Hirdetés

2019. január 21., hétfő

Hozzászólások

(#1) pomorski


pomorski
(őstag)

Köszi a hírt/tájékoztatást! A hír külső címe, hogy "Kérdezzen a Rockwelltől!". Megörültem, azt hittem, hogy Sam Rockwell-el kapcsolatos lesz az IT-s írás. Ráklikkeltem, de nem az volt. Elolvastam.

(#2) nyisziati


nyisziati
(őstag)
LOGOUT blog

Vas- és acél országa leszünk? :DDD

Redmi Note 2 (CyanogenMod 12.1); QKZ kd8 HEAVY BASS; Pebble Time Steel

(#3) pomorski válasza nyisziati (#2) üzenetére


pomorski
(őstag)

Már megint?! Az már voltunk...

(#4) nyisziati válasza pomorski (#3) üzenetére


nyisziati
(őstag)
LOGOUT blog

Na ez az. Akkor is kiderült a jó nagy fiaskó után, hogy inkább a mezőgazdasági termelő- és feldolgozó-kapacitást kellett volna bővíteni.

Merthogy agrár-ipari ország volnánk.

Redmi Note 2 (CyanogenMod 12.1); QKZ kd8 HEAVY BASS; Pebble Time Steel

(#5) pomorski válasza nyisziati (#4) üzenetére


pomorski
(őstag)

Egyetértek!

(#6) kymera válasza nyisziati (#2) üzenetére


kymera
(senior tag)

Litöl csájná :D

478,754,775,939,AM2 - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#7) .tnm válasza nyisziati (#4) üzenetére


.tnm
(PH! addikt)

szerintem már most is többen akarnak megélni a mezőgazdaságból itthon, mint amennyit az el tud tartani. Magyarországnak a hozzáadott érték, szellemi tőke országának kéne lennie, de ehhez az oktatást kéne rendberakni. (És ösztönözni a mostani legértékesebb réteget, hogy itthon maradjon, de ennek a részletei már nagyon napi politika lenne.)

Persze a betanított napszámos általában sokkal könnyebben manipulálható, hasznosabb választópolgár...

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#8) mekker válasza nyisziati (#4) üzenetére


mekker
(őstag)

Bocsánat a kifejezésért, de az agrár-ipar csak szükséges rossz. Az EU-n belül ez kapja a legtöbb támogatást , viszont részarányosan csak a GDP egy igen kis szeletét teszi ki. Nem lehet manapság erre alapozni egy gazdaságot. Maga az élelmiszer-ipar talán még jobban áll, de el kell fogadni, hogy nem a cukorgyárak tesznek naggyá egy országot. A minőségi élelmiszeripar is a megfelelő életszínvonalhoz kell, nem a gazdasági felemelkedéshez.

A sötétség a mélység velejárója.

(#9) nyisziati válasza .tnm (#7) üzenetére


nyisziati
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs, de piacon (is) dolgozom, és látom, hogy az őstermelők nagyrésze 50 fölötti. Úgyhogy lenne hely egy fiatalabb rétegnek. Más kérdés, hogy sokan akarnak megélni belőle LÁNCKERESKEDŐKÉNT, ami, ugye tudjuk, mennyi hozzáadott értéket jelent.

A nagybirtokosokról nem is beszélve. Úgyhogy sokan inkább mások munkáján akarnak élősködni...

A szellemi tőke amúgy nagyon igaz, de ezt látszik, hogy nem akarja a kormány, pont amiatt, hogy alulképzett, manipulálható tömegek legyenek alattuk. Nem véletlenül nem tesznek semmit az "agyelszívás" ellen, nekik ez így jó.

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 2 (CyanogenMod 12.1); QKZ kd8 HEAVY BASS; Pebble Time Steel

(#10) nyisziati válasza mekker (#8) üzenetére


nyisziati
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs, de ellent kell mondjak. A GDP ugyan kis százalékát teszi ki az agrárium, viszont jelentős tömegnek ad munkát. Csak őstermelő 600.000 (!) van nálunk. Kellő összefogással, minőségi termékekkel nagyon jó piacokat lehetne szerezni. Sokat jelentene az országnak, hidd el, márcsak az önbecsülés miatt is.
Többet, mint pár focisiker.

Redmi Note 2 (CyanogenMod 12.1); QKZ kd8 HEAVY BASS; Pebble Time Steel

(#11) mekker válasza nyisziati (#10) üzenetére


mekker
(őstag)

Mi is őstermelők vagyunk, ennek a számnak körülbelül csak a 30%-a, aki elsődlegesen ebből él. Illetve az is árnyalja a képet, hogy míg a felső 1-5% valószínűleg aránytalanul nagy birtokokkal rendelkezik, addig vannak, akik csak egy fél hektáros, gazos legelőre vannak bejelentve.
A szoci utáni újraosztás is okozott érdekességeket. Ha vissza is kapta az ember a vagyonát,közel sem biztos, hogy ugyanott és ugyanolyan értékben hasznosíthatót. Ennek köszönhetően vannak olyan területek is, ahol egy pár hektáros területre jut 30 tulaj.

Ez nekem szimplán morális kérdésnek tűnik. Fontos, hogy jó minőségű ételeket vásárolhassunk a boltban, de sosem lesz húzó ágazat Európában.

A sötétség a mélység velejárója.

(#12) nyisziati válasza mekker (#11) üzenetére


nyisziati
(őstag)
LOGOUT blog

Biztosan van morális vonzata is, de azért anyagilag se lenne rossz.
Pár éve olyan vajhiány volt Norvégiában, hogy csapatok szakosodtak a Svédországból való vajcsempészetre. :))
Vagy a nálunk kapható erőspaprika, amiből több fajtát holland nemesítők hoztak létre.

Lenne itt terep és jövedelmezőség az agrárium számára is, csak kéne egy helyes, vállalkozói szemlélet, kreativitás, állami összefogás és feldolgozóipar építés.

Viszont amíg csak az oligarchák akarják lefölözni a hasznot a rabszolgamunkában dolgoztatott százezrek munkájáról, addig mindig is csak elnyomott és kisemmizett kisemberek országa leszünk. :(((

Redmi Note 2 (CyanogenMod 12.1); QKZ kd8 HEAVY BASS; Pebble Time Steel

(#13) UnA válasza mekker (#8) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Az önmagában igen érdekes kérdés, hogy mire kell alapozni egy országot, mert erre nincs általános megoldás. Ezzel együtt szerintem érdemes arra építeni, amit a természetes környezet kínál, és Magyarországon ez pl. a jó minőségű termőföld.

(#14) .tnm válasza nyisziati (#9) üzenetére


.tnm
(PH! addikt)

az a problema, hogy az emberi munka keletre sokkal olcsobb es az itthon megtermelt termekeknek a kulfoldinolcsobb alternativaval kell versenyeznie. ilyen helyzetben pedig gyakorlatilag a nagy, automatizalt gazdasagok versenykepesek, keves tulajdonossal, ahol a leheto legkisebb a haszon, de a nagy mennyiseg miatt egy kis tulajdonosi kort el tud tartani (lasd intelligens farmok). lehet elovenni a minoseg kartyat, de egyreszt hazai arubol is van vacak (akkor is etetni kell a gazda csaladjat, ha rossz volt az adott evben a termes), masreszt hazai piac is pont arerzekeny. (es ugye az import aru meg a szallitassal egyutt is tud olcsobb lenni, ha a hazait exportra termeljuk, akkor kinn a szallitas miatt meg dragabb)

ha kicsit hosszabb tavon gondolkodunk, lehet, hogy most meg sok embernek ad munkat, de ugye rengeteg a feketezes es igy is szinte rabszolga melo, es mar most lathato, hogy a feladatok egyre nagyobb resze gepesitheto, tehat 1-2 evtizeden belul nagyon keves emberi felugyeletre lesz szukseg. ezert se jo a mezogazdasagra alapozni egy strategiat.

viszont pont a gepesites miatt is mernokbol meg egyre tobb kell

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#15) nyisziati válasza .tnm (#14) üzenetére


nyisziati
(őstag)
LOGOUT blog

Azért ne becsüld le a mezőgazdaságot. Kína már most felszívna mindent tőlünk, akkora a kereslet. Csak nem tudunk olyan mennyiségben szállítani, ezt több cikkben részletezték már gazdák. Tízszeres mennyiségben pl. a minőségi borokat az utolsó literig felvásárolnák.

"viszont pont a gepesites miatt is mernokbol meg egyre tobb kell"

Igen, ez így van. Ezért kéne javítani az oktatás színvonalát. Csakhát - ahogy volt szó róla - ezt nem akarják, nehogy a kiokosított emberek ne szavazzák meg őket. :(

Ezért kontraproduktív a jelenlegi rendszer. Szellemi tőke helyett a szalagmunkás rabszolgák társadalmat álmodták meg nekünk. Lásd közmunkások. Én is voltam 1,5 évet egyébként, penetráns volt. És nem is a fizetés, hanem a bánásmód. Nem csodálomn, hogy sokan nem kérnek ebből és inkább elmennek.

Redmi Note 2 (CyanogenMod 12.1); QKZ kd8 HEAVY BASS; Pebble Time Steel

(#16) BBorg


BBorg
(lelkes újonc)

A 7200 milliárd forint "gazdaságfejlesztésre" szánt támogatásra biztos nem csak egy cég mozdul rá. Ami miatt itt adófizetőként és állampolgárként izgulni kell, az az, hogy miféle rendszerben fogják ezt a pénzt szétdobálni.

pl.: lehet-e majd 50e Ft értékű hardverre úgy támogatást szerezni, mintha 100e Ft értékű lenne. Az eddigi gyakorlat szerint a lehetőség adott volt (sokan ki is tudták használni), mivel a jogi+végrehajtási környezet ezt megengedte, és a kívülálló, birka magyar közvélemény nem foglalkozott vele idejében.

(#17) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

(x) a fizetett hirdetés jele.
Ha nem fizették ki a cikket, akkor az ITcafé halálra van ítélve.

" ... mire kíváncsiak a világ legnagyobb automatizálással foglalkozó vállalata kapcsán ..."

Évek óta van kapcsolatom a Rockwell-lel, nem tűnt fel, hogy Budapesten ne lenne képviseletük, de kérdezek:
Hány fős az új iroda?
Mindenki teljesen új, vagy a régieket is átvették?
Mely területeknek van magyarországi szakértője? (Nem sales és nem ügyfélszolg)

Megj: Az újságíró képessége, hogy olyan kérdéseket képes feltenni, ami érdekli a népet. A szakújságíró ráadásul úgy tud kérdezni, hogy azok az érdekességek is napvilágra kerüljenek, amire a jó nép nem is gondolt.

És a teljesség igénye nélkül, még néhány "világ legnagyobb automatizálással foglalkozó vállalata"
- Siemens / Bosch
- Honeywell
- ABB
- Mitsubishi
csak nézőpont kérdése, mi a mérce, és mely területeket vesszük alapul.

(#18) Bluesummers


Bluesummers
(senior tag)

Ehhez kell szakember ugye? Mert abból mintha hiány lenne ... egyetemi professzorok, meg komoly munkát végző PhD-sokat alul fizetnek, kihasználnak (ide a konkrét hardcore tudománnyal foglalkozó PhD-seket értem (progmatematikus, elméleti matematikus, stb.), nem azokat, akik azt tanulmányozzák hogy kell a szent koronát őrizni, félreértés ne essék)

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.