Hirdetés
Hozzászólok Aktív témák
-
Kopi31415
félisten
Akkor jön a Leica M10?
Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec
-
ukornel
aktív tag
Hoppácska!
Globális zár - ez megoldás lehet a vakuszinkron idő drasztikus leszorítására, a mechanikus shutter kiváltásával? Vagy félreértek valamit? -
ROBOTER
addikt
A képen biztosan nem a cikkben szereplő szenzor van, mert nem olyan a hasznos felület oldalaránya.
EZ az igazi.
-
.mf
veterán
-
ROBOTER
addikt
-
Pont a globális zár lesz a megoldás az elektronikus záras problémák javára. Innentől nagyjából szoftveres kérdés, hogy mit tud az e-zárral kezdeni.
SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500
-
Degeczi
nagyúr
Igen, a CCD érzékelők (melyeken pofonegyszerűen megoldható efféle globális zár) idejében még gyakori volt a tetszőleges vakuszinkron, pl. a Nikon D70 is így működött, nagyjából 1/125 fölött már elektronikus zárat alkalmazva, így (bár csak nem-TTL módban) lényegében bármilyen rövid vakuszinkronnal lehetett képet lőni
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem tudom mennyire van köze ennek a Sony üzletpolitikájához, de nekik már van kereskedelmi forgalomban elérhető global shutter CMOS szenzoruk Super 35mm formátumban, de egyelőre csak csillió dollárért a broadcast/cinema iparnak (CineAlta sorozat).
Nem tudom licencelték-e már ezeket a szenzorokat másoknak is vagy van-e technikai akadálya annak, hogy az Alpha sorozatban még nem jelent meg. Az mondjuk érthető lenne, ha nem APS-C gépben akarnák először kiadni, de az FF változat még nincs kész.
BTW szerintem pár év és itt lesznek az olcsó global shutter CMOS szenzorok a fényképezőgépekben is. A Merci is az S-osztály felől csepegteti lefelé a finomságokat.
[ Szerkesztve ]
--- "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau
-
.mf
veterán
Ezt tudom és értem, csak egy kis hangos gondolkodás, wishful thinking volt részemről, hogy milyen jó is lenne, ha már zár se kellene a gépbe. Pl. timelapse-nél nem kéne a váz miatt aggódni (fotós szomszédom / cimborám sokat timelapse-ezik. Volt már, hogy egy vázat szűk egy hét alatt, egyetlen assignment leamortizált - 86e kioldás). Sokkal egyszerűbb, olcsóbb szerkezetek lehetnének: szenzor + IBIS, nyák processzorokkal, EVF, kijelző, kártyaslot, csatlakozók, akku.
Stauffenberg: jó is lenne... De még ennek is van hova fejlődni. Már nem emlékszem pontosan, de amikor tegnap megjelent a hír a pletykaoldalakon, valaki írta, hogy a dinamika-tartománya 64 dB standard, 68 dB fél-felbontású HDR módban; ehhez képest a mostani Sony szenzorok (nem tudom, hogy A7 vagy A7r vagy A7rm2-ben lévő) 76 dB.
Hozzászólok Aktív témák
ph A CMOSIS által bemutatott új lapka komolyan felkavarhatja a professzionális piacot.
- BestBuy topik
- nVidia kártyát mindenkinek!
- Bittorrent topik
- Samsung Smart TV Kiegészítők
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- [Re:] [Fehér Farkas:] Elza emlékére - kutyatartásom elmúlt 10 éve
- Mini-ITX
- [Re:] TP LINK TL-WN725N 150Mbps wireless nano USB adapter
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- új iPhone 11 kártyafüggetlen, üzletből, apple garanciával, mélyen ára alatt
- Üzletből, garanciával, Macbook Retina 12" 2017 Gray i5/8GB RAM/512GB SSD új állapot, új kijelző
- MacBook Pro Retina 15" Touch Bar 2018, Gray, FULL CTO magyar billentyűzet, i9/32RAM/1TBSSD/Radeo560X
- LEGJOBB ÁR! Eladó WINDOWS 10 PRO/HOME licenszek garanciával
- LEGJOBB ÁR! Eladó Microsoft Office 2013/2016/2019 Pro Plus licenszek garanciával
Állásajánlatok
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest