Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 (GA104)
- [Re:] Nem csak driveresen lesz elnyomva a GeForce RTX 3060 bányász énje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 - 5600X / 5800X / 5900X / 5950X "Zen 3" (AM4)
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- [Re:] ASUS ROG Strix RTX 3060 Gaming OC: Ampere a kispályán
- Házimozi belépő szinten
Hozzászólok Aktív témák
-
arty
addikt
dehogy flame, csak beszélgetünk
"A DVD digitális. HDMI-n (ami szintén digitális) a HDTV-n nézem, ami szintén digitális. Ez szebb sokkal-sokkal bekapcsolt felskálázással és képjacítással FullHD-ben, mint felskálázással, de kikapcsolt képjavítással FullHD-ben vagy akár 720p-n. És magasabb felbontásban még szebb, mint alacsonyabban. Tehát a kép sokkal szebb lesz a képjavítástól és a felskálázástól."
De hogy nézed fhd tévén felskálázás nélkül az 1024x576-os dvd-t?
MINDENKÉPPEN skálázol. Vagy a dvd-ben vagy a tv-ben. Ergo te a skálázási képességeket hasonlítod ezesetben. A skálázás nem létező pixeleket, képelemeket gyárt - hogy azokat az agyad be tudja-e illeszteni a képbe, elhiszi-e, hogy az TÉNYLEG ott van, vagy hibaként "zavarja", az erősen kérdéses.Az ember szemét nem nehéz megvezetni, hogy "szebbnek" érzékeljen valójában csak "más" képet
Sokak a zajszűrt és 60frémre interpolált 24frémes képet is előrelépésként élik meg....."alacsonyabb felbontású tévén nem próbáltam ki, de ha kipróbáltam volna, akkor ugyanezt láttam volna, a pixeles csúnya fost 42"-on SD-ben"
Ez ugye feltételezés. És ilyen hozzáállással, ha más nem, a placebo effekt működne és szebb is lenne, amit szebbnek vársz
Vakteszt után meg lehet meglepődnél. De persze ez is csak feltételezés... (noha voltam már részese és elszenvedője(!) ilyen leleplező vakteszteknek)
"A Samsung a 8K tévéjéhez egy speciális felskálázási eljárással állt elő, amelyet 8K AI-nek neveznek. Egy nagyon látványos videó segítségével illusztrálták ennek működését, és persze a gyakorlatban is meg lehet nézni, hogy mire képes. Csak annyit tudunk mondani, hogy ennek alapján ez talán a legjobb ilyen felskálázási technológia, amit valaha láttunk, hiszen tényleg látványos javulást eredményezett a működése. "
Ebben hol van a natív hajtás megemlítve?
Lehet, hogy ez a csodaszamszung minden idők legjobb felskálázott képét tudja (vakok közt a félszemű?), de valószínűleg egy AZONOS képességű, de natív felbontású agyonverné. Mert az BIZTOSAN 1:1 azt a képet adná, amit megetetnek vele
[ Szerkesztve ]
stadion, kisvasút, freemail
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
ph Megnéztük működés közben a vállalat büszkeségét, a 8K felbontású QLED tévét.
- RealPower ECO Silent 80+ Bronz 420w
- Remek áron eladó 8.Generációs Asus vivobook S14/i7/8Gb/256Ssd/Nvidia Geforce MX150/Fhd/Ips/Garancia/
- Eladó Microsoft Xbox One X 1TB játékkonzol, dobozos, gyári tartozékokkal, hibátlan működéssel!
- Eladó Sony Playstation 4 SLIM 500GB fehér játékkonzol, dobozzal, gyári tartozékaival!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 Pro 500GB !SSD! fehér ( PS4 Pro ), megkímélt, hibátlan, dobozával!
Állásajánlatok
Cég: Wellness Gate System Kft.
Város: Budapest
Cég: Midori Global Consulting Kft.
Város: Budapest