Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Hát FHD-s HTPC-re ilyen drága mini PC-t biztos nem vennék már. 4K / HDR-re meg a Celeron és Pentium IGP-k miatt felejtős (még mindig). Amíg nem változtat az Intel az IGP kiosztás marketingjén, addig ez a HTPC vonal eléggé felejtősen drága marad.
-
válasz
SunMount3r #1 üzenetére
Nem is feltétlenül HTCP-nek való ez.
Én jelenleg is egy hasonló, de már ~6-7 éves gépet használok napi használatra (Bay Trail, vagy hogy is hívják az architektúrát). Nem fogyaszt kb semmit, így nem is melegszik, zaja sincsen. -
Tigerclaw
nagyúr
En tavalyelott vettem egy Asus PN40-est N4000-el es mar megbantam. Tok jo hogy keveset fogyaszt, de egy 2 magos ilyen celeron/pentium ma mar abszolut nem valo szamitogepbe, maximum NAS vagy hasonlo celra, grafikus OS nelkul. Cloudready-vel mondjuk meg nem probaltam. Ezek a processzorok kb. a regi Atom-ok utodai. Nalam 8GB RAM es SSD mellett is csigalassu Windows alatt, es nem csak relative, hanem abszolut latni, hogy ezen max egy W95/98 futna elfogadhato szinten.
Legkozelebb ha veszek miniPC-t, csak egy 8 magos Ryzen APU-s gep, vagy a mac mini johet majd szoba. Intel megoldasbol minimum valami last gen i5 mar Xe IGP-vel.
Nalam a PN40-re meg valoszunileg felrakok egy Ubuntu servert dockerrel, nginx esetleg jenkis, meg elotte lehet megis raprobalok a Cloudready-re. Ha nem lenne olyan gyenge az IGP-je, jobban elfogadnam casual netezos PC-nek.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
GAI
senior tag
Attól függ, mire kell. Nekem 2 db ilyen Celeronos ASUS PN40 is van, mindkettővel tökéletesen elégedettek vagyunk. Az egyik szülőknél szolgál “buta” LCD TV mellé filmnézős és youtube nézős gépnek. A másik nálam home office-hoz, kizárólag VPN + remote desktop vezérléshez. Ezekre a feladatokra tökéletes, többet nem szabad várni tőle. Cserébe full néma, és a PN40 nagy előnye még, hogy ráköthető 2 db kijelző digitális interface-en (HDMI+DP), míg ezen az MSI-n csak HDMI+VGA van ha jól látom.
-
Tigerclaw
nagyúr
Windows 10 alatt ez a CPU nagyon keves, amennyi felesleges service fut folyamatosan. Allando lagspikeokat okoznak. Antimalware, Indexeles, telemetria, meg meg par tucat. Egy atlaguser nem fogja ezeket atbongeszni es kikapcsolgatni, es egy ilyen gepnel ezek 50-100%-os CPU terhelest is okoznak gyakran.
Linux ala mar jobb, de ott sem art tweakelgetni. Pl. epp most ment el egy oram, hogy megoldjam a Chrome ugyan hasznalja mar a GPU gyorsitast, ha mar benne van az IGP-ben.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 10 nanométeres gyártástechnológiával készülő, 6 wattos SoC elsősorban irodai jellegű felhasználásban, esetleg HTPC-ként kamatoztathatja tehetségét.
- Gamer PC i5-12100F/RX 6600 XT 8Gb "RTX 3060-t Veri"/250Gb 4.0 SSD/1Tb HDD/16Gb DDR4/700W
- Gamer PC i5-13100F/RX 6600 XT 8Gb "RTX 3060-t Veri"/250Gb 4.0 SSD/1Tb HDD/16Gb DDR4/700W
- Gamer PC i5-12400F/RX 6600 XT 8Gb "RTX 3060-t Veri"/250Gb 4.0 SSD/1Tb HDD/16Gb DDR4/700W
- Gamer PC i5-13400F/RX 6600 XT 8Gb "RTX 3060-t Veri"/250Gb 4.0 SSD/1Tb HDD/16Gb DDR4/700W
- AMD Gamer Config: Ryzen 5 4500, 16 GB DDR4, RTX 2060 Super 8GB
- AMD Ryzen 5 1600, GTX 1060 6GB, 16GB RAM PC
- Eladó PC - i7-4790, 1070Ti, 16GB RAM, 240GB SSD
- Ryzen 7 1700, vga nélküli konfig 512NVME,32GbRam
- ASUS ROG STRIX INTEL I5 AIO PC eladó! All-in-One fehér/fekete számítógép eladó nagy méretben 22 FHD
- Gamer gép I5 12. generációs szinte új eladó :ASUS Z790, 32GB RGB MEM, RTX 3060Ti 8GB, EVGA 850W...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs