Új hozzászólás Aktív témák
-
fermacht1994
aktív tag
Játékra tartom a gépet, különálló grafikus kártyával, úgy néz ki marad a 3570k-m
Feri
-
Cobra.
őstag
AMD-nek már nagyon kellene valami normális CPU architektúra, mert egyre behozhatatlanabb lesz a hátrányuk.
-
Graphics
Jómunkásember
Hétvégi cikk, de én egyelőre úgy gondolom Sandy / Ivy a hétköznapokban elég + SSD
Pár százalék pluszért nagyon nem éri meg váltani, inkább veszek gyorsabb SSD-t
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
peti_s
addikt
Számomra ez megint csalódás. A +5% az nagyon kevés, a gpu pedig még mindig röhejes. Ez sem kompatibilis az előzőekkel, és a Skylake-re pedig megint újabb tokozású alaplap jön.
(#42) sh4d0w, igen, és nem csak teljesítményben, hanem képminőségben is.
(#46) Duliee, én meg elvagyok 775-s Celeron Dual-Core-al is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A teszt kiváló, a proci hozza a kötelezőt, de ebből csere nem lesz.
IGP-t tesztelhetnétek pár kisebb étvágyú de népszerű multiplayer játékokon:
L4D2, TF2, Football Manager 2013(nem vicc, 3. legnépszerűbb játék folyamatosan steamen) LOL, DOTA2, SC2, D3(?), CS:GO, esetleg WOW, stb.
Biztos ki lehet válogatni párat amit megéri tesztelni, hasznos infó lehetne a laptop választás esetén."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
KongRobi
csendes tag
Már vártam ezt a tesztet.Köszönjük.
-
"...Az integrált GPU tekintetében már jóval nagyobb az előrelépés, ugyanis itt 27-29%-os átlagos előrelépést mértünk az Ivy Bridge-hez képest. Ennek ellenére az AMD jelenleg legerősebb, Trinity kódnevű megoldása továbbra is utcahosszal vezet..."
De amikor azt mondtam, hogy az intel nem fogja beérni az AMD-t integrált grafikában, mindenki lehurrogott és kiröhögött... Ez a műfaj nem az intelé, sosem volt az, meg szvsz nem is lesz.
https://www.coreinfinity.tech
-
Klikodesh
senior tag
Csak 2200s verzioju X264el teszteltetek ?
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fagy az Intel OpenCL driverével. Azért nincs benne. Majd később, ha több időnk lesz, akkor felrakjuk az AMD OpenCL driverét az Intelhez is.
(#39) Bici: Dolgozunk rajta, csak nyakunkon a Computex, így arra is készülni kell. Mi is azt valljuk, hogy valós alkalmazás kell ide, de ezeket nem lehet csak úgy berakni, mert úgy járunk, mint az OpenCL-es x264-gyel, és azt nem szeretjük teszt közben.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
csucsbicep
nagyúr
Elég tartalmass cikk lett, mint általában. Maga a processzor viszont nem győzőtt meg annyira, főleg, hogy a melegedés maradt ivy féle..
-
ffodi
veterán
válasz MiklosSaS #29 üzenetére
Én is erre számítottam, bár azért reménykedtem a nagyobb teljesítménynövekedésben. Külföldi teszteket is átfutva, átlagban 10-15% van C2C egy 2600k és egy 4770k között, az utóbbi javára. IGP nem érdekel különösebben, úgyhogy azt nem veszem figyelembe. Már szinte biztos, hogy marad a 2600k, 5 Ghz-en azért van még ereje a Haswell-lel szemben.
Ha mégis váltásra szánom el magam, akkor marad a S2011.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
atti_2010
nagyúr
Szerintem is, egyre nehezebb lesz hűteni a magot a gyártás is egyre drágább lesz és mellette még a fogyasztás is élenyészően csökken, szépen el fogják tologatni revíziókkal a váltást.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jobb paszta van benne, de a változás azért nem szembeötlő, mert a VRM integrálásra került. Tehát amennyi hőt termelt régen az alaplapon a VRM, azt mostantól a lapka termeli. Ezért látszanak romlónak eredmények, de a VRM hőtermelését kivéve a képletből valójában javult a hőelvezetés, csak a Haswell eközben sokkal több hőt is termel, tehát végeredményben az Ivy mögött van ebből a szempontból.
(#25) TTomax: Ha a Broadwellre gondolsz, akkor az jelenleg nem szerepel LGA1150-es formában az útiterven. Abból nagy az esély, hogy csak alaplapra tokozott megoldás lesz. A Skylake a következő LGA tokozású Intel APU két év múlva.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
MiklosSaS
nagyúr
Hat igen, minden ugy tortent ahogy az egyik ismerosom elmondta maxim + 10 %. Tehat meg mindig nem erdemes a 2600K-rol valtani. 2600K es a 4770K kozott mondjuk +15-20 % van , szerintem 4.4-4.5 a vege leghutesnel, igyhat a 4.8 Ghz-es 2600K es a 4.5 ghz-es 4770K kozott marad a + 10-14 % a haswell javara. Persze ez csak a cpu eroben, az IGP az mas teszta.
Ahogy egy masik forumtars mondta, kezdenek csuklani.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
gógyi
aktív tag
Jobb mint az Ivy és ez a lényeg. Bár csak az ország GDP-je is ennyivel nőne évente. A lányom gépében E8400 helyett majd megteszi a magáét. Várós!
-
KAMELOT
titán
Szerintem az i7-el még ezt a gent is kihúzod. Várd meg a Broadwell vagy a Skylake procikat 14nm-el.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TTomax
félisten
Hát ez elég rossz hir... direkt ezért vártam ki,no meg a 1150el még kihuzhatok még egy gent...de ez igy nekem nagyon nem tetszik.. az ára fogja eldönteni,ha sokkal drágább lesz akkor lehet SB-E lesz...
Uiöszönöm az infót!Köszönjük a tesztet!
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Crytek
nagyúr
Csak a szokásos cpu része frankó a VGA terén meg bődületesen még mindig le van maradva!
Pont forditva van amd-nél a vga a király itt meg a proci. Egy rövid ideig cserélhetnének
Next PC Upgrade: 2022
-
kromatika
veterán
6%-os javulás eléggé gyenge.
-
T_Stark
őstag
Hát igen, egyre inkább látszik hogy lassan a nagy kék óriás is megtorpan a CPU teljesítmény növelésében.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez is ugyanolyan pasztás, mint az Ivy Bridge. A 22 nm nem viseli el a kupak forrasztását. Annyiban romlott a helyzet az Ivy-hez képest a hőmérséklet szempontjából, hogy az integrált VRM extra hőt termel. Persze lehet ezt is kupaktalanítani, és akkor jobban hűthető. Esetleg vannak az alaplapra tokozott megoldások. Azok kupak nélküliek mindig.
[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
Vagy ugyan az a sample járta körbe a világot vagy nem lesz nagy szórás (legalábbis az ES-ket figyelembe véve) tuning terén. Mert szinte kivétel nélkül ~1.25v 4700Mhz-t hoztak ki a külföldi oldalak is, ami nagyon baráti. Viszont úgy tűnik kb itt a határ, 1.4v+ 5ghz benne van, de már csak vízzel.
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
TTomax
félisten
Hát igen , de én pl egy I7 930ról váltanék...viszont az a 80Cfok egyáltalán nem tetszik 4.7GHzen,még ha 1.25vcore is volt... ez is "kupakbajos" lesz???Hmm elsiklottam a hütés felett,ha gyári volt a hótö akkor szuper,de ha nem...
Szerk...Jahh,hogy egy Prolimatech Megahalems Rev.C volt rajta...hát ez nem tul jó igy...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
atti_2010
nagyúr
Hát ez elég gyenge eresztés egy olyan IGP-től amire sokan ráfogták hogy Richland gyalázó még a Trinitytől is távol áll, a fogyasztás csökkenéstől sem estem hanyatt.
Alapos teszt köszönjük.[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
KAMELOT
titán
Még egy kis teszt!
Azt hittem nem lesz vége az olvasmánynak.
0,86V-on 4,7GHz!!!! Az már durva.
Itt van pár ASUS lapocska is.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TTomax
félisten
Ejj de vártam ezt a tesztet!!!
-
Sondi1986
addikt
Többi kártyákhoz képest hol helyezkedik el:
[link] -
zsoleszkai
tag
No ez hogy túl lesz árazva itthon
/KneeBy/
-
Sir Ny
senior tag
még egy kicsit több cache, és el fog férni benne egy oprendszer. Hajrá, hajrá!
-
-
imibogyo
veterán
Úgy látom ezt a lépcsőt, most kihagyom. 2600k-ról érdemes volt váltanom 3770k-ra, de ez a 4-es széria (egyelőre) nem hoz annyit a konyhára, hogy ezért megérje egy teljes Ivy-s konfigot kukázni.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Szép terjedelmes cikk!
Itt leginkább az IGP-re gyúrtak, ahogy nézem.<< Heimdal >>
-
csapee
őstag
Elég izzadtságszagú ez az Inteltől.
Csapee
-
Zodicus