Hirdetés

2019. február 23., szombat

Hozzászólások

(#1) csicso82


csicso82
(PH! kedvence)

Esetleg falra szerelni, a konzolt átmenőcsavarral felfogatni a túloldalt (ez a módszer még egy bojlerrel is elbír) na akkor a bútorok is borulhatnak, ameddig a falak állnak addig a tévé is biztonságban van.

(#2) total90


total90
(PH! kedvence)

..., hogy földrengés közben is nyugodtan nézhess TV-t :Y

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#3) csicso82 válasza total90 (#2) üzenetére


csicso82
(PH! kedvence)

:R Óh bocsáss meg erre nem is gondoltam, mennyire igaz. Érdemes egy külön tévé szobát fenntartani amiben a fotelt lecsavarozni és egyéb bútor ne legyen (nehogy a kedves tévézőre ráboruljon a kredenc) aztán ameddig a plafon nem omlik rá addig minden okés.

(#4) AxBattler válasza total90 (#2) üzenetére


AxBattler
(PH! félisten)

Naná! Nehogy kimaradjon pár perc a Végtelen Szerelemből, vagy a Szulejmánból!

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#5) Tino válasza csicso82 (#3) üzenetére


Tino
(lelkes újonc)

Én arra vagyok kíváncsi, hogy ahelyett, hogy a kölköket vagy a blökit mentené Móriczka, inkább eszébe jut odaszaladni a tévéhez, megnyomni azt a gombot, mert ugye ez nem automatikus, és közbe azt gondolja "de jó hogy gondoltam anno erre, isten vagyok"....

(#6) .mf válasza csicso82 (#1) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

Ezt a japán piacra szánták elsősorban. Ott még mindig sok olyan ház van, ahol a belső falak fa oszlopok-gerendák között vékony gipszkarton jellegű papír, amit akár egy óvatlan nekitámaszkodással átlyukasztasz. Ott egy fényképet nem tudsz a falra akasztani, nemhogy egy tévét átmenőcsavarral :N

---

"Ilyen is van: tévé földrengésbiztos talppal
Elképesztő, hogy mit ki nem találnak a gyártók...
"

Pedig ennek ott és abban a helyzetben még értelme is van, Japán elég gyakoriak a kisebb-nagyobb földrengések, párhetente-párhavonta van akkora, hogy a tárgyak a bútorokon megremegjenek. Egy minimál-talpas, nagyobb méretű, magas súlypontú tv akár le is eshet.

Tudod mi az elképesztő még: az ilyen színvonaltalan, bulvárból is legalja szűklátókörű-odamondós vagy clickbait címek és alcímek, mint ez, meg az a másik szintén ma reggel:
"A Sony 110"-es valódi LED tévéje mutatja meg, hogy mi a baj még a technológiával
Vajon a fényerő problémás? Esetleg a kontraszt vagy a felbontás? Elképesztő izgalmak!
"
:W
Annyira nívótlan és egyben lejáratja, hiteltelenné teszi a lapcsaládot is, igazán leszokhatnál már róla

(#7) waterman_


waterman_
(fanatikus tag)

valós piaci rés.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#8) csicso82 válasza waterman_ (#7) üzenetére


csicso82
(PH! kedvence)

Nekem csak egy dolog sántít, hogy akkor most ez nem mindig áll stabilan odatapadva?? Például ez a vicces kép is nem hiszem, hogy a csávó a kezében ezzel a távirányítóval kezd el felüléseket csinálni és ezzel időben észrevéve hogy a macska odatéved "fixálni" a tévét.

(#9) Feketelaszlo válasza waterman_ (#7) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Emlékszem, mikor bejöttek a lapos kijelzők mindenki azon parázott, hogy milyen instabilak, s sorra jöttek is a horrortörténetek, most meg kigúnyoljátok szegény gyártót, amiért 20 év után előáll egy értelmesnek tűnő vákumtalpas megoldással. De hogy kiegészítsem, valószínűleg lakóautókban, vízi járművekben is vonzó megoldás lehet, ha nem kell szétfurkálni a gyári felületeket jelentős értékcsökkenést okozva.

(#10) csicso82


csicso82
(PH! kedvence)

Olyan is láttam már amit lecsavarozható, szerintem ez a legértelmesebb megoldás, amennyiben valaki aggódik emiatt, pl. kisállat, gyerek stb.

(#11) waterman_ válasza Feketelaszlo (#9) üzenetére


waterman_
(fanatikus tag)

lakóautókban, vizijárműveken, buszokon szerintem eleve kéne hogy legyen felfogató keret, vagy ahhoz kiképzett pont. az említett járművekben nagy érték egy negyed négyzetméter munkapult, szóval a tv-t inkább a falra, vagy a plafonra kell rögzíteni. már csak azért is, mert ha a lakóautó mozog, akkor jellemzően nem fog működni közben egy ilyen tv, mert azért a 220voltos átalakító, a hűtő és egyéb dolgok szívják az akksit rendesen.

[ Szerkesztve ]

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#12) waterman_ válasza csicso82 (#8) üzenetére


waterman_
(fanatikus tag)

nem tudom. viszont ha ott áll folyamatosan odatapadva akkor minek bonyolítani egy bármiféle elektronikával/kapcsolóval? vannak ezek a lágy-szilikonos tapadókorongok amik még érdes és puhaműanyagos műszerfalra is odatapadnak. na abból a fajtából kettőt belerakni a talpába és semmiféle extra dolog nem kéne más, a bútor kétszer átfordulhatna, felkaphatná az el ninjo, a tv már letört, de a talp még mindig tartaná magát a bútorlaphoz..

[ Szerkesztve ]

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#13) total90


total90
(PH! kedvence)

Van face-tracking a talpba? Követhetne részegen :Y

[ Szerkesztve ]

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#14) eszgabor


eszgabor
(fanatikus tag)

A 32kg-os plazmank is foldrengesbiztos lett, mert alulrol 4 facsavar ment a talpba, hogy le ne boruljon a tv szekrenyrol, ha a gyerekek belekapaszkodnanak. Felulrol nem latszik a talpon a rogzites.

Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

(#15) VaFec


VaFec
(újonc)

Ahhoz a vákuumos kütyühöz nem kell esetleg áram? Mert ha olyan földrengés van, ahol az áram is elmegy, akkor bukott a mutatvány.

(#16) Ł-IceRocK-Ł


Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)

Földrajzi szempontból vannak potenciális vevők :D

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#17) Astroboy válasza Ł-IceRocK-Ł (#16) üzenetére


Astroboy
(senior tag)

Ezért nevezik földrengésbiztosnak tornádóbiztos helyett :P

"Nincs is jobb kutyaeledel Pedigree Pálnál" - idézet: özv.Pedigree Pálné

(#19) Ł-IceRocK-Ł válasza antikomcsi (#18) üzenetére


Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)

Az feláras. :DDD

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#20) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Ettől is véd? :D

(#21) Thryash


Thryash
(tag)

Micsoda funkció...

"A galaxis békéjének, és biztonságának megszilárdítása érdekében úniónkat új alapokra helyezzük! Neve mától Első Galaktikus Birodalom! A rend, és a biztonság birodalma!"

(#22) #74018560


#74018560
(törölt tag)

Azt hittem legalább Öhlins teleszkópos :U

Egyébként ennyi erővel be is lehetne építeni a falba egy páncél üveg mögé, így ha jön Sarah Connor és szétlövi a lakást, akkor a TV még megmarad :U

(#23) Tidus válasza AxBattler (#4) üzenetére


Tidus
(PH! addikt)

Akik nézik azok bánnák.

HEDT i9, maximum edition...

(#24) tecsu


tecsu
(PH! addikt)

Számomra az az elképesztő, hogy a gyorsasági versenyek és liszenszháborúk közepette mennyire hiányzik az innováció a szórakoztatóelektronikai termékek területéről. A 80-as évek sokszínűsége és lehetőségei ehhez képest kánaán volt.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#25) csicso82 válasza tecsu (#24) üzenetére


csicso82
(PH! kedvence)

Nem tudom akkor milyen széles válszték volt de, most hogy így említed én is úgy érzem a mostani felhozatal kicsit egysíkú.

(#26) kokekokko válasza .mf (#6) üzenetére


kokekokko
(újonc)

Én sem értem ezt a fikazást. Tokióban kábé 1-2 hetente van egy földrengés, néha csak onnan veszed észre, hogy reggelre leesett mondjuk az asztali lámpa (jó alvó vagyok). És nyilván nem földrengés közben akar az ember monitort nézni, inkább az van, hogy senki sem akarja, lepotyogjon a monitor. Igen, van ilyen, nem értem ezt a fikazást, ami a cikkben is megy.

Alain Delon szeretnék lenni...

(#27) Kopi31415 válasza waterman_ (#11) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Mert ha mozog a lakóautó, akkor a motor nem jár és a generátor nem képes áramot termelni, vagy mi?Az el ninjo az micsoda?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#28) Piftuka válasza tecsu (#24) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Számomra az az elképesztő, hogy a gyorsasági versenyek és liszenszháborúk közepette mennyire hiányzik az innováció a szórakoztatóelektronikai termékek területéről."

Való igaz! Bár éppen a cikkben szereplő tévé kivétel; én ezt a talapzatot mindenképpen innovatívnak nevezném.

És hasznos lehet nem csak olyan helyen, ahol gyakoriak a földrengések, hanem ott is, ahol gyakran járkálnak a tévé körül, illetve mellett, és könnyen leverhetik. (Megjegyezve, hogy azért annyira nem könnyű az. Én mindegyik korábbi LCD tévémet meglöktem már véletlenül elég erősen... soha nem borult le. Persze maradjon is így.)

Másfelől én jobbnak tartottam az EX780 forgatható, és magasságában állítható talapzatát. Ilyen szempontból szerintem az FX sorozattal szemmel láthatólag kicsit visszafelé fejlesztettek.

Ám az is tény, hogy a Panasonic az egyetlen tévégyártó, amely az elmúlt években a tévéi talapzatát innovatív módon és a funkcióra koncentrálva alakította ki. A DX800, a DX7xx/6xx típusok állítható, variálható talpai, a már említett EX780, és most az új széria...

A képen szereplő tévé ráadásul még jól is néz ki. Engem kifejezetten a '80-as évek japán műszaki cikkeinek letisztult dizájnjára emlékeztet. Azon belül is "tipikus Panasonic-os" a dizájn. :K

Amiben szerintem javulhatnának még a gyártók, az a távkapcsoló! Elképesztő, hogy a SONY, Panasonic, Philips, stb. sok százezres, milliós tévéi is egy egyszerű, zsúfolt gombkiképzésű, szimpla műanyag távkapcsolót kaptak. A praktikum (hogy pl. sötétben, pusztán tapintás útján minden gombot meg lehessen különböztetni), semmit sem számít, ahogyan a dizájn sem.

Mintha a távirányítók is a '80-as évekből származnának. (Bár volt egy japán, Hitachi CRT tévénk a '80-as évek végéről, és az etalon volt ilyen szempontból. Azóta sem láttam olyan tartós, minőségi, dizájnos darabot.)

Egyedül a Samsung és az LG mert újítani ezen a téren.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#29) tecsu válasza Piftuka (#28) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Miért, ezek a távirányítók nem világítanak? Mára alap lenne legalábbis a prémium szegmensben, hogy a távirányító billentyűzete elkezd világítani, ha felemeled és sötét van. (Copyright :D )

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#30) Piftuka válasza tecsu (#29) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

Talán egy-két olyan távkapcsoló készült az utóbbi időben tévékhez, vagy prémium erősítőkhöz, illetve lejátszókhoz, amelyek háttérvilágítással rendelkeznek.

Pedig ilyen árkategóriában ez a megoldás nem jelentene olyan ártöbbletet, amely ellehetetlenítené a termék eladását.

Mindazonáltal nem is a világítás hiánya a legfőbb probléma, hanem hogy a dizájn is csapnivaló és a kapcsolók minősége is.

A legolcsóbb műanyagból készítik, a kapcsolón átlagos minőségű, és teljesen egyforma gumi gombok garmadája helyezkedik el, sűrű sorokban.

Képtelenség pusztán tapintás útján kitalálni, hogy éppen a csatornaváltó számgombokat tapogatod, vagy a lejátszó funkciógombokat, esetleg éppen a teletext, vagy a menü kapcsológombjait.

És bizony ez nem csak a tévéknél van így, hanem az erősítők és lejátszók kezelőinek esetében is. A Pioneer BD lejátszómon pl. állandóan eltévesztem a pause/play, és visszatekerés funkciókat, sötét szobában, film nézés közben.

Annyira apró, sűrűn elhelyezett, és funkciók szerint nem elkülönített gombok, hogy csak akkor találni meg biztosan, ha villanyt kapcsol az ember. Ez azért gáz.

(A dizájn és a minőség pedig szintén tiszta '80-as évek...)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#31) Piftuka


Piftuka
(PH! addikt)

Egyébként engem most még az érdekel igazán, hogy az új Panasonic FX750/780 televíziókban is megtartotta-e még a cég a 3D lejátszás képességét!? :F

Az eddigi információk, első beszámolók alapján nem úgy tűnik sajnos! Egyetlen hírben sem említik ezt a funkciót az új tévé képességeinek felsorolásakor... :(

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.