Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Márton

  veterán

  válasz arty #11 üzenetére

  +1

  "a 8K AI által kapott végeredmény is csak megközelíteni tudta a 8K kamerával rögzített, eredetileg is 8K felbontású anyagokat."

  Itt a lényeg. A gyártók megint beleesnek ugyanabba a hibába, mint a 3D-nél volt.
  "Kevés a tartalom? Ok, tegyünk bele okos konverziót, ami egy gombnyomásra bármilyen 2D tartalmat 3D-sé tesz."
  Mi lett a vége? Meggyőződésem, hogy ez IS nagyban hozzájárult a 3D TV eladások csökkenéséhez.
  És ezután csodálkoztak, majd beszüntették a gyártást. Pont MOST mikor itt az oled tökéletes feketéje és a 4k felbontás miatt megvan passzívan is a fullhd/szem minőség.
  Agyrém, komolyan mondom. Még jó hogy van VR, így lehet valahol tovább 3D-zni :DDD

  Edit nem ment idE <== :)

 • Norb79

  senior tag

  válasz arty #11 üzenetére

  Mondtam már ezerszer, gyere el aztán nézd meg. Látatlanban én se hinném el, de tényleg príma amit a Samsung képvarázsol ezzel a cuccal.
  Ezt a dpi vergődést meg kreténségnek tartom, ahogy azt már megbeszéltük ezerszer. Megy a vinnyogás, hogy 55 colra így sok a képpont, úgy sok a képpont, de a zsebben lévő 5 colos telefonra senki se mondja, hogy sok rá a képpont, ilyen méretre bőven elég lenne a 480p/240p, nem kell 1080p...
  A magas dpi az jó. Minél magasabb annál jobb. És ez méret és üléstávolság független bölcsesség.

 • mepet

  addikt

  válasz arty #11 üzenetére

  Tudtam, hogy már-már flame a hsz-em a "HD mindenre elég" kollégák szemében. ;]

  "Namost itt arról van szó, hogy te az analóg jelátvitelt és a hdmi-t veted össze, ill. a dvd és a tv felskálázási képességét."
  Nem így van. A DVD digitális. HDMI-n (ami szintén digitális) a HDTV-n nézem, ami szintén digitális. Ez szebb sokkal-sokkal bekapcsolt felskálázással és képjacítással FullHD-ben, mint felskálázással, de kikapcsolt képjavítással FullHD-ben vagy akár 720p-n. És magasabb felbontásban még szebb, mint alacsonyabban. Tehát a kép sokkal szebb lesz a képjavítástól és a felskálázástól.

  "És ezekután levonod a konkluziot, hogy a nagyobb felbontás a jobb... erősen kétlem, hogy a hdmi-s dvdlejátszót megnézted két, tökegyforma kijelzőn, melyek csak a felbontásukban tértek el (1024x576 és 1920x1080 - márpedig ekkor vetetted volna össze VALÓBAN a képkockaszámokat és azok jótékony hatását)."
  Így van, alacsonyabb felbontású tévén nem próbáltam ki, de ha kipróbáltam volna, akkor ugyanezt láttam volna, a pixeles csúnya fost 42"-on SD-ben. :D

  "Ezt hol olvastad a cikkben? Szerintem ilyet a cikk írói nem tettek..."
  Idézettel válaszolnék: "A Samsung a 8K tévéjéhez egy speciális felskálázási eljárással állt elő, amelyet 8K AI-nek neveznek. Egy nagyon látványos videó segítségével illusztrálták ennek működését, és persze a gyakorlatban is meg lehet nézni, hogy mire képes. Csak annyit tudunk mondani, hogy ennek alapján ez talán a legjobb ilyen felskálázási technológia, amit valaha láttunk, hiszen tényleg látványos javulást eredményezett a működése. "

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés