Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hardvervadászat november elején
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagymedve970
tag
Valaki tudna segíteni?!
Van egy másik ketyere amin siagonen mod van és nem rendelkezik rádióval, de jó lenne bele.
Ezt hogy lehetne megoldani (lehetőleg egyszerűen)? Ja és ne internetes rádió legyen, hanem a hagyományos.Előre is köszönöm a segítséget. -
Tel Chi
tag
A telóra témákat tenni,csak valamilyen launcher-rel lehet?
Természetesen a beépített 12? db-on kívül értem. -
Tel Chi
tag
Sziasztok!
Sajna továbbra sem tudok feltenni a telómra nagy pl. 5-6Gb filekat.

Másik gépen is kipróbáltam. Kiírja, hogy túl nagy a tároló rendszeréhaz a file.
Fogalmam sincs mi a túró ez. -
Tel Chi
tag
Megérkezett a tok a telómhoz!!
Nagyon pöpec!
-
nagymedve970
tag
válasz
Gutenberger
üzenetére
Most néztem meg a papírjait és a neten is és ezek szerint tényleg így van a SAR érték.
Hiába, a Mate at Mate 
-
Gutenberger
tag
Sziasztok,
SAR értékéről tud valki valamit? Valahol azt irták 0,20, ha igaz, akkor ebben is nyerő! -
Tel Chi
tag
Kipróbáltam a pc hátsó portjain is ua produkálja.

Tehát kell vennem egy minim 16 gb-os karit. Úgy is terveztem venni. -
Tel Chi
tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Azért mondják tutira a 32gb karit, mert azzal le lett tesztelve.
Általában /nem szent írás/ minden teló egyel magasabb szintű karit képes kezelni, mint amit írnak róla.Kíváncsi vagyok még milyen trükkök, turpisságok derülnek ki a használat alatt erről a "gagyi kínai" teloról?

Nekem az egyik hozzáértő kollégám egyáltalán nem fikázta, neki Not-ja van az 1-es és simán gratulált és csodálkozott a telóm tudásán és technikai paraméterein. Jól esett, hogy ért hozzá és egyenrangú félként kezelte a telómat.
-
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Simán viszi, hisz használom.
OTG kábelen működik a 64-es pendrive is.
Egyelőre ennyit próbáltam, külső 2,5"-os hdd-vel még nem, de 7végén kipróbálom
-
-
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Semmi varia.
Nincs megosztva, csak NTFS formázás a HD-tartalmak miatt és csak használom
Szóval simán kezeli a 64GB-os kártyát is. -
Nigér
őstag
válasz
nagymedve970
üzenetére
De, abban használom...

-
törölt tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Érdemes megpróbálni, hogy kizárd a kártyahiba lehetőségét! Nekem halt már be márkás kártyám! Főleg Nokiák hullottak, de volt pár Samsung is.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Nem tudom mire formáz a telefon, én mindig a laptopon formázom meg.
Csak class10-es kártyát használok. A P6 topikban kártyahiba miatt volt probléma, ezért kérdeztem.
Ha kiveszed, és számítógéppel teszed fel a filmet, akkor hiba nélkül felmegy? -
nagymedve970
tag
-
nagymedve970
tag
Ezzel a kis progival meglehet csinálni, hogy a hívot-hívó fél képe legyen a teljes képernyőn HD-ba.

http://torrent.eval.hu/torrent/Full%20Screen%20Caller%20ID%20PRO%20v9.5.3.Full/8417963
-
nagymedve970
tag
Szia!
Mappákat úgy tudsz létre hozni, hogy egyik ikont bele húzod a másikba és máris mappa lesz és át is nevezheted.
A filmnél nem lehet, hogy esetleg a teló memóriájába akartad véletlenül tenni? Akkor eltudom képzelni ezt a hibát.
Nekem 16 Gb-os kártya van és most is közel 6 Gb a film rajta, de már tettem fel régebben DVD formátumot is, közel 4,5 Gb volt és gond nélkül felment és lejátszotta. Viszont én csak símán adatkábelen másoltam Hisuit nélkül.
Próbáld ki így is. -
Tel Chi
tag
Szerbusztok!
Megtudná valaki mondani, hogy mappát hogyan lehet kreálni a képernyőre, hogy elférjenek a cuccaim és ne kelljen 9 oldalt gyártani? Már ha lehet ilyet csinálni.
Következő pedig a bajom: nem tudok egy 4gb filmet feltenni a 8gb-os karira
Háttértárra nem teszi fel az a hibaüzi, hogy a file mérete túl nagy.
Hi sut-en és médiában elkezdi feltenni és a sok-sok percet kivárva az utolsó 60mp-nél fagy és az írja ki, hogy a tároló nem válaszol!
Mi a túró lehet???
Miért nem megy fel? Valaki már próbált hasonló méretű filet feltenni a telóra? -
derrik
őstag
Én inkább egy ilyenben gondolkodom.......
http://www.ebay.com/itm/New-Wifi-Direct-Miracast-Dongle-HDMI-Multi-Media-Player-Dlna-Airplay-Sharing-/141081385775?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item20d91b1b2f -
DonLaca@
senior tag
-
DonLaca@
senior tag
Erős felindulásból rendeltem is egy MHL kábelt. 9 dolcsi.

-
DonLaca@
senior tag
Ezt azoknak írom akik gondolkodnak egy ilyen telefon vásárlásán de félnek a kinai minőségtől. Több mint egy hónapja nyúzom a Mate-et. Skype videó telefonálás, facebook, youtube, játékok, filmeket nézek, zenét hallgatok rajta, nap pár fotó, néha még telefonálok is. Egyszóval mindent. Ez idő alatt soha nem fagyott le., nem lépett ki a programból, nem indult újra, nem laggolt. Reggel mindig ébresztett. Volt már pár androidos telóm, nem az alsó kategóriából. Mindegyikükkel jóval több gond volt mint a Mate-tel. Gyári rommal (Mate). Nem valami mókolt csodával. Szóval ez a kinai minőség a Huaweinél.
-
Tel Chi
tag
Sziasztok!
Végre megtaláltam a reklámtiltó alkalmazást itt található akit érdekel:
https://f-droid.org/repository/browse/AdAway a progi neve.
-
vbalazs1989
csendes tag
Köszönöm a válaszokat !
-
bujaga
csendes tag
Amúgy terszik nagyon a teló! Meglepően könnyű! Szuper
-
bujaga
csendes tag
Ma voltam a Telenorba megnézni a kicsket! Mit ne mondjak nagyon lenyűgözött engem! Az eladotol kerdeztem a fuggetlen dolgot,mire azt mondta,hogy ez nem igaz! Nem engedte bekapcsolni, mert csak az az egy volt s pont jott erte a gazdaja! Pedig ott volt a kod nalam,mondom megnezem a fuggetlenseget! Na mindegy! Jovo heten dontok az ugyben.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Nincs mit. Superuser megjelent a programok között akkor sikerrel jártál.
-
törölt tag
válasz
DanQuijote
üzenetére
Köszönjük a szép képeket, látszik, hogy sokat fejlődtek kameramodul ügyben a kínaiak. Bár még mindig lehetne jobb a telefon kategóriájához képest, de azért már elfogadható képminőség telefontól. Állatfényképezéshez nem is olyan rossz. Ennek is az a fő baja, hogy nagyon magasra lehet állítva a zajelnyomó algoritmusa, és ez eléggé a részletesség rovására megy. No meg igencsak szüksége van napsütésre, hogy ne legyenek fakók a képek. Talán Balaton-Felvidék?
(#842) Tel Chi "Nem tudja valaki mi annak a proginak a neve, amely letiltja az alkalmazásokban futó reklámokat?" Rengeteg ilyen app van, ami kifejezetten erre a célra készült, leghíresebb talán az AdFree, amelyet nem véletlenül vetettek le "Google-ék" a Play Store-ról. De az ad blocker, ad detector kifejezésekkel a Play Store-ban is elkezdhetsz ilyeneket keresni, lavina módszerrel találsz egy csomót, és válogathatsz. Emmelett számos "svájcibicska" szoftvernek is van reklámblokkoló eszköze, például többek között a Droidwall-nak. (Általában nem sikerül mindig minden reklámot blokkolniuk, mert a reklámozók is folyamatosan fejlesztenek és változtatnak, hogy kiekerüljék a blokkolókat, így ez is egy állandó rabló-pandúr harc.)
-
DanQuijote
csendes tag
"Nem tudja valaki mi annak a proginak a neve, amely letiltja az alkalmazásokban futó reklámokat?"
Angollal hogy állsz? Nekem most nincs időm lefordítani, de itt a tökéletes megoldás, minden külső program nélkül, csak root szükségeltetik:
-
-
DanQuijote
csendes tag
Az augusztusi kiránduláson én már a Mate-tel készítettem a képeket, gondoltam megosztok veletek egy párat, hátha valaki kíváncsi a minőségre. Lehet még ennél is többet ki lehet hozni belőle, de ezek még csak a kezdeti szárnycsapások voltak.

Eredeti felbontásban, mindenfajta feljavítás nélkül a többi kép:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
eRoot más gyártók készülékeivel is kompatibilis. Egy próbát megér. Program úgyis figyelmezett ha valami nem jó. Rom frissítést beállitások/telefonról/rendszerfrissítések menüpontból éred el. Kettő opció van, online és helyi (sd kártyáról). Van egy biztonsági módszer is ha esetleg behalna a teló romcsere közben. De ez gyári visszaállítást csinál.
-
törölt tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Az Android (mint ahogy az iOS is) Unix alapú operációs rendszer, hasonlóan a Linux-hoz, tehát sokmindenben hasonlóan működik (de természetesen nem teljesen úgy), mint az asztali gépeken a Linux-ok, csak az Androidban (iOS-ben, Windows Mobile-ban, Blackberry-ben...) sok fontos funkció el van zárva a felhasználó elől, elsősorban kereskedelmi (és szerzői jogi) okokból. Tehát a Mate-eden lényegében Linux fut (mint ahogy az iPhone-okon is), nem véletlen, hogy egyre többfajta Linux disztribúciót átírnak androidos okostelefonokra az ügyes "szabadságharcos" programozók.
A rootolás lényege, hogy ügyes "szabadságharcos" programozók készítenek olyan szoftvereket, amelyek feltörik azt a szoftveres zárat, amelyet a telefon- és szoftverfejlesztők belehelyeztek az operációs rendszerbe avégett, hogy te ne férjél hozzá bizonyos funkciókhoz. Többféle ilyen zárfeltörő szoftver van, ezeket az adott telefontípusra alkalmazzák az ügyes "szabadságharcosok", tehát ez minden telefonon más és más, kivéve, hogy vannak telefonok, amelyeknek lényegében azonos a hardverük és az oprendszerük (mobiltelefonon szokás az operációs rendszert is és annak a hardveres tárolóját is ROM-nak nevezni, ami elég következetlen szóhasználat, de elterjedt). Jelen esetben a Mate-nek még nincs igazán külön testreszabott rootszoftvere, ellenben a Huawei P6 telefon azonosnak minősül a Mate-tel ebből a szempontból, ezért a P6 topikjának az első hozzászólásában mindent megtudsz elegendően részletesen arról, hogyan rootold a telefonodat és az mire jó.
A rootolás után, amellett hogy rendszergazdaként garázdálkodhatsz a telefonodon, könnyen hozzá lehet férni a telefon recovery-jéhez is, ami olyasmi, mint a Windows-nál a BIOS, ott is fontos beállításokat és műveleteket lehet végrehajtani, persze csak annak, aki már biztos a dolgában, illetve lehet "szabadságharcos" programozók által készített egyedi (úgymond custom) recovery-ket telepíteni, majd ezek segítségével egyedi operációs rendszereket (ROM-okat), úgynevezett custom ROM-okat (a magyar argóban főzött ROM-okat) telepíteni a telefonra, amelyek esetleg olyan szolgáltatásokat tudnak, amiket a gyári ROM nem tud nem tud.
Fontos még egyebek mellett a bootloader fogalma, ami a rendszerbetöltőt jelenti, azaz az operációs rendszer "telepítője" (több is ennél, kicsit hasonlít a Windows registry-jéhez is a funkcionalitása), illetve a kernel, azaz rendszermag fogalma, ami az operációs rendszer szoftveres "vezérlőközpontja", abban vannak az oprendszer működését meghatározó alap algoritmusok, ezekre alapozódik a felépítmény, azaz az operációs rendszer. A Linux kernel és az operációs rendszerek fejlesztése valamelyest külön halad, ezért egy adott operációs rendszerhez, például a Jelly Bean-hez többféle verziószámú kernel is alkalmas lehet, illetve egy adott veerziószámú kernelen többféle operációsrendszer-verzió is helyet foglalhat, de csak bizonyos szűk határok között, a régibb kernelek már nem alkalmasak az újabb operációs rendszerek futtatására. Akkor van könnyű dolga a "szabadságharcos" fejlesztőknek főzött ROM-ok létrehozatalához, ha az adott telefonnak úgymond nyitott a bootloadere, azaz a telefon gyártója megadja a bootloader forráskódjait, ezt azonban nagyon kevés telefonnal teszik meg a gyártók, ezért kell sokszor a legrissebbhez képest elavultabb kernelre rátennie a főzött ROM-ot a "szakácsnak". Ha jól veszem észre, Neonflake is most éppen afféle félig-meddig főzött ROM-ot használ.A további konkrétumokhoz ott a P6 topikjának elsőhozzászólása (témaösszefoglalója), nem túl részletes, de a lényeget tartalmazza.
További (és előzetes) általános művelődéshez, képbe kerüléshez még szintén alkalmasak az elterjedtebb telefonok színvonalasan megírt elsőhozzászólásai is, nekem egyelőre Motorola Defy-om van, ezért tudom, hogy a Defy topikok elsőhozzászólásai kirívóan színvonalasak, ha azokat és a hozzákapcsolt irodalmakat igényed szerint elolvasod, mindent megtudhatsz arról, hogyan is működik az Android térben és időben, és hogy milyen problémák merülhetnek fel. Ezen írások elolvasása után már még értőbben olvashatod a P6 topik elsőhozzászólását is - amíg majd Neonflake meg nem csinálja ennek a topiknak a témaösszefoglalóját. A Defy-topikokhoz kapcsolt írások közül külön felhívom a figyelmedet szabof1 fórumtárs útmutatóira (linkelve van a Mélyvíz szövegben), amely írások persze Defy-ra vonatkoznak, de természetesen általános érvényűen is kihüvelyezhető belőle mindannak a gyakorlati menete, amit én itt rootolásról, ROM-okról, recovery-kről, kernelekről összefoglaltam. Szabof1 írásai ebből a szempontból a didaktika felsőfoka, kifejezetten szájbarágósan, praktikusan "hülyebiztosan" leírják, képekkel is illusztrálják amit tudni kell az Android (a Defy-on levő Android) modifikálásáról.
Linkek, olvasd őket ebben a sorrendben, ha művelődni akarsz:
Motorola DEFY - ez aztán döfi!
Motorola Defy - MÉLYVÍZ
Motorola DEFY+ - a szükséges plusz
Huawei P6 -
-
nagymedve970
tag
válasz
DanQuijote
üzenetére
Köszönöm majd megnézem egy teszt alanynál:-)
-
DanQuijote
csendes tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
DonLaca@ ahogy tömören összefoglalta, annál egyszerűbben nem lehet.
De ahogy már írtam, itt le van írva lépésről lépésre képekkel:Root folyamata: [link]
-
DonLaca@
senior tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Codec mappát csak root után éred el. [Rootolás] szerintem ennél egyszerűbben nem lehetne megcsinálni mint a Mate-nél. Sonynál jóval bonyolultabb.
-
derrik
őstag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Szép.....csak nem valós, de a 6 óra kijelző használat garantál akár 24 óra folyamatos készenlét és szinkronizáció mellett is!
-
törölt tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Rootolni kéne.
A rootolás azért fontos, mert ezzel kerülöd ki azt, hogy a mobiltelefon- és mobiloprendszergyártók olyan korlátok közé akarják szorítani a felhasználót, amilyen korlátok az asztali számítógépeken nincsenek. Azt akarják, hogy "ne piszkáld" a készülékedet, hanem arra és úgy használd, ahogy ők akarják. Mondhatni a rootolás révén kapsz afféle "rendszergazda jogokat" az okostelefonod mint számítógép fölött. Nem véletlenül hívják ugyanezt az iOs-nél jailbreak-nek, mert ez egy börtön, amiben rács mögött akarnak tartani minket a gyártók. Természetesen a mobilozók többsége jól megvan root nélkül, de az igényesebb felhasználó előbb-utóbb beleütközik a rácsokba, és valóban, sok hasznos program is van, amihez szükséges a root, azaz a "rendszergazda jog". -
nagymedve970
tag
válasz
üzenetére
Ha jól értelek, akkor ehhez rootolni kéne?
Nem szeretnék bele piszkálni. Egyébként nem is igazán értem, hogy mire is jó ez a rootolás azonkívül, hogy találkoztam már olyan app-okkal ezért vagy azért root kellett volna, de ezen kívül semmit nem tudok róla. Bocs, de nagyon laikus vagyok ebben a témában.
Azt sem tudom, hogy is kell csinálni ezt, bár láttam néhány írást róla, de nekem eléggé kínai volt és nem mertem semmi ilyenbe bele fogni. Pedig néha jó lenne ezen tudás. Pláne, hogy a páromnak most szereztem be egy HTC HD2-őt (mint ahogy tudjuk ez win mobil) viszont android 4.0 fut rajta, de ha nem okés vele valami, vagy csak simán mást szeretnék rá, akár vissza a win 6.5-öt, akkor dunsztom sincs, hogy is fogjak neki, hogy nehogy csak téglát csináljak belőle. -
törölt tag
válasz
nagymedve970
üzenetére
Rootjogú fájlkezelővel bemész a rendszerpartícióba, és ott a system mappában egyre beljebb.
(Gondolom ezt próbáltad, lehet, hogy hibásan írta le az utat a kolléga?) -
derrik
őstag
....Ha csak ez tartana vissza, ne habozz! Van olyan minőség.....a full hd videó minősége pedig egyszerűen szuper. Nem tudom honnét veszik a kamera modult, de ami a pinpong telefonokra jellemző volt, hogy ráírtak /mert mint tudjuk ott annyit írnak rá amennyit a vevő kér/ sok Mp-t. Az itt nem érvényes. Színűség jó, vonal élesség jó, kamera gyors......
-
Neonflake
tag
Tárcsázó háttérkép:
Megnéztem Mate-n és P6-oson is és nem jelenik meg a társított kép, hanem csak a kezdőképernyőre beállított háttérkép. Fura mert nekem is rémlik valami, lehet a B221-előtti SW viselkedett így. Most egyenlőre ez van a B905-ötön is. Másik kollega Ascend G300-a viszont társítja a képet

Nekem csak az a lényeg, hogy a névjegy mellett legyen a kép, azzal nincsen baj.
Volt módomban most este rákötni B905-tel codec mappa mentesen a telót a Genius hangrendszerre... Ez most nagyon adja

-
Neonflake
tag
Megerősítem: A 4.2-es SW kezeli az NTFS fájlrendszert. 2 GB-os káryát formáztam, tettem rá filmet, gyári fájlkezlő és MX Player is látta, lejátszotta.
-
DonLaca@
senior tag
Telenornál ki van állítva. Ott lősz vele néhány fotót és megnézed hogy megfelel-e a minősége. Ez nagyon szubjektív.SE K800i, Xperia S, Mate képei között amiket kézi beállítással csináltam, és eddig akinek megmutattam (40"-os tv-n) még senki nem vette észre hogy nem egy géppel készültek. 3,3Mp/12Mp/8Mp.
-
5-htp
tag
Sziasztok!
Készülök én is egy ilyen készüléket vásárolni.Minden tetszik benne csak a kamera részét nem tudom,hogy milyen.Most egy Lg Optimus L9 van .Abban 5 Mpx a kemera. Nekem ez a minőség már megfelel,nem tudom,hogy a Mate tudja-e ezt a minőséget hozni.A telót én 80% internet 15%fotó 5% játék-ra használnám. -
Neonflake
tag
Quadrant: 5203, Antutu: 16105. A felület olyan mint a P6-osé, biztonsági funkciókat is megkapta. Floating Youtube már nem bugos és a Utorrent is jó külső SD-re. Wifi stabilabb, rendszer folyamatosabb. Arcfilesmerés alapú képernyőnyitás van. Hangerő codec mappa törlésével pöpec. Eddig bejött

-
Neonflake
tag
Eroot 1.3.5 - Viszi az új B905-ös teszt verziót, újra az van fent. Megtoldottam még egy P6os CWM recoveryvel és sikerült megoldani a Gapps-os hiányosságot, valamint megszüntetni a Navisáv hibát, két sort kellett átírni a Build.prop-ba. A Youtube továbbra is szálkás kicsit (videó szűrő szerintem nincs bekapcsolva), de most más baj nincs vele. Jó most 4.2.2.-őn élni

-
DonLaca@
senior tag
Én nem bonyolítom ennyire a rootolást. Telefonban USB hibakeresés bekapcs. HiSuit telepítve, telefont rádug a gépre hisuit üzemmódban, eRoot futat, katt a root gomb és kész. Két kattintás az egész.
SD kártyát kivenni? Minek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Hiába, a Mate at Mate 

. Pozitívan állok a kérdéshez. A kábel vagy működik vagy nem. Már csak megkel várnom míg ideér. 

, de még vizslatom, de biztos jó lesz.
), hogy, hogy is kell ezt csinálni és ez minden telónál ugyan az a menete?