Hirdetés

2019. június 20., csütörtök

Hozzászólások

(#1) nemszabad


nemszabad
(tag)

:C
Ráfér sóherékra egy kis deep throat, örülök!
Nem tudom, mit kéne tegyen még az AMD, hogy határozottabban növekedjen a részesedésük - ha egyáltalán növekvőben van... Adják ingyen? A fejekben még mindig mérhetetlen sötétség van.

(#3) horppc


horppc
(kvázi-tag)

És akkor jöjjön a valóság:

https://www.notebookcheck.net/AMD-s-EPYC-CPUs-have-already-snatched-server-market-share-away-from-Intel.373621.0.html

szerverpiaci részesedésük 2%

2019 végére tervezett piaci részesedésük, 5%.

2éhugyoz plecsni mehet + intel árait is lenyomta.
Engem meggyőzött.

radeonhét is lehetne 2X drágább.
Ha minden ilyen olcsó, és mégsekell, akkor hol a hiba?

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=XkOUq2vNjH0

(#4) tomcat78 válasza horppc (#3) üzenetére


tomcat78
(senior tag)

Gondolom az megvan, hogy egy adott modell teljesítménye nem függ a jelenlegi piaci részesedéstől....

Jeahhh baby,sz*pjál....by Bill Clinton....

(#5) runingman válasza nemszabad (#1) üzenetére


runingman
(tag)

"A fejekben még mindig mérhetetlen sötétség van."

hát igen, én nem szólaltam volna meg a helyedben... a behülyítés az rendesen hatott rád

a cikk további részleteit meg inkább nem is vesézem, mint pl. találgatás negatív irányba, miszerint csak 2021ben kapjuk majd meg az IceLake-t, noha jövő ilyen tájt nagyon valószínű hogy a teljes termékpaletta elérhető lesz, noha még nagy valószínűséggel korlátozott példányszámban. de a szerző nyilván tudja hogy év végére nem sikerül az Intelnek beindítani gőzerővel a 10nm-ert... hisz már a CESen nyilván kamuztak hogy nagyon jól halad a 10nm, és év végére beindul a nagyüzem

(#6) Abu85 válasza runingman (#5) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Jövőre Cooper Lake lesz. Utána jön az Ice Lake. A jelenlegi útiterv szerint a Cooper Lake jön valamikor jövő tavasszal, az Ice Lake-et pedig valamikor az év végén kapják meg a partnerek, de külön megvásárolni 2021-ben lehet majd.

Az ultramobil Ice Lake és a szerververzió sokban különbözik. Például abban, hogy előbbi nem lesz óriási kiterjedésű, így lehet gyártani is. Mire egy nagy, szerverekbe szánt lapkát el tudsz kezdeni gyártani, legalább másfél évnyi tapasztalat kell az adott node-on. Az AMD azért tudja ezt megtenni, mert ők a Rome-mal chipleteket csináltak, tehát ők lényegében csak apró 7 nm-es lapkákat gyártanak, és összeraknak a tokozáson egy csomót. Egyetlen nagy 500-700 mm2-es lapka nekik se mennek 2021 előtt.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) nemszabad válasza runingman (#5) üzenetére


nemszabad
(tag)

Behülyítés? Eddig is az AMD mellett szólt a jó ár-érték arány... Eddig csak a csúcsot mondhatta magának a zsintel, lassan azt sem.
A behülyítés kapcsán inkább a következők ugranak be: elcsalt tesztek, lefizetett gyártók, sárdobálás, évente 2% többlet teljesítmény 1,5x-es áron, pasztázás forrasztás helyett, évente új foglalat, fejlődés hátráltatása (zsintel felől még 2030-ban is 4 mag+ht-t kaptál volna).
Mondd csak, akiknek a fentiek basszák a csőrét, azok a hülyék, vagy azok, akik mindezekért pénzt adtak?

De nem akartam a lelkedbe gázolni, a zsintel a tuti, aki AMD-t vesz, mind behülyített antikrisztus.

(#8) Petykemano válasza horppc (#3) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Az epyc célja az volt, hogy az AMD újra felkerüljön vele a térképre. Nem is volt érdemben jobb, mint a konkurencia, csak max olcsóbb. De kellett egy termék, hogy ne legyen annyi óvatoskodás, hogy új, meg hátha az Intel is összeszedi magát, meg árat csökkent - tudod, az nvidia fanok is nagyon várják, hogy megjelenjen végre egy versenyképes radeon - ami őket ugyan nem érdekli, de hogy olcsóbban tudjanak venni nvidia karit.

(#9) Tetsuo válasza nemszabad (#7) üzenetére


Tetsuo
(fanatikus tag)

Így van. Még a sok biztonsági rést említeném.

(#10) poci76 válasza horppc (#3) üzenetére


poci76
(fanatikus tag)

A szerverek területén nem lehet csak úgy ripsz-ropsz gyártót váltani. Ott akkor lehet részesedést szerezni, ha sok éven át versenyképes ajánlatot tud adni valaki. Jelenleg ezt látjuk.

(#11) Z10N


Z10N
(PH! addikt)

Ez az arazasi strategia akkor a Ryzenre is ki fog hatni valoszinuleg.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#12) poci76 válasza nemszabad (#7) üzenetére


poci76
(fanatikus tag)

A 6 magot teljesen magától adta az Intel, az AMD nélkül is adta volna. A 8-at mondjuk valószínűleg még nem.

(#13) Petykemano válasza Z10N (#11) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Szerintem az AMDnek elsősorban mindsharet kell nyerni. A ryzen nem drágulhat be még.

(#14) paprobert válasza Petykemano (#13) üzenetére


paprobert
(tag)

Most lesz ~1.5 éve az AMD-nek az Ice Lake előtt, amikor tud olyat nyújtani amit az Intel nem. Biztos hogy nem lesz karitatívkodás. Legalábbis a felső-kategóriában nem.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#15) Armagedown


Armagedown
(őstag)

Ez a plusz teljesítmény sem lesz elég az Intel befolyása és lefizetései ellen.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#16) Dare2Live válasza horppc (#3) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

De ki állította ennek ellenkezőjét?

Új Epyc egy fogalaltba teljesítményben el fogja verni Intelt. Ennyit mondott.

----

Ha részesedés terjedés érdekel nem csak trollkodni akarsz akkor: Enterpriseben (és epyc oda megy!!!) akkor vesznek epycet ha ár/teljesítmény + ár/fogyasztás mellett certi is van, support is van. Oracle tavaly november!!! óta bizonyos helyeken támogatja. Többi majd idén. Hanara certi ahogy nézem még mindig nincs.

Lehet fura de Epyc dolga első körben az, hogy legyen certi. A ~0%->3.2% server piaci előre lépés így certik nélkül pedig szép ugrás. A buli onnan indulhat ha a fenti megvan.

szerk: Ez az elöző lefizetés is röhely. plnek okáért egy Hanas rendszer se fog épülni amíg nincs certi. Nem mert Intel lefizet hanem mert ha nem támogatott a HW nincs SAP support.

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#17) koko52 válasza runingman (#5) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Minden nagy birodalom hanyatlásnak indul. Ezek a kezdetek. Pont így járt a Nokia. Semmi sem tart örökké. A baj az, ha AMD egyszer átveszi a piacot, ott is drágaság lesz. 50-50 volna a legjobb.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#18) Speed(R)


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

Ha bárki azt gondolja, hogy az AMD nem emel árat, amint nyeregben van, nagyot téved..volt rá példa, lesz is még. De nincs is ezzel baj, így működik egy cég..nyilván a nyereség maximalizálás van első helyen, utána bármi más.

Raktársöprés, mindenféle ritka jóság! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

(#19) gejala válasza Petykemano (#13) üzenetére


gejala
(senior tag)

Már 2 éve ezt csinálják, meddig kellene tartson ez a "még"? Ameddig Intel össze nem szedi magát és kihoz valami ütős cuccot? Akkor már nem lesz hova árat emelnie AMD-nek. Sőt, még csökkenteni kell majd.
Ha jól sikerül az új széria, itt a vissza nem térő alkalom, hogy egy ideig minden centet kifacsarjanak a piacból. Később nagy szükségük lesz a pénzre, ha Intel megint magára talál. Ráadásul Athlon64 időkben láttuk, hogy magasabb ár mellett is lehet részesedést növelni.

[ Szerkesztve ]

(#20) [Newman] válasza horppc (#3) üzenetére


[Newman]
(kvázi-tag)

Ott a hiba, hogy nem gondolod végig azt hogy a néhai Opteron-ok után ezzel tértek vissza és ez tényleg arról szólt hogy hangoztassák a "2P or not 2P" szlogent. És ha körbenézel, egészen sok gyártó épített rá szervert, HPE DL325,DL385, Dell EMC PowerEdge R7425 és Dell EMC PowerEdge R6415 hogy csak párat említsek.

Sok helyen bekerült az HCI/SDS kínálatba is. Ahol véleményem szerint igenis sok keresnivalója van, mert ár/értékben kétsegtelenül jó, továbbá nem elhanyagolható a 128 PCIe lane, amit az 1 procival már tud. Ez hiszed van sem, pár telco-nak fontos lehet NFV-re. Másoknak pl VDI alá, mivel sok kis VM-ről van szó, relatív kevés vCPU-val. Ekkor például a foglalat alapon licenszelt ESXi-n simán spórolhatnak.

Pár hónapja kaptam egy DL325-öt a HPE-től és amennyit én ki tudtam szedni a rendszerből, az az hogy egyszálas teljesítménye relatív nem, de árral kiegészítve egészen jó.

[link]

VCIX-DCV, VCIX-NV, vExpert https://newman.cloud

(#21) runingman válasza nemszabad (#7) üzenetére


runingman
(tag)

nem nagyon akarok szarrágóskodni, mert különösebben nem is izgat a dolog, de ezek a számok és helyezések sokat elmondanak arról, miért nem használják szerver szinten az AMDt…

és nem gázolsz a lelkembe mert leszarom az Intelt, pont mint az AMDt, két profit orientált nagyvállalat semmi több, nekem nincs hozzájuk közöm nekem ők nem fizetnek, nem kapok a "haszonból".,,

[ Szerkesztve ]

(#22) Bici válasza Speed(R) (#18) üzenetére


Bici
(PH! félisten)

Az is nyereség, ha az alacsonyabb árak miatt nő a részesedésük, feltéve, ha tudnak eleget gyártani.

GEIL EVO CORSA 2X4 GB 2133 MhZ CL9 kit eladó

(#23) runingman válasza Abu85 (#6) üzenetére


runingman
(tag)

köszi, a cooper lakeről nem tudtam, meg hogy sok magos kivitelben még problémás lehet a gyártás, de az Ice lake asztali verziója egy év múlva már a piacon lesz a tervek szerint

(#24) hokuszla


hokuszla
(fanatikus tag)

azintel gonosz
gyenge és túláraz és szétsebezhető
lefizet és takonnyal kupakol és trottingol
és nem előremutató
és mégis van nekije 98% sharingja
hát kérem ennyire szánalmas az ellenfele

2500k 8GB 1050Ti 128+1024GB no warez

(#25) Abu85 válasza runingman (#23) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Egyelőre az Ice Lake sehol sem szerepel asztaliban. A jelenlegi útitervben úgy van, hogy a 10 nm ultramobilon debütál és szerveren folytatódik, majd csak ezután jön asztalra és normál mobil szintre. Mivel nagyon sokat csúszik így a 10 nm, szerintem az Ice Lake ki se jön asztalra, hanem az utána érkező rendszerrel kezd rögtön az Intel valamikor 2021-ben. Addig Comet Lake lesz a következő CES-en, illetve Comet Lake Refresh 2020 vége felé. Ezek még 14 nm-esek.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#26) koko52 válasza Abu85 (#25) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Én teszek a piaci részesedésre. Legyen olcsó a Zen2, a többieknek meg ott a zintel. A 2600 is jó döntés volt, 20 év zintel után.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#27) hokuszpk válasza poci76 (#12) üzenetére


hokuszpk
(PH! addikt)

viszont igy fel evvel elorehozta. rendesek voltak na.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#28) arn


arn
(PH! nagyúr)

ha nem a reszesedesre mennek ra, nagy idiotak...

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#29) GeryFlash


GeryFlash
(PH! addikt)

85-90% :DDD :DDD :DDD

Szóval Abu azt állitod hogy ha az előző gen nevezzük x-nek illetve az új gen, nevezzük y-nak így alakul:
Intel +8-9%
AMD +85-90%

Illetve azt mondod hogy az előző gennél a Naples kb egyszinten volt a Skylakekel, csak sokkal olcsóbban. Illetve azt hogy most 50(!!!)%kal lesz gyorsabb.

Az a baj hogy nem jön ki a matek. Vagy akkor nem mondasz igazat ha azt mondid hogy prev gennel helytallt a Naples, vagy akkor ha azt mondod hogy most 8-9%ot gyorsult csak az Intel, vagy akkor ha azt mondod hogy az AMD magahoz keoest 85-90%ot gyorsult.

Írd le nyugodtan hogy a Rome 85-90%kal jobb mint az Intel és kijön a matek :)

Több mindent, kevesebb semmit!

(#30) arabus válasza koko52 (#26) üzenetére


arabus
(fanatikus tag)

Hajdanán celeron 266-rol váltottam duron 850--re.
Most i7 6700-rol 2600- ra.
Kb ugyan az a durranás van.
Piszok jo.

(#31) Abu85 válasza GeryFlash (#29) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Azt állítom, ami a diákra van írva. :)

Egyébként olvasd el figyelmesen.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#32) Oliverda válasza Abu85 (#31) üzenetére


Oliverda
(Jómunkásember)

Milyen diákra?

"az új EPYC minimum 50%-kal gyorsabb az Intel megoldásánál"

Melyik új Epyc? Az Intel melyik megoldásánál? Ezt tízszer is el lehet olvasni figyelmesen, akkor sem lesz benne semmilyen konkrétum.

Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!

(#33) Geller72


Geller72
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Azért aza teniszütő a srác kezében nekem egy kicsit erős. ;]

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#34) Abu85 válasza Oliverda (#32) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Amikre szert tettem. Majd hamarosan meglátod te is, amikor küldik a sajtóanyagokat. ;)

Egyébként a leggyorsabb procik voltak benne összemérve, és a legkisebb teljesítményelőnye az EPYC-nek 50% volt. Többet is írnék, de megkért a forrás, hogy azokat az adatokat ne adjam ki, amiről könnyen beazonosítható. Márpedig ő sokat segített már nekem a múltban is, hiszen bizonyos dolgokat hónapokkal a megjelenés előtt meg tudtam írni miatta (régebben főleg Intel IGP-kről szivárogtatott nekem, csak most már máshol dolgozik). Szóval nem akarok neki rosszat. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#35) Petykemano válasza GeryFlash (#29) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Charile (S|A) állítása is az, hogy egy foglalatra vetítve 90%-kal lesz gyorsabb a Rome a Naples-hez képest.

"Later this quarter AMD will release their ‘Rome’ based Epycs which the company has stated will double performance per socket over Naples. The same set of numbers which correctly called Cascade’s performance had Rome beating Cascade by 50%+. We can now reveal that those numbers had Rome coming in at ‘only’ a little more than 190% of Naples’ performance. The make or break thing for Cascade Lake is where AMD prices Rome, the rest is rounding error."
(src)

(#36) Oliverda válasza Abu85 (#34) üzenetére


Oliverda
(Jómunkásember)

Ok, tehát a PR által összeállított cherry picked eredményekről van szó.

Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!

(#37) Abu85 válasza Oliverda (#36) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem. Ezek gyártói anyagok. A PR az nyilván cherry picked lesz. :) Én úgy gondolom az eredményekből, hogy arra mennek rá, hogy a Rome EPYC az 1P-ben hozza a 2P Cascade Lake-et, és annak a költségelőnyeit vizsgálják, plusz ugye a fele fogyasztást. Én legalábbis ezt hangsúlyoznám ki.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#38) Vesa válasza horppc (#3) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

+1
A szeverpiacon az AMD gyakorlatilag mérhetetlen. Itt nem -csak- a sebesség a kérdés, értsük már meg! Support, stabilitás, gyakorlati tapasztalatok, support, support!
A legnagyobb profi gyártók, mint pl. a Supermicro, alig tervez AMD lapokat és szervereket, munkaállomásokban is gyakorlatilag alig létezik AMD-s rendszerük. Következésképpen, az Intel platformokkal van soktízéves gyakorlati tapasztalatuk, ehhez van bejáratott supportjuk, szervizhálózatuk. Egy cégnek a stabilitás és a terméktámogatás fontosabb, mint a puszta teljesítmény. Hiába erős az AMD, ha érzékeny a ramokra, ha a múltbéli tapasztalatok nem jók velük. Nem kockáztatnak egy szerverfarmon csak azért, mert X%-kal erősebb egy másik gyártó, ha a mérleg másik oldalán a megbízhatóság, stabilitás és tartós működés rizikója áll fenn! Nem azt mondom,hogy az AMD instabil, csak arra szeretnék rávilágítani, hogy egy több ezer szervert üzemeltető cég döntési mechanizmusa nagyon más, mint egy szimpla végfelhasználóé!

(#39) Petykemano válasza gejala (#19) üzenetére


Petykemano
(PH! addikt)

Régebben azt gondoltam, csupán arról van szó, hogy az intel kizárólagossággal és volumenre adott kedvezményekkel fizeti le köti magához a OEM gyártókat. Azt ugye tudjuk, hogy a nagy volumen ott van, főleg a mobil gépekben, nem pedig a DIY piacon. Aztán jött valaki és azt mondta, hogy nem (csak) azért látni a polcokon intel termékeket, mert az intel ilyen értékesítési tevékenységet folytat, hanem az OEM-ek azt teszik ki a polcokra, amiket a vásárlók keresnek és visznek. És a vásárlók az inteles cuccokat keresik.

Nem állítom persze, hogy ennek részben nem lehet olyan oka, hogy az AMD - IGP-ben erős - termékeit rendre kiherélték, gyengébb körítéssel, kevésbé nívós külsővel, árkategórián aluli kivitelben készítették el és így értelemszerűen nem volt versenytársa az azonos árkategóriában levő intel alapú termékekkel.

Mindenesetre a kereslet kiszolgása legalább annyira hihető magyarázat, mint a lefizetés kedvezmények.
Azt is tudni véljük, hogy az OEM és brand gépek vásárlói kevésbé informáltak, kevésbé rugalmasan reagálnak a techológiai változásokra, mint az újságolvasó, saját gépet építő entúzieszt réteg.

Ha ebből indulunk ki, akkor világossá válik, hogy lehet akármennyivel gyorsabb az AMD processzora, és kerülhet akár felébe is, ha az OEM azt érzékeli, hogy "ennek nincs brandértéke", és a vásárlók továbbra is a megszokott termékeket keresik, akkor egyszerűen nem fog rá terméket építeni. Vagy nem annyit, és nem olyat.

Az OEM és brand gépek között akkor fog elterjedni a Ryzen (és akkor fog az AMD innen volument elhozni), ha amikor bemegy a vásárló a boltba, azt mondja az eladónak, hogy "de ilyen rájzen gép nincsen? Azt hallottam, azok nagyon jók", meg "rájzent szeretnék, a kollégámnak/tesómnak/apámnak/nagybátyámnak az van és nagyon dícséri, azt ajánlotta"
Amíg ez így végigfut a társadalmon, addig a mindfactorynak nagyon sokáig kell 80%-ban AMD CPU-t eladnia és csak amikor már a szomszédnak, apámnak, öcsémnek, kollégámnak is rájzenje van és bemegyek a media marktba és én is azt kérek, Na akkor lehet majd árat emelni.

Az elterjedtéséggel aztán jön minden. Linus Torvalds mondta, hogy az X86 szerver azért terjedt, mert a fejlesztők x86-on programoztak és hogy az Arm akkor tudja csak majd érdemben megvetni a lábát, ha elterjednek Arm alapú fejlesztő platformok. De ha a fejlesztőnek Ryzen gépe van, és arra forgatja a programot, esetleg Zen alapú szervert is fog kérni, hogy a helybeli optimalizációi a végleges környezetben is működjenek. Ugyanez igaz lehet a játékokra is.

Ha A Ryzen 3k-val az AMD árat emel kihasználva azt, hogy az Intel esetleg elmarad és ez csalódást kelt a vásárlókban (a vásárlók hangadóiban), akkor az könnyen eredményezheti azt, hogy ez a csalódás fog terjedni. Szerintem ez sokkal jobban megéri, mint bekaszálni a következő 1 évben $50-100 prémiumot néhány 5-10 millió döntően DIY piacon eladott proci után.

(Távol álljék tőlem azonban az, hogy én akarjam határozni, hogy mi jelent áremelést, vagy mi jó ajánlat.)

(#40) gejala válasza Petykemano (#39) üzenetére


gejala
(senior tag)

"és csak amikor már a szomszédnak, apámnak, öcsémnek, kollégámnak is rájzenje van és bemegyek a media marktba és én is azt kérek, Na akkor lehet majd árat emelni."
De ez soha nem fog megtörténni. Athlon64 mindenben sokkal jobb volt, mint a P4, de így is csak 25%-ig jutottak, mert 3 évvel később jött a Core2Duo és AMD ment a süllyesztőbe 10 évre. Most viszont semmi olyat nem fog tudni felmutatni az új széria, amivel átlagember számára annyival jobb lenne Intelnél, legfeljebb olcsóbb lesz.

Nagyon veszélyes játék piaci részesedésre menni a pénz helyett. Intel bármikor hozhat egy ütős szériát és akkor automatikusan mindenki azt kezdi el venni, mert AMD-nek soha nem volt és nem is lesz semmilyen márkaértéke az átlagvásárlók között. Pillanatok alatt elolvadhat az évek alatt összehordott részesedés, miközben pénzt meg nem kerestek.
De Intelnek még csak nem is kell nagyot villantania. Amikor kijött 8400, rögtön mindenki ráugrott, csak a hiány tett be a forgalomnak.

[ Szerkesztve ]

(#41) Dare2Live válasza gejala (#40) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

"Intel bármikor hozhat egy ütős szériát"

mégegy szakértő....

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#42) Carlos Padre válasza runingman (#5) üzenetére


Carlos Padre
(PH! addikt)

Nehéz időszak jön az Intel fanboyokra.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#43) GeryFlash válasza gejala (#40) üzenetére


GeryFlash
(PH! addikt)

,,Nagyon veszélyes játék piaci részesedésre menni a pénz helyett. Intel bármikor hozhat egy ütős szériát és akkor automatikusan mindenki azt kezdi el venni, mert AMD-nek soha nem volt és nem is lesz semmilyen márkaértéke az átlagvásárlók között. Pillanatok alatt elolvadhat az évek alatt összehordott részesedés, miközben pénzt meg nem kerestek."

Ezzel félig értek egyet. Az Intel semmit nem fog húzni, talán 2023-ra egyenlítheti ki a meccset az AMD-vel, addig a TSMC-nek hála az AMD mindig fele akkor csíkszélen lesz mint az Intel, csak ebből fakadóan sincs esélye az Intelnek. Server fronton nagy szopó elé néz, ez nem kérdés, de a DIY és OEM piacon már más kérdés, igazából az Intel nagy szerencséje, hogy jelenleg tök mind1 mit tud az AMD, hiába fogja a Zen2-3-4 bucira verni a következő évek Inteljeit, egyáltalán nem biztos hogy ez a valóságban érződni is fog, mivel egy 8. generációs 6-8 magos Intel a konzol generáció váltás után is teljesen elég lesz,főleg ha egyre inkább elterjed a DX12/VUlkan, ami még inkább leveszi a terhet a CPU-ról. Kvázi feleslegesen erősek koznzumer/gamer piacra a következő évek ADM-jei, a szűk keresztmetszet inkább a GPU. Mert ugye fizikát csinálni játékokba és azt esetleg CPU-val számoltatni, na az nem divar manapság :(((

Abban értek egyet veled, hogy az AMD nem szállhat el vagyis nem árazhat egyenlő ár/érték arányra, minimum 20-25%-ot továbbra is alájuk kell vágni, hogy a részesedésük nőjön.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#44) syberia válasza Carlos Padre (#42) üzenetére


syberia
(PH! kedvence)

Viharos nyár várható, 7 nm csíkszélességgel. Csak ne szálljanak el az árazással, mert akkor nem lesz itt sokmagos Kánaán. :D

(#18) Speed(R): Okosabb lenne előbb nagyobb piaci szeletet szerezni a részükről, persze ingyen sem adhatják a fejlettebb gyártósoron készülő processzorokat. Az alaplapgyártó márkák mozgolódását látva, valószínűleg billenni fog a mérleg nyelve, egy év múlva pedig a mértéket is jobban meg tudjuk majd becsülni.

[ Szerkesztve ]

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#45) TeeJay válasza Carlos Padre (#42) üzenetére


TeeJay
(PH! nagyúr)

és még csak most jön majd az igazi szopóroller év :DDD
de ez nekünk csak jó mert nem lehet egekben tartani intel bácsinak az árakat nulla fejlesztéssel és fingreszeléssel ;)

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#46) hombre[EU] válasza Vesa (#38) üzenetére


hombre[EU]
(őstag)

Ha olyan "amatōrōk",mint az NTT Data,Tencent vagy Google "bevállalták" (és szinte biztosan lépnek a Rome-ra) az elsō generációs Epycet, akkor megnyugodhatsz. :) Van support, nem kockázatos

[ Szerkesztve ]

you must be the change you wish to see in the world

(#47) zseko válasza gejala (#40) üzenetére


zseko
(PH! kedvence)

"soha nem volt és nem is lesz"

Aki ilyet állít, azokon mindig hangosan röhögök.

(#48) -Skylake- válasza runingman (#5) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"a cikk további részleteit meg inkább nem is vesézem, mint pl. találgatás negatív irányba, miszerint csak 2021ben kapjuk majd meg az IceLake-t, noha jövő ilyen tájt nagyon valószínű hogy a teljes termékpaletta elérhető lesz, noha még nagy valószínűséggel korlátozott példányszámban."

Erzed az ironiat ugye ?

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#49) koko52 válasza gejala (#40) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Bátor kijelentés. Tudom nem reprezentatív, de Ryzen előtt 10-ből 9 gép Intel volt, most pont fordítva van. (gépeket szerelek össze ;) )
De elég ha betévedsz egy Ryzenes fórumra. Tömegével térnek át az Intelesek és sokan még a Zen2-re várnak aztán léc...Szokták is epésen megjegyezni, hogy van még valaki Intel fórumon?

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#50) Alogonomus válasza GeryFlash (#43) üzenetére


Alogonomus
(lelkes újonc)

"de a DIY és OEM piacon már más kérdés, igazából az Intel nagy szerencséje, hogy jelenleg tök mind1 mit tud az AMD, hiába fogja a Zen2-3-4 bucira verni a következő évek Inteljeit, egyáltalán nem biztos hogy ez a valóságban érződni is fog, mivel egy 8. generációs 6-8 magos Intel a konzol generáció váltás után is teljesen elég lesz,főleg ha egyre inkább elterjed a DX12/VUlkan, ami még inkább leveszi a terhet a CPU-ról. Kvázi feleslegesen erősek koznzumer/gamer piacra a következő évek ADM-jei, a szűk keresztmetszet inkább a GPU. Mert ugye fizikát csinálni játékokba és azt esetleg CPU-val számoltatni, na az nem divar manapság :((("

4 hete pont itt olvashattunk a Crytek technológiájáról, ami a sugárkövetést speciális grafikus kártya helyett főleg a CPU-val oldja meg. Na az pont azért vált megvalósíthatóvá, mert a korábbi 4 magos rendszerek helyett - az AMD-nek köszönhetően - már a 6-8 magos rendszer kezd az alapértelmezett lenni, amiben már van elég szál a mellékfeladatokra is. Nem mindegy, hogy közel fél millióért csak a grafikuskártyát veszed, vagy a teljes gépet. :U
Zen2 és a tovább emelkedő magszámok bevezetésével abszolút járható lesz ez az út.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.