Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Dell notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fix
tag
"A tv háromdimenziós tartalmak megjelenítésére is alkalmas, amihez a a polarizációs technológiát használja, ami csak azért meglepő, mert a Sony eddig az aktív shutteres eljárás bázisát erősítette" Mi a f@c, a sony is passzívba fogja ezután nyomni? Vagy az aktívnak itt van a határa? Érdekes lesz ha ez elindít egy lavinát a többi gyártó között is.
[LG UD 3D] -
FlekkeN
aktív tag
válasz
fatallerror #71 üzenetére
1,5 méterről be lehet látni. Legalábbis ha 1,5 méterre állsz a faltól 2 méteres területet látsz tisztán, szóval belefér.
-
fatallerror
addikt
ja én azt hittem h arra gondolsz h nem látod be. mondjuk kijelzőnél tényleg necces, de moziban más. aki vágja a mom park 1es termét annak írom h én e és d sor között szoktam ingázni 16-17es helyeken. lehetne közelebb ülni de ekkora vászonhoz nem elég ez a felbontás ami van és közelebbről már pacás nagyon a kép és ami a legfontosabb h a legjobb hangtérből kikerülnék ha máshova ülnék, hiába a 20-24 csatornás hang mégiscsak innen a jó
ja ez a lámpa dolog, én már akkor felkapcsolom ha már kezd sötétedni, én se szeretem sötétben bámulni a monitort. olvasok 1 fekete hátterű oldalt majd átmegyek a facebookra és az ilyen sötétben tök rossz
filmet szoktam csak sötétben de azt se mindig
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
fatallerror #16 üzenetére
Voltam már moziban és középre vagy hátulra ültem mindig. Az utóbbi 5 évben pedig már nem voltam. Sajnos amikor kijövök mindig fáj a fejem.
A kijelzők többsége a háttérvilágítás miatt nagyon világos és a legtöbben este lekapcsolják a villanyt és csak a kijelző világít. Ez nagyon rossz ötlet. Kell világítás állandóan a szobában, hogy a kontraszt egyensúlyban legyen. Sötét van a pupillád kitágul, de a kijelző olyan mint egy elemlámpa világít az agyadba és égeti a retinád.
Továbbá a monitorok kék szine a legtöbb esetben elég erős ami este felé már nagyon zavaró(tovább fennmaradsz miatta) és ez is rosszat tesz a szemednek.
Ha túl közelről nézed akkor a látótered nagy részét betölti ami konzolos játékra alkalmatlanná teszi, lásd FOV(field of view). Ha a kijelző egy része a periférias letóteredbe esik akkor az agyad összezavarodhat,ha a nem megfelelő képet kapja. Ez fejfájásokhoz, rosszuléthez, szédüléshez és mozgási betegséghez vezethet.
Az egész látóteredben benne van a kép sajnos még jobban beleragadsz a kijelzőbe és rámeredsz, ami további szemfáradáshoz vezet.Ezekre gondoltam amikor megláttam a 1,5 métert. Nálam 3-5 között van.
-
aram01
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65 üzenetére
pontosan,ez a lényeg
-
Buci21
addikt
amúgy ha támogatja is, akkor sem 100 h lazán elfut rajta a játék akadásmentesen 4kban
szal értitek
az h a 7750 ki tud tolni 4k képet, az nem jelenti, h valami 3D game nem akadna rajta szénné -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #53 üzenetére
Vagy combosabb HW-t kell beletenni. A mai konzolok -teljesítményre- már akkor is csak középkategóriának feleltek meg, mikor kiadták őket. A forradalmi technológiáknak és a közvetlen programozásnak köszönhették, hogy lelépték a PC-ket, de ez nem tartott tovább 2-3 évnél...
dezz: Ha azt vesszük alapul, hogy az új konzoloknál alap lesz a FullHD3D, akkor nem is biztos, hogy "akarnak" majd natív 4K-ban játékot futtatni. Elég lesz nekik a 4K kijelzőkkel megvalósítható FullHD3D. Polarizációval, felezés nélkül. Ugye a konzolok (Wii óta) újfent inkább a szórakoztatásra és a szolgáltatásokra mennek, mint az eyecandy-re. Azt igen bölcsen meghagyják a PC-nek ezután is, ha jót akarnak a HW-gyártók.
-
DEJVID
őstag
válasz
fatallerror #50 üzenetére
forrás?
-
Buci21
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48 üzenetére
Nah, az elég kemény lenne, talán váltanék konzolra, addig marad a PC+fHD
7970 OMGaz szép lenne
-
DEJVID
őstag
Ez után elvárható lenne, hogy a PS4 tudja majd a 4k-t. Ne csak filmeknél, a játékok is így készüljenek rá.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Elég durva.
-
-
Cancer
senior tag
Lehet, én vagyok maradi...de még Full HD sem sokat láttam a 2 éve meglévő Full HD tv-men, akkor minek a 4k?? Megint kettesével veszik a lépcsőfokokat, miközben, otthon mindenki .avi-ba tömörített letöltött (max 480p-s) filmeket néz kiírt DVD-n. (
tisztelet a kivételnek)
De még a tv társaságok sem tartanak sehol a HD tartalmak terén... -
fatallerror
addikt
válasz
stranger28 #36 üzenetére
lehet
-
dezz
nagyúr
Az az 1,5m "hülyeség". Max. ahhoz kellene, ha weblapokat nézünk rajta, normál betűmérettel. Úgy számolják ki, hogy normál jóságú szemmel még éppen meglássunk egy fizikai pixelt. Csakhogy egy filmanyag képe sosem olyan éles, hogy 1-pixel vastagságú kontrasztos vonalak és más efféle jelenlen meg (mint mondjuk egy PC desktopon). Ezért felesleges ilyen közelről nézni, jóval távolabbról is jól látszik a különbség egy full-HD filmanyag képéhez képest (amire ugyanez vonatkozik). [link]
-
zka67
őstag
Na, ha ezt kihozzák 21"-ban 30e Ft-ért, akkor lesz egy fasza monitorom, amin lehet végre dolgozni is. Mert most két full hd-s is kevés. De fasza lenne, ha programírás közben látnám az alkatrészek adatlapját, böngészőt, néhány jegyzettömböt meg ilyesmiket.
Csak attól tartok, hogy addigra már nyugdíjasként inkább a pecázás fog érdekelni.
-
stranger28
addikt
válasz
fatallerror #35 üzenetére
Nem a colra értette?
-
Buci21
addikt
mért lenne a 84"os messze a 4db 42"ostól? mármint felületre!
gondolkodj csakátló dupla, képarány egyezik-->dupla oldalak, azaz 2*2DB FHD 42"os TV pont ugyanakkora, mint egy 84"es 4k
és mivel a PPI ugyanakkora, pont ugyanannyira lesz fárasztó, sőt, ink kevésbé, mert modernebb panel, mint az itthoni Sharp -
.mf
veterán
Remélem 1-2 éven belül 37-42" méretben, számítógépes bemenetekkel megspékelve, megfizethető áron is lesznek 4k képernyők. Úgy tűnik, hogy arra sajnos várhatunk, hogy monitorok nagyobb felbontásban és méretben jó áron érkezzenek, a tv-k világához képest állóvíz van.
-
Zeratul
addikt
Normális Full HD adás sincs, addig ez is oly felesleges.
-
Jöhet egy hozzám is.
-
MaUser
addikt
Szegény Sony, egy évvel korábban kellett volna ezt.
Az idei show-t teljesen ellopta a Samsung és az LG 55"-os OLED-je, valamint a Pana 145"-os, 8K felbontású (FHD-nál 16x több a képpontok száma) plazmája. Ezek igazi újdonságok.
Szerk: 4K demo LCD-je gyakorlatilag már az összes nagyobb gyártónak van kiállítható szinten...
-
darkarthur
senior tag
Pazar élményt nyújthat! Komoly!
-
stranger28
addikt
Haladunk.
-
Möhe
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #22 üzenetére
itt már inkább a képminőséggel foglalkoznak és nem az extrákkal?
-
Möhe
addikt
ennek a 4K-nak is lesz ilyen előélete? FHD, LED FHD,LED FHD SMART TV,LED FHD-3D megazanyámkínnya
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #19 üzenetére
A szemfáradás ennél a készüléknél is fellép, akármit csinál, attól meg fájhat.
-
gerii
addikt
Akkor biztos csak úgy magától fáj a szemem napi x óra monitornézés után...
-
M@trixfan
addikt
"a gyártó másfél méterben határozta meg az ideális nézési távolságot."
Végre egy gyártói ajánlás a távolságra! Az evidens, hogy nem akar az ember 1.5 méterről tévézni, ellenben a 4K tényleg enyiről érzékelhető ekkora képátlón. A passzív 1080p 3D más kérdés. Média fogyasztás szempontjából továbbra is úgy gondolom, hogy a 4K projektorra való felbontás, legalább 2 méter széles képpel. Mindemellett sokkal szívesebben használnék már valami ilyesmit mint projektort a kényelem miatt, de sajnos az ár hazavágja ezt legtöbbünknek. Gyakorlatilag 3-4 db, már megfelelő minőségű projektor ára lesz ez.Egyébként a sok varázslat über 5.1 szimuláció mellett már-már konzervatívnak érzem magam, hogy én az 5.1 hangzást 5.1 hangrendszerrel oldom meg
-
-
Necc
addikt
Barmi meglepo legyen szamodra, de a 21. szazadban az elektromos sugarzastol mentes kutyuk nem okoznak fejfajast es latasromlast. Az persze megint mas kerdes, hogy mi ertelme van egy 213cm atmeroju TV-t 1.5m-rol nezni, de pusztan az hogy bamulod, nem fogja rontani a latasod.
-
Armahun
addikt
IFA 2012 blog: nem volt humbug a 84"-os 4K Sony tv
-
aram01
nagyúr
nagyon beindultak a tv gyártók
-
Lenyúlták a Toshiba standról
? Szépek ezek a cuccok, bár ha ilyen képátlóra áhítoznék, akkor inkább projektor. Igaz, egy TV-nek lehet h jobbak a színei/valós felbontása.
-
Buci21
addikt
((#2) FlekkeN) válasznak szántam sry
Nem biztos az, 4 k és megfelelően magas frissítési ráta már inkább kellemes, mintsem zavaró
a végén még szebb lesz mint a való élet OMG
4k az 4 darab fullHD, a 84" meg 4 db 42"os, mint amilyen itthon is vanhát, az másfél méterről igen tűéles képet ad, ha 1080p anyagot teszel rá --> ugyanazzal a ppi-vel ez a cucc is gyönyörű, de óriási képet fog adni!!
must have!! (csak az ára horribilis lesz....) -
FlekkeN
aktív tag
1,5m az ideális távolság? Garantált fejfájás és látásromlás.
-
csaabz
őstag
Megnézném közelről! Áll leejtős képe lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Így már a passzív képalkotási eljárással is elérhető a Full HD a 3D tartalmak esetén is.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- PlayStation 5
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest