Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • arty

  addikt

  válasz Norb79 #9 üzenetére

  nem tudom eldönteni, hogy a teljes hsz-ed egy nagy iróniabomba-e vagy... :D

  ---

  (#10) mepet

  "Saját magam is láttam anno, (illetve, biztos sokan emlékeztek) hogy DVD-ből a HDMI kimenettel rendelkező felskálázós DVD lejátszó sokkal-sokkal szebb képet varázsolt a HD tévére, mint az SD DVD volt. Érzésre kb félúton volt a HD és az SD között az eredmény, mindenki szerint nagyságrendekkel volt szebb, mint az eredeti SD kép."

  Namost itt arról van szó, hogy te az analóg jelátvitelt és a hdmi-t veted össze, ill. a dvd és a tv felskálázási képességét. És ezekután levonod a konkluziot, hogy a nagyobb felbontás a jobb... erősen kétlem, hogy a hdmi-s dvdlejátszót megnézted két, tökegyforma kijelzőn, melyek csak a felbontásukban tértek el (1024x576 és 1920x1080 - márpedig ekkor vetetted volna össze VALÓBAN a képkockaszámokat és azok jótékony hatását).

  "2. Bizonyíték: A ph! szerzői ugyanezt az érszrevételt erősítették meg a témaadó cikkben FullHD jel és 8K tévé mellett."

  Ezt hol olvastad a cikkben? Szerintem ilyet a cikk írói nem tettek...

  "Következmény:
  Az az állítás, miszerint a 8K-t (vagy akár a 4K-t) nem érdemes venni, mert nincs ilyen jelforrás: hülyeség, mivel nincs is szükség ilyen jelforrásra a magasabb felbontás kihasználásához."

  Pedig egyelőre ez a helyzet. Ehez pusztán a bizonyítékaid kellett nullázni ;)

  [ Szerkesztve ]

  stadion, kisvasút, freemail

Hozzászólok Aktív témák