Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • mepet

  addikt

  válasz arty #11 üzenetére

  Tudtam, hogy már-már flame a hsz-em a "HD mindenre elég" kollégák szemében. ;]

  "Namost itt arról van szó, hogy te az analóg jelátvitelt és a hdmi-t veted össze, ill. a dvd és a tv felskálázási képességét."
  Nem így van. A DVD digitális. HDMI-n (ami szintén digitális) a HDTV-n nézem, ami szintén digitális. Ez szebb sokkal-sokkal bekapcsolt felskálázással és képjacítással FullHD-ben, mint felskálázással, de kikapcsolt képjavítással FullHD-ben vagy akár 720p-n. És magasabb felbontásban még szebb, mint alacsonyabban. Tehát a kép sokkal szebb lesz a képjavítástól és a felskálázástól.

  "És ezekután levonod a konkluziot, hogy a nagyobb felbontás a jobb... erősen kétlem, hogy a hdmi-s dvdlejátszót megnézted két, tökegyforma kijelzőn, melyek csak a felbontásukban tértek el (1024x576 és 1920x1080 - márpedig ekkor vetetted volna össze VALÓBAN a képkockaszámokat és azok jótékony hatását)."
  Így van, alacsonyabb felbontású tévén nem próbáltam ki, de ha kipróbáltam volna, akkor ugyanezt láttam volna, a pixeles csúnya fost 42"-on SD-ben. :D

  "Ezt hol olvastad a cikkben? Szerintem ilyet a cikk írói nem tettek..."
  Idézettel válaszolnék: "A Samsung a 8K tévéjéhez egy speciális felskálázási eljárással állt elő, amelyet 8K AI-nek neveznek. Egy nagyon látványos videó segítségével illusztrálták ennek működését, és persze a gyakorlatban is meg lehet nézni, hogy mire képes. Csak annyit tudunk mondani, hogy ennek alapján ez talán a legjobb ilyen felskálázási technológia, amit valaha láttunk, hiszen tényleg látványos javulást eredményezett a működése. "

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák