Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ijk

  nagyúr

  válasz kokobe #64 üzenetére

  Azért nem foshalmazozzunk, éppen eléggé utálják a plazmásokat LCD tesztek fórumain. ;]

  Mondjuk a feketéje engem nem győzött meg, ez durván 1:1500-as kontraszt a VT-nek meg mondjuk tízszer ennyi ha nem akarunk az lcd-vel szigorúak lenni. Nappali fények között nem gond persze de aki nagyrészt sötétben filmezik az szívni fogja a fogát a majd egymillás tv "feketéje" miatt.

  /人◕ ‿‿ ◕人\

 • Ijk

  nagyúr

  válasz Neszójábe #88 üzenetére

  Semmit nem jelent a felbontás ha nincs figyelembe véve a nézési távolság. Ahogy rákérdeztem milyen messziről nézték a tv-t a válasz 2m volt. Ez nagyjából a korrekt távolság 65"-os 4k képernyőhöz.
  2m viszont a minimálisan kényelmes nézési távolság, főleg ha két ember telepszik a képernyő elé. 3-4 embernek már 3m kell legalább.
  És itt 65"-ról van szó, ami egyelőre közel sem hétköznapi méret és max 2 személynek kényelmes. Egy egész családnak már legalább 100"-os kijelző kellene ha valóban ki akarják élvezni a nagy felbontás előnyét.

  És akkor még számolni kell azzal hogy nincs tartalom, legfeljebb felskálázós bohóckodás. Az LCD-k kontrasztja pocsék, UHD-nél leginkább visszalépés van ezen a téren is, mozgásmegjelenítés gyenge, betekintési szögek messze nem tökéletesek, és a kép homogenitása is hagy némi kivetni valót. Jelentős képminőségbeli fejlődést az LCD-hez képest az OLED hozhat, ami egyelőre aranyáron megy és gyerekcipőben jár. A nagy képernyő LCD-ben is drága, 50"-os elé meg egyedül bekucoroghatsz 1,5-2m-re. Projektorok szintén nagyon drágák.
  Magam részéről 65" alatt meg sem fontolnám hogy egy fillér felárat is fizessek UHD-ra, még ha dugig lennénk tartalommal sem. De már ez a képméret is 800k körül kezdődik, egy jó 75"-osról már nem beszélve.
  Ráadásul egy ekkora képernyő már agyonvágja a szobát is.

  Ha évek múlva lesz tartalom rá akkor gazdag videofileknek jó játék lesz a több millás projektor vagy a 75"-os OLED. Halandó házimozisok meg imádkoznak hogy be ne szarjon a plazma, 15 év múlva meg talán lehet kapni olcsón OLED tapétát. ;]

  /人◕ ‿‿ ◕人\

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés