Hirdetés

2019. június 24., hétfő

Hozzászólások

(#1) Hunmugli


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Fred23, már várlak :DDD

---

Egyszer kellett írnunk egy esszét, aminek az volt a címe: "Nekem vannak elveim". Azóta sem tudom eldönteni, hogy ösztönlények vagyunk-e, vagy sem, de boldogít a tudat, hogy vannak elveim... Ha a cikk nem hagyott bennetek mély nyomot, legalább az elveitekről írhatnátok.

De jó lenne, ha meglenne még valahol az az esszém...

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#2) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Hát akkor te valami nagyon perverzet gondolhatsz rólam, amikor kábelt fektetek kávézás közben, úgy, hogy a YT-on közben videót nézek a telefonomon.
Vagy amikor reggel játszom egy keveset a számítógépen kávézás közben.
Utólag végigolvasva nem tudom pontosan meggondolni, hogy miről szól a bejegyzés, de írok alá attól függetlenül!

[ Szerkesztve ]

(#3) Hunmugli válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Néha én is így vagyok vele, de akkor egyedül vagyok, és ahogy kivettem, te is. Mindenesetre akkor, ott ezt általánosnak éreztem, így úgy kell venni, hogy van, akinél általános, hogy mindig "együtt fogyasztja el a függőségeit".

---

Ha kiderül, hogy ez hülyeség, akkor megkímélem azokat, akik még nem olvasták a bejegyzést.. :)

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#4) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

A tanárod kritizálja azt, hogy ki-mit és hol olvas?
Wow.

Ha a Szürke 74 árnyalatát(vagy akárhanyadik részét) olvasta volna, akkor meg az a baj.
Ha a telefont nyomkodja akkor az a baj.
Ha a Magyar Időket olvassa akkor meg az a baj.

Mindenre van egy Belga szám.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#5) Szoszo94 válasza D1Rect (#4) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

+1

Valószínűleg a tanárból hiányzik a többszálasítás, egyszerre csak egy processt képes futtatni. ;]

Én is egyszerre több dolgot szoktam általában végezni. Reggeli mellé hírek, lapcsalád, hogy messzebb ne is menjek. Nincs ideje az embernek arra, hogy mindenre külön időt szánjon.

Xiaomi Mi 8

(#6) flymi válasza Szoszo94 (#5) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

+Cucuska2

De jó nektek, én férfiból vagyok és nem szégyellem, hogy egyszerre csak egy dologra tudok koncentrálni. Néha arra sem mindig. :D
Nem igazán értem mi ez a "halmozás". Ha kábelt fektetek, akkor azt csinálom. Ha olvasok, akkor olvasok. Ha a telefont basztatom, akkor azt csinálom.

Nincs ideje az embernek arra, hogy mindenre külön időt szánjon. -> Erre szokták mondani, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szán. Oké, hogy rohanó világot élünk és mindent egyszerre és hama'gyorsan kell megcsinálni, de az olyan is lesz. Mire föl ez a rohanás? :U Ha tudom, hogy a reggelimet csak a cipő felhúzása és a kocsiba szállás közt van időm megenni, akkor felkelek 10 perccel korábban. Ennyi.

A tanár már gondolom a rigolyásabb öregember fajta, akinek semmi sem tetszik. Inkább örülhetett volna annak, hogy van aki még olvas és nem csak szennylapokat.

Az állandó telefon buzerálással kapcsolatban meg annyi észrevételem van, hogy annyira kizárja a mobilt nyomizó egyén a külvilágot, hogy képes nekigyalogolni szinte bárminek (autó, haladó vonat, másik személy, stb...). Bár mindenkinek szíve joga úgy megmurdelni, ahogy akar... ameddig azzal mások életét nem veszélyezteti.

[ Szerkesztve ]

Abit alaplapokat keresek gyűjteménybe! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

(#7) Szoszo94 válasza flymi (#6) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

Túlságosan lesarkítod a dolgokat. Az egyébként nemérdem, hogy egyszerre egy dologra tudsz koncentrálni :D Az pedig, hogy a férfiak csak egy dologra tudnak, nettó hülyeség.

Rosszul állsz a dologhoz. Ha kábelt fektetek, miért ne olvashatnám el közben a napi híreket? Minek szánjak mindkét dologra külön időt, mikor egyszerre elvégezhető a kettő? Ráadásul nem vezetés és telefonozás ez, hogy a kettő üsse egymást. Ahol koncentrálni kell, ott úgysem szokott az ember jóesetben mást csinálni.
Én szeretem kihasználni egy nap minden egyes percét úgy, hogy kimaxolom belőle amit lehet.

Xiaomi Mi 8

(#8) flymi válasza Szoszo94 (#7) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

Túlságosan lesarkítod a dolgokat. -> Lehet, nem is mondtam, hogy nem.

Az egyébként nemérdem, hogy egyszerre egy dologra tudsz koncentrálni -> Nyilvánvaló, hogy nem érdem, de nem is hátrány. Természetesen én is csinálok párhuzamosan bizonyos dolgokat, de ezek nem bírnak olyan jelentőséggel, hogy "baj", hiányosság legyen belőle.

Az pedig, hogy a férfiak csak egy dologra tudnak, nettó hülyeség. -> Szerintem meg nem egészen. Ha deszkát gyalulsz, nem azon agyalsz közben, hogy ki nyeri az esti focimeccset, különben pár ujjad bánja. Szex közben nem gondolsz arra, hogy a húgodnak sikerült-e a nyelvvizsgája, mert a párod tuti kiszúrja és akkor bachatod... Vezetés közben nem gondolsz arra, hogy a tegnap nézett sorozatnak mi lesz a folytatása, mert annak csattanás lesz a vége, nem kell ehhez mobilozni közben. Ilyen és ennél cifrább dolgokra csak nők képesek és hagyjuk meg nekik ezt a kiváltságot.

Egyébként az aláírásomban szereplő egyik idézetet hoznám fel a saját jellemzésemre, lásd: "Egy Seduxen-en élő csiga vagyok." Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy kapkodásból, túlzott figyelem megosztásból még nem született semmi jó. Még a budin sem. ;]
A slozis témánál maradva igazából nem tudom elképzelni, hogy lehet a trónon figyelmesen olvasni, miközben megfeszülsz a reggeli siker érdekében. Pláne közben kávét inni! Elég beteg...

[ Szerkesztve ]

Abit alaplapokat keresek gyűjteménybe! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

(#9) Szoszo94 válasza flymi (#8) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

A középső bekezdéssel nem értek egyet, mert megint sarkítás, a többit viszont nagyjából osztom.
A slozin azért én sem kávézom, se hasonló dolgok, de az olvasás ne jelentsen már akkora problémát, hogy közben ne menjen a dolog :DDD

Egyébként amikre hivatkoztál (gyalulás, vezetés, stb), az a nőknek sem megy ám egyszerre más dologgal. A begyakorlott mozdulatok közben képesek ők is csak másra koncentrálni. Vezetés közben pl ugyanolyan veszélyesek, ha mást csinálnak, mint a férfiak, de mást is fel lehetne hozni erre. Ők abban jók, hogy a mindennapi rutin feladatok elvégzése közben jobban tudnak másra koncentrálni, mint mi.

Viszont amit én írtam először, az sem a túlzott figyelemmegosztás kategória. Vezetés közben én sem telefonozok, állásinterjún nem a másnapi ebéd receptje jár a fejemben, ha pedig sétálás közben előkapom valamiért a telót, akkor másfél szemem az úton van. :)

Xiaomi Mi 8

(#10) flymi válasza Szoszo94 (#9) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

Na, akkor jó, nagyjából egyet értünk.

Isten bizony azért azt megnézném, ha a slozin csak kicsit is szorul és már vörös a fejed erőlködés közben hogy olvasod el bármelyik rovatot is az aktuális újságban kellő figyelemmel. :U

[ Szerkesztve ]

Abit alaplapokat keresek gyűjteménybe! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

(#11) Hunmugli válasza D1Rect (#4) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Miért ne kritizálhatná? De komolyan?!

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#12) Szoszo94 válasza flymi (#10) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

Laktózérzékeny vagyok. Szökőévente egyszer, ha van olyan, általában az ellentétje szokott lenni :P

Xiaomi Mi 8

(#13) TheLázs


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog (1)

Már ne haragudjatok, de a nagy fránya multitasking inkább árt, mint használ. Merj kevesebbet megélni és gondolkodni, agyalni, ráfeszülni. Éld meg azt amit csinálsz teljesen. Fizikai vagy monoton munka mellett álmodozni ér.

Szerintem.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#14) Realradical


Realradical
(PH! addikt)

Csak, hogy mentsem a helyzetet: Lehet nem is olvasott, csak ki volt vájva a könyv belseje, hogy be tudja cuccot a szigetre.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#15) Hunmugli válasza Realradical (#14) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Nem értem ez hogyan mentené a helyzetet.

#13: lehet olvasni fogom a blogodat - első blikkre tetszik. Sajnos én nem tudok annyit írni, mint szeretnék, de ez nem akkora baj. Beletörődtem, hogy a hülyeségemet magamnak is megtarthatom végső soron :DDD

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#16) proci985 válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

en anno a fel gyurukurat a slozin olvastam ki asszem

meg a reggeli kave mellett szoktam a napi teendoket tolni.

programozas meg kave az ugye igy BFF kategoria, sot a spotify az adott esetben kell melle, anno a magister diplomamunkam kiserleti setupjat kb a blümchen / scooter / prodigy / nine inch nails negyes tarsasagaban kodoltam.

vagy ott volt az irodalmi munka, ahol egyszerre volt nyitva 10-30 tab pdfekkel (snowballing miatt gyakorlatilag DFSben kovettem a referenciakat), mellette epult egy excel lista, mellette a diplomamunka dokumentuma, mellette a google scholar, mellette pedig nemi panacea/sven väth/deadmau5/crookers live mert ahhoz idegallapot kellett.

mondjuk nekem honapok kellettek megszokni, hogy tobb kijelzom van es hogyan tudok egy dolgot csinalni / 10 dolgot csinalni.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#17) TheLázs válasza Hunmugli (#15) üzenetére


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog (1)

Köszönöm szépen a megelőlegezett bizalmat.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.