Hirdetés
- Projektor topic
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Az Apple igényeire szabja magát a Samsung?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis összejöhet az Apple és az Intel összeborulása?
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
Új hozzászólás Aktív témák
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Ha tudod próbáld ki a az LG G Flexet. Méretre ugyanakkora mint a Mate , viszont működik minden rendesen , természetesen KitKat alapokon.
Tempóra ugyanott van mint a G2 csak nagy kijelzővel. A Matehoz képest mindkettő gyönyörű képeket csinál. Mindkettőhöz van quick window tok , igy meg tudod válaszolni a hívást anélkül , hogy ki kellene nyitnod a tokot. Érdekes módon , ha valamit meg akarok nézni , szinte majdnem mindig a G Flexet veszem elő a zsebemből , a G2 szinte már csak mint telefon funkcionál . Pedig papíron nincs nagy méretbeli difi. A G2 5.2" míg a Flex 6". . -
tiger71
aktív tag
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Már elég régóta használok G2 -őt. Hát azért lényegesebben korrektebb a gyári szoftver rajta . A böngészés kapcsán a Mate gyári böngészője néha bezáródik magától , a G2 esetében ezt nem tapasztaltam. Az akkuhasználata is lényegesen korrektebb , mint a Mate-nak. Hangerőben nem érzek lényegi differenciát a kettő között , sőt a Mate B907 gyári romja (mindenféle buhera nélkül) halkabb , mint a G2 a V20D romjával különösen igaz fülest használva. A wifi korrektül teszi a dolgát , tempóra lénygesen jobb , mint a Mate esetében. Az tény , hogy kicsinek tűnik a Mate mellett , de a két koppintásos felébresztés például egy nagyon jó funkció. Samsung S4 gyári fülessel használva szépen használhatóak a fülesen lévő hangerőszabályzó gombok , míg a mi készülékünk esetében csak a start/stop funkció működik. A hátlapon elhelyezett gombokat viszont nem sikerült megszoknom , de nagyon nem is kell használni őket. A gyári flip tok esetében kinyitva a tokot bekapcsol a telefon vagy dupla kattintással bekapcsolható , de zárt tok esetében is lehetséges a hívás fogadása a quick window -ban , ahol kis méretben megjelenik a hívó fél neve/száma. A hangszórót nem sikerült még befognom rajta , bár az alján eléggé a szélen kapott helyet. A kamera is korrekt benne és ami már a gyártói support részét illeti , az első KK verzióban volt egy hiba ami zúgást okozott a fülesben , ezt a gyártó orvosolta egy újabb rom kiadásával.
-
törölt tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Ha Dolby-val jobban szól a Mate, mint a G2, akkor Dolby nélkül még inkább jobban szól, hiszen mint minden, a Mate is jobban szól hangszínszabályzás nélkül. A Dolby-val egy teendőd van: a központi hangbeállításoknál örök életre kikapcsolod. Sajnos néha figyelmeztet, hogy ki van kapcsolva, nem akarom-e bekapcsolni, ilyenkor csak annyit mondok neki, hogy takarodj!
-
törölt tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Én egyelőre még a rootolást is hanyagoltam, egyrészt nem hiányzott semmihez, másrészt úgy gondoltam, hogy szűz állapotban hagyom a gépet, amíg megérkezik a gyári update. Mert úgy döntöttem, hogy lesz rá gyári frissítés.
Egy-két apróság javítható is lenne rajt, lásd például a tárgyalt GPS-hiba, ami nálam úgy tűnik, még nem jelentkezett, ellenben nekem kissé hektikusan működik az MTP mód számítógépre kötve. SD-kártyát egyelőre nem használok hozzá, ellenben a belső tárhelyről nem, vagy csak többszöri próbálkozás után tudok dokumentumokat megnyitni, vagy a tárhelyről számítógépre másolni, és USB storage módot nem is ajánl az opciók között, pedig az lenne jó.Én egyébként kétéves hűségnyilatkozatos szolgáltatói kedvezménnyel szoktam telefont venni, úgyhogy nálam legalább két évet ki fog tölteni a Máté, aztán, ha lejár a hűség, akkor megvárok valami jó akciót valamelyik hatcollosra (amelyek addigra már nyilván nagy választékban lesznek a szolgáltatóknál is, hehe). Defy-om három évig volt meg, nem kapkodok.
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Nálam már elásta magát a Huawei. A P6 -ra januárra ígérték a 4.4 -et. Lassan május és az international telefonokra nem adták ki még mindig , csak a kínai modellekre. Nagyjából két -három órát kellene dolgozniuk , de legyen egy nap , hogy kiadják a mátéra is a 4.4 -et. Eszük ágában sincs. A tapasztalt hibákra (GPS , USB , stb) egy javítást nem hajlandóak kiadni , így verziófrissítésre várni balgaság. Tesznek a felhasználók fejére. Az egzotikus chipset miatt , körökkel bonyolultabb portolni egy újabb android verziót. A továbbiakban részemről maradok a qcom chipes telóknál a jövőben. Ott is van küzdés , de van forrás a kijelzőhöz , gps-hez , hanghoz , médiához. Itt a 4.2 kernelforrást sem adták ki , a P6 kernelét kellett megszögelni ,hogy működjön a mátén és itt visszaüt megint az egzotikus chipset és a forrás hiánya.
-
Neonflake
tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Első benyomások:
- az Orosz B907-hez hasonlóan az alap zárképernyőn (B221 alap) az ikonok nem megfelelőek, ez a Maláj verzióban jó volt
- Hi10 videóformátumra nincs hardveres dekódolás, de ez a B221-ben hiába volt aktív hibák voltak benne
- A rendszersebesség viszont így első érzésre jónak tűnik, majd még benchmarkolni kell -
derrik
őstag
válasz
Neonflake
üzenetére
....Nem szemrehányás miatt mondtam :-) csak ha valaki megszeretné csinálni a telepítést akkor talán nem itt a fórumban kell majd mindent elmagyarázni sokadjára. Eddig viszont külön őrültem is, hogy nincs. Mert az azt jelenti, hogy kevés a hiba és mennek a masinák :-)
-
derrik
őstag
válasz
Neonflake
üzenetére
...nagyon örülök jó kezdet! Engem, mivel más fényképezőm nincs és a rádiót is halagatom egy stabil kamera, és ha lehet a rádió érdekelne. Az miért van hogy csak 1.64GB ram van jelen telepítéskor? Valamint ezt az egész telepítést egy kis leírással és linkekkel jó lenne össze dolgozni. Mert amióta ez a telefonom van leszoktam a mókolásról ......
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Van egy samu p5100 tabletem , az hivatalosan csak 4.2 -t kapott , mégsem éreztem úgy hogy piszkálnom kell , mert szépen meg volt csinálva a sw. Most ugyan cm11 fut rajta , de csak használnom kell , nincsenek idegesítő alaphibák , mint a mate esetében. A legdühítőbb az egészben , hogy van egy gyakorlatilag ugyanilyen telefon amit frissítenek ,mi pedig nem kapunk semmit. Ez volt az a pont ZTE esetében amikor kitiltottam őket a házból , kiadtak egy új tabletet ugyanolyan hw kiépítéssel , mint amim volt , de újabb droidverzióval. Olyannyira megegyezett a hw , hogy simán működött a 7" kistestvéren. A 10" esetében a touch és kijelző driverén kellett volna igazítani a kernelben , nagyjából tíz sor.Erre nem voltak hajlandóak és a kernelforrást sem adták ki. Most nagyjából itt tartunk a mate esetében is , hogy hülyének néznek. Ha az embert egyszer átverik , akkor aztán ígérhetnek amit akarnak , mehetnek a francba.
A 4.2 -ben hogyan lehet kikapcsolni a nagyfogyasztású alkalmazás figyelmeztetést ?
-
törölt tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Én nem fogok Kínából rendelni Kirint, jó lesz nekem az idehozott Qualcomm.

(#1599) joestone Szerintem inkább a grafikus csip jelent majd érezhető előrelépést a Mate2-ben. Főleg az Adreno. Másrészt feltételezem, hogy a 2-höz már a support is korrektebb lesz. Végül is mindenoldalúan elismert gyártóvá akarnak válni, levetkőzve a "kínaiságot". Ezt szolgálja elsősorban az is, hogy errefelé Qualcommal hozzák majd, nem a Huawei-féle csipsettel - bár nyilván a saját csipjeik is fejlődni fognak a következő években, csak most még nem élvonalbeliek.
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Nekem sajnos az az érzésem , hogy nem nagyon lesz semmilyen frissítés. 2013 márciusában jelent meg a piacon a Mate 4.1 el. A P6 2013 júniusában 4.2 vel, mivel a sw eltérés nagyon minimális ha lenne support akkor a P6 megjelenésekor kiadták volna a 4.2 őt. Az egyedi chipset a nem publikus forráskódok miatt hihetetlen nehézzé teszi az egyedi fejlesztést amire nem lenne szükség , ha a gyártó betartaná a Google szoftverfrissítési előírásait. Ennél a telefonnál még csak hibajavítás sem született.Gondolom nagyon keveset adtak el , így aztán mehet a lecsóba . A jövőben részemről maradok a jól bevált Qualcomm chippel szerelt telefonoknál .
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Áttértem a B907 -re , a 904sp2 grafikus hibái nagyon zavartak. A B907 -ben még nem találkoztam a képernyő szétesik című hibával.
Ha van eszük kiadják a 4.4 -et , pláne , hogy a P6 esetében majdnem kész a hivatalos verrzió. A mate esetében a P6 KK kernelébe vele kell rakni a Mate touch driverét és módosaítani kell az audio driveren és máris megkaphatja a mate is. Ha a marketinget nyomják és nem adják ki a KK -t akkor semmivel sem különb a Huawei egy gagyi kínai gyártótól és ki lesznek tiltva a házból a ZTE -hez hasonlóan.
-
gadosp
tag
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Csináltam egy topikot az xda-nBootloader nyitás .
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Ez a kiszivárgott P6 KitKat firmware-ből készült. A hang nem százas a mate-n és a touch nem működik. Ha lesz időm játszani akkor fordítok a touchnak egy kernelmodult. Ha már működik a touch akkor azért már használható állapotba kerül , bár a hangszoró nem szól , fülest csatlakoztatva lehet tesztelni.
-
pipiguru
csendes tag
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Feltettem én is ezt a test approved 4.2 romot. Egész használható , van egy két grafikai hiba , de elég ritkán jelentkezik így nem zavaró. Az idegesító viszont a figyelmeztetések , hogy épp melyik app fogyaszt sokat.
A procit engedi 1.5 GHz -re is. A mókát a kernelben lévő k3hotplug governor csinálja. Governort váltva performance -ra és mind a négy mag online-ra váltása esetén furcsa módon alacsonyabb a teljesítmény az antutu szerint , mint a default beállításokat használva.
Ez egy "üresjárati" állapot :
Ez egy antutu utáni statisztika a cpu használatról :
-
Neonflake
tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Korrekció: Nem volt aktív teljesen csak három mag (1400mhz)1200mhz-en, a harmadik 200mhz max. Mx Player volt a tesztelt alkalmazás.
A szervíz menüben található, teljesítménymérő rutin adta az eredményt.
Most megint ránéztem, B221-ben teljesen folyamatos a lejátszás, van ,hogy 1400mhz-es az 1. mag, de valamiért a 2. es 200mhz fix. Másik kettő 1200mhz. Ezért lenne már jó egy egyéni kernel volna mit kisajtolni a K3V2-ből. De ez szimplán annyit is jelenthet, hogy nincs szükség több aktív magra...
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Köszi !

Lehet , hogy kipróbálom majd, de az orosz 4.2 nagy csalódás volt és azóta már teljesen belaktam a telefont(1.5 GB app telepítve).
Az USB hiba kapcsán nem is a különböző üzemmódok közti váltással van bajom ,az működik rendesen. Hanem rádugom a gépre (win8.1 , nincs Hi-Suite csak driverek minden üzemmódban adb , fastboot , mtp) beállítom mtp-re , majd egy két nap múlva rádugom megint a gépre és mass_storage módban csatlakozik , nem mtp módban.Kernel forrásom van , de míg zárt a rendszer addíg nincs értelme semmit piszkálni , mert már egy boot.img szétcsomagolás majd összecsomagolás sem működik , mert nem lehet felflashelni a boot.img-t .
Használom és szeretem is a telefont , de zavaróak a hibák, a gyári fejlesztők meg csak szögelgetnek . A gesture typing egyik 4.2 újítás a swype esetében nekem bejött nem értem miért kellett kiherélni a gyári androidból.. A többfelhasználó megint csak 4.2 újítás amit tabletekre találtak ki , de ez a teló egy phablet , szóval benne lehetne. -
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Az a baj , hogy nem dolgoznak csak vakargatják a micsodájukat .Ha dolgoznának nem foltozgatnák a régi rendszert , hanem kiadnák a 4.4.2 őt a p6 -ra és a mate -ra is. Ha dolgoznának rajta már simán működne , ahogy a samu tabomon is szépen működik a cm11 . Egyelőre úgy tűnik ez lesz az a telefon ami kiábrándít a Huawei - ből és a ZTE sorsára jut azaz nem kerülhet a lakásba semmi amin ilyen felirat van.
Írtam nekik facebookon és ígérték a hibák javítását , de arra nem kaptam választ , hogy a telefon az én tulajdonom , vagy csak használati jogot vásároltam a készülék megvételekor (mint a windows esetében pl) .
Ha az én tulajdonom milyen jogon korlátoznak benne , hogy olyan rendszert tegyek a telefonra amilyet szeretnék , persze nyilván tudatában annak , hogy ugrik a gari. Hiába van elvileg 18 hónapos frissítési garancia úgy tűnik tesznek rá. Az amit korábban játszottak a gyártók , hogy elégtelen hw felépítésre hivatkozva nem frissítettek a legfrissebb android verzióra a mate esetében nyilván nem állja meg a helyét. -
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
A következő hibák javítva vannak benne ?
- USB hiba (hiába választod az mtp-t következő alkalommal ismét mass_storage módban kapcsolódik)
- GPS hiba (naprakész maps esetében előfordul , hogy nem frissül folyamatosan a pozició , miközben mellete egy másik készülék ugyanazon beállításokkal szépen követi a mozgást)
. wifi időnként nem csatlakozik ,ki-be kapcsolva ismét működik.
- a 4.2 idétlen kinézete módosítva lett vagy maradt az a túlnyomóan csúnya barna mint az orosz romban ?
- a 4.2 intelligens háttérvilágítás már nem ugrál sötétben össze-vissza , mint az orosz 4.2 -ben ?
- többfelhasználós üzemmód van benne ?
- gesture typing működik ?
- daydream működik (azt hiszem álmodozás névre hallgat magyarul) ?
- touch túlérzékenysége(orosz 4.2 esetében tapasztaltam) javítva van ?
- bootloader nyitott vagy sem az update után ? -
derrik
őstag
válasz
Neonflake
üzenetére
.....sem a frissítés gomb, sem az újraindítás! A diagram az kóser. De csak és kizárólag az Android Os látható fogyasztó ként, ez érdekes mert ami a Mate jó tulajdonsága......hetek óta még csak telepíteni sem akartam semmit sem. Este ki reggel be kapcsoltam, és néha ránézek az aksi üzemidőre :-) ...... ez lett a veszem.
-
derrik
őstag
válasz
Neonflake
üzenetére
Köszi ez jó hír.....kettő dolgon gondolkodom. Az előző 4.1.2 hány verziót élt meg? És a végére lett szinte hibátlan. Ha várható akkor biztosan a második, harmadik verzió valószínű még jobb lesz. Bár ez a 4.2.2 elég stabil verza mindenen, mert az összes cuccon az alap szinte változtatás nélkül jól megy legyen az tablet vagy telefon. A második, hogy ha a P6 kihagyva a 4.3-at ami mint tudjuk több buggal is rendelkezett/sok minden beragadt benne/ megkapja a 4.4-et. Akkor ennél a serpenyő telefonnál mit szerencsétlenkednek a Hawaisok. Minek ez a Samsungos üzlet politika? A csúcsra rá pakolunk mindent a többi termék pedig kullog utána. Pont Kinában pakolták mindenre a legújabbat szinte ész nélkül ha bírta a vas, ha nem.
-
nagymedve970
tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Értem, kösz. Bár mindent előkészítettem az újra húzáshoz, (asszem
) de azt hiszem még várok vele egy cseppet. Kíváncsi vagyok , hogy másnál hogy fog beválni. Pro és kontra.
Egyébként mi a különbség a 4.1 és a 4.2 között azon kívül, hogy tapizás, nyomkodás nélkül fogadhatom a hívásokat? -
nagymedve970
tag
-
Joczika
csendes tag
-
nagymedve970
tag
-
nagymedve970
tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Kösz a segítséget, de nem igazán találom és nem is szivesen piszkálódom benne. Tartok attól, hogy valamit elszúrok és... Tudom most jön az, hogy pedig ez egyszerű! Ja az atom fizika is annak aki tudja, érti.

Valószínű, hogy ezért sem veszem sok hasznát annek a root dolognak. Igazábol anno csak egy app miatt kellett a root, de már régen nem használom azt sem.
Két kérdésem lenne:
1,Ha hard reset-et csinálok az megoldja ezt a gondom, eltúnik a superuser app?
2,Ha mondjuk meghagyom ezt a SUPERUSER-es root-ot és kijőnne mondjuk a 4.2 android frissítés rá, akkor ettől függetlenül símán engedi frissíteni vagy bekavar valamit?
Bocs, ha kissé gügye a kérdés, de nem vagyok egy guru
-
törölt tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Megint (egyelőre) kibicként:
Mivel itt eddig neked van a legnagyobb tapasztalatod a Mate-re való főzött ROM-okkal, no meg az elsőhozzászólás miatt is, a te figyelmedet hívom fel elsősorban, hogy Joestone fórumtársnak sok tapasztalata van korábbi készülékei kapcsán a ROM-főzögetésben, tehát ha majd megismerkedett a Mate-jével, sok tekintetben hozzá tud majd járulni a Mate szoftveres buherálásához, és feltehetően hajlandósága is lesz erre, nem véletlenül robbant be rögtön azzal, hogy nyitott-e a bootloader, meg hogy a kernel forráskódját már leszedte. Keresd őt aktívan, jól tudtok majd együttműködni, esetleg az elsőhozzászólás-szerkesztéshez is hozzá tudhat járulni fontos szempontokkal. -
todorriskov
csendes tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Köszi a felvilágosítást.Akkor maradok a B221-nél,amíg nem lesz egy hivatalos stabil verzió.
Amikor még Defy-t használtam,raktam rá többféle verziót a szájbarágós leírások alapján.
Elég stabilak voltak,de nem volt soha sem az igazi!
Még várok akkor ezzel a frissítés témával,végülis nekem így is teljesen megfelel. ;-) -
malt71
csendes tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Nem volt szinkronizalva, de a problemat nem oldotta meg

A kapcsolatoknal a csoportok kozott sem szerepel csak a telefonmemoria,simkartya,google fiok,skype cimek. Jobbra alul levo gombnal szerepel a facebook fiok, szinkronizalva is van...de egyenlore nem jelennek meg a nevek. -
törölt tag
válasz
Neonflake
üzenetére
Szép munka, a már és leendő Mate tulajdonosok köszönik.
Gondold meg, hogy a Mate valószínűsíthetően viszonylag szűkkörű itthoni elterjedtsége és pályafutása, valamint ezen topik valószínűsíthetően szintén nem túl széles körű, de azért értékelhető látogatottsága megér-e neked annyit, hogy belefektesd a munkád (nyilván lennének segítők) egy szép elsőhozzászólás megírásába és gondozásába. Én, mint egyelőre kibic, szándéka szerint leendő Mate tulajdonos önhatalmúlag potenciálisan felhatalmazlak erre, felteszem, a nem kibicek is egyetértenek a "felhatalmazással", vagyis hogyha valaki ír ilyet, akkor te legyél az - vagy legalábbis a munkálatok vezére. (Elnézést a fogadatlan prókátorságért.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.02.17. Apple jótállás
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aztán persze ért a csalódás, hogy hiába várok rá a januári bejelentés óta 

Egy-két apróság javítható is lenne rajt, lásd például a tárgyalt GPS-hiba, ami nálam úgy tűnik, még nem jelentkezett, ellenben nekem kissé hektikusan működik az MTP mód számítógépre kötve. SD-kártyát egyelőre nem használok hozzá, ellenben a belső tárhelyről nem, vagy csak többszöri próbálkozás után tudok dokumentumokat megnyitni, vagy a tárhelyről számítógépre másolni, és USB storage módot nem is ajánl az opciók között, pedig az lenne jó.

S még annyit, hogy hálózat függő telefonra is fel lehet tenni a romot? Mert olvastam, hogy csak a függetlenekre adták ki.
) de azt hiszem még várok vele egy cseppet. Kíváncsi vagyok , hogy másnál hogy fog beválni. Pro és kontra.

Felelősségem teljes tudatában vállalom a következményeket. Amúgy meg éppen ezért nem írtam le a tiltott szót.