Hirdetés
- ASRock lapok általában
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Egy évet még biztosan várni kell a következő OLED iPadre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Az iPrint kompatibilis DeskJet Ink Advantage 3525 és 5525 között vacillálok. A kijelző és a kártyaolvasó nem érdekes, lévén csak mobil eszközről vagy laptopról nyomtatok. Az "apps" mit jelent?
A legjobb aláírás a héten
-
szilagyiv
senior tag
"fix fejjel és külön (CMYK) színenként cserélhető négypatronos rendszerű"
a "K" az milyen szín?
-
Daywalker
addikt
Az a fekete...nem én találtam ki, elhiheted. És nem azért, mert BlacK (azért is), hanem mert Key, tehát ez a kulcsszín a nyomdaiparban.
erdoke: ez talán segít [link] Jókat is ki lehetne hozni ebből, de még nem tart ott...
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
nagyúr
Olyan aranyosak ezekkel a lapköltségekkel, csak azt elfelejtik részletezni, hogy egy színes oldal úgy jön ki huszonforintra, hogy 5% fedettséggel (1%C, 1%M, 1%Y és 2%K) számolják, ami azt jelenti, hogy egy teljes oldalas színes fotó simán megüti a 400-500 Ft-ot is, aztán csodálkoznak, hogy a következő patront mégiscsak a sarki töltőhöz viszik a népek...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Daywalker
addikt
Igazad van, de minden gyártó ISO szabvány szerint adja meg a lapköltségeket. Sajnos erre nincs más mód, hogy összehasonlítható legyen. Nyilván ha nyomtatsz egy totál fekete oldalt, abból nem fog kijönni 600 oldal
-
Tigerclaw
nagyúr
Akkor az olcsóbb patronok a régi nyomtatókhoz nem használhatók?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem is tudom... Szép kezdeményezés, de a másodkézből olcsón megvett, felújított Kyocera kisirodai nyomtatómmal a cikkben felsoroltakhoz képest még mindig töredék áron nyomtatok - persze ebayről rendelve a kellékanyagot (ami gondolom nem gyári, de tökéletes minőséget ad).
-
Daywalker
addikt
válasz Tigerclaw #10 üzenetére
Nem, sajnos nem jók.
pilóta: persze most csak egy példát nyomtam. Bármelyik színre rá lehet húzni, akár az összesre
sing1ep1ayer: szerintem kár ezen vitázni, az utángyártott mindig olcsóbb lesz. Ebbe is lesz előbb vagy utóbb. Ne hasonlítsuk már a gyárit az eredetivel...mindig ugyanide lyukadunk ki...
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Ha technológiailag semmit nem fejlődnek a nyomtatók, akkor mégis mitől lesz drágább pl egy 6525 mint a most kapható 6500-as? Csak azért mert hozzá lesz használható az olcsóbb patron?
Laci
-
Benőke
őstag
Az olcsóbb otthoni nyomtatóknál (10-40k környéke) a HP eléggé trükkös versenytárs. pl sok nyomtatónál találkoztam indokolatlanul hosszú szerviz idővel, ki és bekapcsoláskor valamint minden megkezdett nyomtatás előtt és után. Ezektől is szépen fogyogat a festék.
Aztán az ember megnézi mennyibe fáj egy patron és úgy dönt hogy oké legyen ez a nyomtató mert ez belefér, gyári patronnal is. 1 év után azt a furcsaságot lehet észrevenni, hogy csökkent a töltöttsége bizonyos patronoknak, valamint az ára is, viszont az ár érték aránya romlott.
Aztán időnként bele lehet futni nem eredeti patronba eredeti csomagolásban, ami után reklamálva szembe vigyorognak és kész. Illetve meg gyanúsítanak hogy én akarom őket átverni, aztán mint kiderülnek dolgok ez egyáltalán nem egyedi eset, hanem elég gyakori.
HP részéről tanács hogy közvetlen vásárlás előtt kell kibontani a patron dobozát! THX.HP Nyomtatók alapvetően nem rosszak, de a szerviz idő néha olyan sok hogy nem lehet elviselni. Illetve a nyomtatás ára csak emelkedik a HP trükközéseinek hála. Hiába az új patronok töltögetni fogják a népek.
Mindezek fényében érdemes átgondolni alaposan. Legközelebb a magam részéről kerülni fogom a HP -t.
-
-
QwErTy42
addikt
Szia!
Elmondod, hogy milyen trükközésekre gondolsz?
Támaszd alá kérlek tényekkel, amiket mondasz!
A HP-ról úgy beszélsz, mintha ő lenne az egyetlen r.banc a társaságban, az Epson, meg a Canon meg még szüzek lennének...
Nem kaphatsz rendes helyen hamis patront. A sarki fűszeresnél kapott gyanúsan olcsó patronok között viszont lehetnek hamisítványok és lejártak is. Ezért kell nézni, keresni a kelléken a hologramos matricát és elolvasni a lejárati dátumot a patron hátulján.Ezek a nyomtatók nem arra lettek kitalálva, hogy aki eddig alternatív módon oldotta meg a kellék beszerzését, az majd ezután eredetit vegyen. A lényeg az, hogy a HP felkínálja a lehetőséget azoknak az elégedett felhasználóinak akik eddig is eredeti kelléket használtak és az újaknak, hogy lényegesen olcsóbban, kompromisszumok nélkül nyomtathassanak.
A legtöbb ember még mindig 40-50 oldalt nyomtat átlagosan egy hónapban, annak is a túlnyomó része fekete. Ha 10 forinttal számolunk is egy oldalra, az 400-500 forintos tételt jelent. Hadd ne soroljam, hogy lassan mi mindent nem kapunk megy ennyi pénzért...!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
QwErTy42
addikt
válasz sing1ep1ayer #18 üzenetére
Szia!
Nem lehet. Nem ugyanazt a kínai vegyi hulladékot kapod gyári festék esetén, mint amit a kis sárgák beletöltenek. A gyári festék nem fakul, a gyári festék nem maszatolódik, a gyári festék nem szárad be ( mindezt persze ésszerű körülmények között).
A gyártónak vannak egyéb költségei is. Míg az eredeti festéket szerte a világon gyártják( egyes Canon és Epson patronokat pl Japánban, míg más HP patronokat Írországtól, Csehországon át Kanadáig) ellenőrzött körülmények között, környezetvédelmi, munkavédelmi és egyéb minőségbiztosítási feltételeket szem előtt tartva, addig az utángyártottak többsége bizonytalan eredetű üzemekből kerül ki. Így máris nem jelentkeznek azok a költségei a kínainak, mint a gyártóknak. Nincsenek fejlesztési, logisztikai, és humánerőforrás költségei az utángyártó cégeknek mint a nyomtatógyártóknak.Gondold végig egy kicsit és akkor neked is világos lesz, hogy miért ennyi amennyi.
Mindemelett a piaci verseny él a gyártók között: ha ki tudnák gazdálkodni adott összegű nyomtató mellé a lényegesen olcsóbb kelléket, akkor kihasználnák ezt a lehetőséget, hogy ebből előnyt kovácsoljanak és növeljék a piaci részesedésüket.
-
StLui
veterán
-
StLui
veterán
van amikor fontos a pontos írás: "nem 10x15-ös fotó" ...hanem melyik?
persze azért kitaláltam mit akartál írni
Látom közben a nyomtatós topicban, hogy itt is vannak márka elleni-melletti szócsaták.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Gergőke88
addikt
Magyar garanciális 6500 plus-t nem kapsz szerintem 35-ért.
A 4625 pedig csak 34000Ft.
Mellesleg a 6500+ egy kifutó modell, a 4625 pedig egy teljesen új típus.
Látom közben szerkesztetted. Mellesleg a 6500-nek nem a 4615-4625 a felváltó modellje. Ezek a típusok a 4500 wifit váltották.[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
Pedig van: egy olcsóbb gép( 4615 28e vs 6500 35e, ill. 4625 33e vs 6500p 45e) gazdaságosabban üzemeltethetö és kisebb helyen elfér. Eddig nem lehetett egy 28 ezres géppel 5 forintért feketét és 15 forintért színeset nyomtatni.
-
Gusztáv
addikt
válasz Gergőke88 #35 üzenetére
Feltételezem a cikkben szereplő képek a HP-től származnak, a 6700 meg a képből megfejthetően a 6500A Plus-t váltja.
@QwErTy42: na jó, de ezzel nem azért nyomtatsz olcsóbban, mert bármivel jobb lenne, mint a régi típusok, hanem mert a HP ehhez olcsóbban adja a patront. Ennyi erővel a régi modellek patronárait is csökkenthetnék. Ezzel a gyakorlattal nekem csak azért van bajom, mert már belefutottam olyanba, hogy tönkrement a nyomtató és a új modellbe természetesen más patron kellett (tudásban, kialakításban a két gép semmiben nem különbözött). Így szépen a nyakunkon maradt egy nagy halom patron, amivel gyakorlatilag semmit nem lehet kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
QwErTy42
addikt
Szia!
Nem. Nem ilyen egyszerű. A régi belépő modelleket "nyomott" áron "bukóval" adták el a gyártók és a patronok azért voltak más áron. Ennek már kb 8 éves hagyománya van, amit a Lexmark vezetett be anno: ki tudja "ingyen" az emberek után vagdosni a nyomtatót, majd drágán patront adni mellé sokat. Most valamivel magasabb áron mennek az új HP IA gépek cserébe a patron gazdaságosabb.
A lapköltség meg ha bele gondolsz több módon is kijöhet: olcsóbbá teszel egy adott kapacitást vagy nagyobb kapacitást adsz változatlan áron. Tök mindegy.
Az elmúlt 15 évben az összes gyártó legalább másfél-két évente cserélte a modelljeit és a hozzájuk tartozó patronokat. Ezen sem kell fennakadni....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Benőke
őstag
El kell adni a megmaradt patronokat, tonereket. Vannak olyanok is amik jók más gépekbe is. pl Xerox is gyárt vagy legalábbis gyártott olyan tonert ami HP lézerekbe is jó volt ráadásul olcsóbb is, illetve rosszabb sem volt.
Ill vannak olyan cégek akik a cégeknek készleteznek, és nem kell ilyesmivel foglalkozni. -
Fr3eWar
őstag
Ezért nem fogom lecserélni a 6510-et.. Vicc, majd fél év múlva csendben megemelik az árát a patronnak..
-
Integrator
aktív tag
Most tervezem új nyomtató vásárlását, és örömmel olvastam erről az új Ink Advantage technológiáról. Na már most számomra fontos a fénymásolás, és abból is, hogy akár 50-100 oldalt minél gyorsabban, könnyebben tudjak lefénymásolni, így a kiszemeltem a HP 4615/4625. Azonban ami másik fontos, az a duplex nyomtatás, ami ezekből sajnos hiányzik. A kérdésem, hogy ennél a két fajtánál ez hogyan működne? Választható opció, hogy kétoldalasan akarok nyomtatni, majd ha kinyomtatta az első felét, figyelmeztet a gyári szoftver, hogy a meglévő kinyomtatott lapokat töltsem vissza és kinyomtat a hátoldalára?
Előre is köszönöm
-
rewonka
tag
Én személy szerint örültem a cikknek mert sehol nem találtam mi a különbség a 3515 és 3525 között.
A vitához meg egy gondolat és személyes tapasztalat. Kis családom csak alkalmanként veszi elő a nyomtatót és HP utángyártott patronok mindig beszáradtak. Érdekes, hogy az eredeti patron fél-egy év után elővéve is nyomtatott rendesen. Próbálkoztam EPSON tintatartályos megoldással, de szenvedés volt.
Így én most kinéztem otthonra, a 3525-öt és alkalmanként nyomtatva fontos számomra, hogy ne a nyomtató szervizeléssel keljen kezdeni a nyomtatást.
Igazat kell adjak a kollégának aki védi a gyári patronokat. Szintén igazat kell adjak abban is, hogy sok ember csak az árat nézi, hiszen ár érzékeny társadalom vagyunk, de betartva minden előírást és környezetvédelmet figyelembe véve sajnos ilyen áron lehet előállítani. Az egy másik kérdés, hogy bele se merek gondolni hogy az utángyártott patronok milyen ökológiai lábnyomot hagynak maguk után. -
minek?:S
őstag
Üdv, akkor ez azt jelenti, hogy ez a 4 féle patron van csak(cián, bíbor, sárga, fekete)?
elnézést, ha hülyén hangzik a kérdés, de nem nagyon vagyok otthon a nyomtatókban(semennyire).
A választ előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Multifunkciós/Színes/Fekete Lézernyomtatók garanciával, tonerral
- LASERJET M4345 MFP multi - sokat futott, de működő - alkatrésznek is
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc, 15 ezer lap a tonerben
- Gyári és utángyártott TONEREK (DELL, HP, Samsung, Xerox, Kyocera)
- Eredeti Canon FX10 toner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest