(#16) Cifu válasza -Skylake- (#14) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meglepve (sajnos) nem vagyok. Csak a fejemet fogom, amikor az emberek hullámoznak azon, hogy jajj, de jó, hogy nem kapunk újabb lassító patchet...

Bakker, ha elmész otthonról, bezárod az ajtót, nem? Az otthoni Wifidnek is van jelszóvédelme? Akkor miért gondolja bárki azt, hogy egy prociban lévő sebezhetőséget jó ötlet meghagyni?

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#17) -Skylake- válasza Cifu (#16) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Mert nem kézzel fogható dolog. Mindenkinek van otthon ajtó, mindenki tudja mi történik vele ha bezárod. Azt viszont nagyjából senki nem tudja, hogy egy PC/telefon/okoshajszárító mitől működik úgy, ahogy, azt meg végképp senki nem tudja, hogy a Spoiler micsoda. Tehát az általános nem értem -> nem számít elv

Én aláírom egyébként, hogy valóban, az átlag polgár átlag életében nem jelent túl nagy törést a Spoiler. A baj inkább az, hogy nem csak ezzel, hanem semmilyen adatvédelmi kérdéssel nem foglalkoznak. Mivel még nem kézzelfogható számukra az eredmény. Majd amikor egy ma 12 éves kiskölyök leugatja az oroszokat/amcsikat jutubon a minecraft videó alatt aztán 18-25 éves koráig majd egyetemen rohad mert kitalálta időközben, hogy ő márpedig diplomata lesz akkor majd nem lesz őszinte a mosolya mikor ezt a kommentet előveszik és elküldik a kurva anyjába a határon. Ez a baj, nem tudnak az emberek rendszerben gondolkodni , nem látják hogy mi jön a 2 után és abszolút gondolkodás nélkül, a legnagyobb beleszarással írnak magukról egy olyan naplót a nap 24 órájában, amiben benne lesz minden a user életéről amivel zsarolható, ami miatt X dolgokra nem lesz jogosult, ami miatt Y dolgokkal fogják befolyásolni.

Emberek egyszerűen nem értik az internet és a virtuális élet működését , foggggalmuk nincs, hogy mit csinálnak valójában.

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#18) emvy válasza btprg (#12) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

> Manapság az a divat, hogy a kényelemért feláldozzák a biztonságot.

Ez mindig is egy kompromisszum. 100% biztonsaghoz 0% hasznalhatosag tarsul, ez nem optimalis.

while (!sleep) sheep++;

(#19) Alchemist válasza Cifu (#16) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Az ajtózár azt jelentené, hogy a netről kezdeményezve vagy egyáltalán a gépről ne lehessen semmilyen ellenőrizetlen/nem kívánatos bináris kódot futtatni.
Mert ha ez megtörténik, akkor már csak arról beszélünk, hogy a betörő az otthoni ékszeresdobozt vagy a gardróbot próbálja meg előbb kinyitni...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#20) GodGamer5 válasza Cifu (#11) üzenetére


GodGamer5
(őstag)

Azért vettem anno ilyen procit, mert gyorsabb volt játékra a Ryzennél, erre zsinórban jönnek rá a patchek, amik szénné lassítják. Ez azért számomra durván felháborító. Meg videovágásnál se fogja már a procimat ez a sok lassító patch. Amúgy meg attól, hogy felkapták ezt a témát és egy részét be is foltozzák a sebezhetőségeknek, attól még tele van backdoor-okkal minden pc, úgyhogy ez a műbalhé átlagemberként nem nagyon izgat.

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#21) joysefke válasza Cifu (#16) üzenetére


joysefke
(PH! kedvence)

Akkor miért gondolja bárki azt, hogy egy prociban lévő sebezhetőséget jó ötlet meghagyni?

Azért, mert az átlag user szemszögéből a Spectre / Meltdown etc sebezhetőségek távoli absztrakt dolgok amelyek alapvetően nem érintik őt. Én nem tudok olyan esetről -ezért nyilván az átlag felhasználó sem- amikor az egyszeri user gépén nyitva hagyott spectre/meltdown etc sebezhetőség miatt ennek a usernek a gépét feltörték, és neki valamilyen tényleges kárt okoztak.

Addig amíg világviszonylatban sok sok millió gép gép fut ezzel a sebezhetőséggel és ennek ellenére mégsem sikerül kihasználni, én elég erősnek érzem az egyszeri user álláspontját, aki azt mondja, hogy egy vélt de még soha valóra nem váltott fenyegetés miatt nem fogja itt és most befékezni a gépét és nem fogja a vélt fenyegetés elleni védelem nagyon is valós költségeit megfizetni (lassabb szgép).

Jelen állás szerint sokkal nagyobb annak az esélye, hogy miután én megírtam ezt a posztot, kimegyek a Lidlibe kávéért az úton elüt egy figyelmetlen autós, minthogy egy esetleges spectre támadás áldozata legyek. Ráadásul nem csak a valószínűségek kisebbek, hanem a potenciálisan okozott kár is. Ha elüt az autó megnyomorodhatok vagy akár meg is halhatok, ha beüt a Spectre, akkor mi lesz? Megszerzik a firefox könyvjelzőimet?

Tehát objektíven Bekövetkezési valószínűség X Potenciálisan okozott kár sémában gondolkodva jelenleg a Spectre / Meltdown etc "fenyegetések" a legcsekélyebbek amelyekkel az egyén szembesül.

[ Szerkesztve ]

(#22) Met


Met
(PH! nagyúr)

Most sebeztem meg mindenki processzorát ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#23) -Skylake- válasza joysefke (#21) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Felig egyet ertek, felig nem. #17ben kifejtettem miert. Az ervelesed alapja szerintem helyes, ami miatt nehez elfogadnon az a hatar. Azt mondod millio meg millio gep fut es nem lett senkinek semmi meg spectre/meltdown miatt. Oke. Ha holnap lesz 1 ember ? Az meg mindig semmi ugye. Szoval kerdem en, hol a hatar ? Mert ugye ha azt veszem hasrautes van 1milliard intel gep, abbol holnap megsimogatnak meltdown miatt 1milliot, akkor szamszeruen 0,1% a feltort gepek szama. Az meg belefer ? Ez a baj, hogy nem tudod hatarok koze szoritani. Ket opciod van, az egyik hogy torodsz a biztonsaggal es minden toled telhetot megteszel, a masik hogy nem torodsz vele.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#24) Dare2Live válasza joysefke (#21) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

"Én nem tudok olyan esetről -ezért nyilván az átlag felhasználó sem- amikor az egyszeri user gépén nyitva hagyott spectre/meltdown etc sebezhetőség miatt ennek a usernek a gépét feltörték, és neki valamilyen tényleges kárt okoztak."

Több mint egy éve demonstrálták a javascriptel a spectre / meltdownt.
Ha nem lenne foltozva egy weblap felkeresése is elég.

btw a direkt károkozás nem dívik. Persze van, hogy vkinek ürítik a BTC, ETH... egyenlegét de ritka. Néha persze beledünek a ransomwarek...

Spoiler problémája az, hogy nem tudjuk, hogy fogják foltozni. Ha átlagusertől elvonatkoztatunk (mire föl?) akkor is ott az enterprise vonal. Elképesztő mennyiségű serverben intel van. És hogy héten belűl maradjak ld Hydro esetét. Kézzel öntik az aluminiumot. A gép nem megy.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#25) Dare2Live válasza -Skylake- (#23) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Azért nincs nagy hacacáré Spectre / Mletdwon miatt, mert a legnagyobb felület a net. Azt böngészővel éred el. És a böngésző által lett javítva.
pl chrome

A dolog átka, hogy chrome/firefox... emiatt sokkal több memot és cput zabál.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#26) Ghoosty válasza Cifu (#16) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Alapvetően értem a kiakadásodat. Én is furán nézek, amikor "letiltottam a windows frissítést mert csak lassít és nem csinál semmit" szövegeket olvasom.
Viszont utánaolvasva ez a Spectre/meltdown/spoiler dolog annyira nem érinti az otthoni felhasználókat, mint amennyit veszítenek csak ennek a hibának a kijavításán. [link]

"Bakker, ha elmész otthonról, bezárod az ajtót, nem?"
Igen, de jelenleg ez nem a bezárom/nem zárom dolog, hanem, hogy beszerelek-e még valami extra riasztót, mert ha valaki a templomtoronyból lézerrel bevilágít, akkor a tükörből pont ki tudja iktatni a jelenlegit és esetleg be tud jutni. De igazából a lakásban sincsen semmi értékes.

Szóval annak ellenére, hogy személy szerint nagyon figyelek a biztonságra, ha lenne választási lehetőségem, én sem kérném ennek javítását. Ilyen áron nem.

(#27) joysefke válasza -Skylake- (#23) üzenetére


joysefke
(PH! kedvence)

Ez a baj, hogy nem tudod hatarok koze szoritani. Ket opciod van, az egyik hogy torodsz a biztonsaggal es minden toled telhetot megteszel, a masik hogy nem torodsz vele.

Ez nem fekete fehér, és följebb már leírták miért nem. Nem létezik értelmes keretek között megvalósított tökéletes biztonság. A komoly biztonság pedig olyan áldozatokkal jár, amelyet nem szívesen hoz meg az ember, és egy bizonyos kényelmetlenség fölött elkezd mérlegelni, hogy megéri-e a nagyobb biztonság a nagyobb kényelmetlenséget.

A kérdésedre válaszolva számomra a határ ott van, hogy találnak-e egyetlen egy tisztán a Spectre/Meltdown etc sebezhetőségekre épülő exploitot amivel tényleges kár okozható. Tehát lesz-e egyetlen user akinek megfertőzték a gépét / megszerezték az adatait a milliárdnyiból? Ha lesz egyetlen egy (akkor valószínűleg azon a napon lesz másik egymillió) akkor szerintem már érdemes védekezni.

(#28) Dare2Live válasza joysefke (#27) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

"A kérdésedre válaszolva számomra a határ ott van, hogy találnak-e egyetlen egy tisztán a Spectre/Meltdown etc sebezhetőségekre épülő exploitot amivel tényleges kár okozható. Tehát lesz-e egyetlen user akinek megfertőzték a gépét / megszerezték az adatait a milliárdnyiból?"

Több mint egy éve demonstrálták javascriptel.

Ahogy írtam csak minek azért nincs belölle nagy hacacáré mert legnagyobb fellület böngészőn keresztűl javították. Márpedig a fertőzések 90%+a afelúl jön.

Cserébe böngészők sokkal lassabbak, több memóriát esznek....

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#29) Alchemist válasza Dare2Live (#28) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Több mint egy éve demonstrálták javascriptel.

Tehát az igazi sebezhetőség - "a leggyengébb láncszem" - a javascript és nem a SP/MD.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#30) Dare2Live válasza Alchemist (#29) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

? abba írták meg. Ha C++ba írnák meg akkor a C++ lenne a "leggyengébb" láncszem? Ha Pythonban akkor az? Ha RPG akkor az?

Bármibe megírhatták volna. Javascript azért hoztam plnek mert web, böngésző futtatja.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#31) syberia válasza GodGamer5 (#20) üzenetére


syberia
(PH! kedvence)

InSpectre

A Spoiler ellen pedig ez a tuti. ;]

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#32) Vesa válasza joysefke (#27) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Valóban az a kérdés, hogy mit nyerünk és mit veszítünk? Az adatbiztonság nagyon fontos kéne legyen, de itt is mérlegelni kell és törekedni kell az egyensúlyra. Az ajtónyitó/záró példánál maradva, nem biztos, hogy érdemes olyan védelmet építeni egy lakásba, melyen át fél óra lesz bejutni még a tulajdonosnak is minden egyes nap, miközben a lakásban nincsenek igazán értékek. Egy otthoni felhasználót számtalan, ezerszer aktuálisabb, konkrétabb és veszélyesebb biztonsági probléma veszélyeztet, gondoljunk csak arra, mennyi minden derült már ki eddig is csak a Facebookkal kapcsolatban -legutóbb ugye éppen az, hogy a cég összes alkalmazottja -közel 20ezer ember- fért hozzá százmilliók jelszavaihoz éveken keresztül anélkül, hogy bárki tudott volna róla. 100%-os védelem tehát nem létezik, így mérlegelni kell. Én előbb javasolnám egy felhasználónak, hogy kerüljön el messzire minden létező közösségi szolgáltatást, mint hogy a Melt/Spec/Spoil problémával foglalkozzon, mert ezerszer több kárt szenvedhet el előbbiek által...

(#33) joysefke válasza Vesa (#32) üzenetére


joysefke
(PH! kedvence)

Én is ezt mondom. Egy random android alkalmazás installálása a szükséges jogosultságok megadásával sokkal nagyobb adatbiztonsági kockázat mint ez.

(#34) szir3na válasza Dare2Live (#25) üzenetére


szir3na
(lelkes újonc)

Azért nincs nagy hacacáré Spectre / Mletdwon miatt, mert a legnagyobb felület a net. Azt böngészővel éred el. És a böngésző által lett javítva.

Ez most komolyan mondod? :D

" Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

(#35) Dare2Live válasza szir3na (#34) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

ott a link. Olvastad?

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#36) szir3na válasza Dare2Live (#35) üzenetére


szir3na
(lelkes újonc)

Ott csak megemlítik, hogy akár elég szimplán egy JavaScript kódot futtatni a böngésző egyik lapján.
Ez nem azt jelenti hogy csak böngészőn keresztül működik. sokkal inkább egyik módját írják le.

[ Szerkesztve ]

" Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

(#37) wsanyi válasza Cifu (#11) üzenetére


wsanyi
(senior tag)

Ez a Pentizum 1 óta létezik, amióta megalkották a számítási láncot (futószalag), majd később az első beépített utasításkészletet, az MMX-et. ;) A wikipedia szerint a Szuperskalár architektúra volt a nagy újítás.

#16 -> Azért gondolják, mert közönyösek. Nem hiszik el, h bajuk lehet belőle. És azért, mert az intelnek mindent lehet, az AMD pedig szerintük sz@r. De ezek szerint ez pontosan fordítva igaz. :O :(

[ Szerkesztve ]

Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

(#38) gabor7th válasza wsanyi (#37) üzenetére


gabor7th
(őstag)

" De ezek szerint ez pontosan fordítva igaz."

Annak meg van más sebezhető pontja.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#39) Dare2Live válasza szir3na (#36) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Jah értem. Így jogos. Természetesen nem csak böngészőn/weblapon keresztül működik.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#40) Vesa válasza wsanyi (#37) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

"És azért, mert az intelnek mindent lehet, az AMD pedig szerintük sz@r. De ezek szerint ez pontosan fordítva igaz."

?? AMD meg más miatt sz*r. Mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. Ez nem fanboykodás kérdése.
A gyakorlatban az Intel sazámlájára írható hibákból eredő károk mértéke alulról sem közelíti meg a szoftvergyártók, vagy más hardvergyártók -pl. egészségügyi készülékgyártók- hanyagságaiból adódó biztonsági problémákét. Nem bagatelizálni akarom a feltárt CPU design hibáit, viszont érdemes a dolgokat a helyükön kezelni és nem érzelmi alapon közelíteni!

[ Szerkesztve ]

(#41) GodGamer5 válasza syberia (#31) üzenetére


GodGamer5
(őstag)

Igen, nagyon jó program, használom is már egy ideje. :)

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#42) PeachMan


PeachMan
(PH! kedvence)

Remek lesz majd, amikor az önvezető autók lesznek feltörhetőek. De nem kell arra sem patch, nehogy lassabb tempóban tudjon csak közlekedni vagy akadozzon a vezetés közben nézett youtube video.

Majd amikor valami szaros zsarolóvírus bezár valakit az autojába és ha nem fizet váltságdíjat kihajt vele egy vasuti kereszteződésbe talán elgondolkodik azon, hogy mégis jó lett volna a patch...

Keresek Toshiba A80 laptopot működőképes állapotban - "Only Amiga Makes It Possible"

(#43) syberia válasza PeachMan (#42) üzenetére


syberia
(PH! kedvence)

:DDD

Ugyan mi baj lehet egy önállóan üzemelő géppel. ;]

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#44) Alchemist válasza Dare2Live (#30) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Egy script jellegű nyelvnél egyrészt jól támogatható a sandbox-ban való futtatás, másrészt az interpreternek lehet játéktere fizikai címzésre való fordításnál. Persze ez valamelyest lassítja a futást... de talán a javascript webes alkalmazásánál ez elfogadható ár a nagyobb biztonságért.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#45) Mormota9


Mormota9
(lelkes újonc)

De jó. 😒
Megint kiadnak valamit javítást az Intel-re, amit persze az AMD-sek is megkapnak.
De jó lesz, megint. 😵
Mert nehogy már csak az Intel szívja meg a hibát.
Tipikus, megdöglött a tehenem, és a szomszédé is haljon meg.

[ Szerkesztve ]

(#46) -Skylake- válasza Mormota9 (#45) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

living legend

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#47) Ragnar_


Ragnar_
(PH! addikt)

Na nembaj addig is ;] :

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#48) gabor7th válasza Ragnar_ (#47) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Még pár évig minimum igen... Meg valahol nem is risk hisz biztosan nem hagyják ki sokan ezt a remek lehetőséget, hogy nyitva vannak a kapuk és úgy is maradnak.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#49) Ragnar_ válasza gabor7th (#48) üzenetére


Ragnar_
(PH! addikt)

Szerintem nem nagyon lesz ebből semmi. Csakhát ugye prémium gyártó prémium termékekkel aminek meg is kéri az árát aztán meg jönnek az ilyesfajta hírek.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#50) Ciccuka


Ciccuka
(PH! addikt)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.