Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Az ebay-en háromezerét lehet kapni 512-eset.
Ez biztos lesz akár 5000Ft is.
-
mzso
veterán
válasz
Murphistic #4 üzenetére
Jól kitalálták ezt is. A Compact Flash meg nem limitált méretben és akármeddig lehetett volna növelni. Hál istennek nem terjedt el. Hogy tudnám négy évente lecserélni minden cuccom a legújabb SD?C-re
-
erer1000
őstag
18éves laptopba IDE-SD átalakító van SD-ről bootol, lassan lehet bővítenem kéne mert a 16GB SD szűkos
-
-Skylake-
addikt
-
*Ropi*
félisten
Aki Canon 6D-vel, vagy bármilyen más, csak 1 db memóriakártyát kezelni tudó képfényezővel fotóz esküvőt vagy más megismételhetetlen eseményt, annak instant orosz rulett lenne.
A helyükben eléggé stresszelnék, hogy mikor térdel le a kártya amikor már 5-6 teljes napnyi anyag van rajta.
16 GB-tól kezdve a sebesség érdekében RAID tömbbe vannak szervezve a memóriamodulok a kártyákban, így az ilyen kártyáknál sajnos hatványozottan nagyobb a meghibásodás veszélye.
A Canon 5Ds, 5DsR kaliberű "raw szörnyek" kiszolgálásához lenne értelme, és ott adatbiztonságról is beszélhetünk, mert ott van mellette a CF foglalat a rawok esetleges tükörmentéséhez. Kár, hogy (a másik nagy felhasználási területét
videót nem tudnak így rögzíteni a vázak, hanem egyszerre csak egy kártyára.
Ha lenne mellé 1 TB-os CF is, akkor egyértelműen használnám, mert vannak olyan helyzetek amikor még egy kártyacsere idejét sem lehet elvesztegetni (most is 64 és 128 GB-os CF-SD kártyapárokkal dolgozunk raw tükörmentésben az 5D3-akban).
-
Vladi
nagyúr
Aktív hűtése lesz?
-
Márton
nagyúr
Nem így látom, sőt valamelyik gyártó (nagyon helyesen) épp lefelé megy, hogy több fényt gyűjtsön 1-1 pixel.
Nyilván nem ész nélkül, hanem ahogy még optimális. Vége már a megapixel háborúnak egy ideje. 10-20 mpixel között van szinte minden gyártó évek óta (most ne a profi szegmensről beszéljünk). -
Lacok
őstag
Ekkora tárhely már kiszolgálja a 4K vagy 360 fokos videókat.
-
törölt tag
Gagyi, az aprókon már ezer éve kapni 2 Terás kártyákat.
-
válasz
Murphistic #11 üzenetére
Aki 1TB adatot tárol egy telefonon egy sd kártyán az elég merész ember. Amúgy meg a homeszerveremben van 1,5TB tárhely és az is baromi sok, pedig zenék flacben, filmek, soksok raw stb.
-
Murphistic
aktív tag
Nekem is valamelyik Lumia telefon rémlett, hogy ott láttam. Viszont most én is 200GB-os kártyaméretet láttam a 950-esnél. 128GB-ot írnak a Lumia 640-re. Gondolom az is tudna többet, csak most éppen nincs kéznél a Sandisk 200 gigás kártyája, hogy kipróbáljam. Esetleg valaki kölcsön tudná adni? Eskü visszaadom
(#5) -Skylake- : jó tudni, kösz az infót
(#7) ivana : jah és 640kB RAM mindenkinek elég. 1TB mobilban akár arra is jó lehet, hogy a fontos cuccaidról titkosítva mindig magadnál tarthatod a biztonsági másolatot.
-
Na ezt is megértük,de kell is mert a fényképezögépekben nőnek a megapixelek és emiatt egyre nagyobbak a méretek föleg RAW-ban.Gondolom az ára az 6számjegyű lesz.
-
HoaryFox
őstag
"Stargate Studio vezetője"
Melyik csillagkapuból hozták?
-
válasz
Murphistic #2 üzenetére
Mboilba minek ilyen? Ez fotógépbe, illetve főleg 4k vidózáshoz van arra kell is.
-
Shael
csendes tag
válasz
Murphistic #4 üzenetére
Én valamiért a Lumia 950nél is 2TB-ra emlékszem, csak foggalmam sincs hol írtak ennyit..
-
-Skylake-
addikt
válasz
Murphistic #4 üzenetére
Ha jol remlik az LG flagshipeknel irnak 2 TB maximumot.
-
Murphistic
aktív tag
Az SDXC szabvány elméleti határa 2TB (így microSDXC-nél is), szóval még jók vagyunk. Gondolom csak azért írnak pl. 128GB-os kártyát maximum méretnek az SDXC szabványt tudó telefonokra/egyéb kütyüre, mert még fizikailag nem próbálhatták ki nagyobbal. (Azt hiszem valahol már láttam 2TB-ot feltüntetve)
-
dstern
tag
válasz
Murphistic #2 üzenetére
Csak legyen hardver/softver ami kezelni tudja...
-
B1-66ER
csendes tag
MicroSD -ben jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két éve is ők mutatták be az legnagyobb kapacitású memóriakártyát, ezzel pedig sikerült duplázni.
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest