Hirdetés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#72042496 #15 üzenetére
Attól, hogy a SATA 500MB/s-et tud az olcsóbb SSD-k még nem hozzák ezt a szintet. Cache nélküli, kis kapacitású TLC-k tudnak beesni 100-150MB/s körülre is. Ezek ugye szekvenciális írások leginkább.
NVMe-nél még hozzájön a vezérlő + hőmérséklet throttling, de nyilván arányaiban lassulnak be azok is, ott eleve nem jellemző a gyenge átvitel cache nélküliség, stb...
Szóval a 30MB/s az vmi más gond lehet, egy gagyibb SSD-től is gyenge lenne és a throttling sem nyomja le ilyen szintre a sima szekvenciális másolást.
(Nekem XG5 van, ez TLC, elvben gyengébb lehetne az XG3-nál. Tesztben SLC cache-ből szépen hozza a 1GB/s írást. Aztán rendszerrel rajta meg 400-500MB/s. Heggesztgetik már jó ideje az fw-ket, de nem jó. Egy tesztben találtam róla, hogy a gyártó "úgy magyarázta ki", az OS bekerül az SLC cache területére és onnantól kisebb kapacitással használja, vagyis hamar belassul. Nyilván bullshit lehet, mert egy trim után pl újra jó a sebesség. Meg a cache-nek sem a tárolás a dolga. Szóval egyedi érdekességek lehetnek inkább bizonyos típusoknál...)
-
BiP
nagyúr
Ötletes. Én ezeréves gpu-rambordákkal próbáltam megoldani, (csak ez volt itthon) de a melegtől a kétoldalú ragasztó állandóan elengedett.
(#15) Balika911: Hát kb..Annyira nem görcsöltem rajta, nem nézegettem mindig, mennyi. De nagyságrendileg ennyire. Egy ideig másol szépen, majd behal. Aztán megint begyorsul egy idő után.
Sok file-nál meg mindig (de az ugye nem váratlan). -
-FreaK-
veterán
Otthoni, sufni megoldásnál nem is várható el
Amúgy meg a bordát öcsémmel marattam egy alu tömbből, az egész jó lett!
(#21) szabifotos:
A ragasztó nem oldható (vagy legalább is nehezen), valamint sokkal rosszabb a hővezetése mint a használt Thermal Grizzly Kryonaut-nak
(#23) csicso82: Köszi! Igen, csináltam:
Eredmények:
- Hűtés előtt: idle 54°C, CrystalDiskMark után 69°
- Hűtés után: idle 35-37°C, CrystalDiskMark után 42°
(#20) GoldhandRent: Használj CCleaner-t!
-
Raymond
titán
válasz
GoldhandRent #20 üzenetére
Az enyem csak 512GB, de ezt a problemat a plusz 1TB MX500-as megoldotta
-
szabifotos
senior tag
Kötegelő helyett esetleg hővezető ragasztó
-
GoldhandRent
őstag
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokunknak van
Nekem nem lassul, csak fogy.. A windóznak fenntartott 100giga telik mint a vizespohár, pedig kezdetben 30-at foglalt a rendszer
és mindig figyelek, h arra ne nagyon telepítsek semmit..
Egyébként én a hűtéssel nem tudok mit kezdeni, a zseniális alaplapomon a felső pcie slot alatt van közvetlen, szal a VGA erősen takarja... Nem tudom, h LE, vagy RÁfújja a meleget a kártya
-
MPowerPH
félisten
-
törölt tag
Ez elég fura azért, 30 MB/s-re? Nekem a 960 PRO 2 TB ilyen sebességgel másolt egy sima, terás 950 EVO-ról (se ventilátor, se borda nincs rajta):
[link](Oké hogy ezek a TLC-sek olcsóbbak is meg minden, de ne már, hogy a folyamatos ~500 MB/s-t ne hozzák másoláskor. Az egy SATA SSD szintje.)
-
BiP
nagyúr
Köszi.
A mostani Toshiba 1TB-os, így csere esetén sem mennék "lejjebb". (nincs vinyó a gépben, minden más NAS-on van)
Így már baráti, 100e fölött volt, mikor legutóbb néztem.AData nekem sem alternatíva.
(#11) Raymond: Sima másolás. Sokszor lemegy 30MB/sec-re vagy még lejjebb.(gondolom amint elfogy a cache)
-
Plexicushio
senior tag
ADATA pariban a 970-es Pro-val, "kicsit" olcsóbban. 5 év garancia.
Én meg ugyanannyiéért sem venném ezt a WD-t. -
ATi GAMES
tag
Én CRUCIAL 500GB-os verziót vettem. 25 körül van és teljesen jó a játékoknak. Nem is melegszik. Mondjuk jól szellőző házban van az tuti.
-
Raymond
titán
Nem igazan ertem mit akarnak ezzel a 250USD(260EUR) arral az 1TB-ert. A fo konkurencia (970 EVO, SX8200Pro) 200-220EUR es meg a sajat hazon beluli konkurencia az aktualis WD Black is kb. annyi.
+ (#5) GoldhandRent +(#7) BiP
Nemigen tud semmi erdemlegesen (ertsd eszrevehetoen) tobbet. Egyebkent mit csinaltok vele hogy belassul? Nalam nincs gond, igaz egy heatpad-el ossze van kapcsolva a controller a noti femhazanak aljaval.
-
M107
addikt
válasz
Plexicushio #8 üzenetére
Lehet, hogy drágább de neve van
Viccet félre téve én is inkább ez venném meg mint az Adatát, kommersz ssd-i hullanak rendesen.
Bár itt " ezen az oldalon " a Seagate Hdd-it sem nagyon szeretik nem ajánlottak
-
Plexicushio
senior tag
válasz
GoldhandRent #5 üzenetére
Túlárazott. ADATA SX8200 Pro-hoz képest mindenképpen. Ez bestbuy.
-
BiP
nagyúr
válasz
Cyberboy42 #2 üzenetére
Az előző is Black volt. (Guru3D review)
Az újról pedig ezt írják:
"WD having acquired Sandisk, the that NAND would be produced by them. The new SSD is based seems identical to that of the previous model. The performance as such will be roughly similar. "(#5) GoldhandRent: Nekem is XG3 van, de sokszor be bír lassulni. Pedig kap levegőt.
Gondolkozom a váltáson, és én is az új Samu, vagy valami WD Black-en gondolkodom, de drágák. Annyira meg azért nem sürgős -
***ANDRÁS***
aktív tag
Egy ilyen hűtőborda max 4-6 fokot hűt az SSD-n, szóval nem nagy durranás, de mindenképp kötelező rá, meg egy kis légmozgás is mellé.
-
GoldhandRent
őstag
Nekem egy 512-es XG3-asom van perpill, s csak nézek nagyot, hogy ez milyen árban van, és mit tud ahhoz képest.
Mennyire ajánlottak ezek a wd m2-esek ? Érdemes ezt választani, vagy inkább a jó öreg samu ?
-
M107
addikt
Mióta gond a firmware....
Egy két hónap s elérhető lesz az az internet sötét bugyraiban,
-
Sanya
nagyúr
válasz
Cyberboy42 #2 üzenetére
Nem hinném, hogy csak a fekete borda miatt lenne valami gémer. Sehol egy RGB ledsor, vagy fűzér, szóval kommersz cucc ez.
-
-FreaK-
veterán
Tehát a hűtőborda nélküli változat mindösszesen egy új FW-t tartalmaz, amit nem adnak ki a régire.
Ezért egy sajtóanyagot nem éri meg összerakni.. Most komolyan, ennek mi értelme volt a gyártó részéről? Vagy csak annyi, hogy hírértéke legyen, hogy kijöttek valami újdonsággal?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A nyilván „gamer” célokra – is – ajánlott meghajtó összerakásakor minden lényeges helyre sikerült pipát tenni.
- Kingston KC3000 NVMe 2TB 2029.11 ig alza gari
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest