Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • arty

  addikt

  válasz Norb79 #9 üzenetére

  nem tudom eldönteni, hogy a teljes hsz-ed egy nagy iróniabomba-e vagy... :D

  ---

  (#10) mepet

  "Saját magam is láttam anno, (illetve, biztos sokan emlékeztek) hogy DVD-ből a HDMI kimenettel rendelkező felskálázós DVD lejátszó sokkal-sokkal szebb képet varázsolt a HD tévére, mint az SD DVD volt. Érzésre kb félúton volt a HD és az SD között az eredmény, mindenki szerint nagyságrendekkel volt szebb, mint az eredeti SD kép."

  Namost itt arról van szó, hogy te az analóg jelátvitelt és a hdmi-t veted össze, ill. a dvd és a tv felskálázási képességét. És ezekután levonod a konkluziot, hogy a nagyobb felbontás a jobb... erősen kétlem, hogy a hdmi-s dvdlejátszót megnézted két, tökegyforma kijelzőn, melyek csak a felbontásukban tértek el (1024x576 és 1920x1080 - márpedig ekkor vetetted volna össze VALÓBAN a képkockaszámokat és azok jótékony hatását).

  "2. Bizonyíték: A ph! szerzői ugyanezt az érszrevételt erősítették meg a témaadó cikkben FullHD jel és 8K tévé mellett."

  Ezt hol olvastad a cikkben? Szerintem ilyet a cikk írói nem tettek...

  "Következmény:
  Az az állítás, miszerint a 8K-t (vagy akár a 4K-t) nem érdemes venni, mert nincs ilyen jelforrás: hülyeség, mivel nincs is szükség ilyen jelforrásra a magasabb felbontás kihasználásához."

  Pedig egyelőre ez a helyzet. Ehez pusztán a bizonyítékaid kellett nullázni ;)

  [ Szerkesztve ]

  stadion, kisvasút, freemail

 • Malachi

  addikt

  válasz Norb79 #9 üzenetére

  én úgy gondolnám, hogy a 8K azért jó, mert nagyon részletgazdag. ugye azt kellene látni, hogy ez a részletgazdagság kijön-e egy 55"-os képernyőn, mert ha nem, akkor minek van. szóval oké, hogy FHD 55"-on látom Megan Fox seggén a pattanást, de mekkora képernyő kellene ahhoz, hogy a pihéket is lássam rajta amit a 8K szépen megmutat, és az a képernyő mekkora távolságból élvezhető normálisan és az elfér-e egy átlagos lakásban. erre akartam csak kilyukadni. látod, vagy nem látod, ez itt a kérdés. ha nem látod, akkor pedig miért fizetnél érte plusz pénzt. így gondolkodom én.

  a fejlődés persze jó, meg kell, szóval hajrá-hajrá. csak a tempó és az irány ami érdekes, hasonlít kicsit a megapixel háborúhoz a fényképezőkben, amivel szerencsére már leálltak, mert az emberek idővel rájöttek, hogy király a 20 megapixel, de minek , ha körömnyi CCD-vel, normális optika nélkül adják ki a gépeket.

Hozzászólok Aktív témák