Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • k-adi

  veterán

  Leszögezném, hogy ez egy korrekt teszt volt. A valóságnak megfelelően nincs mázolva a hardveres és szoftveres hiány, illetve az ár/érték arány se.

  Egyértelműen a p40 pro a jobb választás (leszámítva a gms hiányt), de a pro+ megjelenése után is szerintem marad a sima pro a jobb választás.... Kb. mint a rivális család s20+ esetén.

  A teszt annyira jól megírt, hogy már nincs is mit hozzátenni, elég csak becopyzni ide pár részletet:

  Erős kezdés.

  "jó minőségű telefon a P40, remek a mérete is, de vagy teljes Google rendszer kéne rá, vagy egy bitang jó ár. Egyik sincs."

  Ezzel lényegében le is írtál mindent. A pro esetén ez a difi még inkább döbbenetes.

  Erős zárás.

  "Becsülendő, hogy a Huawei mennyi mindent elért egy alternatív platform kifejlesztése kapcsán ilyen rövid idő alatt, de a telefonokat nem azért vesszük, mert a fejlesztők felé a tiszteletünket szeretnénk kifejezni, hanem azért, hogy kompromisszumok nélkül tudjuk használni. Ez pedig a P40-nél nem adott, de ha ez a korlátozott használhatóság az árazásban tükröződne, akkor még mindig lehetnénk megengedőbbek, ám a P40 épp csak egy hajszálnyival olcsóbb, mint a Galaxy S20, amiben ugyan nincs 5G, meg talán nem ennyire frankó a főkamera, de mondjuk van benne Qi-töltés, IP68, nem mellesleg pedig minden alkalmazást futtatni képes. És amikor az a kérdés, hogy vegyek-e P40-et, akkor rögtön ott következő a kérdés is, hogy miért tenném, ha ugyanennyiért kapok bármilyen más csúcsmodellt is, amelyeken egészen biztosan minden szoftver működik."

  Árazása

  "ennél is beszédesebb az újdonságok árazása, ami alapján a Huawei láthatóan abban a tudatban létezik, hogy GMS nélkül is versenyképes bárkivel. Tesztkészülékünk hivatalos ára 288 ezer forint, ami kevéssel van csak az ellenfélnek tekintett Galaxy S20 szintje alatt, alig 10% az árelőny, ami bizony azt jelenti, hogy ugyanabban az árkategóriában vannak, szolgáltatói kínálatban vélhetően még kisebb lesz az eltérés. Fél év múlva pedig pláne semmi, hacsak az elmaradó értékesítési számok miatt nem kezdik el vihargyorsan leverni az árat"

  Hardveres hiány

  "ebben az esetben nem él az IP68-as védelem, illetve nincs vezeték nélküli töltési lehetőség sem benne [...] egy 288 ezer forintos telefonnál irtó ciki ezzel spórolgatni."

  Szoftveres hiány
  "kérdés nyilván az, hogy mit tud a P40, ami miatt érdemes annak dacára is ezt választani, hogy szoftveresen bőven vannak elmaradása [...] HMS kéne legyen a barátunk, csak hát nehéz vele barátkozni, mert a GMS-sel ellentétben egyelőre elég szerények a képességei és ez sokszor idegesítőbb, mint amennyire elnéző tud lenni vele az ember azért, mert csak alig egy éve indult el a pályáján. [...] viszont lesznek appok, amelyek akkor sem futnak el, ha a fejünk tetejére állunk, ezek azok, amelyeknek szükségük van a Google Play Services csomagra, elég sok játék esik bele ebbe a körbe, szóval ha nagy mobilgémer a potenciális vásárlójelölt, akkor azért tájékozódjon, mert ha egy rakás pénzt elszórt már arra, hogy az akármilyen hősét magasabbra szintre tolja, akkor neki eléggé szomorú lesz a szája, ha a kis játéka nem indul el a P40-en. [...] bőven sokan vannak, akiknek olyan funkciók is hiányoznának, amelyeket nem tud a Huawei semmivel sem pótolni, nem is beszélve a már megvásárolt alkalmazásokról. És még ha ezek pont úgy is jönnek ki, hogy oké, igazából megvagyok GMS nélkül, akkor is egyrészt lehet szütyörészni egy csomót, mire megtaláljuk az alternatívákat, másrészt sosem lehet tudni, hogy mikor lenne pont szükségünk valami olyan applikációra, ami a HMS környezetben nem indul el."

Hozzászólok Aktív témák