Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
Lézerparaszt #194 üzenetére
Hello
Bárki akinek van vr fejszet-je ki kell probalnia a Luckis Tale játékot !!!
Annyit, hogy semmibe se nezem az ilyen jatekokat, de ez a jatek.....issssszonyat jo!
Tudom hogy csak oculus ra elérheto, DE htc vive alatt is lehet jatszani az oculus os jatekokkal /en is igy jatszom/
A leiras bonyolultnak tunik, de nagyon egyszeru amikor csinalod
Oculus home jatekok HTC vive on:
-Letoltod az oculus fooldalarol az installt, felinstallalod, beregisztralsz /termeszetesen csak fejszett modban telepited/
-amikor oda er a telepito, hogy a fejszettet allitsd be, SKIP -eld
-ezután letoltod innen a REVIVE alkalmazast
- KILEPSZ a steam vive -bol !!!!!
-installalod a revive -t
-elinditod a revive -t /onnan ahova telepitetted/
-oculus home -ba bemesz, es letoltod a Luckys Tale /vagy ami tetszik/
-oculus home -ban installalod amit letoltottel /nem is ertem miert szedtek kulon/
-kilepsz steam vr-bol
-belepsz steam vr -ba
-fejszett fel
-fejszettben elinditod a steam-et
-lent lesz egy uj gomb REVIVE
-csak es kizarolag onnan inditsd el az oculus -os jatekokat
-kontrollerrel jatszol[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz
Lézerparaszt #197 üzenetére
Hello,
Megnéztem egy másik vive-ot, az is ugyanilyen.
Tehát a vive pocsék.
Egy homály az egész, és pixel halmaz.
Nem vagyok extra igényu, mivel sok jatekot joval full hd alatt, low -ban toltam /nemrég tuningoltam fel a gepem a vive-hoz/
Kozepen egy oklomnyi reszen tiszta, es ahogy szet nezek kifele egyre homalyosabb, a szelei csak mosott homaly. Emiatt a szovegek nagyon nehezen olvashatok.
Csolatasos embereknek semmi gond, de en hasznalom a periferias latasom is az eletben, igy a vive-ban is.
Nem tueles kepet varok, de a steam vr menuben lent a "steam desktop vive" feliratok egy pixel halmaz, es fejmozgatas nelkul nem lehet elolvasni, pedig csak 3 szo. /ne ugy nezd, hogy tudod mi van ott, es eeeen el tudom olvasni/Masik dolog, fekete reszeknel halvanyan latszik a lencseben levo karikak /most komolyan, minek az oda/
Ennyi penzert ez egy rakas xr.
PSVR fele aron, gepigenye negyed aron, es nem karikas a lencse, hanem tiszta, nem nyamja szet a fejed...stb
De elmeny ugyanaz, es nincs szenvedes vele. /pl a project cars nem jelenik meg a steam vr menuben, es hiaba rakom be, nem indul el vr-ban....tudom-tudom, toroljem, ujrarak, es jo lesz...de na/Ez a vive elvakultsag, egy hatalmas atveres! Senki se vegye meg, ne meri meg az arat, en is kuldom vissza, es psvr-t fogok venni helyette.
Mielott barki sertesnek, trollkodasnak venne: nem azert irtam, ez a velemenyem, es aki milliomos az letojhatja, de aki erre gyujtoget, majd kiderul, hogy sokkal, de sokkal jobb aron kaphat ugyanazt az elmenyt.....
[ Szerkesztve ]
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
lanszelot #196 üzenetére
Nekem semmi problémám nincs vele. Gondolom azért nem tudnak VR-ék sem segíteni, mert náluk sem volt hasonló probléma. Sőt, én még ilyenről nem is olvastam sehol. Fejfájás, hányinger, szédülés stbről igen, de homályos képről nem. Hang szerintem azért nincs, mert nem a saját hangkártyát kell használni hanem a Vive-ét. Még annyit tudok tanácsolni hogy firmwarefrissítés. Esetleg másik gépen meg kell nézni hogy megy-e.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #193 üzenetére
Kicseréltettem a htc viveot hátha az hibás. Hát nem.
Használhatatlan. Olyan homályos, hogy fáj tőle a szemünk.
A közepén egy kis területen tiszta, széle felé haladva egyre mosottabb.
Nagyon zavaró.
Szemtávolság, és a szemtől való lencsetávolságot állítgattam, nem segít.
Win 8.1 el kezdtem, de raktam fel egy win10-et amire csak a vive-ot raktam fel, nehogy bekavarjon más progi.
Nem segített.
Agépem több mint elég: intel i7 + asus strix gtx 1070
Steam tutoriallal próbálgatom, tehát játék hiba se lehet. /steam vr - menu - tutorial/
steam menüben a betűk is nehezen olvashatók.Valaki? Akárki aki tudna segíteni?
The VR -t kérdeztem, tereltek és nem válaszolnak /lehet nem tudják a választ ők se/Ha viszont ilyen pocsék a vive, akkor miért mondták hogy jobb mint a psvr?
Próbáltam a psvr-t és semmi gond nem volt vele.
Kula a vive?Meg kell hagyni a lencséje pocsék! Mik azok a karikák rajta??? Fekete részeknél lehet látni.
Esetleg nvidia vive nem szereti egymást?
USB 3.0-ba dugtam, az lenne a baj?
Vagy mi a szösz?
-
lanszelot
addikt
válasz
Lézerparaszt #194 üzenetére
Hello
Van ulo mod, de a ket szenzornak latni kell egymast, es kozte teged, tehat nem, nem rakhatod elore mindkettot.
Atlosan, 2m magasba kell feltenni, akar kamera allvanyra is jo, nem kell falra szerelni. -
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, a két szenzort milyen messzire kell egymástól tenni? Megoldható hogy ülve lehessen használni és csak elöl van a két szenzor? Előre is köszi!
-
lanszelot
addikt
Hello
Ma kaptam meg a htc vive -ot.
Egy rakás xar! Pénzkidobás volt.
Kb 15 percet használtam és alig látok. Mintha egy szódásüveg szemüvegen néztem volna át sokáig.
Homályos /nem a felbontással van baj/ , betűket nehéz elolvasni annyira homályos.
Szemtávolság beállítva. Lencsék megtörölve.Próbáltam PSVR-t százszor jobb volt, semmi bajom se volt.
Hang se jön ki a jack ajzatából, windows-on nincs is lehetőség beállítani rá.
Másnak is ilyen pocsék?
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Én most rendeltem angliában élvő haveromhoz, Ő postázza majd ide. Legalább most picivel olcsóbb a gyenge font miatt. (nem mint ha ekkora összegnél ez a 20e számítana.. :/ )
Nem tudjátok, mindig van postaköltség rendelésnél? (csak mert árulja itt valaki HA-ón, de nem jön ki az ár nekem, mert 275e-ért árulja (újonnan, Ő is rendeli hivatalos oldalról), ez mai árfolyamon majdnem pont egyezik a valós árával úgy, hogy nincs benne szállítási költség hozzá - pedig az majdnem további 20e hogy hozzá szállítják. az hogy utána ide küldi az további felár a 275e-ren felül, az oké)Tudtok esetleg valami oldalt, ahol minden infót megtalálok hozzá? VR videó file-ok nézése mivel, milyen játékok vannak már rá? Mit érdemes feltenni hozzá stb. stb...
A gépkonfigom alapvetően megfelel, 980gtx kártya 8gb ram, ssd, egyedül a proci ami kevesebb: i5 4440-es. Cserélendő mindenképp vagy ezzel még elmegy véleményetek szerint? 4590-es amit megadnak igénynek.
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
Remélem a Valve-nál azért sejtik, hogy kell majd erre egy Half Life 3 is
-
tolts.hu
őstag
válasz
szupermacs #173 üzenetére
-
pereces
tag
válasz
IT.SZB.IKM #167 üzenetére
"Szilikonvölgyi cég fejlesztgette"
Ez a cég a mai napig sikeresen gyártja a szilikon termékeit... Hehe
Senki nem próbálja meg világújdonságként eladni a VR-t. Próbáltam anno a kilencvenes években a Vfx1 headgear nevű sisakot hát egy Vive-val nem igazán összehasonlítható az élmény igaz az akkori air Mouse szerű megoldás nagyon jó volt de mégis ég és föld a két VR élmény.
[ Szerkesztve ]
-
-
vaakuum
addikt
válasz
szab.tam #148 üzenetére
Ha azt vesszük, hogy egy tengerparti nyaralást a hozzá szükséges utazással és herce-hurcával sokan nem tudnak/mernek/akarnak bevállalni, itt meg akár minden nap kikapcsolódhat kicsit (na jó, a sós tengeri levegő szimulálására vagy sok sólámpát kell használni, vagy nagyon sok sterimart kell szétfújni a szobában.)
Végül is a jóga és egyéb relaxációs ctechnikák is arról szólnak, hogy próbáld kizárni a zavaró külvilágot, képzeld magad valami nyugodt helyre, stb...
Itt meg gombnyomásra lehet váltogatni a kívánt helyszínek között, jöhet a relax-zene...Ha jól belegondolok, az évszázad relaxációs cuccát kreáják éppen. Akár még iparág is épülhetne rá, ahol a tömegnek nyomják tényleg a sós párát, vagy az ózondús, friss-fű illatos aromákat, esetleg a tábortűz füstjét... egy 45-50 perces meditációs VRfilm mellett...
-
Ez az oktatás bármely területén hatalmas sikereket fog elérni. Szerintem az egyik fő szegmense lesz. Erre már most tökéletesnek tűnt ahogy néztem azt a robotos képet.
-
walko
tag
Nem tudom miért írjátok csomóan ezt az "újdonságként akarják eladni" dolgot. Palmer Luckey egy raklapnyi interjúban elmondta már, hogy évtizedek óta gyűjti a különböző VR eszközöket/próbálkozásokat. Egyfolytában azt hangsúlyozza a csávó, hogy minden erejükkel azon dolgoznak, hogy ezúttal ne bukjon meg a VR, mint ahogy annyiszor megbukott már.
Vagy rá kéne írniuk a dobozra nagy betűkkel, hogy volt már hasonló csak szarabb volt vagy drágább?
-
BiP
nagyúr
Már megint egy olyan dolog, amit csak a pór népnek próbálnak újdonságként eladni.
Annyiban mégis új, hogy eddig elérhetetlen (a 100e dollár sajnos nem az) volt, most meg már megfizethető kategóriába került.
Ami pedig az elmúlt évtizedben a konzumer piacra jutottak, azok meg technikailag nem voltak ott, hogy megfelelő legyen (ill. nem volt meg a megfelelő számítógépes háttér sem).
Ma pedig már minden adott, hogy még megfizethető áron már elfogadható minőséget kapjon az ember. Tehát a VR reneszánszát éljük. -
nubreed
veterán
Sőt, nem is beszélve a már szintén ezer éve létező professzionális felhasználási területeiről, csak ott Head Mounted Displaynek hívják és nem 500-700 dollárba kerül egy olyan hanem mondjuk 100.000 -be, sokkal nagyobb felbontással mint amik most kijönnek a konzumer piacra. Már megint egy olyan dolog, amit csak a pór népnek próbálnak újdonságként eladni.
És igen, határozottan emlékszem a PC Guru egész oldalas VR sisak hirdetésekre, az akkor még létező Multimedia Meeting Point jóvoltából.
Mindez a 90-es években.
[ Szerkesztve ]
-
igali
tag
Jó- jó, mert hatalmas erővel bír az újdonság ereje... DE!
Én is nagyon szívesen kipróbálnám, de azért a valós életet, élményt azért nem cserélném el ezzel -
tecsu
addikt
A VR tényleg nem mai csirke. A 90-es években több ezzel kapcsolatos termék volt vásárolható, mint jelenleg.
Azután kifulladt, mert a technika nem fejlődött a kívánt módon és tényleg kénylemetlen volt használni azokat a kütyüket.
Amit ma tapasztalsz, az egy reneszánsz - komolyabb alapozással. -
Fall-N
veterán
Attól, hogy volt pár filmben attól még fizikailag nem létezett. Csak nemrég óta vannak ilyen kis méretben nagy felbontású kijelzők, de 4K még most sincs kereskedelmi forgalomban. A PC-s háttere még most is kicsit gyenge, így kár a kilencvenes évekkel jönni. Milyen gépek is voltak akkor? Minden csak VR-hez alkalmas nem.
Senki sem mondta, hogy az ötlet új. A teleportálás és más dolgok is voltak a filmekben mégsem léteznek. A tablet is volt már a 2001: Űrodüsszeia filmben, mégsem volt még akkor létező dolog...Sőt ha megnézed, ez sem az igazi még. Akkor lesz ez teljes értékű, ha teljesen valósághű lesz, fotorealisztikus a kép. Ha felraknák a fejére az embernek, nem tudná megkülönböztetni melyik az igazi valóság. Ez még messze van attól.
[ Szerkesztve ]
-
TOBYMACK
tag
válasz
IT.SZB.IKM #167 üzenetére
Nem biztos, hogy annyira sikeres lesz. Jön ki egyébként több "gagyi" verzió is ebből, ami szerintem abszolút komolytalanná teszi az egész felhajtást. Az újdonság max. annyi lehet, hogy elérhető lesz fizikailag (megvásárolhatja, használhatja) mindenki számára ez a technológia.
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
Sokan nem is tudják, hogy ez nem mostani technológia. Sokan azt hiszik, hogy ez most gördült le a tervezőasztalról és mennyire új ötlet a virtuális valóság. Valószínűleg sokan még meg sem születtek itt a fórumozók közül amikor már létezett a virtuális valóság pedig a 90es években igen a kilencvenes években jó pár film foglalkozott ezzel. Többek között a legismertebb a 1994es Zaklatás című film, bár nem ez a film fókusza de már ott van. Már előtte sok kis vagy kisebb költségvetésű filmben is felbukkan ahol már a veszélyekre is felhívják a figyelmet (bár elég bugyután).
Nekem ez ugyan olyan meglepő ahogy ezt az ipar újdonságként tálalja mint a hajlítható kijelzőt ami bemutatása előtt már vagy tizenöt évvel előtte lehetett látni egy doksi filmben amit egy Szilikonvölgyi cég fejlesztgette. Amit aztán úgy mutattak be mintha a Toshiba most találta volna ki meg utána érdekes módon a Samsung meg az Lg... valószínűleg akkor járt le a szabadalmi oltalom amit nem újítottak meg.
Tehát nem valószínűleg ezen a technológián is mostanában járt le a szabadalmi oltalom amit leporoltak és újként aposztrofálva mostanra sikerült piacra dobni. -
NandorHUN
addikt
Majd ha kijön a Vive 3 leértékelve megveszem a Vive 2-t, addigra már lesz is értelme.
-
daninet
veterán
Egyelore nem latom mi ertelme annak, hogy tudsz harmat lepni balra es harmat jobbra. Pont arra eleg, hogy soha ne tudj belefeledkezni valamibe, folyton gondolnod kell a szoba hataraira.
Engem nagyon erdekel ez az egesz dolog de csak a Rift szintjen, tehat ulok egy helyben es forgatom a fejem. A maradekot megoldom kontrollerrel vagy egerrel. Sima 3D VR elmenyhez pedig mar van sok-sok jatek kezdve a project cars-al [link]
-
tejbele
csendes tag
Gyerekek, egy pár hónapig ebből zsíroskenyér lesz...
-
gergejly
aktív tag
a gyors mozgásoknál tényleg így szétesik a kép, vagy ez csak a videó sajátossága?
-
walko
tag
válasz
szab.tam #148 üzenetére
A lényeg annyi szerintem, hogy tartsuk tiszteletben egymás nézőpontját és ha vitatkozunk is, értelmes keretek között tegyük azt.
Nem feltétlenül elkorcsosult, való élettől elrugaszkodott, liberális gyökér az, aki érdeklődik eziránt a technológia iránt és ugyanígy nem bigott konzervatív, múltban ragadt szerencsétlen az, aki meg nem.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
noPublicFG #150 üzenetére
a drog rossz! éérteeem???
"A változás jó"
de kinek? mekkora? és milyen irányú?
ez is egy fontos kérdés. vagy szempont.
mert az, hogy változás? pfff...mert akkor változtassuk meg a bp-i közlekjedést is baloldalira.
változás az is.
jobb lesz tőle?[ Szerkesztve ]
-
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #146 üzenetére
még 2 gondolat.
a teszthez.
"Felnőtt felügyelete nélkül óriási felelőtlenség lenne gyerek kezébe adni a Vive-ot és a többi virtuális valóságot, ugyanakkor nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy az interneten olvasható vélemények egészen vegyes képet adnak, állítólag egyénfüggő, hogy ki hogyan reagál rá. Az viszont biztos, hogy a húgom félt, miközben a fején volt a szemüveg, épp ezért hamar le is került róla, hiába írták az interneten, hogy a gyerekek is hozzászoknak. Nem gondoljuk ugyanis, hogy ez lenne a cél."
nekem már az véleményes, hogy egyáltalán a gyerek fejére ráaggattad ezt a sz*t.
és még ezt a nagy felelősség teljes dumát is mellékeled...***
valóság, virtuális valóság, szemüveg.
az összes játék, így az általam sokáig kedvelt autós játékok is virtuális valóságok.
viszont ehhez képest van egy hatalmas különbség.
amíg az ember egy monitort bámul a szemével, addig vizuálisan a rendes valóság is körbe öleli, és látja, érzékeli.de amikor az ember ezt a vackot felteszi a fejére, abban a pillanatban a normál valóságból majdnem mindent kizár.
mint mellékes közeget is.a következő tényleg az lesz, mint a filmben is: befekszünk egy nyaralás átélésre.
ezt tényleg akarjuk?****
visszaolvasva magam tudom, hogy 10-ből 9 itteni fórumtárs ezt a véleményt nem érti, szánalmasnak tartja.
pláne egy ilyen, it-s környezetben.
de éremes elgondolkodni: tényleg kell ez?[ Szerkesztve ]
-
walko
tag
Van egy program, Vorpx a neve, aminek segítségével nem VR-re fejlesztett játékok is játszhatóvá válnak. Youtube-on keress rá, lehet találni rengeteg kapcsolódó videót.
Sajnos több hátulütője is van a dolognak, például hogy a mai FPS-eknél erőmű kell, hogy soha ne menj 90 frame/sec alá.
-
szab.tam
nagyúr
a valóságnak több szintje létezik.
a hívők szerint van a valóságnak az a része, ami itt van, de csak a hit szemüvegén keresztül válik láthatóvá.
van az érzékszerveinkkel tapasztalható valóság, amiben élünk, és mindannyian érezzük.
de ez nekük nem elég.
létre kell hoznuk a nem létező valóságot is, ahol mi vagyunk a termetők.
majd abba a világba száműzzük magunkat, vagy manipuláltan száműznek mások a saját közreműködésünkkel, az ő érdekük szerint.
és még ezt lelkendezve is tesszük.
közben a viruális valóság terjedése az előző kettőt teljesen kiszorítja, átveszi a helyét.ezeket a vívmányokat olvasva mindig elszomorodok.
10-ből 9 ember általában nem érti, hogy a hozzám hasonló, konzervatív őskövületek miről beszélnek... -
SkyS1gn
félisten
Lehet vele sima játékokat is játszani pl mai FPS-eket? Bmint csak 3D hatással nyilván.
-
Aprósólyom
addikt
Az milyen lenne, hogy ha az eső utáni friss levegőt is tudnák virtualizálni. Akkor tuti, hogy hogy egy Vive sisakkal a fejemen halnék éhen egy panellakásban, miközben a virtuális kajámat akarom majszolni egy túlélős játékban.
Bizonyos esetekben biztosan hasznos lehet, de alapvetően nem hiszen, hogy ez hiányzik a társadalomnak. -
törölt tag
Most láttam 9gag-en, NSFW!
-
dlaj
őstag
válasz
noPublicFG #131 üzenetére
Pedig egyszerű, csak teljes nézetre kell váltani.
-
Scholes9
nagyúr
Majd betiltják mert azt mondjak majd olyan mint a drog
-
pereces
tag
Ma próbáltam ki a viveot és nekem nagyon bejött. Előtte elég szkeptikus voltam mert a mobilos S7-es "bohóckodáshoz" és a oculus DK 2-höz hasonló élményre készültem meg az állandó hányingerre, szóval annyira nem vágytam még egy rosszullétre de itt érdekes módon nem volt.
Egyedüli hibája hogy a Vive-val hadonászástól jól el lehet fáradni ám rendesen. -
walko
tag
-
sgery
őstag
egyébként hol lehetne beszerezni Mo-on a Vive-ot?
Vagy külföldről kell valahonnan bemókolni? -
nuke7
veterán
válasz
noPublicFG #131 üzenetére
egy ilyen omni-directional treadmill jó lenne ez alá a vive alá
-
https://m.youtube.com/watch?v=B9ioVceVlvI
Csak ezt tudom erre linkelni. Már 2012-es kütyüparádéban benne volt egy vr BF3. (Bocs a linket nem tudom mobilról megoldani)
-
Matada2.3
veterán
Nagyon lehengerlő! Köszönjük szépen a tesztet. Még nem vetettem bele annyira magam a témába, viszont az eddigi mobil VR cuccok mind 0-ák ehhez képest. Nagyon sok lehetőség rejlik ebben a technikában, csak még sehol sem vagyunk, hogy kiaknázzuk. Nagyon kíváncsi leszek az új tartalmakra és a folytatásra!
-
walko
tag
-
Titan44
tag
Na lassan ott tartunk hogy idejét múlttá válik a "Hiszem ha látom" szólásmondás.
-
walko
tag
Együgyű emberek mindig is voltak és mindig is lesznek. Mint minden ilyen jellegű eszközhöz, a VR-hoz is kell bizonyos fokú intelligencia és mértékletesség. Lehet benne ördögöt látni, én minden esetre a magam szemszögéből nézve kellemes kikapcsolódásnak tartom, hogy este, a melóból hazaérve papucsban beülhetek egy 66-os Mustangba és csapathatok pár kört a francia riviérán...
-
nuke7
veterán
Mikor lesz a VR a jövő? Akkor, amikor hardveresen lehet majd korrigálni azokat a hibákat, amiket egyelőre nem csak a 300-600 ezres rendszer produkál, hanem a 30 milliós is...
"...hogy több száz milliós tömeg lesz, akinek fontosabb majd az aktuális Facebook karaktere, mint a saját fizikai teste (és lelke)..." - Na várjál csak kicsit...
a testet elhanyagolja, oké (HA! és azért ez elég fontos) de ki van mutatva és ezen már nem is lehet vitatkozni, hogy amitől jobban érzed magad, attól jobban érzed magad
Tehát mivel a lélek amúgy sem fogható meg, ki mondja, hogy azt nem lehet virtuálisan gondozni..?
(#121) tecsu : népzenét nem bírom, mozart-ot szeretem. Ez szerintem ízlés kérdése csak. Flour-nak is van egy-két jó száma
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Néhány éven belül valószínűleg ennek a töredékéért lehet majd kapni ennél jóval fejlettebb megoldásokat is.
Mivel ez a szórakoztatóipar jövője, komoly piaci verseny várható az elkövetkezendő években.
Ráérek. -
tecsu
addikt
És igazuk is lett. Az emberek nagy többsége már nem is olvas, a kultúra művelődés része leragadt a (ál-)dokumentumfilmeknél, a szórakozás pedig a sorozatoknál... pedig még Mozart a Varázsfuvolát az alsóbb rétegeknek írta, a legegyszerűbb népzene is magasabb színvonalú, mint a Fluor Tomi vagy Lady Gaga számai stb.
A televízió nem csak az emberek idejét rabolja, hanem szisztematikusan degradálja tudatosságukat és szellemiségüket, irányítja igényeiket, más médiafelülettel kiegészülve.
Persze, a tévét fel lehetne használni pozitívan, egyfajta szellemi emelkedésre, de jelen társadalmunkban nem arra használjuk.A televízió és a VR ugyanannak a létrának a lépcsőfokai. A VR még alacsonyabban van...
-
kolopele
nagyúr
válasz
Callisto #119 üzenetére
Eszemben sem volt beképzeltnek lenni, sajnálom, ha ez így jött le. Beképzelt akkor lennék, ha én is leírnám az adatlapomra az összes cuccomat, amim van. A gépigény oldalán megtettem, ott már azért kaptam hideget-meleget. Rá kell jönnie az embernek, hogy manapság túl sok irigy "annyitisér" ember van ebben az országban, mondjuk azt hittem, ilyenek csak a politikai fórumokon fordulnak elő. Azt írod, szerencsére belőlem van kevesebb: Tudod, ha sok lenne belőlem, akkor sok embernek nem jelentene gondot egy ilyen szerkezet megvásárlása sem, még egy alkalmazottnak sem. Én is rászabadítottam már egy-két szabadalmat erre a világra, volna mire büszkének lennem. A kedves fórumtárs pedig építsen magának egy mellékhelyiséget, már ha őt is felvetetted....... Részemről a téma lezárva.
-
Callisto
őstag
válasz
kolopele #115 üzenetére
Mondandód lényege nem ez volt, de meg kellett említened, pedig semmi köze a mondandód lényegéhez. Sajnos rosszul fogalmazott a fórumtárs. Nem keményet akart írni, hanem beképzeltet. Szerencsére belőled van kevesebb és több abból, aki nem hivalkodik azzal, amit elért. Főleg nem akkor, amikor igazából semmi köze a mondanivalójához.
-
Grodd
tag
válasz
szupermacs #45 üzenetére
Régi WoW? Wizard of Wor?
-
Norb€€€
aktív tag
Minden egyes technológia mérföldkőnél felvetődik ugyan ez a téma. Ha mind beigazolódott volna, már legalább ötször kihalt volna az emberiség.
Mindenhol vannak függők, és ellenzők, leginkább terméktől függetlenül.
Ill. más kérdéseket is felvet ez a téma. "Minden digitalizálva lesz, elszakadnak a természettől, kevesebbet mozdulnak ki, etc." De kik vagyunk, hogy megítéljük, hogy ez nekik rossz lesz? Félreértés ne essék, baromira nem élnék abban a korban, viszont a középkorban sem, ahol máglyán égettek volna el, ha meglátnak egy telefonnal a kezemben. Más volt a norma tízezer, ezer, száz éve, és ugyan így más lesz száz, ezer, tízezer múlva is. Hogy ez jó irány vagy nem, majd az utókor eldönti. Nyilván számunkra nagyon nem, és nem akarjuk, hogy az unokáink olyan közegben éljenek, de aztán meg nekik teljesen természetes lesz. -
kolopele
nagyúr
válasz
Cingáriusz #114 üzenetére
Kemény? Már miért lennék? 48 évesen az ember már eljuthat erre a szintre. A mondandóm lényege pedig nem ez volt, de ugye a modern kor embere itt Magyarországon csak erre figyel fel, már hozzászoktam. Vegyél szerintem kicsit vissza ebből a stílusból, habár az intelligencia nem tanulható, az vagy van, vagy nincs.
-
-
kolopele
nagyúr
Mindent leírtál, gratulálok. Ebben az egészben tényleg a legkisebb rossz, hogy az ember émelyeg tőle, vagy megfájdul kicsit a feje. Lényegében az egész technikai fejlődés már régóta oda vezetett, hogy egy gyerek órákat ül a gép előtt, ahelyett, hogy lemenne focizni például. Okos telefonokon beszélgetnek egymástól 10 méterre, szülinapkor a face - en köszöntik fel a rokonokat, és még lehetne sorolni. Én amennyire lehet, próbálom védeni az én gyerekeimet attól, hogy túl mélyen beleássák magukat ebbe a világba, de elzárni természetesen nem lehet, és nem is szabad őket, mert az inkább visszaüt. Ellenben a szülök sokat segíthetnek azzal, ha közös programokat szerveznek a gyerekekkel, kirándulni, nyaralni mennek,lemennek velük egy jót focizni, persze hogy melyik sport, az lényegtelen. Nem szabad függővé válni hagyni őket, mert az akár végzetes is lehet, és ebben óriási a szülők felelőssége. Sokszor mondtam már, hogy nem szabadna mindenkinek gyereket vállalni, többet meg csak főleg azoknak, akiknek adott minden ahhoz, hogy eleget tegyenek mindazon dolgoknak, amit a gyerek kapcsán vállaltak: felelősségteljes gyereknevelést.
[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
Amit el kell ismerni, hogy a VR a jövő.
Valószínűleg belebukik néhány cég, de egy-kettő most alapozza meg a több évtizednyi sikerét és a iparági dominanciáját.
Idővel (de nem valószínű, hogy egy-két éven belül) a VR ott lesz mindenhol: műtéteknél, oktatásnál, tervezésnél, gyártásnál, üzleti prezentációknál, és hasonlóan a játékoknál, sportolásnál, filmnézésnél, otthoni "koncerteken", kommunikációban, reklámiparban stb.
Az emberek egy nagy része pedig valószínűleg függő lesz, keményebben, mint a dél-koreai pc-függők - ugyanis a Facebook, a Skype a chat-ek, az MMO-k is mind VR-ben mennek majd, messze jobb grafikával és élménnyel, mint amit most tudnak demózni.
Az újabb generációk amúgy is liberálisabbak, relatívabb nekik a jó-rossz, kevesebbet tudnak a hagyományokról és "modernebbek", még inkább távolodnak a természettől, a spiritualitástól, még technokratábbak. Ezenfelül a szülők még kevésbé tudnak / akarnak velük foglalkozni, még hatékonyabb manipuláció és reklám éri őket nap mint nap, így még kiszolgáltatottabbak a rendszernek (nem fogok politizálni), vagyis uniformizáltabb (sablonos) és emiatt még inkább irányítható a gondolkodásuk.
A VR-be terelés és a tömeges függés jó a politikának, a gazdaságnak stb.
Evidensnek vehető sajnos, hogy több száz milliós tömeg lesz, akinek fontosabb majd az aktuális Facebook karaktere, mint a saját fizikai teste (és lelke) - ami hihetetlennek hangzik, de a valósághű érzés és az ahhoz kapcsolt agymosó marketing, meg hogy a többség használja elég lenne, hogy a mai Facebook-függőket is erősebben (kb. a heroinhoz hasonlóan) láncra verje.
Ebben óriási társadalomromboló potenciál és üzlet van. Mindkettő ki lesz használva, abban biztosak lehetünk. -
kolopele
nagyúr
Talán a 300 négyzetméteres házamba elfér majd egy ilyen kis szerkezet. Mondjuk nekem az a fő aggodalmam ezzel kapcsolatosan, hogy még magától a 3D - s moziktól is forog velem a világ, émelyegni kezdek, ezért nem nézem otthon sem így a filmeket, csak a gyerekek, bár néha az ő fejük is megfájdul. Nagy kár, így az ember akkor is lemarad az ilyen dolgokról, ha amúgy megtehetné.
-
kpal
nagyúr
OCOLUS azért oda akar pörkölni nehogy jobban vigyék a HTC.
Jó ez a VR ,de hogy mindig ilyen minőségben lássa valaki ezt a csodás világot ,ahhoz mindig naprakész gép kell ,szóval ez inkább úri mulatság ,vagy fanatikusoknak kell lenni.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Az biztos, hogy óriási potenciál van benne már most is. Csak két aggály van ezzel kapcsolatban:
- Függőség: így is van egy réteg aki a PC-s(/konzolos) játékoktól függ elég komoly mértékben. Ez nekik felér egy droggal. Az sem elhanyagolható, hogy ez is erősen rombolja a szociális kapcsolatokat, mint általában az ilyen technikai kütyük.
- Benne van a kudarc lehetősége: átlag embert nehéz megfogni huzamosabb időre. Számítógépes játék piac is réteigény. Átlag ember tol valami gagyi Candy Crush vackot mobilon. Másrészt nehogy a tartalom készítők elbaltázzák és sokáig ne foglalkozzanak vele, mint a 3D-vel. Bár ha megnézzük ez az igazi 3 dimenziós tartalom, nem a fix nézőpontos "POV" videó. Az biztos, hogy ahogy említettétek a pornóipar előbb kapcsol, mint Hollywood. 😃
Az igazán sci-fi még nem ez. Néhány filmben volt már pl. Mátrix - az idegsejtek- és az agy stimulálásával lehetne VR-ezni. De az már egészen kiborg technológia lenne.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
Azt hittem, hogy jó cucc lesz, de ezt érdemes elolvasni:
-
BiP
nagyúr
Igen, ahogy sokminden máshoz is bátrabbak (síelés, gokart, motorozás, stb. ha kis korban elkezdik).
Viszont szerintem itt már absztrakt gondolkodás kell, és nem biztos, hogy felfogja, hogy ez nem valóság, ami megzavarhatja.
Persze, ha meg annyira kicsi, nem is veszi észre, de semmiképp sem tartom egészségesnek, hogy gyerek ezzel szórakozzon.
Egy felnőtt (aki tudja, mit csinál) idegrendszerét is meg tudja kavarni.(#104) Zsohi: NEm jó cuccot próbáltál
A Rift és a Vive más dimenzió a telefonosokhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Ez egyben azt is jelentette, hogy a lakásom átjáróházzá vált, családtagok, barátok [...] adták egymásnak a kilincset..."
Nos, nálam ez akkor fordulhatna elő, ha kiásnám az urnájukat, és hazahoznám 'világot látni'.
Én ezt (lenyűgöző, mire nem képes már a technika) borzasztónak találom.
Miért? Mert az utópisztikus, 80'-as évekbeli sci-fikre emlékeztet.Nem tudom, már miben volt, de élő játékshow volt, és a főhős bement a studióba - egy üres hangárt talált.
Kint szurkolsz egy meccsen (foci, kézi, kosár, darts, bármi), és még csak le sem öntenek sörrel...
Mint a Total Recoll, csak nem befecskendezik...
'Menj el a Marsra! Menj el a Marsra! Menj el a Marsra! ... '
-
-
Zsohi
őstag
Őszintén szólva én képtelen vagyok felfogni mi olyan csodálatos a virtuális valóság jelen formájában.
Bő egy hónappal ezelőtt volt szerencsém belekóstolni a témába a Samsung Gear VR és egy S7 Egde segítségével, az amit láttam az csak úgy tudnám jellemezni, hogy 'bullshit'... A pixeleket számolgatni tudtam, kép nem volt elég éles és az, hogy a látómezőm elég nagy részét nem fedi le a kép az számomra teljesen tönkreteszi az élményt, mintha egy kib*szott moziba ültem volna az első sorba.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
rottenbull #48 üzenetére
Nagyon jó lenne ha mielőbb megvalósulna amit írsz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.
- Yettel topik
- Asszociációs játék. :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...