Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Házi hangfal építés
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
neoforce
aktív tag
Hát szép szép,de szerintem az új apple a12 szarrá fogja ezt is verni meg az sd855 is illetve utóbbit még az A11 is veri single core-ban
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem egy mervado cikk, de ebbol is latszik, hogy megint le fog maradni a kirin... [link]
-
Dare2Live
félisten
És akkor ott az Exynos 9810. Valós életben semmit se érő szintetikus tesztekben hasít, de real life tesztekben "vannak bajok".
Mindezt, úgy, hogy közben a fogyasztása is elszállt még a 8895ös S8 is jobb nála. De még egy 2 évvel korábbi S820is. Upsz.
A legszebb, hogy mindenhol lementek a tesztek, aztán anand bedobta a bombát. Erre páran elkezdték tesztelgetni és kimérték, hoyg ja vannak bajok új Exynossal. De elötte "100" oldal tesztelte de nem tünt fel nekik. Mert a cél, hogy kint legyen 0.napon a teszt a lehető legkevesebb ráfordítással. Na click fizet.
Szóval megy a marketing 1000el valós tartalom szaklapok 99%nál nincs.
btw anand csinált belölle deep diveot is. [link]
-
Fred23
nagyúr
válasz
Dare2Live #75 üzenetére
Köszi a linket, pont nem olvastam!
A CPU/GPU perf/wattja valóban az egyik legfontosabb mostanában, én mindig nézem is.
A harmadik meg a throttling. SoC-tól és gyártói implementációtól is függ, mi hogyan teljesít, de szerintem nem lehet elmenni szótlanul olyan dolgok mellett sem, hogy például a legnépszerűbb márkák csúcskészülékei is képesek durva throttlingra nagy terhelés alatt. A Notebookcheck oldala nagyon jó ilyen szempontból, még arra is van lehetőség, hogy mobilok fogyasztását összevessük sokféle terhelés közepette. Meg lehet keresni, melyik SD845-ös mobil fogyaszt legkevesebbet böngészés alatt, videózás közben, stb. De ami igazán üt, hogy gyakran mérik a throttlingot is, és meglepően csúnya eredmények is születnek egyfolytában. Pl. Galaxy S8-ról:
Ezzel kéne még valamit kezdeni minden gyártónak, nem véletlenül van mostanában annyi szó különleges hűtési megoldásokról. Mert lehet azt mondani, hogy átlagos használat mellett alig van throttling, de ha valaki másfél órát szeretne játszani, vagy 4K@60-nal videózni, már simán megütheti a bokáját a throttling miatt.
-
Dare2Live
félisten
Kirin egy baja, hogy már kb a kutya nem hisz el amit igérnek. Illetve amit leírnak az esetleg stimmel, de ott van 3 akna.
Korábban tipikusan ilyen volt a GPU teljesítménye meg a CPU/GPU perf/wattja. 2018ban meg a második rohadt fontos.
pl manhattan off screen:
Qualcomm QRD (Snapdragon 845) 10LPP 60.90 ~4.38 13.90 fps/W
Galaxy S9+ (Snapdragon 845) 10LPP 61.16 5.01 11.99 fps/W
Galaxy S9 (Exynos 9810) 10LPP 46.04 4.08 11.28 fps/W
Galaxy S8 (Snapdragon 835) 10LPE 38.90 3.79 10.26 fps/W
LeEco Le Pro3 (Snapdragon 821) 14LPP 33.04 4.18 7.90 fps/W
Galaxy S7 (Snapdragon 820) 14LPP 30.98 3.98 7.78 fps/W
Huawei Mate 10 (Kirin 970) 10FF 37.66 6.33 5.94 fps/W
Galaxy S8 (Exynos 8895) 10LPE 42.49 7.35 5.78 fps/W
Galaxy S7 (Exynos 8890) 14LPP 29.41 5.95 4.94 fps/WPersze most beigérték, hogy behozzák a 845öt perf/wattra csakhát [link]
És akkor vissza is értünk a cikk elejére. kb a kutya nem hisz el amit igérnek. -
Dare2Live
félisten
válasz
7Heads Drago #72 üzenetére
táhely a H265, meg a 128/256GBs karik korában azért nem észveszetjő probléma.
A 4K tv fő baja, hogy nincs rá forrás. Az meg nem kérdés, hogy egy régi jobb FHD tv agyonver képminőségben egy 4Ks tvt. Ettől még a 4K megfelelő forrás mellett észrevehetően jobb mint az FHD.
A kmaera baja, mint a nagy fényképezőgépé, hogy nem fogod mindig magaddal vinni. Hiába van nekem is nagy fényképezőgépem ami leveri a mobilt képminőségben mint vak a poharat 99%ban nincs vele.
-
7Heads Drago
veterán
Hát ez engem marhára nem izgat. Nekem bőven elég az FHD 60 fps is. Na mert a 4k-hoz nem csak proci kell ugye, hanem tárhely is. Esetleg vágni is kell, meg szerkeszteni.
Én nem vagyok hanyatt esve a 4K-tól. Van itthon 4k tv, meg láttam full extrás Oled-et is. Semmi olyant nem láttam benne, amitől nekem kellene. (én csak egy fhd tv-t nyüstölök és elégedett vok vele)
Ha sokat akarok videózni majd veszek egy kamerát, ami köröket ver a telokra. -
Fred23
nagyúr
válasz
7Heads Drago #70 üzenetére
Igen, viszont mint ahogy kiderült, videózásban a 980 képtelen a 4K@60-as felvételre is, míg az Exynos 9820 biztosan tudni fogja a 4K@120-at, és vélhetően a SD855 is. (Ha utóbbi nem, akkor viszont az Exynos is korlátozva lesz annyira, amennyit a Snapi tud.) A SD845 tudja a 4K@60-as felvételt, a Kirin 980 meg nem.
-
Fred23
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
válasz
aprokaroka87 #64 üzenetére
Abu írta.
mondtam neki, hogy nem de de.
-
Dare2Live
félisten
@ABU:
Nem úgy volt, hogy A76 nem megy mobil SOCba?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #60 üzenetére
Mindegyik csucsmodellnel?
Volt mate 8, mate 9, es mate 10 is.
Mate 8-nal nem volt eszreveheto ez a kulonbseg, de utana mar igen.
Nem is maradt meg sokaig az utobbi 2 ev flashipje... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #58 üzenetére
Mint irtam nekem a huawei telefonok gpu-javal van, volt bajom. (Sebesseggel nincs gond.)
Nem jatszom, de ettol fuggetlenul a megjelenitesnel lathato az elnaradas, vagyis a lagg, a darabosabb megjelenites.
Az eppen aktualis kirinekkel "parhuzamosan" futo exynos, es snapdragonok e teren mindig joval erossebbek voltak.
Ha ezen valtoztat a huawei, akkor az jo dolog, bar, ha lehet hinni pl.a mate 20 promoknak, akkor meg ott marad az a visszataszito noccs, amire semmi szukseg max. a divat miatt kell a majmolas. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #56 üzenetére
Ez tiszta, de te ismered az uj exynos processzort illetve annak GPU-jat?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #51 üzenetére
Jah, hogy megint 1 ev lemaradasban lesz a huawei e teren?
Akkor hozzak a formajukat.
Ha pl.a leendo mate 20 "ellenfelet" a samu s10plus-t vizionaljuk, megint lemaradasban lesz, mint az utobbi evekben.
Ez a rakfeneje a Kirineknek, es ezen nem latok fejlodest. -
válasz
aprokaroka87 #51 üzenetére
A gpu turbotól nem lesz hangyányit sem gyorsabb, csak a minimum fps lesz stabilabb, és valamivel kevesebbet fog fogyasztani játékok közben ahhoz képest, mintha nem lenne gpu turbo. Teljesen félrevezető az elnevezése, mert semmi turbo nincs benne.
Ettől függetlenül jó dolog, jó lenne, ha az összes telefonban lenne (1-2 éven belül valszeg az összes csúcstelóban lesz valami hasonló), de nem pótolja a hiányzó nyers erőt.
-
HUTCHDB
nagyúr
És a GPU-ról mit lehet tudni?
A Kirineknél mindig az volt a gyenge pont! -
tixem
addikt
Hip hip hurrá. Akkor most már jöhetne valami normális UI meg értelmetlen megapixelek helyett rendes kameraszoftver
-
pomorski
őstag
kösz a cikket!
-
-
Kár ilyen kamu cikkekkel feszültséget szítani.
(#39) Komplikato: és már lehet kapni azt a telefont? Mondom, nem véletlen, hogy a Samsung a saját 5G modemét nem teszi az S10-be. Persze kijönnek jövőre egy másik, 5G-s modellel, de az csak azért, mert ciki lenne, ha nem tennék.
-
Ati1979
veterán
válasz
Komplikato #39 üzenetére
De jó pedig már alig várom hogy szétsüsse az agyam, [link]
Aki tudja olvassa el. -
Fred23
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #36 üzenetére
Benne van, de ezek szerint a lehető leggyengébb, két magot tartalmazó változatot kapta. Ha a 4 magos verzió lenne, nem okozna neki gondot a 4K@60-as kódolás. Szerintem ez így ciki.
-
Fred23
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #34 üzenetére
Úgy értem, gyenge.
-
válasz
Depression #14 üzenetére
Megveheti más is a SoC-ot.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Centurio9 #24 üzenetére
Ez a mondat így félreérthető (kétértelmű), nekem elsőre ebből az jött le -talán mert ezt feltételeztem alapból-, hogy kínálja a 60 és a 30 fps-es kódolást is.
Egyértelműbb lett volna 60 fps dekódolást és 30 fps-es kódolást írni a 4K-ra szerintem. Nem feltételeztem volna, hogy a lassan utódot kapó SD845 ebben a tekinteten többet kínálhat, ezért azt a jelentést választottam alapból, ami a kis világom számára logikusabbnak tűnt.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Centurio9 #26 üzenetére
Most nézem a táblázatot, az tényleg hardveres problémára utal, de szerintem Abu85 jobban tudja, illetve nagy ökörség lenne tőlük a 4K@30 felvétel, mikor a SD845 4K@60-at tud. Rákeresek azért most én is, de nem hinném, hogy az AnandTech ezt jól tudja, pedig ők is ritkán mondanak hülyeségeket.
Banyek, és tényleg: már 4 egész jó helyen olvasom a 4K@30-as felvételt! Ha így van, akkor ez nagyon gáz!
-
Fred23
nagyúr
válasz
Centurio9 #24 üzenetére
Tudsz 4K@60-nal rögzíteni is, ha a mobil szoftvere támogatja! Például az LG G7 sem tudott kezdetben, csak 4K30-at, de ugye a hardver képes lett volna rá. Aztán jött a sírás, kiadtak egy új fw-t, és lett 4K@60-as felvételi lehetőség.
-
Centurio9
csendes tag
A 4k 60 fps hiánya érthetetlen a számomra, a K970 nél még megvolt a kifogás, mert a SD835 sem tudta, de a 845 már tudja. A saját kameráik minősége is adná magát, a tárhely/ram kombó is elég nagy már, egyszerűen nem értem
Valami licensz akadály lehet a video dekódolóval vagy mi?! Igazából nem egy létszükséglet, de már 7nm nél járunk bakker és ha a konkurenciának van, akkor neked is kell ¯\_(ツ)_/¯
-
atok666
őstag
Mit jelent a 10x gps pontossag?
Atok
-
antim
tag
De hova tűnt az augusztus 31-én az IFA-n Európában is megjelenő Honor Note 10?
-
atikó
őstag
válasz
Depression #14 üzenetére
Szerintem a szolgaltatokra gondolhatnak, valahol nyugaton mar tesztelik mondjuk itthon is tesztelik a Vodafone kér mondjuk 2000db mate 20 prot 5G modemmel es lehet reklamozni, uj halozat, hozza uj telefonnal.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért azt lássuk be, ilyen szintű sebbesség változás nem jött volna létre ha az arm nem fejleszti ki a cortex a76 és a55 magokat.
-
Depression
veterán
Ezt a részt nem értem: "A Balong 5000 modem ugyan nincs integrálva, viszont igény esetén kérhető, így pedig 5G-s telefont is lehet építeni az új fejlesztésre." Ki kérheti? Ez nem csak huawei only proci?
-
xedamen
senior tag
Igen, a cikk nekem elég vérszegénynek tűnik. pl nem emelte ki a 7nm miatti energiatakarékosságát az új SoC-nak:
"when you compare the new Kirin 980 against its predecessor, the Kirin 970, we're talking about 75% performance boost and a 58% power efficiency improvement."
Mate 20-on már volt AnTuTu futtatva: 356 ezret hozott
Tehát nem hazudott a huawei a 75% sebesség növekedésről, valószínűleg az 58% energia takarékosság is valós lehet Kirin 970-nel szemben.Az sem semmi, hogy a GPU 32%-kal kevesebbet eszik egy játékban, mint a Snapi 845: "In Huawei's tests with a real game (they used NBA 2K18), real game performance improves by 22% and power consumption is 32% less compared to the Snapdragon 845."
Valamint azt leírták, hogy 4500 képet dolgoz fel percenként az új dual ISP, de plusz egy kis érdekesség: "The Kirin 980 is probably the fastest in this aspect, recognizing some 4500 images per minute, while the Snapdragon 845 does 2371, and the Apple A11 settles on 1458."
A teljes cikk itt olvasható.
-
7Heads Drago
veterán
Én azért hiányolok egy olyan beállítást ahol a user maga dönti el a proci sebességét az akku rovására. Esetleg a klaszterek külön ki-be lennének kapcsolhatóak.
A jó hűtés remélem itt is meglesz majd és nem fog sütni a telo.
A másik proci gyártónak ideje lenne a gatyát felkötnie.
Az Apple erre már nem tud semmit se lépni, nekik kész van már. Érdekes lesz, hogy elég lesz-e a kirin ellen.
Remélem fényképezésben és videóban tovább javul a mate sorozat. -
Fitzgerald
veterán
Kíváncsi vagyok mit fog gurítani cpu-ban az Exynos 9810-hez képest. Arról meg tökre nem találok semmit, hogy a Samsung végül javította-e scheduler-es problémákat, amiről az Anandtech írt egy cikket még pár hónapja.
-
törölt tag
Ez az a lapka, ami mobilba feleslegesen erős, laptopba meg még túl gyenge. Meg úgyis csak Huawei telefonban lesz, amire úgyis zárt bootloader kerül, és csak a vacak saját rendszeriterációjuk fut. Meh.
-
moleculez
veterán
Na ez igen! Ilyen spechez illene valami DeX-szerű asztali megoldás, lenne érteleme, mondjuk 8gb RAM társaságában.
Még meglátjuk mit guritanak almáék, de ugye ők nem igazán versengenek senkivel, legyenek jobbak a számok, mint előző évben, a teló jobban fusson, azt kész. (Ez nem feltétlenül negatív kritika). De most épp úgy tűnik idén ez vitt mindent. -
Fred23
nagyúr
Ha az Almáékat nem számoljuk, szerintem senki se lép már semmit idén, vagyis 2018-ban a Mate 20 fogja elvinni az androidos mobilok koronáját. Pletykálták, hogy a Lenovo és a OnePlus is szeretne kijönni még az év végéig egy SD855-ös telóval, de szerintem nem lesz belőle semmi. Ha szerencsések, talán egy hónappal meg tudják majd előzni a Samsungot jövőre, de arra sem mernék fogadni!
-
atike
nagyúr
Várjuk a Mate20-at...
Na meg, hogy mit lép a konkurencia.
-
Cefet
aktív tag
6,9 milliárd tranyó. Nemrég ennyi volt egy csúcs GPU-ban. Csak ennek a fogyasztása...
-
kicsako
őstag
Ez a Qualcomm szerint jobban működik, mint a konkurens Qualcomm megoldása, amit képpel is próbáltak bizonyítani, erre majd érdemes visszatérni a független teszteknél.
-
Fred23
nagyúr
Köszi az írást! AnandTech már tippelgeti is az erejét.
Nagyon szimpatikus SoC, kár hogy vélhetően nem teszik majd olyan mobilba, ami engem is érdekelni fog!
Ha a Mate 20 már októberben elérhető lesz, az viszont durva csapás a konkureniának! 3-4 hónapig biztosan a trónon ülhetne a Huawei a saját csúcstelójával.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Huawei HiSilicon divíziójának nem spórolt ki semmit, amit mégis, az is elérhető különálló formában.
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One mobilszolgáltatások
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Házimozi belépő szinten
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest