Hirdetés

2019. augusztus 25., vasárnap

Hozzászólások

(#1) bteebi


bteebi
(addikt)

14 nm, DirectX 11.2, kis fogyasztás: OK. Az viszont nem mindegy, hogy cserébe mekkora a teljesítmény, és mennyibe kerül. Amúgy a 6 W-os fogyasztási limit szerintem brutálisan sok még tabletekbe is.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#2) bitblueduck


bitblueduck
(aktív tag)

erre elviekben a Haswell grafikus vezérlője is képes, csak egy új driverre van szüksége
magas labda ;]

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#3) satz18


satz18
(őstag)

A passzívan hűtött broadwell nagyon jól hangzik. Lassan elérünk oda, hogy a Socok áramot fognak termelni. ;]

Asus GL502VS, Lenovo x60, LG G4, PS 3

(#4) naffeju válasza bteebi (#1) üzenetére


naffeju
(csendes tag)

10" vagy nagyobb tabletekbe Windows 8-cal, valamint leginkabb hibrid/convertible ultrabook tabletekbe. Az Intel állítása szerint ugye kb. 30%-ot sikerült terhelés alatt a fogyasztásból faragnia, vagyis az SDP-je (tablet módban) azonos teljesítmény mellett akár 3.5W alatt is lehet.

Ha ennél kisebb fogyasztás kell, akkor a Bay Trail, de nagyjából 12 hónap múlva valószínűleg már tömegtermelésre kész lesz a 14nm-es iteráció, továbbfejlesztett mikroarchitektúrával és GPU-val. Az egyszálú teljesítménye elegendő lesz kb. bármilyen nem professzionális vagy nem hard core gaming felhasználásra, azon se lepődnék meg, olcsó 10"-os ultrabookokat is gyártanának vele.

(#5) .mf


.mf
(veterán)

"A passzív hűtés 9 wattos fogyasztás mellett nem lehetetlen, de a komfortosság miatt érdemes ventilátort használni, hiszen a vékony tablet borítása könnyen átmelegszik, ha egy magas hőmérsékleten működő processzor dolgozik benne. A rendszer maximális fogyasztását esetleg limitálni lehet 6 watt alá, ami már reálisan vállalható passzív hűtés mellett. Ez persze a teljesítmény csökkenésével is jár."

Szerintem a processzorok jelenlegi teljesítménye mellett bőven vállalható kompromisszum. Egy alacsony órajelre belőtt Haswell / Broadwell, meg merem kockáztatni, még mindig sokkal jobban teljesít, mint azonos fogyasztású legújabb Atom variáns, ami tabletbe kerülne. Legyenek végre strapabíró házú, passzív hűtésű, lezárható portnyílású, fröccsenő víztől védett x86-os windowsos tabletek, a Pana Toughbook, Getac termékekkel szemben átlag halandóknak is elérhető árazásban, s sokkal nyugodtabban cipelném magammal a gépemet túrázás közben.

(#6) Abu85 válasza bitblueduck (#2) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Tudom, de lassan illene egy kis R&D-t adni ennek a területnek is, mert a hardver nem lenne rossz, de a grafikus driver az katasztrófa. Külön izgalmas, hogy a top játékokra ki van gyúrva, de amikor más vizekre evezel, akkor grafikai hibák és akadás az eredmény.
Az az egyetlen pozitívum, hogy az Intel a Haswell kapcsán elmondta, hogy az AMD és az NV fejlesztési rendszerét követik a jövőben, de mire átírják a drivert az legalább egy év szerintem, aztán még fél év bétateszt. Akkorra már a Haswell terméktámogatása lejárt, tehát az extra teljesítményt már nem kapjuk meg. :(

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) Jakuu


Jakuu
(őstag)

Broaf Well

(#8) -FreaK-


-FreaK-
(addikt)

Asztali vonalon mi jön a Haswell után(és kb. mikor)? Tudna esetleg linkelni valaki egy legutóbbi hivatalos útitervet? A jövő év elejére tervezett gépfejlesztésemet gondolom felesleges lesz eltolnom az utódra várva, nem? :)

(#9) Atom_Anti


Atom_Anti
(senior tag)

Város már nagyon! Eddigi Ivy Bridge ULV + Radeon 8750M kombináció nagyon bejött, de 14nm ULV + 20nm Radeon kombó még faintosabb lesz...

(#10) jim bcs válasza -FreaK- (#8) üzenetére


jim bcs
(MODERÁTOR)

[link][link]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#11) Fiery válasza jim bcs (#10) üzenetére


Fiery
(veterán)

Kicsit gyanusak nekem ezek a slide-ok. Egyreszrol a Cedarview-t es a Valleyview-t egybe szokta irni az Intel. Masreszrol pedig mar par honapja a Valleyview-rol "atszokott" az Intel arra, hogy a platform neven (Bay Trail) nevezze a SoC-ot is. Ettol me'g a slide-okon lathato informaciok korrektek is lehetnenek, bar kicsit fura lenne ha pl. a business desktop vonal nem kapná meg a 9-es sorozatu PCH-t, ami pont oda lenne nagyon jo fejlesztes, a SATA Express miatt. Vagy ha minden Haswell Refresh proci ala a 9-es PCH megy -- ahogy az logikus lenne --, akkor meg a "8 Series Chipset" buborek tul szeles, ergo hibas az egesz kep -- ez megint nem jellemzo az Intelre :)

A slide-okon nem lathato az sem, hogy melyik platform milyen memoriat kap, bar ez nem nagy titok. LGA1150 marad DDR3-1600-on (esetleg DDR3-1866), a Haswell-E meg megkapja a DDR4-2133-at.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.