Hirdetés
Hozzászólok Aktív témák
-
válasz
J.J. András #501 üzenetére
van aki trükkel megoldotta,de az hozz-e majd eredményt az passz.
állítólag ha frissítik valamely részét akkor bizonytalan lesz a működése bármely app-nak a Google rávarázslás után is.
ezért inkább alternatívát kell inkább keresni vagy addig örülni míg a Clone Phone által még használhatóak maradnak az átmásolt Goggle alkalmazások. -
Ateess
tag
Sziasztok!
Van, aki vett a telefonra gyári qi töltős gyári tokot?
Ha igen, milyen sebességgel tud tölteni, illetve hol lehet/érdemes beszerezni?Köszi a válaszokat!
-
Nem inkább a P40 Pro-ra gondoltál?
P40-re nem tudok arról,hogy lenne wireless kivitelben hátlapi töltős tokot akár flipes kivitelben.
UGYANIS maga a P40 nem tud wireless töltést fogadni.Mokolással egy ilyennel talán megoldható,de szerintem csak rontana a dolgon!
[ Szerkesztve ]
-
ish4d0w
senior tag
Kedves P40 és P40 Pro társak, figyelem!
Az OTP Mobil Kft. mai válasza alapján figyelik a Huawei AppGallery-s telefonok népszerűségének és az ezen tulajok igényeinek alakulását. Szándékukban áll elérhetővé tenni a simple alkalmazást, ha van rá igény.Arra kérek mindenkit hogy telefonon vagy e-mailben jelezzétek, ha szeretnétek OTP Simple illetve OTP SmartBank alkalmazásokat P40, P40 Pro, Mate 30,Mate 40 Pro illetve egyéb HMS-es telefonotokra. Elérhetőségek: [link]
Fontos, hogy mindenki vegye a fáradságot és jelezze! Ne várjuk a másiktól a sült galambot, mert 1-2 emberért nem fogják megcsinálni. De hiszem, hogy itt többen is vagyunk ettől ebben a topikban. -
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Egy gyors kérdés gondolom már milliószór feltették, de most szeretnék rendelni és lecserélni a P30-am.
Nekem a legfontosabb alkalmazások: Viber, Face, Messenger, Insta, HboGo, Netflix, meg email-ek....saját gmail, hotmail és természetesen a céges Exchange, de ezeket gondolom a gyári email kezeli pont mint a P30-on.
És egy játékkal játszom, de anélkül megvagyok.Harry Potter Puzzles&SpellsElőre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi Note10/Huawei Watch GT2e/TCL65"C715QLED/Playstation5
-
válasz
J.J. András #510 üzenetére
hello
átviszi
kell a Bluetooth kapcsolat és a P20-ra is kell a Phone Clone applikációt telepíteni.
jó pár applikáció is lesz majd a P40-n ami majd arra fog hivatkozni,hogy Google hiánya miatt nem indítható el.
a magyar OTP sincs az appgalleryben de a clone phone keresztül másolva,utána el is indul és használható.
a Simple még nem aktív a Huawei-n.
a mobilszolgáltatók azok mind mennek legalábbis a 3 nagyra értve.
digiról nincs infóm. -
ish4d0w
senior tag
Valaki rakatott már media marktos clearplex fóliát a telefonra? Jól működik vele az ujjlenyomat olvasó?
Mert ugyebár ahogy írjak, nem minden nem-gyári fóliával működik!!!
-
ish4d0w
senior tag
Elérhető az OTP Simple a Huawei AppGallery-ben. Innen is köszönöm mindenkinek, aki írt az ügy érdekében.
(Aki még nem tudja letölteni, kis türelmet, valószínűleg fejlesztik. Régebbi Huaweiekre már tölthető, újakra mint a P40/P40 Pro-m még nem, de innentől lehet hogy már csak idő kérdése mert megtört a jég, kiadta a magyar OTP Bank az alkalmazást!!!!)
AppGallery-s link, kattints ide
[https://appgallery.cloud.huawei.com/ag/n/app/C100092997?locale=hu_HU&source=appshare&subsource=C100092997] -
ish4d0w
senior tag
Sziasztok!
Ezen a telefonon videózás közben tényleg nem használható az optikai zoom, csak fotózás közben?Egyik ismerősömnek ilyen gondja van, nem tudom hogy készülékhiba-e vagy szándékos.
Nekem p40 pro-m van, azon működik. De ugye annak teljesen más a szenzorszettje, többek között a zoomért felelős modul is más.
[ Szerkesztve ]
-
-
ish4d0w
senior tag
ÖRÖMHÍR! A visszajelzéseink hatására elérhető lett az OTP SmartBank alkalmazás a Huawei AppGallery-n és immár hivatalosan is letölthető például a P40 szériára is!
Köszönöm mindenkinek aki jelezte az igényt Nekik.
Letöltésért kattints ide - AppGallerys link - [link]
-
efegyke
tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok és a fotós képességek miatt a sima P40 telefonra esne a választásom. Jelenleg Samsung S8+ telefonom van,a hajlított kijelzőnek semmilyen előnyét nem tapasztaltam viszont a nem hajlított kijelzős mobilokra könnyebb védőüveget tenni.
A google hiányát át tudnám hidalni,amiket használok programokat benne vannak az App Galleryben...
2 kérdésem maradt:
1: A P40 és P40 Pro főkamerája 1:1ben megegyezik vagy van valami amit nem vettem észre az "apróbetűs résznél"? Az esetek 99%ban erre az egy kamerára támaszkodnék,a Samsungnál sem hiányzott másik látószög.2: Vannak egy olyan feature-ök amik miatt áttolnátok a P40 Pro térfelére noha az 60ezer forinttal többe kerül? vagy jól látom hogy nekem elég a sima is.
Köszi!
-
ish4d0w
senior tag
1. NEM, nem egyezik meg a főkamera sem. Jó, megapixel-számra ugyanaz (és sok teszt csak ezt tünteti fel sajnos, nagyon helytelenül), de például a "szenzormérete" (µm-ben megadva) eltérő. Ez látható is szemmel, ha közelről megnézed a két kamerát, nem egyformák, egyik lencse sem. Még az előlapi kamera sem. A sima P40-nél nincs optikai képstabilizálás és nincs periszkopikus nagyítás/zoom sem. Ugyan kicsit tudsz ígyis nagyítani de pl. videózás közben már nem tudsz zoomolni a periszkóp hiányában. Viszont a P40 Pro-n tudsz, ott van periszkóp és nagyobb mértékű optikai nagyítás is.
Összességében a P40 Pro minden esetben szebb képeket készít mint a sima P40 és a különbség nem elhanyagolható. A másik két szenzorról nem is beszélve, ott ég és föld a különbség a Pro javára.2. Igen, van néhány szerintem fontos dolog a P40 Pro javára:
- Kétszer olyan gyors gyorsabb vezetékes töltés
- Vezeték nélküli töltés (és fordított irányú vezeték nélküli töltés is van, amivel pl. későbbi okosórádat, fülhallgatódat töltheted a telefonra ráhelyezve)
- Jobb kijelző: 90 Hz-es, HDR képes
- jobb kamera: periszkópos kamera (optikai nagyítás), optikai képstabilizálás
- 3D mélységérzékelés
- Keret nélküli kijelző (ezt most még lehet hogy nem értékeled de ha egyszer elkezdessz egy ilyet használni, utána lehet hogy ragaszkodni fogsz hozzá)Szerintem megéri a különbözetet a P40 Pro, főleg hogy megy lejjebb az ára. De hozzáteszem hogy a sima P40 is nagyon korrekt készülék, főleg hogy az is megkapta a Kirin 990 SoC-ot és az 5G modemet! Ezekkel együtt nagyon bejövős készülék lett az is!
-
ish4d0w
senior tag
Igen: [link] itt említik például. De különböző teardown (szétszerelős) videókban is lehet látni, meg ha közelről nézem mindkettő telefont, akkor szabad szemmel is más egy picit a szenzor mérete (a belső "ívnél" látszik)
3X optikai zoom valóban van a sima P40-nél is, de csak 3x, nem 5x. És optikai, de nem periszkópos, nem ugyanolyan mint a P40 Pro-nál. Emiatt például sima P40-en a videórögzítés folyamata alatt nem lehet a zoom mértékét állítani, míg P40 Pro esetén lehet.
Optikai képstabilizálás szerintem nincs a sima P40-en. Videófelvételnél szinte biztosan nincs, de szerintem képeknél sem. Ezügyben viszont nem tudok jó forrást linkelni mert ellent mondanak egymásnak a tesztek. A saját, nem hiteles tesztem alapján úgy tűnt, hogy nincs, vagy nem olyan hatékony a P40-ben az OIS mint a P40 Pro-ban. Ennek némileg ellentmond hogy a [link] linkelt forrás alapján van a sima P40-ben is. A másik forrás : [link] pedig azt állítja, hogy nincs OIS a sima P40-ben.
Mégegy különbség: az előlapi kamerában az egyik teszt szerint sima P40-nél nincs AF (autófókusz) míg a P40 Pro-ban van. Én végül a Pro-t vettem, abban egyértelműen van.
Viszont durván jó áron van újabban a sima P40 is, úgyhogy nem akarnék lebeszélni róla senkit, nagyon is jó telefon az is! Becsületes dolog hogy megkapta a Kirin 990-et és az 5G modemet, ezzel maradandót alkotott itt is a Huawei. Ajánlom. De ha van rá még keret, akkor a Pro-ban van azért pár kellemes extra.
[ Szerkesztve ]
-
efegyke
tag
111500 nettó vs 177800 nettó összegről van szó.azért nem mindegy,mégha tervezett kiadás is. A kiváltó ok az, hogy a munkámból adódóan Camscanner programmal szoktam scannelni.20-30oldal simán megy a Samsung-al.Az elmúlt 1 hónapban volt rá példa többször hogy 80+,100+ oldalakat kellett beolvasnom,feldolgozni a telefonnal és az S8+ 4GB RAM-ja nagyon belassította ezt a folyamatot és 15percig csak állt a telefon és nem tudtam hogy sikerülni fog e a művelet.Azt irta ki hogy ne lépjek ki a programból,betettem inkább repülő módba,nehogy felhívjanak mert akkor 1óra munkája megy a kukába.
Úgyhogy az erős processzor,8GB RAM elég kéne hogy legyen a javuláshoz.A jobb kamera meg jól jön a családi képekhez,videókhoz,hosszabb eseményeket mindig gimballal veszem mert ha elkezd remegni a feltartott kezem azt a legjobb OIS se kompenzálja már...[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Ezt azért tegyük tisztába. Ezek megítélése nem szerintem kérdése, hanem tények. A P40 és P40 Pro ugyanazt a Sony IMX700 CMOS szenzort használja a fő kamerában, 1/1.28-inch méretben és 1.22 μm pixelmérettel. A "pixel binning" technológia segítségével kisebb felbontás használata mellett több pixelt használ a képalkotáskor, aminek sok előnye van. Emiatt tünteik fel az általad linkelt oldalon a 2.44µm pixelméretet (ami ugye a P40-nél szerepel, tehát eszernt a P40-esnek jobb az érzékelője, mint a Pro-nak). 4x4 elrendezésben 4.48μm méretet kapunk, de az alap szenzor ugyan az a két telefonnál. Mint ahogy a képeket feldolgozó hardver és szoftver is. Természetesen az optikai képstabilizálás is ugyanúgy megvan a ksiebb modellnél. A Pro-hoz képest gyengébb többi kamera nyilvánvaló, a 8 megapixeles tele kamerában is van OIS és 3x-os optikai zoom is a Pro 5x-ösével szemben.
Szövegek szkenneléséhez pedig nincs szükséges brutál kamerára, valószínűleg normál fényviszonyok között fotózza az amúgy is kontrasztos szöveget. Nem gondolom, hogy ha az S8+-szal megoldotta, akkor a P40-nek gondoz okozna.
Sokszor érzem, hogy a P40-et, mint valami csúnyán butított, túlárazott telefonnak kezelnék. 300e Ft környékén valóban drága volt, de most a felébe kerül! Szerintem egy nagyon jó kompromisszum a Pro-hoz képest.
-a vezeték nélküli töltés nem érdekel, ahogy a még gyorsabb töltés sem (18W-al töltöttem a mostani 4000mah akksis telefonomat, ez megfelelt, a P40 ennél gyorsabban tölt, de egy napot ki fog bírni, szóal majdnem mindegy is.)
- a fő kamera ugyan az, mont a Pro-ban, az esetek 90%-ában ezt fogom használni
- nem teljes az IP védettség, enélkül is megleszek
- nem kerekített a kijelző, ami nálam előny, mert jobb a fogása simának és kevésbé sérülékeny, kapok rá fóliát (hiába látványos és lehet, hogy hasznos is valakinek a hajlított él)
- a 90hz valóban látszik a kiejlzőnél, próbáltam a 2 telefont egymás mellett, de enélkül is tudok élni
- és számomra a lényeg: a kompakt méret! Bár még mindig nagynak tartom, de a nekem elsődleges szempont, hogy ne legyen tégla méretű, mivel egész nap futkosok, zsebre vágom, előveszem, telefonálok, egy kézzel használom. Egyszerűen nem szeretnék nagyobb telefont használni. Mindebből az következik, hogy számomra nincs alternatívája jelenleg a P40-nek, még a GMS hiányával együtt sem.[ Szerkesztve ]
-
efegyke
tag
Ennek örülök...😀😀 ha nem kapok valami őrültnagy cáfolatot akkor sima P40 lesz.
Ami a scannelést illeti: megsárgult,bebarnult B4 méretű kottákat csinálok meg fekete-fehér A4 méretű pdf-be hogy olcsón lehessen sokszorosítani.van hogy emailben kapom a pocsékul,ferdén,duplaoldalasan fotózott nyersanyagot,ilyenkor kiteszem TV-re a képet és magát a képernyőt fotózom(nincs villogás)Nekem az 1db fő kamera a lényeg,a többi nem fontos.meghogy a filtert gyorsabban rátegye a telefon és ne homokórázzon sokáig.
-
ish4d0w
senior tag
Köszönöm az infókat! Végre valaki pontos részleteket tudott írni.
Valóban jó vétel a sima P40. Több ismerősöm is azt vett. Egyáltalán nem mondanám rá hogy butított telefon, az 5G modemmel és a Kirin 990 SoC-vel igen időálló modell lett. Mindazonáltal mivel újabban a Pro is elég kedvező árakon fut, néha nem sokkal drágább br. 220-230 000 Ft-nál, így én amellé tettem le a voksomat.
Én kifejezetten minél nagyobb készüléket kerestem, tehát nekem pont hogy előny volt a Pro nagyobb mérete. Sőt, a Mate 40 Pro-t is nézegettem a mégnagyobb méret miatt, de azzal az árral már én se tudtam megbarátkozni.
Az IP védettséget én megfontolandónak tartom mert többször megvédett már, amikor egy-egy nagyobb eső vagy vihar elkapott - és így nem ázott be a telefon. A korábbi telefonjaim is ezért volta IP minősítettek.
A makrokamera és dokumentumfotózás kapcsán azt tudom mondani - hogy bár semmiképp se akarom leírni a sima P40-et - de érdemes lenne kipróbálnod egyszer a P40 Pro-t ilyen szerepben. Ha egy papírlapot tartok a kamera elé, azt az AI szoftver érzékeli és automatikusan makro módra vált (ez látványos, szélesebbre ugrik a kép) és sokkal, de sokkal élesebb képet készít, mintha nem így tenném. Gyakorlatilag azonos, vagy jobb minőségű mint amit az irodai scanner készít.
Viszont ha a kérdezőnek csak a főkamera a lényeg, akkor igazad van, ezek tényleg egyformák ezekszerint (a linkel teszt mondjuk félrevezető volt nekem) .
[ Szerkesztve ]
-
gombasm
aktív tag
Nézz körül a hwaprón, én nemrégen 105e -ért vettem egy P40 -et 20 hónap garanciával, számlástól, mindenestől, karcmentesen, fóliázva - ennyiért ajándék volt. Nagyon jó telefon, iszonyat jó a kamerája is - biztosan nem ér annyival többet a pro, mint amennyivel többet kérnek érte. A P40 mérete pedig nagyon kézreálló, előző telefonjaim után szinte kicsinek érződött.
(GMS simán működik rajta, némi mókolás után másodszorra simán fenn volt. Privátban szívesen segítek benne, ha gondolod.)Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco X3 NFC
Hozzászólok Aktív témák
ma Nagyon jó minőségű telefon a P40, remek a mérete is, de vagy teljes Google rendszer kéne rá, vagy egy bitang jó ár. Egyik sincs.
- PlayStation 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Outriders (PS4, PS5, XO, XS, PC, Stadia)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Eladó Seagate Barracuda 320GB
- JavaScript topic
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: DSR Partner Kft.
Város: Budapest