Hirdetés

2019. augusztus 25., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
(nagyúr)

Érdekes dolog, amikor 2500 (LG C9) és a 3800 dolláros (Sony A9G) TV-t összemérik, és kijön, hogy a drágább jobb. Gondolom hatalmas meglepetésként élték meg a dolgot. :DDD

Bár az is igaz, hogy a Samsung Q90R is drágább a C9-nél...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2) .Z.


.Z.
(tag)

Végre megtudjuk, mennyivel jobb az OLED az LCD -nél. Sony LCD : 130,9 pont, Sony OLED 141,2. Szóval ha jól számoltam, 8% -kal ;]

(#3) Cifu válasza .Z. (#2) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Ez gonosz volt... :C

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#4) opr válasza Cifu (#1) üzenetére


opr
(addikt)

Igen, ez olyan, mint amikor a hosunk vesz aliexpress-rol egy 30 dollaros droidos telefont, aztan valami csodaval hataros oknal fogva csalodik benne, aztan vesz egy 1000 dollaros iphonet hitelre, es onnantol vallasos ahitattal, amolyan univerzumszemu tisztahitukent hirdeti, hogy mennyivel jobb az alma...

Amugy nekem az jutott eszembe, hogy mennyire lehet szakember az, aki elmegy a TV-k kiralyat kivalasztani negy darab keszulek kozul, es ezzel konkretan nincs semmi gondja. Valoszinuleg olyan, aki ert mindenhez IS.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#5) Tidus válasza Cifu (#1) üzenetére


Tidus
(őstag)

Ezért tudjuk évek óta, hogy nem kell Samsung TV-t venni.

(#6) Zoló1981


Zoló1981
(tag)

Hosszadalmas és fárasztó folyamat során választhatták ki az összes idén kapható modell közül a 4 döntőst!

Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)

(#7) janos666


janos666
(nagyúr)

Mondjuk meg kéne nézem az egészet, vagy elolvasni valahol a doksijukat, ami elmagyarázza, de ez már régen rossznak néz így ki, hogy vagy egy Streaming kategória. Eleve pl. Netflix-en is van SDR és HDR is, de ráadásul gyakorlatilag ugyan azt a formátumot használják, mint a lemezes lejátszók, így abszolút mindegy honnan jön az az anyag (ha hibátlanul jut el a helyére), ha olyasmikről beszélnek, hogy színhelyesség (hacsak nincs valami idióta bug a szoftverben, amitől hibásan kezel egyes bemeneteket, pl. szimplán szarul működik a beépített lejátszó, stb).

[ Szerkesztve ]

(#8) BBéci válasza Zoló1981 (#6) üzenetére


BBéci
(félisten)

Pontosan ezt feltételezem én is.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#9) BBéci válasza Cifu (#1) üzenetére


BBéci
(félisten)

Inkább az érdekes, hogy a Sony mennyivel többet, jobbat tud kihozni LG panelből, mint maga a gyártója.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#10) Sinesol


Sinesol
(addikt)

Mondjuk ha a termékük a 4 legjobb egyike, akkor nagyon nem lehet mellényúlni velük sem, igazából nincsenek itt olyan óriási különbségek a pontok alapján.

janos666: Pedig kell külön streaming kategória, a low bitrate Netflix nem egy kategória egy lemezes / digitális formában tárolt filmmel. 4K esetén netflixnél 8-16k kbps-t irnak, ami a gyakorlatban inkább az alsó határ körül mozog, ezzel szemben ránéztem előbb egy Bluray lemezre, ott 52 Mbps-ot irnak video bitrate-re.

[ Szerkesztve ]

(#11) Hieronymus válasza BBéci (#9) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Vagy a zsúri szponzorálásából.

Donki Hóte: '... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#12) adamssss válasza opr (#4) üzenetére

Minden épkézláb gyártó csúcsmodellje ott van a teszten. Nyilván nincs sok értelme a többi modellt is belevenni... Mondjuk egy Pana még elfért volna.

[ Szerkesztve ]

(#13) Ł-IceRocK-Ł


Ł-IceRocK-Ł
(addikt)

Ez egy érdekes olvasmány volt így... :D

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#14) Cifu válasza BBéci (#9) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Ahogy én nézegettem a dolgot, itt nem a panel számított annyira, hanem mögötte az elektronika.
Azt tudtuk eddig is, hogy ebben nagyon jó volt a Sony (meg a Panasonic).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#15) BBéci válasza Cifu (#14) üzenetére


BBéci
(félisten)

Igen, pontosan arról van szó, a vezérlő elektronikáról. Ezt persze nem hajlandóak elismerni az LG fanok.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#16) Laci.M válasza BBéci (#9) üzenetére


Laci.M
(senior tag)

Azért az vicces, hogy itt a Sony veri ugyan azt az LG panelt, a telefonok kamerájánál pedig pont a Sony nem tudja kihozni amit kéne a saját kamerájukból. Az utolsó kínai gyártó is jobb képeket lő ugyan azzal a Sony kamerával, mint amit ő maguk gyártanak és használnak. :)

Más: Miért van, hogy Amoledből én még csak Samsung telefont láttam beégni, holott ez a második Oneplussom, amiben szintén Samsung Amoled van mégsincs semmi nyoma a beégésnek? :)

[ Szerkesztve ]

Oneplus 5, Dell Latitude E5430, Samsung UE49MU6452

(#17) janos666 válasza Sinesol (#10) üzenetére


janos666
(nagyúr)

A magas bitrátás lemezen is lesz olyan jelenet, ami halál zajos, mert már eleve olyan volt a nyersanyag, vagy valami okból szénnézúztűk az utómunkával (vagy direkt tettek digitális zajt is a képre, stb) és minimalista tömörítés mellett is lesz tű éles, gyakorlatilag hibátlanul kinéző jelenet (nem csak rajzos animáció).

Ennek semmi köze a TV-hez, mikor korrektségről/helyességről beszélünk. Annak azt kell megjelenítenie, amit kap (ha egy blokkos/zajos szemetet, akkor pont azt).
Szóval itt legfeljebb talán annyit tudsz pontozni, hogy beépített zajszűrő X fokozaton egy bizonyos elb@szott tömörítésű jeleneten épp hogy dolgozott.
Vagyis ennek még lenne is némi értelme, de nézd meg pontosan miket is pontoztak Streaming kategória alatt: ugyan úgy kontrasztot, színhelyességet, stb. -> Ezeknek abszolút semmi köze ahhoz, hogy milyen közegen át kapod a végén a dekódolt képet (net, lemez, koax kábel, HDMI kábel, műhold, stb). Legfeljebb is belemagyarázható, hogy ha teletolja a kodek zajjal a fekete közeli árnyalatot, amit a zajszűrő elmaszatol, akkor egyik TV-n világosabb, míg másik TV-n sötétebb szürkét látsz, aztán ezt szépen lepontozod, hogy jobb a kontraszt az LCD-n, mert az bebuktatta a feketébe a zajt, az OLED pedig megjelenített valami világosabb szürkét fekete helyett. Ad ez így bármi releváns mércét, vagy totál random hülyeség?

Amúgy hasonlítgattam már össze UHD HDR filmet Blu-Ray és Netflix közt, nincs őrült nagy különbség. Egymás mellé kéne tenni két egyforma TV-t, vagy rá kel koncentrálni és keresgetni (eleve kiszúrni egy prblmás jelenetet, aztán külön vizsgálgatni). Elsősorban nem is erre voltam kíváncsi, hanem így tudtam összevetni ugyan azt a jelenetet HDR10 és DV12 formátumok közt (erre voltam kíváncsi, hogy ránézésre egyformák-e, és amúgy ez is teljesült).

[ Szerkesztve ]

(#18) Balika911 válasza janos666 (#17) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Számomra az nem világos, hogy teljesen szubjektíven írták vajon be, hogy az egyik tévé 7,56 pontot, a másik pedig 8,13 pontot kap valamire? Mert átpörgetve a cikket ez látszik, ami elég gáz lenne.

A vizsgált képességek szépen mérhetőek is, vannak eredmények a tévékről? Használtak netán egy referencia kijelzőt, amielyhez lehetett volna viszonyítani? Egyáltálán, mi volt a módszertan?

Számomra mondjuk ezek a tévék mind azon a szinten vannak, hogy következő alkalommal sem a képminőségbeli különbség lesz a vízválasztó, hanem hogy milyen a szoftver, a feature set, és melyikből kapom meg adott áron a legnagyobbat.

***

Cikkhez: Panasonic tévé azért nem volt, mert nincsenek jelen az USA-ban.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#19) Scholes9 válasza BBéci (#9) üzenetére


Scholes9
(nagyúr)

És mennyivel drágábban...ár/érték arányban mindjárt fordított a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#20) Akula


Akula
(senior tag)

az ilyen teszteknek kb. semmi értelme nincs.

az erő legyen veled!

(#21) Samott


Samott
(senior tag)

Ez is olyan mint a Superbrands, hogy az nyeri aki tobbet fizet? (nem lattam egyik keszuleket se, de 4 kozul valasztani? miert eppen ez a negy?)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#22) janos666 válasza Akula (#20) üzenetére


janos666
(nagyúr)

Valamikor kb. 5 éve, az indulást követő 2-3 évben (mikor még nem OLED-ek, hanem PDP-k nyertek az LCD-k ellen) még jó volt ez az összejövetel, értelmes meghívott előadók csináltak hasznos dolgokat és normálisan volt kialakítva az egész "verseny" elem is a lehetőségekhez mérten (de nem volt túllihegve ez a pontrendszeresdi). Azt utóbbi néhány évben viszont már abszolút nem érdekelt, most sem tervezem megnézni. Az utolsó epizód, amit láttam, az már rég csak valami szórakoztató előadás volt.

(#21) - Ez még megválaszolható, mert ezt úgy kell tekintetni, mint egy "döntő", pl. azért sem panaszkodsz, hogy a Kukoricahegyi diszkó vizespóló verseny udvarhölgye nincs kint a nemzetközi szépségversenyen, mert már a faluban sem ő nyert, mikor véletlenül leöntötte magát egy korsó sörrel (pedig lehet, hogy a japánoknak jobban bejött volna).

[ Szerkesztve ]

(#23) Zoltn válasza janos666 (#17) üzenetére


Zoltn
(aktív tag)

Hdr uhd, blurayt, netflix közt nincs sok különbség? Ne vicceljunk már. Min hasonlitgattad, 14es notin? Én pl képtelen vagyok streaming filmet nézni. A HDR meg nagyon rég a legjobb dolog ami történhetett a tvkkel.

"Music is your only friend. Until the end!"

(#24) janos666 válasza Zoltn (#23) üzenetére


janos666
(nagyúr)

LG 55C8
De idézem magam: "nincs őrült nagy különbség", avagy nem ég és föld, nem két külön világ, nem olyan mint pl. SD és FHD TV adás közt, nem olyan mint DVD és DB lemez közt. Nagyjából egy súlycsoportban vannak.

Még megjegyzem akkor azt is, hogy óvatosan kell hasonlítgatni, mert Netflix-en nem minden 4k/UHD, ami HDR, van ami max 2k/FHD felbontás, miközben HDR10/DV12 (lemezből ilyet nem nagyon találsz, a 2k master is gyárilag nagyítva van 4k-ra, ha nem natív >=4k). Illetve automatikusan skálázza magát lefelé, ha nem stabil vagy szűkös a sávszél (főleg ha WiFi-n lóg a TV, vagy nincs traffic shaping otthon és más is használja a netet).

De ahogy a lemezek sem, a Netflix tartalmak sem egyformák. Láttam már ott fenn gagyi minőségben olyat, ami lemezről nagyon szépen néz ki (mondjuk az egy ideiglenesen elérhető sorozat volt FHD-ban, amit UHD BD-n is kiadtak). De van olyan is, ami kvázi tökéletes, nyugodtan nézhető onnan még akár úgy is, ha elérhető lemezen is.

Pl.: a Black Mirror-t is ott nézem, vannak látványos részek és szépek. Tekerj bele pl. a Metalhead epizódba, ami egész jó TV tesztanyag is (olyasmi, mint a Sin City) és ha jól rémlik az Annihilation film is nagyon jó minőségben van meg nekik (és jó is).

[ Szerkesztve ]

(#25) Zsmester89


Zsmester89
(őstag)

Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy a full hd - lcd-hez képest az oled - 4k leginkább a színek, a tökéletes fekete és a bámulatos hdr-ben hozta meg a minőségibb és szebb képet, nem a felbontás növelésével. (LG B7-t 1.5 éve használom, napi 8-12 óra tartalom pc-ps4 /tv adást nem nézünk/ :D )

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#26) Skyhunter


Skyhunter
(senior tag)

Panasonic GZ2000 ha indult volna....kíváncs vok az első európai tesztekre...

(#27) BBéci válasza Skyhunter (#26) üzenetére


BBéci
(félisten)

Többen írtuk, hogy ez egy négyes döntőnek tűnik. A teljes mezőnyből ez a négy bizonyult legjobbnak. Megoldhatatlan feladat 15-20 tévével végrehajtani ugyanezt az összehasonlítást.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#28) berVi


berVi
(senior tag)

Hu de omlik a szagertelem a kommentekben...

(#29) Samott válasza BBéci (#27) üzenetére


Samott
(senior tag)

Ugy tunik, de szerintem senki nem nezte meg az "esemeny" honlapjat: valueelectronics.com

Azt hiszem azzal a Superbands-el meg fole is lottem a rendezvenynek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#30) Lacok válasza Hieronymus (#11) üzenetére


Lacok
(őstag)

Nem nagyon kell ilyen cselhez folyamodniuk mert még mindíg nagyon jó tévéket csinálnak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.