Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
elroysk
tag
jo hir:
http://forum.xda-developers.com/ascend-p6/ascend-mate/rom-cyanogenmod-11-android-4-4-4-t2946990/post56914004
-
aol.
csendes tag
Milyen viselkedésre és i/o ütemezőre szoktátok állítani? Olyan kéne nekem ami takarékos, de ha kell akkor jó teljesítményt ad.
-
jericho69
tag
Aki a telenornál vette a készülékét az megmondaná, hogy hány év garanciát adnak rá? Mert valahol egyet valahol 2 évet olvastam.
-
aol.
csendes tag
B221 a legjobb rom. Én nem frissíteném a helyedben, ha mindenképp váltani akarsz akkor a B907 a jó választás, bár én nem ajánlom. Véleményem szerint katasztrófa. A menetét már jóval ezelőtt leírták. Röviden annyi, hogy letöltöd a romot, dload mappát sdre teszed, három gombos módszerrel elindítod a recoveryt. Ennyi.
-
derrik
őstag
Sziasztok/Újra

A b907-en a szoftveres gombok ugyan úgy el tüntethetőek mint a b221-en vagy csak valami trükkel?? -
rilmor
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném frissíteni a telefonom. Meg tudnátok mondani, hogy melyik verziót lenne érdemes feltenni? Ennek a menetét is leírnátok? Adataimat előtte le kéne mentenem a telefonról, mert ha jól emlékszem a legutóbbi frissítésnél törlődött minden adat.
Köszi a segítséget!
-
elroysk
tag
decemberben jon az EMUI 3.0 mate-ra!?...
http://huaweinews.com/2014/09/emui-3-release-schedule/
-
taki01
őstag
Hello
Leírná valaki hogy tudom rootolni a B930-as romot és felrakni rá a google-ös programokat.
Előre is köszi a válaszokat.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen.
Van egy Mate topik a Mobilarénán, azt olvasgasd (éppen abba a topikba írok most).
(Meg az XDA-t.) -
joestone
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
-
joestone
addikt
válasz
Bubbardia
üzenetére
Nem tudsz mit csinálni a GPS-el. Sajnos ez ilyen és a gyártó úgy tűnik nem is szándékozik javítani.
Míg megvolt a Mate próbáltam mindenféle beállításokat módosítani a GPS.conf fájlban illetve a gps_config.xml-ben nem igen változott a működése. Nekem a google mapsw használata közben csinált olyanokat , hogy megtalálta a poziciót , majd nem követte . Volt hogy már tíz kilóméterrel arrébb voltam mikor észbe kapott , hogy már nem ott vagyok ahol jelzi. A megoldás másik telefon és nem a Huawei-től.@Bubbardia : Ahhoz , hogy működjön a kernelben , vagy külön modulként jelen kell lennie a rádugott usb lan kártya driverének. Sajnos azonban mivel a hálókártya forrása nincs publikálva előfordulhat , hogy az usb lan driverének befordítása után a kernelbe nem fog működni a wifi.
@Akosh87 : Az S3 -al jobban jársz , később is piacképesebb.
-
Akosh87
tag
Hali! Specifikus eset vagyok, de hátha tud valaki segíteni. Alapból G2-m van, de alaplapcserés, ezért kb 3 hétig nélkülözni kényszerülök. Ideiglenesen vettem egy SGS3-at. Most azonban kínálnak érte egy "Mátét". 1:1 csere lenne. Cseréljem vagy ne? (Valszeg túladnék rajta, ha G2 meggyógyult). Nekem a méret nem gond, mindegyik Note-ból volt már, meg Mega 6.3 is. De melyik a jobb? S3 vagy Máté? (Elsősorban gyorsaság érdekel, meg kamera). A válasz(oka)t előre is köszönöm
-
Bubbardia
újonc
Kedves Fórumozók!
Igyekeztem végig gereblyézni az egész topikot, de mégsem találtam választ a bennem felmerült kérdésekre:
Az én matém remekül helytáll, egyetlen bosszantó probléma van, hogy időnként nem megy a gps.
Nem tudom semmi akcióhoz kötni, időnként elfárad és nem megy, aztán egy idő után megint elérhető és nagyon jó jelet ad.
Amikor megy akkor felettébb sok holdat lát(12-14) elég gyorsan csatlakozik, a pontossága sem ad okot panaszra, de egyszer csak gondol egyet, és nem megy.
Olyankor meg sem jelenik a célkeresztes ikon a státuszsorban, mintha nem is indítaná el a gps jel keresését.
Az is változó, hogy mitől kezd el megint működni, van amikor egy sima újraindítás visszabillenti, van mikor a percekre való kikapcsolás sem segít. Aztán egyszer megint működik. A probléma az, hogy természetesen mindég akkor elérhetetlen a szolgáltatás amikor a legnagyobb szükség lenne rá!
Pl: Ma délelőtt megint megszűnt érzékelni a holdakat, most este egy kikapcs-bekapcs után gyönyörűen működik, itt a ház közepén a szobában 10 holdat lát!!!
Próbálkoztam GPS Tool Box progival, de nem volt semmi változás, ugyanúgy megdöglik időnként.
A gépen gyári B221 rom van, rendesen boltban vett készülék.
Van-e valami megoldás arra hogy amikor épp azokon a bizonyos napokon van a kütyü, valami következetesen működő metódussal újra hangulatba lehessen hozni a gps vételt??????
Úgy tűnik mintha nem indulna el a gps jelkeresés szolgáltatása, nem lehetne ezt akár parancssorból elindítani, vagy valahogy a lelkére beszélni, hogy mégiscsak tegye a dolgát?Illetve van még egy kérdés, ami inkább egy ötlet de jó lenne ha meg lehetne csinálni:
Rendszergazdaként gyakran kell hálózatot tesztelnem/beállítanom, és kitaláltam, hogy ez a ketyere OTG képes usbvel rendelkezik, és jóval könnyebb mint egy laptop, ergó sokkal jobban lehetne használni, pl felderítésre. Ehhez a neten találtam is usb-s hálókártyát, mekkor a jóság lenne ha egy usb kulcs méretű hálókártyával, és egy még kisebb OTG átalakítóval be tudnám, mérni, hogy az adott kanócon milyen hálózat van, illetve hogy van-e.Az OTG átalakító már megvan, de tapasztalatok hiányában nem akartam beruházni USB- LAN-ra. A neten láttam videókat amin ez a koncepció működik, de nem írtak semmit a háttérről, hogy spec típussal ment csak, vagy hogy kellett-e heggeszteni valamit a telón hogy menjen.
Ezzel kapcsolatban van-é valakinek valami infója, ötlete, tanácsa....?????
Köszönettel: Bubbardia -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen.
Igen.
Igen. -
Sziasztok!
Lehet erre a telóra valahogy Kit-Kat-et, vagy legalább 4.2-t felrakni? TWRP, romolás működik valahogy? Vannak főzött romok?
-
elroysk
tag
-
KillR911
csendes tag
Sziasztok!
Még elég kezdő vagyok, így bocsi a tudatlanságaimért.... Rászántam magam a frissítésre, csak nem tudom, hogy a B907-et rakjam fel, vagy a B929-et(930), esetleg várjak az "európai" B929-re?
Előre is köszönöm a tanácsokat, illetve hogy el ne ba***am a telót adhatnátok egy atom biztos
leírást a frissítés menetére.Ja még egy kérdés.... A frissítéssel gondolom elvesznek a mentések a telefonról.
-
joestone
addikt
válasz
macsek18
üzenetére
Meg kellene próbálni egy hard resetet (TWRP -> wipe -> factory reset) ez töröl minden adatot és beállítást.Ne tölts vissza semmit titaniummal vagy hasonló progival. Ha ezután is ugyanazt produkálja a wifi , akkor router beállításait megnézni. WPA/WPA2 PSK (personal is szokott lenni) titkosítás és TKIP illetve AES javallott. A MAC szűrést is érdemes átnézni , hogy a telefon által kiírt mac cím megegyezik-e a MAC szűrés által engedélyezett MAC címmel. Esetleg a Wifi csatornát megnézni a routeren . Ha wifi csatorna gond akkor nem is látszódik a wifi . Ezt nem tartom valószínűnek , mert itt Európában 13 csatorna használható és csak ezeket tudják a routerek. A 14 csatorna pedig csak Japán. Azt kellene tudni mitől hasal el a wifi csatlakozás. Ha a hitelesítés után dobja vissza akkor a routeren a titkosítás beállításait ellenőrizni , ha pedig az ip cím lekérése után hasal el akkor pedig a DHCP szerver funkciót ellenőrizni a routeren vagy ha nem ő az akkor a vonatkozó gépen.
A telón a wifinek jónak kell lennie , mert használtam mind 2.4 GHz -en , mind 5 GHz-en Tp-link, Cisco, Dlink routerrel mind gyári mind openwrt firmware-t használva.
-
macsek18
aktív tag
válasz
üzenetére
Sajna már nem garis.Illetve ha jól láttam szerbiából származik a teló,
Viszont a wifi kicsit aggaszt.A gyári rommal jó volt. Most találtam egy jelszó nélküli routert a házban,arra pedig csatlakozott. A routerem reseteltem,de így sem működik.Látja,beírom a jelszót,de nem csatlakozik.
-
macsek18
aktív tag
válasz
üzenetére
Számomra nem volt az,mivel olyan készülékhez jutottam,amin van egy kicsi sárgás elszíneződés. Ezért kérdeztem meg.
Más.
Feltettem ezt a romot. inden fel is települt rendesen. Viszont a wifi nem hajlandó kapcsolódni a routerhez.
Sajnos még nincs mobil netem,így megvagyok lőve. Mi lehet a gond
-
macsek18
aktív tag
Van itt élet??
-
macsek18
aktív tag
Sziasztok!
A kijelző sárgulása mennyire jellemző? Illetve mitől lehetséges? -
elroysk
tag
uj kinai verzio jott ki ma, B930
http://consumer.huawei.com/cn/mobile-phones/support/downloads/mt1-u06-cn.htm
-
todorriskov
csendes tag
http://napidroid.hu/hamarosan-jon-a-huawei-ascend-mate-7/
Ez az új "Màté" vajon milyen lesz? Lehet, hogy cserélnem kell?
-
joestone
addikt
válasz
Neonflake
üzenetére
Ha tudod próbáld ki a az LG G Flexet. Méretre ugyanakkora mint a Mate , viszont működik minden rendesen , természetesen KitKat alapokon.
Tempóra ugyanott van mint a G2 csak nagy kijelzővel. A Matehoz képest mindkettő gyönyörű képeket csinál. Mindkettőhöz van quick window tok , igy meg tudod válaszolni a hívást anélkül , hogy ki kellene nyitnod a tokot. Érdekes módon , ha valamit meg akarok nézni , szinte majdnem mindig a G Flexet veszem elő a zsebemből , a G2 szinte már csak mint telefon funkcionál . Pedig papíron nincs nagy méretbeli difi. A G2 5.2" míg a Flex 6". . -
Neonflake
tag
A folyamat elindult... Ha minden jól alakul a Mate-m Szeptemberben gazdát cserél. Szeretnék mindenkinek köszönötet mondani, èletem legjobb fórumos èlmènyèèrt! Tudom többett is tehettem volna a közössègèrt, de a telefon harmatos támogatása (amit többször èn is bejelentettem) ès főleg a HDMI kimenet hiánya váltásra ösztönöz. Egy Orion T32-DLED TV költözött hozzám, ami nagyobb a Máténál ès ahhoz egy Slimport valamint CyanogenMod támogatást élvező LG G2 fog dukálni. A legjobbakat mindenkinek!
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok! Frissült a play árúház és azóta nem müködik letöltés hiba kód állandóan.Ha frissítés törlöm gyárira rakom addig jó csak megint újra felrakja ezt ki lehet kapcsolni ?
-
törölt tag
-
Z.É.T.
őstag
Melyik GPS status app-et érdemes használni? Elég a fejlesztő neve is, persze a linket is megköszönném

-
joestone
addikt
A gps hibája miatt tudod gariztatni. Lehetőség szerint dokumentálni kell a hibát , pl videó az ugrálásról , vagy egy másik készüléket mellétéve azt , hogy nem mindig követi az utvonalat. De a gps status app sem mindig jelzi a poziciót ilyenkor általában nulla a fix műholdak száma és nincs gps ikon a statusbaron.
Az , hogy ez sw vagy hw hiba tökmindegy , a rendeltetésszerű használatot akadályozza . Köteles a gyártó garanciában orvosolni a hibát , ha nem külső beavatkozás miatt következett be a hiba. (pl . root esetén visszadobhatják) -
Z.É.T.
őstag
válasz
joestone
üzenetére
Szerintetek a GPS szarakodása miatt lehet garanciáztatni? (szívesen váltanék, de telenornál nincs vágyott készülék, azzal lennék kint a vízből, ha visszakapnám a pénzem, vagy - amire talán valamivel nagyobb az esély - kapnék egy új Mate-et és azt normális áron el tudnám passzolni... és akkor CM11S-es O+O lenne...)
Mit gondoltok?
-
joestone
addikt
válasz
Szoke1982
üzenetére
Sajnos lehet , hogy a gps gyengesége miatt nem találta. Elvileg a készüléken látnod kell a GPS bekapcsolását jelző ikont a státuszbáron amikor az eszközkezelő weboldalon rákeresel. De van egy app amit a telefonra tudsz telepíteni.Eszközkezelő app
Csont nélkül működik a samu P5100 tabletemen , a G2 , illetve a G-Flex esetében is. De működött szépen a G510 -en és a G300 -on is, igaz saját fordítású CM -et használtam rajtuk.A képen láthatod , hogy hiába van wifin a készülék a mobiladatot (is) használja az eszközzel történő kommunikációhoz.

-
törölt tag
válasz
joestone
üzenetére
Köszi a kérdést, minden "próbálva van", de vérprofik lopták el, ez már bekapcsolva nem lesz - ki is kapcsolták azonnal a lopás után. De persze az IMEI szám alapján is köröztetve van. Hátha mégsem csak alkatrész lesz belőle - de erre igen kicsi az esély. Inkább a tettes megtalálására lenne esély, térfigyelős környéken történt, autó is volt, ha rögzítette a térfigyelő, esetleg netán a rendszámot is, akkor legalább a tettesek meglehetnének. De a rendőrség ehhez igen lassan dolgozik, nekik ez csak egy a sok reménytelen apróság közül.
Neki is állok gyűjteni a pénzt. Néztem már a Mate hirdetéseket is ma. -
törölt tag
Közben tegnap éjjel nekem meg ellopták a Mate-emet. A végén még én is búcsúzni kényszerülök...
-
joestone
addikt
Sziasztok !
Ezúton búcsúzom a topiktól , mivel lecseréltem Mate-m egy G-Flex-re . A váltás oka elsődlegesen a gyártó hozzáállása . Időnként be-benézek majd . Mindenkinek további kellemes Mate használatot kívánok !
-
Brockey
csendes tag
Szia!
Ahogy kammerer is írta, olvass vissza kicsit, rengeteg mindent találsz. Többek között azt is, hogy a mi családunkban 3 Mate is van, mégpedig a kiváló akkuidő miatt. Nem ismerem a Megát, szinte nem is olvastam róla, így összehasonlítani a 2 telót nem tudom.
"sok sok netre, videóra, filmre használnám a készüléket."
Én is ezekre használom teljes megelégedettséggel, ezekre csak ajánlani tudom. A fotókról nem nagyon tudok nyilatkozni, nem vagyok egy nagy fotós. Amit megállapítottam, hogy jó fényviszonyok között számomra jó képeket csinál, halványabb fényben kevésbé. Gps-t is ritkán használok, de belefutottam az eldobós esetbe. Mi nagyon szeretjük, a mi felhasználási szokásainknak tökéletes telefon. Persze nem 100%-os, de olyan nincs is. Amíg a 4G hiánya nem lesz nagy hátrány,addig nem gondolunk cserére. Ezek alapján én csak ajánlani tudom. -
törölt tag
Szia!
Olvasd el a tesztet, aminek folytatása ez a topik. Olvasd át a topikot, nem olyan nagy idő, amíg mi megírnánk külön neked egy-egy kifejtést, az alatt el is olvasod. Olvasd el a GSM Arenán azt a tesztet, amelyikben a Mate-et éppen a Mega 6.3-mal hasonlítják össze. Mindezekben többszörösen benne vannak a válaszok a kérdéseidre, és árnyalt ismereteket kaphatsz a (két) telefonról. Ha ezekután is van még kérdésed, várunk szeretettel.
Itt egyébként mindenki eléggé elégedett a Mate-tel, leginkább az ár-érték aránya miatt, de abszolút értelemben is, ami pedig kisebb-nagyobb elégedetlenségre adhat okot, az is prímán látszik a topikhozzászólásokból. Éppen oprendszerfrissítésre várunk, régóta ígérik. -
tjokai
senior tag
Sziasztok
Huawei Ascend Mate vásárlásán gondolkodom, viszont még sosem volt Huawei készülékem, így tartok kicsit tőle. Mate tulajok, tudnátok írni néhány szót a készülékről? Kérlek írjatok le róla mindent, hideget-meleget, minden részletre kíváncsi vagyok.
Mérete nem okoz problémát, Samsung Galaxy Mega 6.3 tulaj voltam, szóval tudom h mi az a phablet kategória
Amire fokozottan kíváncsi lennék az a valós akku idő, milyen minőségű képeket készít(ez fokozottan lényeges, sokat fényképezek), mennyire megbízható, navigáció mennyire tartja a gps jelet. Ja és sok sok netre, videóra, filmre használnám a készüléket.
Lényegében az lenne a fő kérdés, h hozza e a Smasung Mega 6.3 szintjét vagy sem?!Előre is köszi a véleményeket

-
rolcsika20
csendes tag
Sziasztok! Pécs környékén tok ügyben tudna valaki segíteni? Valami kemény hátlap kéne ami nem flip és fehér színű, plusz kéne egy kijelzővédő fólia is. Előre is köszönöm.
-
jericho69
tag
Sikerült ma teljesen megadnia magát a bekapcsoló gombnak, hiába nyomkodom a kijelzőt se ébreszti fel.
Szerencsére garanciás a teló, mit gondoltok ilyenkor megjavítják vagy kicserélik a készüléket? -
Zsolt74
senior tag
Néhány napja azt írták hogy mindenkinek frissülni fog a Play Services.
Van akinek frissült már? -
elroysk
tag
megvannak az elso tapasztalatok b929, aksi tovabb birja, launcher itt-ott beszaggat, ujrainditas utan hajlamos nehany ikont ujrarendezni es nehany beallitast elfelejteni. a kezdokeprenyo a feloldas utan frissiti magat, (feloldaskor meg latni a regi idot, idojarast, stb.). egyebkent a kinai programok kiszorasa, gapps telepitese es billentyu lecserelese utan minden rendben.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
üzenetére
G3 szerelmem első látásra.

Mate-re semmi rosszat nem tudok mondani. Nem azért cseréltem le mert elégedetlen voltam vele. Nálam minden rendesen működött, még a GPS is. 11 hónap alatt egyszer sem fagyott le. Kiváló akkuidő, több mint 7 óra képernyő használat. stb... Eddig a legszerethetőbb telefonom volt. De a változatosság gyönyörködtet.
l -
törölt tag
Elmúlt a június, még mindig sehol az ígért frissítésünk?!
No csak jöjjön haza Sheratan, majd egy sötét sikátorban megbeszéljük...
donlac@ áruló, ezután csak kisbetűvel szabad írni a nevét.

-
karl_fischer
aktív tag
10 nap múlva tudtam volna venni egy Mátét a Telenornál, de kivették a kínálatból. Már régóta kifutó típus volt. Pedig jó lett volna tablet helyett
Amivel néha telefonálni is lehet. Kérdés, hogy mit vegyek helyette? P7 van, de az csak 5 colos és drágább is. Tablettel meg nem lehet telefonálni. -
DonLaca@
senior tag
Úgy néz ki eladóvá vált szeretet Mate-em ha valakit érdekel.
Nem bírtam ki és elcsábultam. Új szerelem LG G3. T -nél nagyon kedvező az ára. -
DonLaca@
senior tag
Lehet perverz vagyok de nekem bejön az új rom, csak az a bajom hogy sehogy sem tudom a play árúházat telepíteni. Hálózatkezelés, jogosultságok beállítása sokkal egyszerűbb lett. Színhőmérséklet is jobb, nem az a sárgás árnyalatú melegfehér.
-
aol.
csendes tag
Hogyan tudom lecsekkolni, hogy a bootloaderem nyitva van e vagy sem?
-
tekevics
tag
Szasztok!
Csináltam 1 faszságot:
fastboot erase userdata
fastboot erase cacheés azt írja a TWRP, hogy :
Unable to mount '/data'Mit tudok ezzel kezdeni?!
-
aol.
csendes tag
Kipróbáltam az említett romot, vállalható, használható, de nekem nem jött be a nem megfelelő dpi miatt.
Ráadásul hajlamos akadozni a launcher. -
aol.
csendes tag
FOTA is csak legenda ezen a telefonon.
-
elroysk
tag
nos, masodszorra mar nem olyan jo, a betuk nagysaga ugyan rendben viszont a menu grafikai resze oriasi ami kezdett kicsit idegesiteni, a launcher is meg-meg akadozik. 240-es dpi bootloop. ment vissza a 907 sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung S25 12/128GB Navy Blue, Snapdragon Elite, makulátlan állapotban, 33hó garival eladó
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 PRO MAX 512GB deep purple KÁRTYAFÜGGETLEN! ÚJ gyári akkumlátor 100% os kapacitás!
- Unihertz Titan Slim, QWERTY billentyűzet, Android, 4100 mAh akkumulátor
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

l