- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Ilyen nalunk is volt egyszer kolcsonben szvsz meg a c64 elotti idokben.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bindike01
aktív tag
Köszi az írást!! Amúgy mi komoly az a pisztoly.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Redneck
nagyúr
Ezt a verziót nem ismertem, de a tekerős magyar pongot igen. Zöld színben volt unokatesóméknak, azt hiszem a Videoton gyártotta.
Szerk:
Jól emlékeztem, Videoton pong vót' az![ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
zoltanz
nagyúr
Mi is játszottunk hasonlóval, típusát nem tudom, a 80-as évek elején, közepén, gyerekként. Karácsonyi sláger volt.
[ Szerkesztve ]
-
paul072227
csendes tag
válasz Trailblazer #5 üzenetére
És hol van a videoton manapság...
Blacklist: Gambino11,olbeteam,suspect,djunited8,sztap, JegesEmber20, w1n1x, thx424, Revel, Unjarl, Maxus, bloodnar, Reibek
-
finest
addikt
Én sokat játszottam a fénypisztollyal. Ehy kb. 4x4cm-es fehér kocka vándorolt a képernyőn, azt kellett eltalálni. Gyerekként jó buli volt, akár egyedül is lehetett kommandósat játszani, a grafikát hozzáképzeltem.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
mcs
veterán
Ezek kis túlzással jobbak a korukhoz mérten, mint most az XBox és PS.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Hát ez nekem kimaradt, pedig 77-ben születtem. Amiga 1000/C64 voltak az első játékosok, az évre nem emlékszem!
-
b.
félisten
Sokan megkérdőjelezik Switch létezését a grafikai elmaradottsága révén,de erről csak annyit, hogy mikor a 2 gyerkőcömmel ( 15 és 9 évesek) tavaly egyik délután pakolás közben kezembe akadt az öreg Videoton TV foci és próba szerencse bekapcsoltam nekik, 2 óra múlva vacsora elé úgy kelet elrángatni őket majd rohantak vissza játszani.Azóta már kissé alább maradt a lendület, de nagyon megfogta őket az egyesszerűsége és nagyszerűsége.
Első 2 percben alig tudtam velük megértetni, hogy nem kell nyomni semmi féle gombot, csak tekerjék azt a valamit és kész.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
$p@rr0w
őstag
Na de valaki azt mondja már meg hogy mennyibe került ez anno, és hogy mennyi volt az átlag fizetés akkoriban. Erre nagyon kiváncsi vagyok, hogy mondjuk egy PS4-el ha összehasonlítjuk akkor arányaiban mekkora kiadás volt?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
b.
félisten
Nehéz azt megmondani.Akkoriban lényegesen nagyobb volt a " középréteg", ha erre akart költeni és akarta megvehette a gyerekének, de azért nem volt rá akkora igény az informatikára és erre a dologra, mint most.( nehogy má erre a szarra ennyit )
Az én példányom 1991 es vétel 1370 ft volt a dobozára téve. Kb. 6-8000 Ft körül keresett egy átlagos melós, pl Anyám is az volt egy gyárban. Így vond le a következtetést, hogy szerinted mennyire volt drága, nem tudom eldönteni én.( Bár azért ellehet. ha a Ps4 most 137.000 akkor most 6-800.000 körül keresnénk arányaiban )elefant:
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Yodafon
senior tag
Ilyenkor én is túl fiatalnak érzem magam a 28 évem ellenére is
I'm gangsta!
-
b.
félisten
Huh mit gyűjtöttünk az első színes Tv-re,Anyámnak adott a "cég " ( na jó akkoriban KTSZ ) 13. havit és ahhoz még kellett is hozzátenni). Beszarás volt a Delta-t Kudlik Julival nézni.( Bár annak a Főcíme pont fekete- fehér volt )
Meg a pong is az volt ugye.[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
És már azóta azt is tudjuk, hogy ők csinálták a főcímzenét. Csekély 60 éves elektronikus zenekezdemény!
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
ttt
senior tag
Ezek bőven a nyolcvanas évek elején/közepén mentek. Akkor 3ezret kerestem kb. Uh. nem volt az óccsó.
Tövbbek közt a suliban házibarkács jeleggel rakosgattuk össze magunknak. A gyári verzió úgy 2-3 emberkének volt meg; ennyien engedhették meg magukak egy 40 fős osztályból.
De azután, hogy már lehetett kapni a prociáját majd mindenki gyártani kezdte. Persze kellett még hozzá a Rádiótechnikában megjelenő cikk is; leírással, rajzzal, még talán nyák-tervvel is.
-
alvaro
senior tag
Huhh, ez nagyon kúl! Mindennek kinéz, csak játéknak nem
-
b.
félisten
na ja azért írtam, hogy 91 ben volt annyi, enyém akkor lett eladva, benne van a blokk még a dobozában Akkor már mondjuk voltak ennél bőven komolyabb gépek is NES és társai
-
Imifej
senior tag
Janel-panel elektronikai könyvben benne volt a kapcsolási rajz, és nyákterv. Megépítettem, de soha nem bírtam működésre bírni.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Pancsermeste
őstag
Nekem sajnos kimaradtak gyerek koromban ezek a játékok.
Aztán 91-ben, az első 3 havi fizetésemből vettem meg a C64 terminator2 edition gépemet. Ha jól emlékszem, 17500 Ft volt magnóval.Viszont, a képen látható, háttérben lévő gyufás skatulyákból összeragasztott alkatrész tároló hatalmas! Nekem is pont ilyen volt, ugyan így feliratoztam értékek szerint növekvő sorrendben.
-= Pancsermeste® =-
-
Ted_Beneky
senior tag
Arra már sajnos nem emlékszem, hogy a mienk milyen volt annak idején (nem ilyen), de ahhoz is volt fénypisztoly a focin és teniszen kívül. Addig játszottunk vele, amíg bírta szusszal
Csillagkaput a Csillag térre!
-
őstag
Sajnos nalunk ez kimaradt, pedig emlekeim szerint szerettem volna Utanna lett c64. De ugy remlik, hogy azon is voltak ezek a jatekok. A kedvencem egy helikopteres jatek volt, meg az agyag galamb loveszet Amire meg emlekszem, hogy batyam elvitt jatekterembe, hogy ott is van lovoldozos jatek. Az valami western volt rendes video felvetel volt, oket lehetett loni. Nagyon tetszett. Regi szep idok. De meg "ven" fejjel is jatszottam COD2-ot. Jol ment, de ez volt az utolso amivel sok idot toltottem. Az utanna kovetkezo jatekok mar nem igazan tudtak/nak/ lekotni
-
zetor2000
őstag
válasz Pancsermeste #30 üzenetére
Én az első havi "zsebpénzből" -nevezzük fizetésnek- 94ben vettem egy Gravist (Gravis Ultrasound hangkártya, 256K memóriával, ami semmire nem volt elég...). A kollegák lestek, mi a f*sz ez a bordó nyák, ami elvitte a fizumat. Aztán megmutattam, és örültek
Ilyen Videoton féle zöld nálunk is volt, de nem sokáig. Mellette volt egy '64er, amellett nem rúgott labdába.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Astroboy
őstag
válasz Trailblazer #23 üzenetére
És itt egy kis infó a képek eredetéről.
-
elithun
őstag
Szép meg nosztalgikus, de a krájziszt kihajcsae?
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
atike
nagyúr
Atyaúrég - még én is játszottam egy ilyennel.... Utólag már azt mondom, hogy gőzöm sincs, hogy miként került egy ilyen kis "csoda" a cimbiékhez (belegondolni is "szörnyű" de 30 évvel ezelőtti történet ) de valami brutál sok időt eltöltöttünk vele... Körmérkőzés haverokkal, minden volt. Ááááá de jó volt ezt itt most látni!
-
HavocS
senior tag
Fú valami nagyon hasonló nekem is volt. 6 éves voltam amikor nagybátyámtól kaptam, ez volt az első videojátékom, ha jól emlékszem laposelemmel működött. Aztán én idióta rákötöttem egy piaci adaptert, valószínűleg rossz polaritással, és meg is halt
-
dezz
nagyúr
A jó öreg AY-3-8500 chip. '85 körül, ált. 7.-ben, egy rádiótechnikás (vagy a másik hasonló újság, mi is volt az?) kapcs. rajz alapján - saját tervezésű és maratású NYÁK-kal (szkeptikusok kíméljenek) - utánépítettem magamnak. A második csúszópotméterre már nem volt pénzem, azt egy haverom vette meg. Az volt az ő személyes kontrollere. Azért nálam hagyta, hogy más is tudjon vele játszani. Persze hamar ráuntunk ezekre az egyszerű játékokra, akkor már Galaxy és más effélék mentek a játéktermekben. Aztán 8.-ban odaajándékoztam egy másik haveromnak, legyen mivel játszania, amíg gyűjtöget a C16-osára. Erre nem eladta az istenadta!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB DDR4, 256GB NVMe gar
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Új GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200MHz
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1650 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gamer PC v7 , i7 9700E , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest