Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Norb79

  senior tag

  válasz Malachi #14 üzenetére

  Ez nagyon leegyszerűsített megközelítés. A képpont 4x-ezéstől nem fogod látni a pihét, annyival több képpontot nem kapsz. Viszont annyival többet igen, hogy a színátmeneteket több lépésből lehet megvalósítani, így nem lesz annyira "darabos" a kép. Nagyon leegyszerűsítve, van egy FHD képed, amin egymás mellett van egy kék és egy lila színű képpont. Azon ennyi van, ott élesen elválik a lila és a kék, míg egy 4k tv-n a Samsung csodacucca már 8 képpontból rakja össze ezt a két színinfót, és nem szolgai módon lesz 4 kék, 4 lila, hogy ugyanúgy nézzen ki, hanem párat beszínez köztes színnel, amitől kicsit jobban összemossa a színátmenetet. Az x360 képe is ettől szebb, mert amúgy a játékok alatt lévő vas (akár xbox, akár ps, akár pc) nagyon energiát pont ilyenekbe fektet, hogy ezeket az átmeneteket szépen megcsinálja és ne legyen recefice az egész kép. Na most ezt a TV részben átvállalja, ettől szépül meg ilyen TVn a forza horizon x360assal. És persze megszépül x1x-en is, csak ott az x1x simítja ki az átmeneteket izomból. Ugyanazt csinálja mindkettő.
  Pihe nem lesz, de a kép mégis teljesen más lesz már 4knál is, de pláne a 8knál. Nem lesz ettől két épület mellett a távolban egy harmadik, meg nem lesz a pattanás mellett pihe is, de próbálj meg otthon duplo meg lego kockából is építeni egy-egy autót, házat, akármit, látni fogod, hogy apróbb elemekből mennyivel könnyebb ugyanazt részletesebbre, élethűbbre megcsinálni.
  Mindegy, én imádom és látom mennyire jóság, aki meg nem látja vagy nem szereti az meg kerülje el, mi sem könnyebb. :)

 • _Scythe_

  aktív tag

  válasz Malachi #14 üzenetére

  Az igazi kérdés, hogy vajon ad-e a filmélményhez, ha Megan Fox seggén a pihéket is látod, nem csak a pattanást vagy ad-e vajon a hír értékhez, ha Szellő Pista vörös kiütéses alkoholista képét kráterenként látod? :)

  Tapasztalatiam alapján nagyon kevés tartalom van, aminek valóban jót tesz a nagy felbontás, leginkább animáció és sport. A filmekben inkább minden fake-nek (de nagyon) tűnik tőle. Ráadásul sok éves tendencia már valamilyen filter vagy film grain használata, hogy pont elrejtse ezeket a kontúrvonalaakat a CGI és a ténylegesen felvett jelenet közt. Szóval 8k film grain :)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák