Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • arty

  addikt

  válasz mepet #24 üzenetére

  dehogy flame, csak beszélgetünk :)

  "A DVD digitális. HDMI-n (ami szintén digitális) a HDTV-n nézem, ami szintén digitális. Ez szebb sokkal-sokkal bekapcsolt felskálázással és képjacítással FullHD-ben, mint felskálázással, de kikapcsolt képjavítással FullHD-ben vagy akár 720p-n. És magasabb felbontásban még szebb, mint alacsonyabban. Tehát a kép sokkal szebb lesz a képjavítástól és a felskálázástól."

  De hogy nézed fhd tévén felskálázás nélkül az 1024x576-os dvd-t? ;)
  MINDENKÉPPEN skálázol. Vagy a dvd-ben vagy a tv-ben. Ergo te a skálázási képességeket hasonlítod ezesetben. A skálázás nem létező pixeleket, képelemeket gyárt - hogy azokat az agyad be tudja-e illeszteni a képbe, elhiszi-e, hogy az TÉNYLEG ott van, vagy hibaként "zavarja", az erősen kérdéses.

  Az ember szemét nem nehéz megvezetni, hogy "szebbnek" érzékeljen valójában csak "más" képet ;)
  Sokak a zajszűrt és 60frémre interpolált 24frémes képet is előrelépésként élik meg.....

  "alacsonyabb felbontású tévén nem próbáltam ki, de ha kipróbáltam volna, akkor ugyanezt láttam volna, a pixeles csúnya fost 42"-on SD-ben"

  Ez ugye feltételezés. És ilyen hozzáállással, ha más nem, a placebo effekt működne és szebb is lenne, amit szebbnek vársz :D Vakteszt után meg lehet meglepődnél. De persze ez is csak feltételezés... (noha voltam már részese és elszenvedője(!) ilyen leleplező vakteszteknek)

  "A Samsung a 8K tévéjéhez egy speciális felskálázási eljárással állt elő, amelyet 8K AI-nek neveznek. Egy nagyon látványos videó segítségével illusztrálták ennek működését, és persze a gyakorlatban is meg lehet nézni, hogy mire képes. Csak annyit tudunk mondani, hogy ennek alapján ez talán a legjobb ilyen felskálázási technológia, amit valaha láttunk, hiszen tényleg látványos javulást eredményezett a működése. "

  Ebben hol van a natív hajtás megemlítve?

  Lehet, hogy ez a csodaszamszung minden idők legjobb felskálázott képét tudja (vakok közt a félszemű?), de valószínűleg egy AZONOS képességű, de natív felbontású agyonverné. Mert az BIZTOSAN 1:1 azt a képet adná, amit megetetnek vele :P

  [ Szerkesztve ]

  stadion, kisvasút, freemail

Hozzászólok Aktív témák